Gott Nytt År!


Gott Nytt År allihopa! Sitter på mammas jobb nu och har gjort en nyårsdukning. Det blev med blåa färger. Själv skulle jag nog valt svart, vitt och guld. Men det fanns bara blåa servetter och löpare hemma så det fick duga.
Vad ska alla hitta på ikväll då? Fest?
Själv ska jag äta 3 rätters middag hemma och sen sticker jag till en kompis.
Jag är lite trött och så, men jag får väl vila i någon timme innan allt spektakel börjar.
Hoppas 2009 blir ett bra år.



Happy New Year!
// Lothigiius

På bättre vägar


Brorsan hade ringt pappa idag och hört hur det va med farmor. Hon hade varit bättre idag och dem skulle ta nya prover. Jag hoppas att det är bättre imorgon också. Tillslut kanske hon får komma hem. Vem vet.
Man blir gladare när man vet att hon mår bättre.
Kommer skriva en del om farmor här på bloggen. Jag får liksom ut mina tankar och känslor och det är det som är så bra med en blogg. Sen går det ju till en viss del. Jag skriver inte saker som känns för jobbiga eller jätteprivata saker.

Resten av kvällen ska jag bara försöka och ta det lugnt. En kompis ringde och undrade om vi kunde fika på stan imorgon så det ska vi göra. Jag ska ändå sätta in lite pengar på banken inför Malmöresan om 1 vecka.

MAS, Malmö

Frågan är om man klarar av att få ett samtal om att farmor e död?!
Jag tror inte att jag skulle orka med det. Det känns alldeles för jobbigt. Jag gråter nästan bara när jag skriver det här. Hur fan ska det då gå om pappa ringer med ett sånt besked.
Nu ska man egentligen vara glad för att hon lever just nu. Men det är svårt att släppa tanken på att hon faktiskt kan dö.
Hon har en massa vatten i lungorna ju. Och det är inte så lätt att andas då.

Jag får väl försöka att vara glad istället. Just nu sitter jag och försöker leta upp vart sjukhuset i Malmö ligger. Jävla krångligt. Jag tror att hon ligger på Universititssjukhuset MAS. Men är inte säker.
Ska fortsätta leta vidare...

Ajöss!

Du SKA klara detta!



Det blir inte bättre för farmor...hon har fortfarande svårt att andas. Jag vill inte att hon ska dö!
Vafan ska man göra? Allt känns bara hopplöst! Varför ska livet vara så jävla orättvist?
Farmor...hon är den piggaste 81 åring jag vet. Förutom när det gäller hjärtat. Men hon klarar av att leva med det. Ge inte upp nu!

Igåreftermiddag till kvällen var jag hemma hos Cajsa. Hon gjorde verkligen att jag inte kände mig så ledsen. Tack för det!
Jag grät jättemycket innan jag åkte till Cajsa, men när jag kom dit så blev det genast bättre med lite singstar. Jag visste inte om jag skulle klara av att ha roligt igår. Men det hade jag. Och jag tänkte inte lika mycket på farmor fast att jag vet att hon gnager i bakhuvudet. Usch usch usch :(

Detta har varit världens sämsta jul!


Svårt sjuk


Har ni smakat den vita toblerone? Den är skitgod!

Ohh, visst blev det snyggt med marimekkoblommorna på sidan på bloggen. Lärde mig det genom en sidan som heter "designa din blogg" där står precis hur man ska göra och det blev ju jättebra. Lite krångligt, men det gick!

Igår kom min brorsa hem från Malmö där ha varit under juldagen och annandagjul. Han berättade en hemsk sak.
Att farmor var nära på att dö och att hon ligger på sjukhus nu. Stackars farmor. :(♥
Hon hade fått svårt att andas på juldagen frammåt sena kvällen och hon hade varit extra blek och inte orkat så mycket. Sen hade hon sagt till pappa och brorsan att hon hade svårt för att andas och vingalde när hon gick så pappa och brorsan körde henne in till akuten i Malmö där hon togs omhand.
Det läskiga är ju att hon har haft en stor hjärtinfarkt innan. Eftersom hon rökt väldigt mycket förr. Men det har hon slutat med. Som tur är. Annars hade hon nog inte levt idag! 
Läkarna sa att hon hade vatten i lungorna. Vilket inte är bra.
Så man är lite skraj nu. Men hon lever och det är ju det bästa.
Jag hoppas innerligen att jag hinner träffa henne när jag och en kompis åker ner till Malmö den 7 januari. Hoppas hoppas hoppas!
Hon är 81 år och har mycket kvar av sitt liv...inte ska hon behöva dö nu!
Usch, det är hemskt när man blir sjuk.

Rekorderlig är så gott!

Men det är bra med mig. Skönt det. Har ett jobbigt munsår, men annars är det bra.
Ska åka till Maxi och köpa brunkräm och handla lite mat till ikväll och till veckan.
Ikväll blir det tacos och i veckan tänkte jag göra köttfärsbiffar med fetaost eller något gott i. Kan serveras med klyftpotatisoch en kall sås.
Mumma...

Torsdagsmys

Såhär stort och högt blir det med duntäcke.
'
Levande ljus! <3

Hjälp mig med en snyggare blogg

Det är jättesvårt att välja hur min bloggsida ska se ut med färger och bilder och så. Jag vill att ni kommer med förslag och hjälper mig.
Jag vill inte ha landskapet eller vad det nu är där det står vad min blogg heter. Jag vill ha bilder på mig själv där och vad bloggen heter. Men jag vet inte hur jag ska göra. 
Läste på en sida hur man gjorde för att lägga in en bild, men så måste man ha bildnamnet och det vet jag inte vad den heter ex. 5269526rosjpg. Jag döper ju om alla mina bilder så jag vet ju inte hur man ska göra då.

Hjälp mig eller kom med förslag på koder till fina bilder och annat skoj! 
Det är så tråkigt med det gammla vanliga!

Ha det bra!

Förslag?

Jag vet inte. Det känns kanske lite WIERD att ha grön bakgrundsfärg på bloggen. Det är ju vinter nu. Det påminner kanske om våren.
Kom med förslag på vilken färg jag ska ha!

Julklappar

Annandag jul och jag har inte gjort ett smack idag. Bara vilat. Sovit i mitt stora, gosiga duntäcke som jag fick i julklapp. Ätit julmaten som blev över, kollat på tv och druckigt kaffe och paradisask som mamma fick i julklapp.
Jag har även kopplat in webbcamen som jag fick i julklapp. Inget jag ville ha egentligen, men det kankse är bra att ha ändå.
Det är skönt att inte göra INGENTING heller. Faktiskt!
Igår hämtade jag tågbiljetterna på tågstationen, åkte till morfar och tände ett ljus vid hans grav och åkte till Maxi, men där va stängt. Varför tänkte vi inte på det. Jag var tvungen att ha ny brunkräm, men jag får väl åka och köpa det imorgon. Lördag. Affärerna har ju öppet till 14,00.

Bloggar upp mina julklappar som jag fick:

Gosigt duntäcke

Webbcam

Almanacka för år 2009. Tycker det är bäst när dem är små, så man kan ta med sig den överallt. Fast stora är lika bra på ett sätt eftersom man får oftast plats att skriva mycket om dagarna.

Denna snobbenparfym och bodyspray luktar fantastic!! Mmm...

3 trippbrukar från IKEA...I Love Them. Dem är så urläckra och nostalgiska men ändå så nya. På två olika sätt.

Ett snyggt armband

2 guldiga ljusstakar. Kronor. Dem gillar jag mkt.

Rostritt cocktailset. Här ska det blandas drinkar minsann!
Har ni några goda drinktips så kom gärna med förslag!

Påslakanset...snygga färger.

♥ // Lothigiius

Har ni sett att jag ändrat lite färger på bloggen?

Julafton del 2


Mums, det va gott med julmat. ..
Imorse tittade jag på sista avsnittet av julkalendern här på mammas jobb. De har en platttv. Det va mysigt. Fast jag satt och tittade ensam. Men vad gör det.
Nu ska vi snart åka hem och sen kolla på alla mysiga julprogram. Först kommer Lasse Kronér när han ska tända ljuset. Sen kommer kalle anka och hans vänner önskar god jul, kan du vissla johanna. Sen är det dags att äta julmat. Igen.
Sen blir det Karl Bertil Jonssons julafton och svensson svensson tillsammans med julgodiset som jag gjort och lite annat godis. Och sist julklappar!!! 
Det ska bli så mysigt. Vet inte om jag hinner skriva mer sen. Jag får se. Kan hända att detta är det sista inlägget.

Men isåfall önskar jag er alla en riktigt God Jul!

God Jul
// Lothigiius


Julafton del 1

God Jul på er alla. Sitter på mammas jobb nu och har dukat fint till gästerma som kommer.
Nu ska vi snart äta julmat. Det blir ett snabbt inlägg just nu.
Hörs sen!

Jag kommer skriva på bloggen idag som kapitel i en bok...hoppas det är OK.

Lilljulafton


En fin bild på vår julgran...riktigt fotografiskt foto

120 ägg har jag stått och skalat idag. Det var rätt jobbigt. Man får ont i tummarna. Kan man inte uppfinna en äggskalare. Eller finns det redan?
La stenbitsrom, kräftstjärt / räka och en dillkvist på varje ägghalva.
Stod i hela 6 timmar med dessa jävla ägg. Det tog sån tid!
Jag var helt slut i benen efter att ha stått och fixat ägg, lagt upp all kall julmat till packet (vilket namn), avdelningarna och personalen på mammas jobb. Ett äldreboende.

Idag är det danföredopparedan (lilljulafton). Imorgon är det den 24 december och julafton! Det ska bli så kul.
Ska duka fint på mammas jobb till gästerna som kommer...funderar på om jag ska skriva små skyltar till varje gäst. God Jul eller nåt.
När vi kommer hem är det kalle anka som väntar och julmat. Ska redan äta julmat en gång på mammas jobb.
Så det blir två gånger imorgon. Uppdaterar mer på julafton. Tar lite julkort.

Såhär mörkt var det klockan 06,15 imorse. Men julgranen lyste upp rummet fint.

Såhär ser apelsinchokladtryfflarna ut. Det va mycket goda!

Man blir aldrig för gammal för en chokladkalender!

Vilka skillnader!


Då var biljetterna bokade till Malmö den 7 januari. Det var meningen att vi skulle åka den 5 januari men sen kom jag på att det är trettondagsafton och affärerna har nog inte öppet så länge då så det blir det 7:e istället.
Först så ringde jag SJ häromdagen och frågade om pris och hon sa 243 kronor tur & retur.
Sen ringde mamma idag och så sa dem 400 kronor tur & retur. Men sen blev mamma osäker om hon sa tur & retur eller bara tur så mamma ringde igen och då sa hon 149 kronor tur och retur. Det var en annan som svarade denna gången. Men så skulle jag ju säga till kompisen som ska följa med hur mycket biljetterna gick på innan jag bokade dem så därför kunde vi ju inte boka dem.
149 kronor var ett pris för 1 vuxen och 1 barn. Hon sa att det var billigast.
Sen ringde vi för att slutföra biljetterna för 149 kronor och då säger kille som sitter på SJ att vi inte får åka som 1 vuxen och 1 barn eftersom vi är 16 resp. 17 år. Så han kollade på nya priser och dem var ju dubbelt så dyra, men sen blir det alltid billigare när man slutfört bokningen. Så just nu kostar våra biljetter 150 kronor tur & retur. Så vi tog dem. Inte så farligt dyrt ändå.
Varför har inte alla som jobbar på SJ samma priser? Så är det varje gång när man ringer. Jobbigt!

Nu ska jag gå ner och rulla mina tryfflar i kakao. Sen är dem färdiga.
Imorgon ska jag jobba på mammas jobb i köket. Börjar klockan 7 och jobbar till 15,30.
Jag ska packetera all kall julmat. 

Hörs!
Peace, 

Julvärdar 1980-2008

Sitter och kollar på svt:s hemsida och såg en artikel om alla julvärdar som varit under åren. Kan ju dela med mig av sidan. Och för er som inte har lust att gå in och kika på svt.se ni kan ju kolla vidare här. Har nämligen skrivit en liten sammanfattning av vad jag tycker om julvärdarna genom åren. I alla fall dem jag minns.

   1980 var det Arne Weise som ledde julafton i Sveriges alla hem. Alla satt bänkade framför soffan eller vid julbordet och mumsade i sig julmat.
 1984 fortsatte Arne sitt julfirande med Svt och svenska folket.
 1993, när jag var 1 år var det fortfarande Arne Weise som var svt:s julvärd. Jag minns inget från detta året, men jag har altid gillat Arne. Det var liksom han som "gjorde" julen till en bra och mysig jul.
  1996 var sista året som Arne Weise var julvärd. Då hade han hållt på i 30 år och varit älskad av alla i Sverige. Alla till och med jag blev väldigt ledsna över att inte Arne skulle vara julvärd nästa år. Det blev aldrig samma sak med dem andra julvärdarna som varit efter Arne. Det har inte varit samma julkänsla. Någon mer som tycker det?
Tack Arne för att du varit en så bra julvärd i 30 år! Svenska folket vill ha tillbaka DIG som julvärd i fortsättningen. Alla, exakt ALLA älskar dig på något vis.
 2003 var det Lotta Bromé som var julvärd i svt. Ingen favorit måste jag säga. Hon hade inte julstämningen. Så var det bara.
 2004 var det Ernst Kirchsteiger som var julvärd. Han var lugn och mysig och hade julstämningen. Men tyvärr så va Arne Weise bättre!
 2005 ledde Blossom Tainton julen. Usch usch usch säger jag bara!
 2006 var Ingvar Oldsberg julvärd. Heller ingen bra sådan. Han påminner och gammalt folk. Det kanske gick hem hos dem gamla, men inte hos oss andra. Du påminner bara om "På Spåret".
 2007 var det antikrundans favorit Anne Lundberg som satt i tv-rutan den 24 december. Julafton. Nja, det kunde varit bättre. Hon har visserligen bra röst och kan skoja till det, men njae. 

 Och så var det då 2008 års julvärd på svt. Lasse Kronér. Han kan nog ta platsen istället för Arne Weise. Hoppas han är bra nu! Tända ljuset borde han ju i alla fall klara.


 

Julstädning

Pappa är här, så mamma, brorsan och jag ska åka till mormor och fika. Mammas lillebror är även nere från Göteborg. Och han tyckte att vi skulle komma och fika hos mormor. Så det ska vi göra. Väntar på att mamma ska göra sig iordning.

Idag har vi julstädat och bytat påslakan, örngott och lakan i alla rum där det finns sängar. Vi julstädade på nedervåningen för några dagar sen.
Igår tog vi även in julgranen. Den va sne så den kunde inte stå i julgransfoten. Så jag och brorsan fick gå ut och såga av granen där den var böjd. Nu är den bättre och vi klädde den med kulor, ljus och glitter igårkväll.

Jag håller på att göra julgodis. Tryfflar med apelsinsmak. Dem är i kylen nu för att stelna. Imorgon ska jag doppa dem i choklad och sen låta dem stelna lite till och sen rulla dem i kakao. Tar bild på dem sen.
Nu börjar mamma bli färdig...

Vi ska ringa SJ när vi kommer hem. Information om billigaste, möjliga biljett till Malmö. Det kommer bli så kul!
 

Samtal :(


Då har jullovet börjat för min del. Så himla skönt!!!
Först i skolan var det lite spex och sen fick vi julgodis och clementiner i klassrummet. Började 8 imorse, va hemma igen klockan 9,30. Inte så lönt ändå.

Till lunch käkade en indonesisk kyckling med ris till. Färdigköpt mat. Latis! Klockan 2 kommer mamma hem och så ska vi direkt åka till Halmstad för att julhandla mat. På vägen hem ska vi köra inom godisbutiken på landet. Gissa om där kan vara mycket folk nu innan jul.

Ringde SJ innan för att höra vad en ungdomsbiljett, tur & retur från Laholm till Malmö kostade. DAMN va dyrt den va. 243 kronor för en ungdom! Är dem inte kloka eller. Mamma ska ringa dem sen igen och fråga ifall där finns någon billigare.
Jag tycker det är rätt jobbigt att ringa till sånt. När det gäller SJ, beställa kläder via telefon, Telenor m.m.
Allt sånt som tillhör vardagen när man ska ringa någonstans hatar jag. Vet egentligen inte varför, för jag älksar att prata annars. Jag ringer till pappa, farmor, mormor och sånt ju. Men det är något speciellt med viktiga saker.

Målade naglarna lite annorlunda. Såg att Kitty Jutbring hade gjort så och då ville jag med testa på det. Rosa och orange nakellack. Lite roligare.

Peace <3

Skånska

La precis på luren efter samtalet med farmor i Malmö. Det är inte särskilt ofta jag ringer, inte hon heller. Men jag kände att eftersom jag nu är ensam hemma så kan man ju passa på.
Jag saknar henne väldigt mycket när jag pratar med henne. Det är inte så ofta vi ses. Vi har ju inte sådär jättebra kemi ihop. Vi blir lätt osams.

Tror jag ska ta och åka ner till Malmö efter jul och träffa henne och shoppa lite. Sist jag var i Malmö va i sommras. Ett tag sen.
Jag älskar farmors skånska dialekt. Den är så jävla härlig. Ursäkta språket.

Ska kolla vad det kostar att åka tåg ner till Malmö...

Har slagit in lite julklappar

Älskar detta julpapper

Hängde upp alla mina halsband på insidan av garderobsdörren. Nu slipper dem att hänga framme.

Hur firar du jul?

Hur firar du jul?
 

  • Blir olika varje år.
  • Så traditionellt som möjligt!
  • Åker helst bort!

Svara genom att kommentera!

www.tv4.se


Maaatvraaak


Åååhhh jag är så j**la hungrig just nu. Maten är snart klar. Det ska bli gott med spaghetti och köttfärssås. Min favoritmat. Eller en av alla mina kanske jag ska säga istället.
Funderar på vad jag ska äta ikväll. Är ensam hemma. Vad äter man som är gott om man är ensam? Jag har ingen bil så jag kan inte ta mig särskilt långt. Jag bor centralt, men vad finns där? En pizzeria, restaurang. Jag gå ju inte direkt och betsäller ett bord för 1 person. Ensam!
Nej nej. Det måste vara tråkigt för alla som är ensamma. Inte har någon att äta tillsammans med eller göra saker med.
Usch, vilken hemsk tanke.

Tror spaghettin är färdig nu. Den kan ju vara lite Al Dente. De e bara bra!


Ses och hörs!

Det där lilla extra



Onsdag idag men jag berättar om fredagens händelser istället.
Jag var ledig eftersom jag hade jobbat på julbord dagen före (Inlägget före) och mamma skulle till ortopeden i Halmstad med sin Halgus Valgus (Vilket namn, haha!). Efter att hon varit där så åkte vi till ÖB och handlade en massa saker. Mest julgodis med också några julklappar. Toblerone till brorsan exempel.
Hittade jättesnygga marimekkoliknande panelgardiner med bruna blommor på. 69 spenn. Men jag köpte aldrig dem. Man ångrade sig lite efteråt. Men dem finns säkert kvar.
Ja, sen hände väl inget mer den dagen.

I söndags så var jag och mamma på Eurostop och julhandlade det sista. Mamma skulle köpa lite kläder till julbordet som hon ska på idag med sitt jobb. Det blev en vit blus.
Själv köpte jag en vit-blå blus inne på Kappahl. Brukar aldrig handla där, men där va REA och då får man ju passa på. Den blusen ska jag har på mig på julafton.
Man blir rätt stor i den. Jag orkade inte ta av mig tröjan under. Så det ser inte klokt ut på bilden. Men ni ser ju hur den ser ut i alla fall. Det var ju det jag ville visa.

Nu ska jag laga köttfärssås och spaghetti.

Peace

Grannt ska de va´



Här kommer bilderna från julbordet som jag serverade på.
Första bilden är jag i servitriskläderna. Tog en snabb bild inna på toaletten så att ni skulle få se.





Behöver jag säga så mycket eller. Ni ser ju själva. Kanske blir tråkigt om jag inte skriver något.
Aja, på dessa 3 bilderna är de baren, matsalen och lite vin som står framme.

Här har vi buffén som all julmat ska stå på. Ser ni pepparkakshuset. Det har vi gjort själva.
Duktiga som vi e.




Jag tycker att det blev en väldigt snygg dukning. Juligt och grannt!


Smygtitt i julklapp

        Jaha, kom till skolan och fick reda på att dataläraren vart sjuk. Då återstod bara 1 lektion så vi gick och frågade ifall vi kunde hoppa över den lektionen och de kunde vi. Så idag slutade jag 8,30. Rätt skönt faktisk.
Har tänk julstäda idag. Nu är det bara 1 vecka kvar. Damn! Christmastime.
Kudden som är på bilden köpte ag på IKEA. Tycker den är snygg. Roligt mönster. Annorlunda på något vis.

Denna runda, mörkbruna ryamatta köpte jag faktiskt på RUSTA för 99 spenn. Gillar lurviga och rufsiga mattor.

Dessa kommer jag att få i julkapp. Guldiga kronor som är ljusstake för värmeljus. Dem ska jag ha på mitt nymålade bord. Ska vänta tills jag har köpt soffan efter jul också.
 
Såhä ycket snör var det förra fredagen i Halland. Riktigt mysigt var det att gå upp och se all denna snö. Nu, nästan en vecka senare är där inte enda ett spår kvar av snön.
Ge mig mer snö till Halland. Fan asså om det inte snöar på julafton. Då blir jag inte glad.

Jordskalv i Halland



Det har varit ett jordskalv klockan 06,20 imorse i halland, skåne, danmark och nästan hela Sverige. Själv kände jag inte av något med mamma gjorde.
Imorse så sa hon:
- Vad gjorde dem i rummet bredvid mitt egentligen? Hela sängen skakade.
Inte en aning sa jag. Jag fick inte reda på att det var ett jordskalv som inträffat förräns jag kom till skolan då en klasskompis berättat det.
1904 var det senaste jordskalvet i Sverige. Rätt läskigt att det har kommit hit ändå. Man blir ju lite rädd.

Tisdag idag och mamma och jag har skrivit jullista på all mat vi ska köpa på fredag till julafton. Vi har även gjort julköttbullar. Dem blev utsökta.

Nu ska jag ner och kolla på Musikhjälpen som visas på svt2. Direktsändning från Gustav Adolfs torg i Malmö.
Kan berätta mer om det nästa inlägg.
Ska käka lite fikon med...juligt och mycket gott

Peace and ...

Mixed



Denna tvbänk såg jag på IKEA när jag var där förra lördagen. Den är riktigt fin.

Jag fikade en jättegod chokladmousse på IKEAs restaurang och café.

Denna tavlan och nästa har min bror köpt. Dem är riktigt fina.


Det var allt för nu...

Kram

Kevin Borg



Sitter och lyssnar på Julradio.se och försöker hitta rim till julklapparna. Ska snart sätta på lite kaffe. Sen får man väl åka och köpa lite lördagsgodis.

Kevin Borg vann Idol 2008. Grattis till honom! Själv skulle jag helst vilja att Alice Svensson vann. Men men. Kevin dög ju han med.
Han blev helt vild när han hörde att det var hans röst som hade vunnit. Fast det är ju klart, det är en stor grej att vinna Idol 2008. Han har ju bara varit i Sverige i 1 år (!) och kan redan jättebra svenska. Det är otroligt.


Här följer några bilder från när jag gjorde julgodiset Cornflakes Crisps
   

  Just nu har vi Zoegas julkaffe hemma. Det är så himla gott. Med juliga smaker såsom kardemuma m.m.
Kostar ca 29 kronor. Finns nog i alla matbutiker. Värd att testas!

Peace and love,

Lothigiius

Skägget i brevlådan

Sitter och kollar på adventskalendern Skägget i brevlådan. Den är faktiskt himla bra. Den verkade inte så bra i början, men nu är den bra. Lite overklig. Men vafan. Det ska väl en julkalender vara. Eller?
Har målat naglarna på min högra hand och det har inte hunnit torka ännu så jag kan bara skriva med en hand.

Klockan 14 ska jag bege mig ner till hotellet eftersom vi ska servera på julbord. Gästerna kommer klockan 18 och sen slutar vi ca 23. Ska bli skoj.
Målade naglarna röda eftersom det är lite juligt.
Vi får kompledigt imorgon, så det är ju skönt. Ska åka in till Halmstad då med mamma.

Nä nu måste jag titta vidare på julkalendern. Skriver kanske mer sen

Pease,

Lothigiius

Julpyntat på hotellet


Jag i mina serviskläder. Ni får en bättre bild sen en gång. När jag har alla kläderna hemma.
Denna bilden togs för 1 vecka sen. Jag vet, jag är efter. Men jag har annat för mig på dagarna än att sitta här, tyvärr.
(Det rimmade ju).

Såhär såg bordet ut som jag dukade
 
Vi julpyntade lite på hotellet...kul

Jag målade om ett gammalt fult träbord, köpt på IKEA för länge sen. Blev nöjd med färgen som blev över från när vi målade på mammas rum. Det går bra att använda väggfärg till annat också. Nu slipper jag köpa ett nytt bord i alla fall.

En marsipangris och en jättedog karamelltryffel som jag fikade när det var julskyltning.

Nu kom mamma hem. Hon vill att vi ska åka till Elkedjan och fylla på vår Soda Stream.

Peace,

Lothigiius

En mus!

En mus låg i soptunnan på hotellet när jag och Ida skulle gå och slänga soporna. Hon bara srek:
- EN MUS!!!
Jag blev skiträdd och skrek jättelänge. Vi sprang ut därifrån direkt! Usch, hemskt.
Dem e äckliga!
Hon sa att den var jätteliten och grå och låg på en soppåse. Blä!
Aldrig att jag ska gå in där igen. Aldrig!

Nu är det helg! Fy farao va skönt


The christmastree in the city!

Till och med banken hade satt upp en plastgran

Julmys

Nu har vi satt upp alla avdentsljusstakar...det blir så mysigt när man har julsakerna uppe. Det bilr mycket ljusare, men ändå mörkare i husen överallt.
Tänkte visa er hur det ser ut hemma hos mig vid juletid. Se och njut!

 
 
 
 

Julstök i köket

Sitter och skriver in olika julrecept från Leila Lindholms program Leilas Jul. Bla mandlar från Barcelona, cornflakes crisps m.m. Dem verkar underbart goda. Ett måste till jul.
Förra årets favorit-julgodis bland alla folk i Sverige var ju Rocky Road. Dem gjorde jag själv också...dem va riktigt goda!
De varade riktigt länge också, så det passade perfekt att ta en bit till kaffet efter julen. Mums.
Lägger upp recepten på alla jag nämnde. Ifall ni är intresserade att göra något av det. =)

Cornflakes Crisps

100 g ljus mjölkchoklad
1 block (250 g) nougat
1 burk (350 g) nutella
1 l cornflakes
300 g mörk kvalitetschoklad 70 %

1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.
2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.
5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).

Leilas mandlar från Barcelona

1 dl sötmandlar
2/3 blocknougat, a 250 g
1 ½ msk mald kanel
1 ½ msk kakao av hög kvalitet

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rosta mandlarna på en plåt i cirka 10 minuter. Låt dem svalna.

3. Blanda kanel och kakao i en liten skål.

4. Rulla in dem i ett tunt lager nougat och rulla mandlarna i kakaoblandningen.

5. Ställ mandlarna i kylen och servera dem kylda.


Rocky Road

600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

1.
Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
2. Blanda samtliga ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.




 


RSS 2.0