Atomic Train

Igårkväll satt jag uppe och tittade på en film enda till klockan 00,30. Den hette Atomic Train.
Asså fy fan va bra den var. Man kunde inte sluta att titta på den.

Här är en sida som ni kan klicka på om ni vill läsa mer om filmen:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Atomic_Train

http://www.filmtipset.se/film/atomic-train.html






Bild ur filmen


Karsefors

Nu tänkte jag berätta om när vi jobbade på karsefors i lördags.

Vi började klockan 16,30. Sen började vi med att lägga all maten i skålar och andra uppläggningsfat. Det var såser, pastasallader, potatissallader, grönsallad, kokt potatis m.m. Så det var mycket att göra. Klockan 18,00 kom gästerna och då fick dem välkomsdrink som "ledarna" delade ut. Alltså inte vi. Sen började vi med att plocka ut alla maten där dem skulle sitta och sen gick dem själva gå upp och ta maten. Efter maten var det lite sång och musik och sen var det dags för kaffe och glasstårta. Där fanns bara 3 kaffebryggare så vi fick börja koka kaffe nästan direkt när vi kom klockan 16,30. Efter kaffet och kaffegökarna var det underhållning och gästerna fick dansa eller dricka en gratisdrink i baren.
Sen plockade vi ut allt godis och chips och frukter. Sen diskade vi och plockade upp och gjorde allting snyggt i köket. Så gott som det gick i alla fall. Där fanns ju ingen diskmaskin så vi fick diska allt för hand. Men som tur va så åt dem på papptallrikar och drack ur plastmuggar. Besticken behövde vi inte diska.

När vi hade plockat undan all mat och satt in det i kylen så kommer "ledarna" och säger att orkestern och några ungdomar också skulle ha mat, så fick vi plocka fram allt igen. Dem där ungdomarna visste jag vilka det var. En från min förra skola och en kille som jag vet vem han är. Och tjejerna som var med dem hade druckigt alldeles för många öl så dem började ju att spy. Men som tur var, UTOMHUS!
Sen när klockan var 00,00 så åkte vi hem. Då behövdes vi inte där mer ansågs vi. Sen var det bara att hoppa i säng med en gång. Jag var helt slut!

Så en sammanfattning var att det var roligt men stressigt.


Zigenare

När mamma, jag och brorsan var och tankade bilen på Rejmes så såg vi några Zigenare i fin fina bilar. Nu är det ju bara den saken att Zigenare snor som aldrig förr. Vilket dem säkert hade gjort inne på Rejmes också. Kvinnorna bar jätte pösiga klänningar som dem stoppar ner alla saker i som dem snor från affärerna. Dem är några jävlar på att sno saker. Så passa er ifall ni ser Zigenare. De är duktiga på sin sak och vet precis hur dem ska göra för att ingen ska se eller märka något.
Den Zigenarkillen som gick ut sist ur affären nästan sprang till bilen. Så då fattade man ju att dem hade tagit något. Min pappa jobbar där som Zigenarna var, så man kan ju hoppas att han höll koll på dem. Jävla knasbollar!



Tajes

I eftermiddag eller nästan framåt kvällen så var vi på Tajes och köpte oss en varsin glass. Det var mysigt. Sen åkte vi en runda med bilen. Men det var inte lika kul. Sen nu ikväll så har vi grillat. Första gången i år! Yea!
Vi grillade hamburgare. Inte min favoritsak att grilla men det dög.

Idag har det varit en sådan dag där man inte riktigt har vetat vad man ska göra. Jag gillar inte sådana dagar. Usch och fy och blä.

Sönder!!!

Jobbet på Karsefors var roligt men jävligt jobbigt. Jag kan berätta om det sen för vår dator låter konstigt så man vågar inte vara här sålänge. Men i alla fall idag kommer postkodlotteriet till parken här där jag bor. Så det blir väl att gå ner och titta lite på alla som vinner. Sen ska jag sätta in pengarna som jag tjänade i lördags på mitt konto och så ska jag hämta ut en sak på apoteket.

Jävla tågbiljettautomat! När jag skulle åka och hämta ut min tågbiljett på tågstationen här där jag bor så står där på automaten att den är tillfälligt ur funktion. Men om man behöver sin biljett då! Jag åker ju inte enda till Halmstad för att hämta ut den. Jag har ju redan betalt den och allt! Bläää. Man får väl ringa till SJ och säga att den är isönder. Jävla skit. Jag orkar inte med sånt!

Aja, skriver mer sen.

Pusshej

Karsefors

Igår var mina nästkusiner från Stockholm nere och hälsade på. Det var trevligt. Jag såg bara dem när jag var liten, så det minns jag inte särskilt bra. Dem hade blivit stora nu, en var 15 år och hans lillasyster var 11 år. Jag var störst haha!
Men dem åkte tillbaka upp till Stockholm igen igår eftermiddag.
Efter att dem hade åkt så åkte mamma och jag och köpte godis på lillstugan. Yea! :D

Idag började dagen med att jag åt frukost och sen begav mamma och jag oss iväg till Karsefors festplats för att kolla läget. För ikväll så ska vi jobba där. Det blir nog mycket sent eftersom dem ska ha "nattamat" och allt. Dem har ju till och med husvagnar för dem som vill sova över där. Så jag kommer att tjäna goa pengar nu tills jag ska åka till Malmö.
Vi ska jobba klockan 16,00 - 01,00 eller längre. Vem vet.
Nu ska jag käka middag och sen blir det till att förbereda mig.

Pusshej

Malmö Radiohus :)

Åhh det var sååå mysigt på stranden igår. Jag plockade lite snäckor och fick även övningsköra. Men det gick inte lika bra den här gången haha.
Nu ska jag och mamma gå ut och tvätta bilen och dammsuga den. Sen måste jag köpa tågbiljett per telefon. Det blev aldrig av igår.
Det är skönt att det är fredag idag. Helgen närmar sig. Och om 1 vecka åker jag till härliga Malmö. Jag längtar som satan efter hunden Zenta.!
Ska även hinna cykla till affären och köpa mig någon tidning som jag kan läsa när jag är i Malmö eller på tåget. Man vet ju aldrig hur tråkigt det kan bli. Så då är det ju bra med en tidning. Plus att världens bästa radiokanaler finns i Malmö och det är Radio Malmöhus, Mix Megapol och The Voice. Dem är bara för bra. Ska se om jag kan hinna att skriva lite i en bok vad jag gör om dagarna i Malmö så ni kan få veta det sen när jag kommer hem och skriver. 

Nä nu måste jag gå för denna gången. Höres!  

The Beach

Nu har vi packat väskan och ska bege oss ut till stranden för att dricka kaffe och käka på mina nybakade kanelbullar. Tar nog lite foto på "the beach" haha. Det är ju så fint!
Ska hinna och gå på toa innan vi kör. Kanske det blir av att jag övningskör lite på strande. Vem vet. ha det göttan.

Puzzhej!!!

Kanelbullar

Idag har jag bakat smarriga kanelbullar helt själv. Goda blev dem. Senare så ska jag nog beställa en tågbiljett till Malmö, åker ju om 1 vecka. It gonna be happy!
Och jag ska få träffa Zenta och få gå ut och gå en runda med henne! Yea!
Hon är världens sötaste hund.
Ikväll ska jag titta på "A la Emma" och "Design Simon & Thomas".
Men nu ska jag gå ner och titta på "Love my Way".

Ha det skönt alla, pusshej!

                                                 Zenta <3

1939

Sitter och läser Hallandsposten på hemsidan. Undra ifall där e något spännande. Ska kolla in dödsannonserna. Känner en som har dött, så ville se om hon stod med i Hallandsposten också.
Idag har det varit en allmän tv-dag för mig. Har inte orkat göra så mycket mer. Men ibland behöver man ju vila framför tv:n också. Jag har ju jobbat några dagar nu så det är rätt slitsamt. Gå upp tidigt och jobba till sent. Usch, egentligen inget för mig men så är det inom resturangbranchen. Men det är kul, vilket är huvudsaken. :)
Jag kollade på den gamla filmen "1939" på tv4 film. Den var skit bra rent ut sagt! Bästa film jag sett på länge. Per Morberg och Helen Bergström var med i filmen. Dem gillar jag skarpt som skådespelare.
"1939" handlar bland annat som kriget mellan Europa och Tyskland år 1939-1945, och kärlek förståss. Vilken film är bra om den inte handlar om kärlek och relatioiner? Nästan ingen!
Filmen var nästan över 3 timmar lång, eller den var nog det. Så jag satt bänkat framför tv:n.

Igårkväll var det premiär för "Allsång på Skansen". Det var bra. Miss Li var med och jag älskar verkligen henne! Det är så mycket hålligång med hennes låtar.
Efter "Allsång på Skansen" var det även premiär för "Morden i Midsomer" som också var lika bra som vanligt.
Ska leta upp en bild på filmen "1939" ifall att det är någon som kommer ihåg att dem har sett den eller vill se den!

Nu ska jag gå ner och göra pannkakor med mamma.  
  

Jobbar

Sitter just nu på jobbet och har middagrast. Har skrivit ut lite förslag på tatueringar. Ni får se tatueringen sen när jag har gjort den.
I alla fall så ha jag bakat idag. Det blev inga bullar utan bara sockerkaka och en banankaka. Slutar klockan 15.00 idag. Nu ska jag gå och sätta mig och vila en stund.

Pusshej!

Blåsigt väder

Sitter här och dricker kaffe medans blåsten smattrar mot fönsterna. Jävla skit väder. Imorgon ska jag nog åka till mammas jobb och jobba lite där. Jag ska baka hela dagen. Dem ville ha kanelbullar. Så det blir väl att jag står och gör en 100 bullar typ. Drygt men roligt.
Jag älskar ju att baka!
Nä nu ska jag fortsätta att dricka kaffe och rita en tatuering som jag ska göra senare i sommar.

Min födelsedag

Jag har ju glömt att skriva om min födelsedag så här kommer ett inlägg som bara handlar om min födelsedag då.

Jag vaknade vid 9,15 av att mamma och brorsan kom in och sjöng för mig vid sängen. Det låter som att jag har fyllt 9 eftersom dem kommer och sjunger men man blir aldrig för gammal av sång.
Sen fick jag öppna presenter. Jag fick en gul och en limegrön skål från DUKA. Skit fina. Nästan sådana skålar som Leila har. Sen fick jag en gul tröja med en fjäril på från Lindex. Jag fick en svart klocka med swarovskikristaller på. Den kommer ifrån Ur&Penn. Hmm...vad fick jag mer? Jo jag fick platta, leopard örhänge. Mycket fina.
Allt det fick jag av mamma. Tror det var lite till. Sen av pappa fick jag 200 kronor som han hade tejpat in. Det var inte lätt att får bort dem från tejpet vill jag säga. Jag fick 150 kronor av farmor, men dem fick jag när brorsan tog studenten eftersom då var hon ju här. Men hon ringde och grattade på min födelsedag. Jag fick även 100 kronor av mormor. Hon hade lagt till 400 kronor till min nya cykel, så därför fick jag bara 100 kronor nu. Hmm...sen tror jag inte att jag fick så mycket mer.
Ett födelsedagkort fick jag ju och ett kort från mina förra lärare, men det var inte ett grattiskort i alla fall.

Pappa och hans tjej och mormor kom på kvällen för att fira mig. Vi åt smörgåstårta som jag gjort helt själv och så en tårta som jag också gjort helt själv. Gästerna var väl här till 21,45 tror jag. Sen körde vi hem mormor och ja sen tittade vi på film på kvällen.

Så min födelsedag var underbar som vanligt då ja. 

Städar

Sitter här och håller på att städa på ovanvåningen. Puuh va tråkigt och varmt det är. Var nere på banken och satte in pengar imorse. Värsta stormen ute. Inte roligt!
Vad ska man skriva? Ska nog ta och baka bullar när jag är färdig med städningen. Sen ska jag ju ringa farmor och berätta att jag åker ner till henne. Ev med en kompis, får se.
Nu ska jag fortsätta att städa. Torka golvet.

Pusshej

Övningskört

Idag har jag sovit länge, länge. Enda till klockan 13,00. Va på maxi och utnyttjade min rabatt på Lindex och sen körde vi till Halmstad där jag handlade mat själv på Willy´s.
Sen på kvällen så övningskörde jag lite med brorsans bil. Det gick fint fint. Inte ett enda motorstopp. Duktig är jag.
Sen har jag planerat att åka till Malmö den 4-11 juli. Brorsan kör mig dit och sen åker jag tåg själv hem. Nu ska jag gå in på SJ:s hemsida och kolla biljett.
Skriver mer imorgon. Har varit slarvig med att skriva på sistonde.
Pusshej och godnatt!

Gäster

Nu kommer snart gästerna. Skulle bara lägga in ett snabbt inlägg. Måste fixa mig nu...farmor ringde precis...kul, hon brukar inte ringa så ofta.
Jag vill till Malmö!!!


Pusshej

Idag fyller jag år!

Idag fyller man 16 år! Så jävla skönt, men ändå inte. Nu vill jag bara flytta hemmifrån, ta körkort och en massa "vuxensaker".
Jag har planerat att åka till Malmö i 1 vecka...men jag vet inte när. Sen ska jag börja ta körlektioner eftersom jag ska övningsköra. Och så ska jag tattuera mig. Det ska jag göra innan skolan börjar igen.
Det kommer säkert göra skitont, men jag vill ju så gärna. Jag tror att jag ska tattuera mig i Ängelholm vid sjukhuset. Det verkar bra där.

Ikväll har jag bjudit hit pappa och mormor på smörgåstårta, jordgubbstårta och kaffe. Då får jag väl antagligen pengar. Det brukar jag få av dem.

Korten

Igår när jag kom hem från jobbet så låg där två brev i postlådan till mig. Eftersom jag fyller år på lördag så tänkte jag ju på at det var grattiskort båda två, men saken är den att det ena var ett grattiskort och det andra kom från mina "gammla" lärare från 9:an. Mycket trevligt kort.Dem hade skrivigt det tillsammans.
Var bara tvungen att säga det...Nu ska jag...hmm???Ja inte sitta här i alla fall!

Puss <3 

Midsommarafton

Hej svejs!
Idag har det varit en mycket jobbig dag på jobbet. Jag har rensat jordgubbar hela förmiddagen och på eftermiddagen gjortde jag 7 olika smörgåstårtor och 2 landgångar. Dem blev fina.
Jag slutade inte förrän vi 17,00 så det har varit en lång dag. Men jag tjänade extra mycket pengar idag eftersom det är storhelg.

Nu ska jag ner och äta potatis, matjesill, gräslök, tomater och gräddfil. Till efterrätt blir det såklart jordgubbar med ovispad grädde och socker.

Ha en trevlig midsommar!


I am working now

Sitter på jobbet och fyller i en massa papper. Min namnteckning måste ju finnas med på papprena.

Oj, bloggsidan har varit uppe nu i 1 timme. Det finns så mycket att göra hela tiden. Lägga upp maten till kvällsmaten, diska och nu kom jag precis ifrån kafferasten. Det var gott med lite vätska. Det är viktigt att dricka mycket fast att det inte är så varmt ute.
Idag har jag gjort väldigt mycket här på jobbet. Jag har packat sill, gräslök, tomater, gräddfil till midsommarafton imorgon. Det ska ju paketeras. Sen har jag stått i disken, serverat barnen respektive föräldrar tårta, saft och kaffe.
Imorse hämtade mamma och jag smörgåstårtebröd och jordgubbar innan vi stack till jobbet. Dem behövdes hit.
Usch...nu är klockan snart 17.00 i alla fall och då slutar jag. ÄNTLIGEN!!!
Har inte tid att skriva mer nu...jag satt här en stund eftersom jag skulle skriva på några papper.

Pusshej


Jobbat

Idag har jag sommarjobbat. Det var strängt. Det är rätt jobbigt att vara kock må jag säga. Men roligt. Jag har gjort fyllningar till smörgåstårtor i mängder. Jag har stekt bacon, hackat äpplen, stått i kassan m.m.
Imorgon på jobbet så ska jag och mamma hämta jordgubbar, göra färdigt smörgåstårtorna och förbereda till midsommarafton.
En lång dag. Troligtvis börjar jag klockan 07,00 om den ena inte kunde komma eftersom hon var lite krasslig men jag jobbar till 17,00. Puuhh.
Det ska bli så roligt imorgon eftersom dagisbarnen kommer att klä midsommarstången vid jobbet. Kul kul. Jag tar säkert lite foto på dem. Haha...vi lagar även mat till dagisbarnen när dem går på dagiset, men nu har dem ju också sommarlov och då blir det uppehåll. Så imorgon ska vi även fixa tårta och saft till barnen respektive deras föräldrar.

Va precis nere i stan och handlade. Såg att det ar fullt hålligång nere i stan. Dem höll på att klä midsommarstången. Det är väl trevligt när man ser folk ute såhär på ljusa kvällen. När affärerna är stängda vill säga!

Nu ska jag lägga mig framför tv:n och kolla på Leila bakar.
Puss Puss

Rökeriet

Vårt lilla rökeri i Halland är så himla mysigt. Det ligger precis vid en laga och man kan välja att sitta ute eller inne med glasbonad omkring sig.
Fast maten är dyr, men den är god.
Rökeriet röker fisken själva, då blir den som godast!

Kolla gärna in deras hemsida;

 www.rokerietlaholm.se

Test

Hej alla glada! Imorse började dagen med att jag åkte ner till stan och satte in pengar. Sen har jag även varit på företagshälsovården och gjort ett livsmedelstest nu inför mitt sommarjobb. Där kollade dem mina händer ifall jag är ren och ifall mina naglar var rena och inte alldeles för långa. För det får man inte ha när man jobbar inom kök. Men mina naglar är lagom långa. Inte så att jag inte får jobba sa hon. Hon sa att det var skönt att se någon tonåring som INTE bet på naglarna. För då samlas det ju en massa bakterier och då får man absolut inte jobba med livsmedel. Men jag klarade testet så det var ju bra.

Åkte in till Halmstad på eftermiddagen för att köpa en ny klocka i födelsedagspresent. Det är ju bäst att jag själv är med och provar den eftersom den var för stor för min hand. Jag har rätt små handleder liksom.
Så nu har jag äntligen fått en ny klocka. Den kostade ca 400 kr.

Imorgon börjar jag sommarjobba klockan 08,00 och jobbar till 15,00. Jag jobbar på min mammas jobb så jag kan ju det mesta där utantill så det är ju bra.

       Den klockan köpte jag fast svart...köpt på Ur & Penn

Trött

Jag har haft en trevlig kväll tillsammans med några grannar som kom över på kaffe och tårta.
Vi fick ett fint grillbestick med olika...hmm, ja, vad heter det nu? Asså man kan använda samma sak till olika sammanhang eller olika saker. Vad heter det?
Aja, grannarna stannade här till 22,45 ikväll.

Nu måste jag hoppa i säng. Klockan är mycket. 00,07!!! Ska upp vid 8,45 imorgon!

Sov gott alla!

Första vardagen på sommarlovet

Sitter här och laddar upp bilder på min bilddagbok. Skulle egentligen varit nere på banken och satt in pengarna som jag fick av pappa eftersom jag slutat  9:an men dem stängde så tidigt så jag hann alldrig cykla ner där.
Ikväll kommer grannarna över på en kopp kaffe och en bit tårta.

Imorgon är mamma ledig så då ska vi åka till Halmstad och köpa födelsedagspresent till mig. Jag fyller ju år på lördag.
På fredag är det ju midsommarafton. Undra vad jag ska hitta på då.

Idag fick jag hem mina betyg i lådan. Jag har 190 poäng nu. Så jag är nöjd.

Mamma har fixat sommarjobb till mig. Jag ska vara på hennes jobb i köket och hjälpa till. Och visst, jag får lön.
Så imorgon måste jag åka och göra en hälsoundersökning och kolla så att jag inte har någon sjukdom eller virus som smittar. Då får man inte jobba inom kök.
Så jag ska vara där klockan 14,00 imorgon.

Skriver mer sen...

Studentfest

När klockan visade 11,45 begav vi oss bort till skolan för att få en bra plats. D.v.s. vid en bänk eftersom farmor var gammal och inte orkade stå upp så länge.
När klockan närmade sig 13,00 var det fullt med folk på skolan som stod och väntade på studentbarnet/studentbarnen.
När klockan var 13,15 rusade den första klassen ut och var fria från de 13 åren i skolan.
Då sprang dem upp på en scen. Där spelades det en låt som klassen själva hade valt och sen skulle dem stå nedanför scenen och vänta tills alla klasserna hade varit uppe på scenen. Min brors klass gick ut på scenen näst sist.
Där stod dem och skrek och sjöng en ramsa och tutade i dessa jävla gastutor.
Efter det så gick studentbarnen ut till sina anhöriga och fick blommor och nallar och allt möjligt som dem hängde runt halsen. Sen var det dags att åka traktor en runda om stan.
Jag ska inte nämna vilket hyss min brors klass gjorde i stan.


När dem hade åkt traktor så hämtade pappa upp brorsan och mig för att åka en runda med Volvo C70 cabben.
När vi kom hem igen så drack vi välkomsdrink och sen blev det dags för mat.
Sen var det ju fotboll på tv som fotbollsNÖRDARNA tvunget skulle kolla på.
Men i pausen drack vi kaffe och åt tårta.

Klockan 20,00 åkte jag, farmor, farmors kompis, brorsan och pappa och lämnade farmor och hennes kompis på Ängelholms tågstation. Dem skulle ner tillbaka till Malmö där dem bor.
Här hemma var det bara mormor och mammas lillebror som var kvar. Alla andra hade åkt hem.

Jag brände mig rejält på armarna och i nacken när vi stod på skolan och väntade på studentbarnet. Usch vad det gör ont.
Så jag hade lite frossa igårkväll.

Men det var en trevlig studenfest! Tack alla!

Bilder finns på min bilddagbok.

Seg och trött

Usch. Jag sov nästan för länge idag. Klockan hann visa 12,10. Men vad gör det egentligen? Jag har ju sommarlov nu!
När jag gick upp var det nästan direkt dags för mat, men mamma och jag åt frukost. Till middag fick det bli rester från gårdagens festmat.
Regnet smattrade på fönsterna vid 16,00. Jag hann i alla fall att slänga björkriset som vi hade pyntat med ballonger och serpentiner.

Imorgon kommer grannarna över på en kopp kaffe och tårta. Vi ville tacka dem för blommorna som dem gav studentbarnet. Vi har ju en stor bit tårta över från igår.

Skriver mer om studentfesten i nästa inlägg.

Puss

Student!!!

Idag tar brorsan studenten! Hurra hurra!
Så nu ska jag klä på mig finkläderna och sen så ska vi snart dra oss bort till skolan.
Jag vet inte om jag hinner skriva mer idag...får helt enkelt se.
Farmor och hennes kompis kommer! Det ska bli kul. Har inte sett farmor på jättelänge.

Nu måste jag sticka...Puss

Fixat inför...

Först och främst vill jag tacka Dolly som skrev grattis i en kommentar och min granne och mamma som kramade mig och sa grattis för att jag slutade 9:an idag.

Sorry att jag inte har hunnit att skriva så mycket under dagen, mer än 1 inlägg men jag har faktiskt haft fullt upp. Inte varit ledig alls ännu. Men det tar jag ut ikväll.
Nu tänkte jag berätta lite om sista obligatoriska skoldagen i mitt liv och vad som har hänt i eftermiddag och vad som kommer att hända ikväll.

I skolan så samlades vi i klassrummet. Alla tog kort hej vilt. Vi fick en kanelbulle och en dricka. Mums.
Sen lekte vi en lek och vid 09,50 gick vi ner till matsalen för att lyssna på rektorn tal. Det sjöngs även sånger m.m. 
Sen när det var slut så kramade alla i klassen om varandra. Jag hann inte krama alla tyvärr. Också några kramar till dem bästa lärarna. Som är värda en kram förståss.
Sen åkte jag hem med mycket svullna och ömma fötter.

Nu i eftermiddags så har jag dukat borden till studentfesten imorgon. Det blev skitfint. Vill ni se bilderna så gå in på www.lothigiius.bilddagboken.se
Om en stund. Har inte hunnit lägga in dem ännu, eller så sammanfattar jag ALLA bilderna imorgon. Får se vilket jag gör.
Så dukningen höll jag på med i många timmar. Sen åkte vi och hämtade den beställda maten, hämtade tårtan som blev skitfin, köpte nötter till välkomsdrinken, hämtade blommor i blomsteraffären (var annars?) och lämnade tillbaka en skjorta på Dressmann.
Den där tårtan som jag skulle käka idag på avslutningsdagen. Den hann jag inte äta förren vid 17,00. Alldeles för sent!
Pappa har även fixat en Volvo C70 cab till brorsan imorgon. Den ska han skjutsa honom i. Han lånade den av hans jobbarkompis.

Nu ska jag ta och tvätta håret. Det blir så himla fett hela tiden. Dö tråkigt.
Sen får jag väl vila, om vi inte har något annat att göra.

//Puss

Skolavslutning

Kom hem för 1 timma sen. Nu har jag slutat 9:an. Det var många tårar i luften på skolan.
Jag kommer sakna min klass!
Tog fina kort i alla fall.
Jag skriver mer sen för nu ska familjen fira avslutningen med att käka pizza till middag och så ska jag ner till banken.

Återkommer sen!

Studentbal

Ikväll har jag hunnit med mycket. Jag har gjort en tårta tills imorgon, hämtat bord och stolar på mammas jobb, hämtat mitt paket från H&M, duschat och tvättat håret, handlat mat till både mormor och oss, varit på apoteket och köpt compeed, lagt fram kläder tills imorgon, varit och kollat på studentbalen nu vid 22 tiden. Och mycket mycket mer.
Så för mig har kvällen varit bra.
Nu ska jag snart krypa ner i sängen.

Godnatt Sverige!

Imorgon slutar jag 9:an!!! Wihoo!
Men kommer sakna min klass!

Torsdag

Vet inte vad jag ska hitta på idag. Fick reda på av Amanda att "klassens dag" var inställd pga vädret.
De ringde precis från dressmann och sa att brorsans skjorta hade kommit så vi ska väl åka ut och hämta den snart.
Sen ska vi hämta bord och stolar till festen på lördag och så ska jag baka tårta till min skolavsutning imorgon. Den ska jag äta när jag kommer hem med mamma ocb brorsan.

Det är såå skönt att sluta skolan imorgon. Fast man kommer ju att sakna klassen men inte själva skolan. Nej då.

Balen

Balen igår kväll var jätte trevlig. Min bordskavalje blev en som heter Alexander Bengtsson. Tyvärr ingen som jag känner. 
När dem hade ropat fram mitt namn så kom Alexander fram oh hälsade och tog min hand så fick vi ett varsitt glas med cider med en halv jordgubbe i och sen var där en servitris som visade oss vart vi skulle sitta. Sen satt man och snackade lite och sen fick man maten som bestod av potatisgratäng, rostbiff och sallad. Till det fick man dricka lättöl eller läsk. 
Själv tog jag lättöl.
Vi sjöng lite sånger under maten som rektorn och musikläraren höll i. Efter huvudrätten fick vi rabarber och hallonpaj med vispgrädde eller vaniljsås. Och så sjöng vi.
Sen fick vi gå ut i centralhallen och "mingla" lite medans servitriserna plockade bort alla borden så att man kunde dansa sen.
Där var ett lokalband som hette "Jukebox" som spelade danslåtar.
Jag stack hem vid 21,45 efter mycket svullna och ömma fötter.
Men kul hade jag i alla fall. Fast att jag inte dansade.

Idag är det som sagt "klassens dag". Men jag har lite ont i halsen så jag stannade hemma. Det ösregnade och åskade även när vi skulle vara där. Inte så kul. Men nu skiner solen. Typiskt va!


Färdig

Nu sitter jag här med klänningen, tights och en massa smycken. Inväntar nu bara tiden.
Det känns nästan som om man ska på värsta kändisfesten eller något liknande. Helt makalöst.
Jag hoppas att jag får en bra kille att sitta bredvid. Annars blir det inte så roligt.
Hoppas på någon ifrån klassen men det blir det säkert inte.
Det där med att dansa är jag inte så jätte förtjust i. Roligare att sitta ner och bara prata. Eller?
Aja, känner att jag inte har tid att sitta här nu. Ska snart åka. Önska mig lycka till!

Apoteket

Har varit på Apoteket och hämtat min creme till fingrarna. Det känns redan lite bättre.
Nu måste jag kila in i duschen och sen göra mig iordning.
Have a nice day everybody!

Frissan

Kom precis hem från frissan. Har varit ock fixat mina ögonbryn. Det blev fel färg förra gången, men nu har vi rättat till det. GRATIS!
I skolan rensade vi skåpen vilket jag hade gjort förra veckan. Sen kollade vi på kabaré och sen fick man gå hem. Va hemma igen vid 10,45.
Sitter och väntar på att AntiCimex ska komma och lägga ut musgift.
När mamma snart kommer hem så måste vi ringa till H&M eftersom mitt paket är väldigt försenat. Suck!
Sen blir det till att förbereda inför "balen". Min frissa önskade mig lycka till. Vad snäll hon e´.
Ska duscha, sminka mig lite mer och sen på med kläderna. Synd som fan att det blåser. Ska gå in och kolla på vädrets hemsida och kolla hur vädret blir ikväll...

Imorgon kväll är det studentbalen. Frissan hade fullt upp då med frisyrer och smink sa hon. Men min bror ska inte gå, men han går ju på champagnefrukosten istället. Han bestämmer ju själv. Det är ju dyrt att gå på studentbalen minsann.

Uppdaterar om "balen" senare eller imorgon. Puss

Regn + Bal

Sitter här och dricker ett glas Grape Tonic. De é mums. Kollade precis på vädret på internet och det blir regn, regn och återigen regn hela veckan. Tråkigt!

Har plockat fram och förberett "bal"-kläderna till imorgonkväll. Det blir nog fint. Tänk va lyxigt det kommer att bli ändå.
När vi kommer dit vid 18,00 så kommer vi att få ett glas cider och gå och "mingla" lite. Sen läser "ledarna" upp vem man ska sitta bredvid och så ska man gå krok hand in i matsalen för att sedan bli serverade med mat som kommer att bestå av kassler, potatisgratäng och sallad. Tror jag.
Efter maten får vi en tårtbit och kaffe alt. läsk. Sen är det dags för dans. Då ska man först dansa med den som man sitter bredvid (killen) och sen den killen som man sitter mittemot med. Sen får man gå hem eller dansa vidare.
Blir det roligt så stannar jag kanske kvar en stund, annars sticker jag hem.


Koppar m. fat

Ringde precis till pappas jobb. Han kommer inom och lämnar ett par koppar som vi behöver till studentfesten. Kollade vad det blir för väder på lördag när brorsan tar studenten. Det blir REGN!!! Nej!!! Ska man behöva ha regnkläder på sig?! Nej det orkar jag inte, jag vill ha klänning!

Nu ska jag gå ner och koka kaffe, kanske pappa vill ha en kopp...

Vackra cykelkorgar

Man kan undra varför jag letar efter cykelkorgar på internet. Kanske för att det är "bra att ha". Men jag har ju redan en ny.
Tänkte visa lite cykelkorgar som jag hittat på nätet.

Härlig färg                                                            Krämiiiiig

En röd kanske? Fast den passar nog inte så bra på den cykeln.

Helsvart?                                                           Blommigt är ju modernt i år.

Marie-Louise

Är det någon som har sett dessa söta, spetsiga och färgade cykelkorgar från Marie-Louise Gustafsson. Dem är helt underbara. En sån skulle jag vilja ha. Men dem är nog tok för dyra.
Här kommer bland annat cykelkorgarna och andra bra finesser hon har kommit på:

Oh la la

Ett fränt badkar på hjul...det är nog himla skönt att vila i med lite kuddar.

En snygg bänk med plats för kaffet. Perfekt.

Flip-flop som man kan använda genom att torka golvet med. Spara tid, eller inte.

Perfekt för smutsiga skor! Då slipper stolarna att bli förstörda.

Hur skön och livsfarlig ser inte denna ut!? En snygg saccosäck-snurrstol. Perfekt för en heldag vid datorn.

Denna tyckte jag var riktigt häftig, dock inte så fin. Ett skrivbord med papperskorg. Perfekt att bara ösa undan det som ska kastas.

Käk

Nu ska jag ta och fixa lite käk till mig. Och hämta posten. Eftersom jag fick gå hem från skolan så vet jag inte riktigt vad jag ska käka till middag. Men där finns väl alltid något.

Puss

Dessa knölar

Jag vaknade imorse med en knöl bakom örat. Och det betyder att det är en infektion typ influensa på gång.
Hade ont i halsen och börjar bli lite förkyld igen.
Så jag och Beatrice gick hem från skolan. Hon hade också en knöl bakom örat. Det är bäst att vara bra till imorgon när det är middag med alla 9:or.
När jag hade sagt till en i klassen att jag skulle gå hem så sa hon:
- Varför? Du är ju inte sjuk.
Då sa jag:
- Och det vet du!?
Blir förbannad på sådana personer som lägger sig i utan att dem vet någonting.
Det är som om man har cancer. Det syns ingenting "i början" utanpå men innuti kroppen så vet man ju. Då kan man ju säga att jag ska gå hem för att jag är sjuk.
Man säger ju inte att jag ska gå hem för jag har cancer och det syns inte, eller hur?

Så tänk innan ni säger någonting, det brukar du ju själv säga. Plus att du säger ju alltid, och? Jag bryr mig inte. Nehe gör inte det då!!! Det var precis det du gjorde nu!!!

Senare i eftermiddag ska jag och mammii åka och handla studentmat.
Hittade 15 kronor när jag var ute och gick på idrotten. Jag har visst tur idag. Men några saker i alla fall.
Ska se om jag ska ner till fabror doktorn idag med och ta sänkan. Den kan inte vara så bra på mig eftersom jag blir så lätt sjuk.

Asså Hallå!

Det är fan ta mig inte klokt hur en kompis beter sig mot en.
Idag sa en "kompis" till mig att jag sitter framför tv:n och käkar chips.
Och det tyckte jag var jävligt taskigt. Då vet man att hon INTE är någon kompis i alla fall. Detär inte lönt att hon ringer mig mer om hon ska bete sig på det jävla sättet. Sen ska hon fan ta mig ALLTID ha sista ordet vilket är förbannat jobbigt.
Man kan inte få kompisar om man beter sig så som du! Men du är väl inte så normal heller. Det är bara barnungar som håller på så för att dem ska vara COOOLA.
Men dem är inte ett dugg coola! Tvärtom!

En massa recept

Är nu hemkommen från doktorn. Mitt problem var ju att jag har väldigt torra fingrar som gärna sricker och det blit vätskeblåsor. Inte så fräscht.
Men tanken var ju ändå att han skulle skriva en remiss till någon hudspecialist. Men så blev inte fallet, utan doktorn skrev istället ut två krämer som jag ska smörja in mig med och som det är kortison i, vilket inte alls är bra att ha på händerna.

Så nu sitter jag här och hoppas på att dessa krämer ska hjälpa mina fingrar. Tror dock inte att det kommer att gå bort helt, men säg någon slava som gör att något försvinner helt.
Men det kanske hjälper till att läka. Vilket jag hoppas på.

Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sen förbereda mig inför kvällen. Vi ska käka pizza med klassen. Men jag ska käka på Mc Donkan istället efter att alla andra har ätit.

Doktorn

Nu ska jag ta och gå på toa och sen ska jag ta och bege mig ner till farbror doktorn i stan. Det är mina fingrar som är problemet.
Uppdaterar mer sen. Även lite bilder inför kvällens "fest".

Puss

En MUS!!!

Igår när brorsan låg på golvet och tittade på tv så såg han plötsligt en mus gå på dörrlisten hemma hos oss!
Fy fan va äckligt!
Så nu kan vi varken ha fönster eller dörrar öppna eftersom musen vill komma in!
Imorgon ska mamma ringa till hyresvärden och säga att han får fånga musen eller sätta hit musgift. Men vår hyresvärd är ju så lat så han lär väl inte göra något. I så fall måste vi ringa till miljö och hälsovårdsmynden eftersom det inte är bra att det finns musar i området.
Usch jag hatar musar. Dem är sååå äckliga!

Svarta krogen

Satt och tittade på nyhetsmorgon imorse och då var det en intervju på en krog som heter "Svarta krogen". Det är en krog främst för dem blinda och även för andra som vill se och känna hur det är att vara blind.
Då kan man sitta på krogen och käka en bit mat medans det är helt mörkt runt omkring en. Så det är ju inte det enklaste att hitta sin gaffel och veta vad man stoppar in i munnen.
Det är det hela krogen går ut på kan man säga. Att man får gissa. Men sen att betala notan kan inte vara det enklaste. Veta hur mycket pengar man tar fram kan vara ett problem. Nyhetsmorgon intervjuade en blind som ägde krogen.
Varje gång som hon var på en resturang eller krog och skulle betala notan så tog hon på sig sin jacka för att visa att hon var färdig eftersom hon inte såg servitrisen. Ett bra tips!


Pärans dag

Idag är det Pärans dag i Båstad. Där är roligt. Man får smaka på nypotatis i alla olika sammanhang. En upplevelse helt enkelt.
Idag kommer även Rednex att vara på plats och spela musik. Trevligt trevligt.
Pärans dag är idag den 7 juni klockan 10,00-15,00.

Snart är det även dags för Rix FM festival. Men den kommer inte att komma till Båstad.
Förra året var jag i Halmstad och såg på festivalen men den var ingen höjdare så i år skippar jag den.
Sitter hellre hemma och har det mysigt med familjen än att gå på något som man inte tycker är ett dugg roligt.

Var på maxi innan och skulle hämtade ett par skor som mamma hade lännat till klackbaren sen lämnade vi tillbaka en skjorta på Dressmann och handlade lite godis och mat till imorgon.
Sitter nu i vita spetstights, kort kjol och en gul t-shirt. Kände att det passade bra för dagen.
Vet inte riktigt vad jag ska käka till kvällsmat. Igår käkade jag ju pizza med en kompis. Vi satt vid Rådhuset på ett par stolar och käkade hämtpizza. Det var mums.
Vi sitter och funderar på ifall vi skulle ta och köra en sväng med bilen. Sätta på "EM" flaggorna på bakrutorna och vara allmänt "coola". Haha.
Nä nu ska jag hjälpa till lite här hemma. Ha det. Puss

Lördag

Godagens. Vaknade sent idag. Klockan hann visa 12,00. Satt uppe länge igår och tittade på Populärmusik från Vittula. Fy fan va den är bra!
Igår var jag och brorsan och lämnade mamma vid en fest i Båstad. Sen körde vi en liten sväng inom Båstad innan vi körde hem. Hörde räddningsbilen på vägen hem. Det är ju så torrt i gräset så det börjar lätt brinna. Det va väl det som hade hänt också.
Mamma tyckte att det var kul på festen. Hon kom hem sent.

Nu hinner jag tyvärr inte skriva mer för nu ska jag åka till Maxi.

Heldag i Skåne län

Nu har vi nästan precis kommit hem. Har hunnit landa lite. Det blev IKEA i Malmö eftersom brorsan skulle ha en sak där som inte fanns i Helsingborg. Så det blev en lång bilresa. Körde inom Statoil och köpte oss lite kaffe, jag var mer sugen på varm choklad.
Sen fortsatte resan. Väl framme på IKEA i Malmö så började shoppingen.
Åt mat inne på IKEA:s resturang. Köttbullar för min del. Mums. Sen hade vi en kupong så att vi fick 1 VARSIN kladdkaka med grädde GRATIS! Till det drack vi kaffe. 
Sen blev det en lika lång resa hem. Fast sov lite av tiden.
På vägen hem från IKEA så åkte vi inom Malmö stad för att kolla läget. Roligare än motorvägen direkt. Kollade hem till farmor. Men man kunde inte se henne.
Det är såååå kul i Malmö, vill dit nu!

Det är någon cykeltävling i Halland och Båstad eftersom vi mötte en jäkla massa cyklister och poliser och vakter på vägen till IKEA.
Orka cykla så långt när det är nästan 30 grader varmt ute!
Nu ska jag och brorsan snart åka och lämna mamma, sen ska jag käka pizza med en kompis.


Time to say goodbye

Har förberett och lagt fram kläderna som jag ska ha på mig imorgon. Det är bäst att göra det dagen innan så slipper man att tänka på det då. Då har man redan tillräckligt att tänka på.

Nu ska jag gå och lägga mig. Klockan visar 22,54 alltså nästan 23,00...Time to bed alltså.

Godnatt Sverige!

Vita jeans-funnet

Åkte in till Eurostop i Halmstad och letade efter vita jeans till mamma. Vi hittade faktiskt ett par snygga och till bra pris på B. Young. Det är en bra affär.
Även jag hittade ett snyggt sommarplagg till ett bra pris.
I am happy!
Hittade även en present till mig när jag fyller år. Jag brukar alltid vara med och köpa mina egna presenter. Annars blir det bara fel.

Jag måste bara säga att jag är superlycklig eftersom jag klarade det sista och avgörande matteprovet. Så nu kommer jag att få G i slutbetyget. YES YES YES!

Imorgon blir det IKEA och Väla med familjen. Roligt. Då ska jag ha på mig min nya tröja / tunika från B. Young.
Ska se om jag hittar något fint till mitt rum.
Så det blir väl att vi käkar middag inne på IKEA. Ja då blir det ju köttbullar, potatis, sås och lingon. IKEA:s specialare haha.

Nu ska jag hoppa in i duschen...har suttit ute på verandan och druckigt kaffe med mamma.
Imorgon kväll ska jag och en kompis käka pizza.


IKEA

Är ledig precis som nästan alla andra på fredag. Sveriges nationaldag. Det är skönt att den dagen har blivit en röd dag.
För då kan man få vara ledig!
Så jag, mamma och brorsan har bestämt att vi ska åka till IKEA och väla och småhandla lite. Bland annat en tavla till vardagsrummet.

Skulle egentligen käkat pizza med en kompis nu ikväll. Men hade inga pengar så det får bli en annan gång. Så kan det va.
Men tänkte i alla fall ringa och höra om hon vill ut och cykla en sväng. Skönt väder nu på kvällarna när det inte är sådär JÄTTE hett ute.

Pusshej

Spaning...

Det blir ju tyvärr så att jag får skriva mina inlägg på eftermiddagarna och kvällarna eftersom jag går i skola...tråkigt, men det är ju bara 1 vecka kvar nu. Sen blir det mycket uppdatering. Hoppas jag på.

Spanar efter vita jeans åt mamma. Med LAGOM pris d.v.s. INTE 1.000 kronor eller mer.
Har varit nere i stan men där fanns inga. Konstigt nog. Så imorgon blir det att vi får åka in till Halmstad.
Ska även klippa mig då. Nice. Jag vet precis hur jag vill ha det. Kommer bli skit snyggt.
Om det är någon som vet var man kan hitta snygga, vita jeans till ett rimligt pris, skriv i så fall.

Inga läxor mer nu...hur skönt är inte det? Skit skönt. Men det kommer väl i 1:an på gymnasiet.

Nu ska jag gå ner och käka nypotatis. Mums filli babba.

Förberedelser på G

Har varit på maxi och handlat strumpor, kallingar och en skjorta till brorsans studentfest.
Fick även reda på att pappa vägrade komma på festen eftersom han anser att det inte finns något som heter student. Men vad fan spelar det för roll om det finns eller ej? Det är ju hans barn!
Aja han gör ju som han vill. Korkat val enligt mig!

Inhandlade även lite mat. Hittade fin fina kläder på Lindex, men ska inte handla kläder tills jag har slutat skolan. Måste försöka hålla mig borta från det i 1 ½ vecka.
Jag brukar faktiskt inte handla kläder så ofta. Det händer lite då och då. Men då blir det ju också oftast webshop. Smidigt och enkelt.
Det är roligare att få en avi från posten och sen hämta ut kläderna än att få dem direkt. För då hinnar man tänka lite också och man hinner LÄNGTA!

Sista matteprovet i skolan gick mot förväntan bra.

Nu ska jag väl plocka fram kläder till imorgon. En dag då med ju. Tyvärr, kan man ju nästan säga.
Väntar faktiskt på en avi. Den som väntar på någon roligt väntar aldrig för länge.


Utställning

Usch...det har varit äckligt varmt i skolan. Man kunde knappt vistas där.
Idag är det Auschwitz utställning i skolan. Så ska snart ta och bege mig dit.
Det börjar klockan 18,00 så välkomna dit!
Det bjuds på chips, dricka, bagles m.m.
Bagelsen har jag och en klasskompis gjort.

Har hunnit att beställa tårta till studenten nu och hann även hämta studentskylten. Den blev megafin.
Har lite problem med hur man sätter fast pinnen bara. Men det löser sig.
Har varit på pappas jobb och bestämt att vi skulle låna deras matbord och stolar till festen.

Nä nu ska jag nog duscha lite. Sen får jag väl öva matte till imorgon och sen är det utställning.

11 dagar kvar tills jag slutar 9:an ! Jippie!!!

Såg en gullig Hello Kitty kaffebryggare och en laptop:

Snygga plagg

Va inne på Nelly.se och hittade snygga plagg inför sommarens alla fester. Se och ta för er!

169 kr

299 kr

399 kr

699 kr

799 kr Laredoute

Söndag kväll

Jaha...vad ska man säga? God kväll eller? Idag har jag bara gjort ingenting, tagit på mig bikiniunderdelen och solat på gräsmattan och i solstolen.
Hörde att det rasslade bland löven och kollade lite försiktigt...man kan ju ana vad som finns där. Trodde det var en fågel men så var inte fallet. Det var en hasselmus. FY FAN VA ÄCKLIGT!
Jag hatar möss och sånt äckligt!
Så det blev att jag stängde dörren så att den inte kunde komma in här i alla fall och sen har jag suttit inne...inte bara för musens skull utan för att det är överhett ute!
Åkte och solade solarium vid 16,30. Får ju inte sådär JÄTTE mycket färg i den vanliga solen. 
Kollade precis färdigt på reprisen av Leila Bakar så ska ta och hämta några recept nu.
Annars ska jag väl bara vila. Om jag ens orkar i detta väder. Kanske sitta på altanen lite. Det är ju på andra sidan som musen är!


Sista matteprovet i 9:an på tisdag. Skönt. Måste verkligen få ett G på det nu, annars får jag IG i betyg. Fick ju som sagt IG på nationella i matte. Fick IG i engelska nationella med, men läraren sa att hon skulle skriva G på slutbetyget eftersom hon visste vad jag gick för.
Fick väl bara bra på svenska nationellla då.

Puss

RSS 2.0