Sammanfattning av lovet


Det har hänt galet mycket under min höstlovsvecka. Jag har börjat umgås med min förra klasskompis igen. Vi va och fikade i stan, med hennes mammas, kompis barn.

Igår var jag på Gekås och shoppade väldigt lite saker. Förvånandsvärt lite faktiskt. Har nog aldrig handlat så lite saker som jag gjorde igår. Inga jeans hittade jag. Bara "tantbyxor", och vem vill ha på sig det?
Kan visa sen vad jag köpte. Jag handlade bara för 800 kronor.
Vi ska dit snart igen och köpa julklappar och kolla på inredningsavdelningen där. Det hinner man aldrig.

Nu väntar jag på att mamma ska komma hem. Vi ska ner till systembolagret och sen handla mat till helgen och kvällen.
Har på mig min nya parfym från Mexx som heter Ice Youch. Den doftar underbart!


I måndags efter att jag hade klippt mig så gjorde jag iordning en fralla och kaffe. Det va så mysigt. Det regnade och var ett tråkigt höstväder ute. Då passade en fika perfekt.
P.S. Mitt hår blev faktiskt bra denna gången.

Vad händer på halloween?
Det enda jag vet är att jag ska till kyrkogården och tända ett ljus för min underbara morfar. På kvällen ska jag till en kompis och käka något. Troligtvis pizza.

Tomater i ugn

Här kommer ett gott recept på tomater i ugn


3 portioner

1 ½ tomat(er)
olja
oregano
salt

Häll olja på en ugnssäker form. Dela tomaterna i mitten. Inte på långsidan!
Lägg tomaterna med den skurna sidan uppåt. (Se bild). Häll på salt och oregano.
Sätt in i mitten av ugnen, på grilleffekt, 200 grader i ca 15 minuter.
Servera varma!

Det är sååå gott!!!


Victoria Beckham-frisyr?


Denna frisyren brukar jag ha, och det lär få bli den idag också. Trivs bra i den frisyren!

Ska vara hos frisören klockan 14,45...tänk att ha någon slags pagefrisyr. Ibland klipper hon det jättebra och andra gånger blir jag inte alls nöjd. Tråkigt när man inte blir nöjd med sitt hår. Man ska ju ändå gå runt med det i veckor, kanske månader för min del. Visa sig bland folk osv. Och är man då inte nöjd så mår man piss.¨
Tänk va håret är viktigt egentiligen. Har man fett hår vill man ju bara gömma sig och inte gå utanför dörren. Det är så himla tjatigt att tvätta håret. Men det måste ju göras. Man vill ju inte lukta illa i håret.
Ska göra vid ögonbrynen också. Usch, det gör så väldans ont. Man kissar nästan på sig så ont det gör. Det är inget kul, men det blir ju snyggt efteråt.

Jag har hittat en ny mobiletelefon som jag tänkte köpa efter jul...den blir kanske billigare då. En Sony Ericsson S500i.
Den finns i färgerna svart, vit (som kallas koppar), lila och grön. Jag ska ha en svart. Passa bäst till allt, och man tröttnar aldrig på färgen.
Den kostar inte särskilt mycket heller, så då får man passa på om man inte har den STORA plånboken med 4000 kronor som alla andra mobiltelefoner kostar.

Kram
Lothigiius

Halloween

 
Middagen igår var trevlig...god mat. Efter förrätten och varmrätten var vi mätta och trötta, men disken återstod. In med den i diskmaskinen som tur va. Stekjärnet fick vi diska förhand. Tyvärr.
Gick och la mig hyffsat tidigt igårkväll. Vaknade hyffsat tidigt idag. 09,45 eller något sånt. Drack kaffe, kollade på tv och gjorde mig iordning ungefär 2! timmar senare.
 
Tomater i ugn är väldigt gott
 
Snittarna; till vänster är det snittar med ost och till höger är det snittar med skinka och mimosasallad

Ohhh...stekt lövbiff, ugnspotatis, bearnaisesås och tomat i ugn.
Jaette gouutt! som mat-Tina säger.

Idag har jag inte gjort särskilt mycket. Bara vilat och handlat mat till veckan. Har ju höstlov nu och då behöver man mat. 
På torsdag ska jag, mamma och en kompis till henne åka till Ge-Kås och handla. Julshoppa snarare. I alla fall för min del. Ska köpa två filmer i alla fall. Funderar på "Linas Kvällsbok" och "P.S. I Love You". Men jag får se va det blir.

Måste hinna köpa en pumpa och gravljus till morfars grav innan nästa helg. Jag villa att han ska ha en lite pumpa, så han också får känna av att det är allhelgona. Eller Halloween som jag säger.
Men vi ska även köpa en större pumpa att ha på framsidan av huset.

Jag har även kollat upp vad årets julkalender heter...hmm, va hette den nu? Jo just det, den hette "Skägget i brevlådan". Det läste jag på www.julhuset.blogspot.com. Ni kan gå in oh kolla där.
Det är inte klart ännu vad den ska handla om.
Det återstår att se när julen närmar sig med stora, snöiga steg!

The Voice

Mina nya vinterstövlar
Mina nya vinterstövlar på bilden :) Inköpa i måndags.

Är ledig idag igen...vet faktiskt inte riktigt vaför, men vår lärare sa det så då är vi ju det också.
Så idag har mitt höstlov börjat. Jävligt skönt med andra ord!
Vaknade vid 8,30 för Musse Hasselvall skulle vara med i Vakna med The Voice. Ett bra morgonprogram som jag tittar på varje dag innan jag sticker till skolan.
Josefin Crafoord gör ju hela programet bättre. Plus i kansten för henne.
Ja, sen gick jag och la mig i sängen igen. Tyckte inte att jag skulle gå upp så tidigt nu när lovet hade börjat.
Sov till 10,45 och sen drack jag kaffe som va iskallt! Mamma hade hällt på kaffet på min "nya" termos från Rusta. Och jag säger bara en sak. KÖP ALDRIG EN TERMOS PÅ RUSTA!!!
Den höll inte värmen...så jag drack nyponsoppa i stället.

Åt färdigköpt mat idag...denna maten är den enda som jag äter när det gäller färdiglagad mat i butiken. Alltså "lådemat".
Man fick två goda yoghurtsbröd också. Denna maten är då basmatiris och indonesisk kyckling i en god sås. Kostar väl 30 kr.

Ikväll ska jag fixa en god middag. Ska överraska mamma och brorsan. Så jag fick låna mammas kort och så gick jag ner till stan och köpte det jag behövde. Jag kan ju säga till er vad jag ska laga, för ni lär ju ändå inte kunna skvallra.

Till förrätt blir det en snitt med skinka, sallad, mimosasallad, tomat och persilja på och en snitt med sallad, ost, paprika och persilja (färsk).
Till huvudrätt blir det stekt lövbiff, potatisstrips i ugn (hemmagjorda), bearnaisesås (inte hemmagjord eftersom det tar tid och det är svårt) och ½ tomat i ugn.
Låter det bra?

Muffins som jag bakade i tisdags. Överraskning till mamma

Mat som jag åt ...förra tisdagen. Rotfruktsgrönskaer, kyckling och kall örtsås. Skitgott!

Måste bara visa den ursöta lilla korg som jag gjort av en apelsin...med små bitar av kiwi i. Man kan även göra små kulor av ex melon med en perisienneskopa. Finna att köpa på ex Cervera.

Nu ska jag koka lite kaffe och äta på chokladstången som jag köpte på chokladhuset Cacaó på vägen hem från stan.


Prov+kaffe= I love it

Inte skrivit på några dagar nu...bara vilat ut i helgen. Ordentligt! Sov till klockan 13,00 igår.
Sitter hemma nu, har haft prov i livsmedelskunskap om grönsaker, lökar och allt dedär. Enkelt prov måste jag nog säga. Nästan för enkelt.
Vi fikade under provets gång. Kaffe och kanelbulle.
Det återstår 2 lektioner kvar av dagen. Sen ska jag åka till Halmstad med mamma och kolla på nya vinterskor.

Va vad det jag sa...om den där glasskopan som jag sa att det hette. Men nu har jag tagit reda på att det heter mosskopa. Ni vet om man är på ett gatukök och beställer mos och korv eller nåt, så får man ju så fina kulor i mos. Och det gör dem med en skopa, som liknar en glasskopa. Sån ska jag köpa. Men jag ska ha den till glass, det kan man ju också.
I alla fall så skulle man ju beställa den genom mammas jobb. Och hon skulle fråga efter organisationsnummret genom mammas chef. Och ja, hon har inte gjort det ännu eftersom vi fattar att hon inte kommer att gå med på det och för att det kanske är lite riskabelt för mammas del.
Så jag har hittat en annan firma som säljer till privatpersoner! Har skickat iväg ett mail och frågat lite. Så inväntar svar från dem nu.
Hoppas bara att inte frakten är skit dyr...på en firma hade dem en frakt på 175kr!!!

Nu ska jag gå och fixa någon käk, sen får jag väl bege mig tillbaka till skolan. Jag vill inte!

Att vara servitris...



Idag började halva klassen med att vara i servisen. Och där va bland annat jag med. Vi har fått lära oss hur man bär 4 och flera tallrikar. Var man lägger besticken. Att man ska putsa glas, bestick, tallrikar m.m. innan man dukar fram.
Allt sånt som hör till en servitris eller servitör. Det är faktiskt himla skoj att kunna.
Sen fick vi duka ett bord var som där skulle vara gäster vid.
3 stycker gäster skulle jag ha vid mitt bord, men jag fick bara 2...jag och en annan.
Till middag fick vi grönsakssoppa, samma som vi lagade första gången när vi va i köket och till det solrosbullar. Till dessert fick vi plättar, hallonsylt och grädde. Skitgott va det!

Det är så bra för vi får ju en serveings och drinkbok och en mat/kokbok som vi får behålla sen när vi har slutat och tagit studenten. Kan vara bra att ha då ju.


Nu ska jag gå och sätta på lite kaffe. Mamma kommer snart hem. Sen ska vi handla lite mat till helgen. Ikväll ska vi äta tacos. Kanske borde duka lite fint då?!

Krångel

Sitter och dricker kallt kaffe just nu. Det blir ju lätt kallt om man håller på med annat samtidigt.
Har suttigt framför datorn hela dagen och inväntat mail från VEGA-Direkt. Ska beställa en speciell glasskopa och fina jul-ljuslyktor.
Problemet är bara att dem säljer inte till privatpersoner. Och som tur är så jobbar min mamma inom ett resturangföretag, så nu får jag beställa genom dem. Så jag kunde inte beställa 
innan mamma kom hem.
Vi ringde till VEGA-Direkt för att göra en beställning och då skulle dem ha organisationsnummret till mammas jobb. Och det kan vi ju inte, så vi letade lite på internet och fick fram ett org. nummer. Vi ringde tillbaka till VEGA och då slog hon in org- nummret i datorn och då stod där att det i så fall skulle komma ett papper till min servislärare på skolan!!!
Hur fasen kan det komma till henne, när det är ett org. nummer till mammas jobb?
Så nu måste mamma ringa till hennes chef och fråga efter organisationsnummret. Och hon har ju slutat för dagen.

Fan asså, att dem måste ha en massa nummer hela tiden. Jag kommer säkert inte kunna beställa varorna bara för allt detta. Mammas chef kommer INTE att godkänna att jag handlar genom deras jobb. Jag är 100 % säker på det!
Fan fan fan också! 

Stickat + Blondinbella

Det nya modet i höst är stickat. Och det är skönt att ha på sig om man är ute och det inte är jätte kallt eller om man sitter på sin arbetsplats eller i skolan. Som vanligt brukar där inte vara på någon värme såhär dags. Och då passar det ju utmärkt med en skön och fin stickad kofta.
Jag har letat upp lite olika stickade koftor. Jag har hittat alla på www.veckorevyn.com.

Denna stickade kofta kommer från DAY Birger et Mikkelsen och kostar 3522 kr.

En lite billigare variant är denna och kommer ifrån H&M DIVIDED och kostar 249 kr. Den finns i lite olika färger.

Färglad stickad kofta från Indiska 695 kr.

Denna är läcker. Sån har min mormor nästan, fast i röd. Kommer ifrån Ralph Lauren och kostar 2674 kr.

Det var nog allt från min lediga dag idag. Kanske skriver några rader sen. vem vet.
Förresten har ni läst eller hört att "Blondinbella" ska sluta och blogga ett tag!? Gå in och läs på hennes blogg:
www.blondinbella.se

Restaurang Pärlan

Lite bilder som jag tog för ett tag sen när vi var nere på hotellet och lagade mat. Med min hotell & resturang-klass.

 
Kocken själv- jag asså(skämt o sido)  Vår samlingslokal
 
Köket. På den första bilden ser man även 2 ingångar till kallköket.

Förrätt: Laxtoasts/snittar

Dessert: Karameliserade päron, vaniljglass, lingon(!)

Late

Nu är det nyheterna i en kvart, så då hinner jag skriva lite till.
Lägger upp lite bilder på vad som hänt under veckan och lite så och ännu gamlare bilder.
Hinner inte lägga över bilderna från mobilen varje dag, så därför blir det ju lite försenat, men här kommer dem:

Från förra helgen. Lite alkohol!

Såhär ser ett glas hemgjord cola ut, med soda streamsvatten. Lika gott som vanlig cola.

Lagade underbart god hemgjord korv stroganoff med fransk senap i.

Dukade fint hemma igårkväll...
Blev väldigt nöjd med servettvikningen

Shopping med Marimekko

Sitter ensam hemma. Mamma är på middag med en kompis ocb brorsan är hos sin kompis.
Har varit i Halmstad idag och letat efter en speciell glasskopa. Men den finns tydligen inte.
Var inom EKO:- och köpte godis inför kvällen och så köpte jag årets första julmust (!) i en liten och söt PET-flaska. Kolla själv:
Inne på Cervera köpte jag ett Marimekkofat eller assiett. Jättefin. Har velat ha en sådan länge. Dem hade även rea på marimekkoskålarna, visst ville jag ha en. Men ville inte slösa mer pengar idag.
Urgullig!


Nu börjar "Stjärnor på is". Måste skynda mig ner nu. Skriver mer när det är slut. Hej så länge!

Drömmen(ar)

Jag stinker smet på fingrarna. Bakade drömmar som gick åt skogen rent ut sagt. Smeten blev inte bra och när jag tog i mer olja så blev den lite bättre. Min lärare är jätte petig. Jobbigt.
Jag fick ihop 28 stycken drömmar, sen sa lärare att jag skulle slänga resten av smeten. Så det gjorde jag också. Men innan den kom i slaskhinken så smakade jag, Kajsa och Alexander lite av smeten. Den är underbart god. En annan smet som också är svår att undvika att äta (innan den är färdig) är sockerkakssmet. Mums.

Oj...nu ringer det...!

Det va ju ingen där när jag svarade. Knäppis. Gick ner och tittade på nummerpresentatören. Där stod 08-20113050 eller nåt. Måste vara en försäljare, dem har alltid sådana nummer.

Nu tänkte jag gå ner och duka lite fint innan mamma kommer hem. Jag ska bjuda på lasagne.

Trött på det gamla vanliga...

Är det någon som har något förslag på något gott att äta till kvällsmat till helgen? Det ska inte ta allt för lång tid att göra...kom med alla sorters förslag. Jag vill ha många förslag. Är så trött på det gamla vanliga som tacos, pizza, kebab, lasagne m.m. Ge mig något nytt recept eller maträtt.
Man blir ju desperat efter nya måltider. Usch!

MAT MAT MAT!!!
NU NU NU!!!


Inte detta tack!


Lite stressigt


Mina svarta chinos, en blus från mammas garerob och min nyaste Louis Vuitton väska.
Inte dagens outfit !

Snälla varför är det ingen som kommenterar?!!!

Nu ska jag snart käka lite frallor som blev över från mammas jobb. Sen sticker jag, mamma och hennes kompis till Halmstad för att kolla in en loppisbutik. Ska bli kul. Bara jag inte kommer hemdragandes med en massa skit.
Har redan tillräckligt med saker.

Var det någon som va inne på www.styleroom.se igår? Jag bad ju er att gå in och kolla in min lilla sida!
Jag heter fortfarande "stefanie_92"...eller om ni inte gillar inredning så kan ni väl kolla in min facebook. Det har säkert ni också, eller? En facebook asså. Där heter jag som alla andra. Mitt för och efternamn. Dvs Stefanie Lothigius.
Gå nu in och kolla, skriv en rad till mig eller gör vad som helst!

Give me!!!

Design

Jag är medlem i något som heter "styleroom.se". Där kan man ladda upp bilder på sitt eget hem och kolla in hur andra har det hemma hos dem. Jättekul och trevlig sida.
Gå in där www.styleroom.se och kolla in mitt hem. Jag heter "Stefanie_92" där. Bilder från mitt hem finns på framsidan på hemsidan eller om du klickar på "senaste".
Alla har så himla modernt. Hoppas folk kommenterar mitt hem också. Uppskattas!

Idag fyller min mormor år och det firades med kaffe och tårtkalas hemma hos henne. Där var inte så många gäster men några.
Lite likörer och sånt blev det också till kaffet. Det är gott med likör.

Imorgon har vi ingen engelska så jag ska nog dra hem på middagen och äta hemma. Mamma har lite kalops som annars blir för gamal om man inte äter den. Gott med kalops!

Visar en bild som jag lagt upp på styleroom.se så ni har ytterliggare ett skäl till att gå in och kolla, kommentera och sätta betyg.
Nu ska jag tvätta håret. Hörs och ses (kanske inte).

Kär

Jag är helt förälskad i dem nya Ittalaskålarna från Marimekko. Dem nya är mycket mindre. 12 cm höga. Snygga till den lite större skålen. Måste köpas. Snart!

Även en massa andra Marimekko saker älskar jag. Som det här, allting finns i olika färger:


Det va allt sålänge. Puss

Skitväder

Idag är det söndag och jag sitter på mammas jobb. Det ska finnas en mus här på mammas jobb och mamma är livrädd för musar, egentligen jag med så däför är jag med här idag.
Ska skriva lite på word nu...ska vara här till klockan 17,00. Rätt sent, men det finns inte så mycket att göra hemma heller, så då kan jag lika gärna vara här och ha lite sällskap.

Det känns mycket bättre i min stukade fot nu. Men den är fortfarande lite svullen och så, men dem är på bättringsväg i alla fall.

Jätte tråkigt väder är det över Halland idag. Det regnar och der blåser jätte mycket. På vädret igår varnade dem för storm under söndagsnatten. Men det har inte kommit någon. Hoppas att det inte kommer någon senare heller. Jag hatar verkligen när det blåser. Håret blir helt förstört. Särskilt om man precis har fixat det också!

Imorgon är det skola...inte så skoj! Bara tråkiga lektioner imorgon. Vi har prov i Livsmedelshygien. Kanske borde plugga, men jag har tyvärr boken i skolan så det går ju inte för sig.

Har ingen bild att lägga upp nu...kommer sen

AJ AJ AJ!!!


Gammal bild på mig, men fin bild på hunden Zenta. Ett foto från när jag var hos farmor i Malmö förra året

Har gått och stukat foten också. Det måste vara min otursdag idag. Det gör så j*vla ont!
Det hände när jag skulle till hotellet imorse och då halkade jag tydligen på ett trappsteg utomhus och for i gruset...landade på min egen fot så ja, ni kan ju själva tänka er.

Så i helgen blir det nog bara att titta på en massa roliga repriser på tv...SOS Gute, Färjan och en massa annat kul ska jag se på.
Mamma har migrän så vi kan inte åka och handla mat heller. Inte ännu i alla fall.

Gillade ni inlägget om anorexia igår? Jag tyckte det va bra skrivet.

Ha en bra helg, nu måste jag vila ett tag.


Anorexia


(Det är inte denna tjejen, men inte långt ifån heller)

Jo, jag brukar ju kolla på "Sjukhuset" som går på kanal 3, måndag till torsdag klockan 19,30.
Visst, det brukar ju oftast vara med något spännande i serien...något som man vill fullfölja till 100%.
Och så igårkväll när jag satt och tittade på programet så var chefen (som också är läkare) inne hos en tjej, eller kvinna. Jag vet inte exakt hur gammal hon va, men kanske i 20 års-åldern. Det börjar bli mycket intressant nu...denna kvinna som leder av svår anorexia, då menar jag verkligen SVÅR!!! Hon väger endast 26 kilo och är lite över 20 år kanske.
Asså, det är ju inte klokt att man bara kan vara så smal!
Läkaren som heter Urban på "sjukhuset" sa till tjejen att dem ska tvinga i henne mat via sprutor och sånt.
Och självklart blev hon förtvivlad. Då hörde man att hon sa med en svag och anorektisk röst (kan man ha det?) :
- Jag vill inte gå upp mer ur mina 26 kilo!
Asså usch säger jag bara. Att hon inte kan förstå. Skinnet bara hängde på henne och hon hade ju knappt någon röst till att prata.

Som tur var hade tjejen följt med sin mamma till sjukhuset för att söka hjälp. Och nu ska dem göra allt, verkligen allt för att hon ska gå upp till en vanlig vikt (i hennes ögon är det 26 kilo!). Så i dagens avsnitt får man följa den här tjejen. Läkarna ska göra en behandlingsplan för tjejen.
Tjejen med anorexia har även sagt i programet:
- Jag dör hellre än att äta dem där kolhydraterna!
Snälla, lilla tjej. Hur tänker du? 
Man mår ju dåligt av att höra att hon säger så, visst, själklart är det jättejobbigt för henne. Men hon behöver ju akut HJÄLP!!!

(Urban på "Sjukhuset")

Magra kroppar

Jag hade ingen ork eller lust att skriva här på bloggen när jag kom hem från skolan.
Men skriver ett snabbt inlägg.
Imorgon tänkte jag skriva lite om hon som var/är med i serien "Sjukhuset" på kanal 3. Hon som hade anorexia och vägde 26 kilo...hoppas det är många som kommer läsa inlägget.
Jag vet och har läst att det är många som läser andras bloggar om det står något intressant eller VIKTIGT! Och det är ju verkligen anorexia.
Nog om detta. Ni får läsa mer imorgon.

Nu ska jag lägga mig

Godnatt!

(Mycket gammal bild!)

Skolan

Just nu sitter jag i skolan och har lååång håltimme. Letar efter recept och andra roliga saker på internet som jag skriver ut och som jag ska ta med mig hem.
Jag och en kompis sitter här, eller dem flesta i min klass.
Det är rätt bra att dem har skrivare här i datasalen så man kan skriva ut en massa. Jag har ju ingen skrivare hemma så jag kan aldrig skriva ut där. Tråkigt men sant.

Skriver mer när jag kommer hem. Ha det bra!

RSS 2.0