Bakat bullar



 
Dagens outfit. Stentvättade jeans från H&M DIVIDED, gul t-shirt från Lindex (födelsedagspresent), svart huvtröja från GeKås, klocka från Ur & Penn. Även blommiga skor från DinSko.

Sitter och fikar kanelbullar och kaffe :) Slutade vid 11.00 idag. Det är DTF (dag till förfogande) och jag tror det var 1:orna som skulle göra något på skolan och då blir 2 och 3:orna lediga.
Kom på att det var längesen jag gjorde kanelbullar och de har varit slut länge i frysen. Så jag cyklade ner till Ica och handlade jäst, smör och vetemjöl. Och så såg jag att de nya chipsen hade kommit. Eller de är ju inte nya, men ni vet de OLW Cream Cheese som jag sa till mammas kompis att beställa hem. Så nu fanns de uppe på hyllorna. Köpte med mig en påse ostchips hem! Kanske ska provsmaka dom ikväll eller till helgen. Tror förståss inte att jag kommer klara mig undan att inte smaka de ikväll. Så troligtvis lär det blir det idag.
Det är lite halvtaskigt väder, jag som ska ut och gå ikväll. Får se hur det blir med den saken...
I alla fall så bakade jag 54 kanelbullar. De blev goda! Jjag gör degen förhand, jag har ingen kökshjälp hemma. Men det går faktiskt lika bra att göra det förhand!
Sitter och kollar igenom reklamen nu. Fick något slags röstkort från Svenska kyrkan. Men jag ska minsann inte rösta!

Det var skönt med en kort skoldag idag. Imorgon har jag sovmorgon och börjar inte förräns 10.50. Slutar dock 15.05. Hade fått en lapp i klassfacket om att jag skulle gå in till studievägledaren angående mitt individuella val. Vad är det nu för fel då? Jag har ju för fasen redan valt!                                                                             Köpte med mig en Veckorevyn hem. Ska gå upp och lägga mig i sängen sen och läsa den. Har även engelskaglosor till imorgon. Vår nya engelskalärare är bra, vi får själva bestämma hur många glosor vi vill ha. Innan hade vi ungefär 30-40 glosor och jag pluggade som satan, men fattade inte ändå. Men idag har jag glömt de för länge sen. Vad de betyder. Så jag ska bara ha 16 glosor imorgon så jag verkligen lär mig dom, inte bara för att det är en läxa och att jag ska kunna dom på förhöret.


Nu ska jag gå och ta mig en kopp kaffe till och kolla färdigt reklamen!
Kram!


Höör


Hela dagen har jag varit med pappa på en jaktmässa i Höör som ligger i Skåne. Det är inte ofta jag är med pappa så det är kul när jag väl är det. Men jag är inte så intresserad av jakt. Men jag skulle få en kockkniv av honom, en försenad födelsedagspresent. Så jag följde med!
Vägen till mässan var dryg, det var bara skog, skog och återigen skog! Och när vi nästan var framme vid jaktmässan så var där en hur lång bilkö som helst. Vi stod nog 35 minuter i kön. Och det gick ju inte snabbt fram heller. Nej nej, kön rörde sig knappt! Men vi kom fram till slut och vi behövde inte betala parkering för vi hittade en parkering innan där de stod och tog betalt. 25 kronor kostade det annars och det var ju väldigt billit med tanke på vad det kostade i inträde in till mässan. Jag ni kan ju gissa! Det kostade 125 kronor! Om man var under 16 år så gick man in gratis. Jag är 17 år. Men, smart som man är så kom jag på den geniala idéen att jag luras och säger att jag är 15 år. Ifall man nu måste betala inträde om man är 16. Så om de frågar i kassan efter personnummret för att de inte ska tro att jag hittar på, så är jag född 94, 1994!
Det var två unga tjejer som stod i kassan och de var säkert 15 år, de kollade inte ens på mig. Pappa betalade inträdet till sig och jag gick bara förbi. De la inte ens märke till mig och de hade nog inte vågat tjafsa emot om de inte trodde min påhittade ålder för pappa är jävligt bra på att tjafsa emot! Där var inget som intresserade mina egna intressen inne på jaktmässan. Man fick en gratis almanacka som de stod och delade ut. Pappa och jag tog en varsin och sen såg vi att det var en almanacka för 2009. Det är ju bara 4 månader kvar av detta året! De ville att man skulle köpa deras almanacka för år 2010 för 159 kronor. Så fin va den inte!
Så nu har jag pysslat och dragit ut alla papperna för 2009, så ska jag köpa nya papper för 2010 och sätta in istället, de kan ju inte vara så dyra. En ny, sån stor almanacka som denna kostar ca 129 kronor.
Vi käkade älgkebab. Det var riktigt gott, fast jag blev jättemätt snabbt! Vi hade käkat en varsin smörgåstårtbit (?) och kaffe på vägen till mässan. Och jag var fortfarande mätt av den...
Först hittade vi inga kockknivar, men efter att han gått en extrarunda innan vi körde hem så såg vi de! Och pappa köpte en rätt dyr kockkniv till mig. Det var snällt av honom!
På vägen hem från Höör, körde vi inom Tyringe Förmedlingscentral för att dricka kaffe. De har även en stor butik med både nya och begagnade saker. Och godis, dvd och allt möjligt. Jag köpte en ny extrakt att blanda drinkar med. Med smak av pineapple. Ska testa ikväll och se om den är god. Hoppas det! Pappa fick pengar av mig och så betalade han den eftersom jag visste inte om där är 18-års gräns på extrakter. Man ska ju faktiskt blanda den med vodka. Så för säkerhets skull så köpte han den!
Pappa köpte en socker pinne till mig. Jättegod! Fast den varar hur länge som helst, Har aldrig smakat en sån. Det är med smak av Irish Coffe.
Jag tog den bruna. Pappa ville att jag skulle testa, han hade köpt en sån till min bror också för längesen och den varade i minst 1 år!

Har precis ätit räkor och druckigt vin och cider. Känner mig väldigt yr nu! Kanske ska vila lite.
Visar lite bilder på kräftdukningen och från dagen.







Kräftservetterna som jag köpte på Willýs :) Söta!


Äppelpaj


Godmorgon! Idag är det fredag, bästa dagen på veckan! Jag är dessutom ledig från skolan eftersom alla 1:or ska ut och vandra för att lära känna varandra.
Har precis gått upp från sängen och borstat tänderna. Klockan är 11.20. Satt uppe till klockan 00.45 igårnatt och kollade på Big Brother. Har inte kollat på det på 2 veckor och det märks för det är mycket som hänt och man hänger inte med så bra nu. Men jag vet om att jag klarar inte att sitta uppe till 00.45 när det är skola dagen efter. Visst kommer jag upp på morgnonen ändå, men jag är svintrött! Och jag måste vara lite utvilad om jag ska klara av skolan...
Imorgon ska mamma ha kräftfest här hemma med några av hennes kompisar. Köpte ett par söta kräftservetter igår på Willys i Halmstad. Fast vi ska inte ha kräftor eftersom det är SVINDYRT! 99 kronor för bara några stycken, nej tack! Men jag älskar räkor så det går ju bra!
Ikväll är det Karsefors och fest. Det är Joddla med Siv som spelar. De flesta i min klass vill att jag ska hänga med, men jag gillar inte Joddla med Siv så mycket så jag vill inte gå och lägga 150 kronor på något jag inte tycker om. Jag vill hellre spara de pengarna och använda till något roligare.
Man ska inte vända kappan efter vinden! :)
 
(Gårdagens outfit)

Nu ska jag fixa lite käk. Brukar alltid hoppa över frukosten när jag går upp såhär sent. Annars hinner hela dagen gå.
Tog upp en kycklingfilé igårkväll som jag tänkte göra ett snitt i och göra hemagjort smör med godsaker i. Ni vet sånt persiljesmör typ, fast jag gör det själv med lite vitlök och goda kryddor i.
Har inte bestämt vad jag ska ha till ännu, men det lutar mot ugnsstekta rotsaker och någon kall sås.

Vad händer till helgen hos er?
Alla ni som läser bloggen får ha en underbar fredag! Vi hörs imorgon efter att jag varit på jaktmässan med pappa!

Vårt gemensamma äppelträd. Kanske ska ta några äpplen och göra äppelpaj till fikat :)

Ostchips!


Godkväll! Ligger i sängen och fixar med webcamen. Kopplade in den igår i laptopen. Funkar bra!
Slutade klockan 13.00 idag. Skulle egentligen inte slutat förräns vid 14.00, men vi fick sluta tidigare!
Elins buss hem till sig gick inte förräns vid 14.10 så hon följde med mig hem och kollade på vår lägenhet, hur vi bodde och så...hon tyckte vi hade jättefint och hon var helt chockad. Hon trodde inte att vi var så moderna. Haha, vad har hon trott egentligen? :)
Skjutsade henne till bussen på min cykel. I skolan har vi förberett inför nästa onsdag då vi ska ha gäster på restaurangen. Jag har skrivit menyer på den bärbara datorn i skolan. Tog den bärbara eftersom jag ville sitta i matsalen och skriva. Inte i klassrummet. Tog väldigt lång tid atta skriva menyer ändå fram till jul. Vi skulle egentligen pratat APU-platser, men han var inte färdig med dem ännu. Jag sa till honom att jag VÄGRAR vara på Gröna Hästen!

Mammas kompis som jobbar på Ica lovade mig att kolla upp ifall hon kunde beställa OLW:s Cream Cheese chips. Med ostsmak! Har inte funnits på flera år och jag saknar dem så. De är så himla goda! :) Såg idag att hon skrivit i min logg på Facebook att hon hade beställt chipsen! Jag är lycklig!!!
Annars har det inte hänt så mycket idag. Pappa var här för en stund sen och berättade att han hämtar mig klockan 07.30 på lördag. Vi ska åka till Höör i Skåne till en jaktmässa. Gillar egentligen inte jakt, men han har lovat mig att jag ska få en bra kökskniv, skulle egentligen fått det i födelsedagspresent, men vi skulle vänta till jaktmässan. Så jag hoppas de har några knivar! Kockknivar är viktigt i min utbildning.

Nu börjar magen kurra. Dags för lite kvällsmat. Pirog!

3 timmar håltimme


Har 3 timmars håltimme nu! Jag och Johanna stack hem, orkar inte vara på skolan i 3 timmar... Har tagit upp en färdig portion med mat ur frysen. Kyckling på indonesiskt sätt, basmatiris och yoghurtbröd :)
Halva klassen har restarangämne klockan 12.40, men jag är inte med i den gruppen eftersom jag är i servisen. Så jag börjar inte förräns vid 14.00 - 15.20 då hela klassen ska ha drycker. Alkoholdrycker. Såhär kommer mina måndagar se ut i ½ år framöver. Sen är det den andra halvan av klassen som ska ha det såhär bra. Fast jag är glad att jag bor nära skolan så jag kan cykla hem. Tråkigt för de som ska vara på skolan i 3 timmar och inte göra någonting.
Cafeét i skolan är tråkigt, man blir bara hungrig och i centralhallen är det också tråkigt, vissa folk tror att de äger skolan, vilket de inte gör. Och visst, man kan ju alltid sitta och kolla in de nya 1:orna. Men alla har oftast lektioner när vi har lunch. Vi har ju nästan 1 ½ timmes lunch varje dag...
Vi ska ha drycker nere på hotellet eller restaurangskolan som ligger i stan och det blir ju ingen direkt omväg för min del så därför var det lika bra att gå hem. Johanna gick till sin farmor som bor på samma gata som jag. Så vi hade följe :) Det är bra att hennes farmor bor här. Ifall någon lektion skulle vara inställd! Då kan hon gå till sin farmor och jag går hem till mig...

Brorsan har lagt in Winamp på laptopen så nu kan jag lyssna på musik här också. Tycker att Windows Media Player är kasst. Dålig kvalitet! Han har installerat STCC, ett roligt bilspel där man kör snabba bilar. STCC är skitkul! Ska spela lite nu innan jag fixar lunch.
Det är väldigt varmt ute idag! Puuh, jag tog på mig en lång kofta imorse, men det var alldeles för varmt! Ska byta innan jag gå ner till hotellet sen. Outfiten idag är jeansleggings från Gina Tricot, randig tröja, också från Gina Tricot, blommiga skor från DinSko, svart, lång kofta från GeKås och svart klocka från Ur & Penn.

Ni får ha det så bra idag!

Bluetooth

Idag är det fredag, bästa dagen på veckan. Äntligen kan man få njuta av lite ledighet. Satt uppe igårkväll och förde över en massa bilder och låtar från mobilen till laptopen. Jag har ju Bluetooth på denna datorn, vilket är väldigt smidigt och bra! Ifall man skulle ha tappat bort USB-sladden till mobilen eller om man är iväg och inte orkar ha med sig sladdar och allt onödigt till mobiler eller datorer.
Har precis gjort sallad och mamma har gjort lasagne. Den gräddas nu :) Ska bli gott med mat, har inte ätit på hela dagen. Köpte en liten hamburgare på MAX efter vi storhandlat inne på Willy´s efter att jag slutat skolan.
Har mått illa hela dagen för att jag inte ätit någonting. Skolmaten var som vanligt skitäcklig! Köttsoppa kallade de den. Skitsnack att det va! Jävla slabb bara...90 % vatten, resten grönsaker. GOTT!
Körde inom Lillstugan på vägen hem från Halmstad. Appropå Lillstugan så har jag bildat en grupp på Facebook som heter Lillstugan - Godis på landet. Gå med där om ni är medlemmar på Facebook och känner till Lillstugan. En godisbutik med många sorters godis. Fast det har blivit dyrare på sistonde. När dem öppnade för några år sen så kostade godiset 3.95 kr / hg och det var ju för att locka dit folk. Sen efter varje nyår så dem höjt priset och just nu kostar det 6.95 kr / hg...konstigt nog så är där väldigt mycket folk alltid och hon tjänar säker bra på det.
Nu ska jag gå och kolla ifall lasagnen har fått färg. Står uppe på mitt rum och skriver med laptopen.

Här kommer en bild från igårkväll när jag överförde bilder och musik genom Bluetooth.


Laptop


Sitter och dricker Oboý. Mums fillibabba!
Håller på att kolla upp det här med Microsoft Office. Vill ju gärna ha Word som jag kan skriva skolarbeten i, men här finns bara WordPad och jag gillar inte det så mycket. Det är bara det att det är ett litet problem. Man får ju inte Microsoft Office paketet till datorer utan det måste köpas extra och det är ju inte det billigaste. Var inne på en sida och fick reda på att detta jävla paket kostar 3500 kronor. Hmm...tror att jag får vara utan Word! I och för sig så får man ju en massa andra program där också, såsom excel och sånt. Men jag är inte intresserad av de programmen. Jag blir lite smått irriterad...
Imorgon är det fredag. Skönt! Sista dagen på veckan.
Skoldagen idag var väldigt kort. Hade sovmorgon till 10.20 och slutade 11.30. Stack hem och fixade käk. Älgpasta och köttfärssås. Gott! :)
Är rastlös, vet inte vad jag ska göra. Jag vill ju inte bara sitta här hemma. Vill hitta på något! Imorgon vill jag åka till Lillstugan, godis på landet. Åhh, de har så gott godis! Fast det har blivit rätt dyrt. Men de har rätt många sorter, alldeles fööör många sorter så man plockar av allt möjligt.
Imorgon har vi idrott och jag tjatar så om denna jävla PT klassen som vi har idrott, svenska och engelska med. Ledsen att jag tråkar ut er, men jag vill verkligen inte ha idrott med PT. Hatar verkligen idrott och kommer göra det ännu mer nu när man ska vara med killar! I vår klass HR har vi bara en kille och det är inte ofta han är med på idrotten. Vilket är skönt. Tänker inte säga namn, men det finns fler i klassen som också avskyr att vi ska ha idrott med PT. Men de gillar idrott och kommer vara med ändå. Men jag är tveksam...
Ohh, jag börjar bli hungrig nu. Lite sugen. Troligtvis på godis men det är inte godisdag idag. Det är bara torsdag idag. Jag får vänta tills imorgon :(

Dagens outfit. Beiga chinos från Gina Tricot, blommig hoodtröja från H&M, svart klocka från Ur & Penn, svarta ballerinaskor från H&M.

Vad tycker ni om min nya laptop?

Restaurang Pärlan

Slutade skolan 13,30. Var på restaurangen idag. Om 2 veckor ska vi börja servera gäster som kommer och äter lunch på vår restaurang Pärlan. Så idag var det övning. Gillar inte att vara i servisen, ½ år ska vi vara där. Lite tråkigt!
Snart, klockan 16,00. Om 1 timme kommer han med min nya laptop hit och lämnar den. Ska bli jävligt kul :)
Sitter och funderar vad jag ska ha för bakrundsbild. Ska överföra lite bilder från denna datorn till USB och sen in i laptopen. Måste ju ha lite bilder i laptopen.
Imorgon har vi bara samhällskunskap, sen slutar vi. Så vi har sovmorgon till 10,20 och så slutar vi 11,30. Riktigt skönt! Vår svenskalärare ville prata själv med PT, betyg och så. Och då fick vi vara lediga. Och vegetarisk matlagning som jag har som tillval börjar inte förräns nästa vecka.

Dagens outfit. Jeans från BikBok, vitt boxarlinne från GeKås, rutig huvtröja från H&M, svart klocka från Ur & Penn (syns ej), svarta tygskor med blommor från DinSko (syns ej).

Nu ska jag koka kaffe och vänta på att mamma ska komma hem.

Ungjävel



Dagens outfit. Stentvättade stuprörsjeans från H&M DIVIDED, svart boxarlinne från GeKås, gul huvtröja från H&M DIVIDED och converseliknande skor från Båstad.

Asså jag avskyr skolan! Började klockan 8,00, hade samling tills 08,30 och sen därefter började våra vanliga lektioner. Alltså vi började klockan 10,50. 2 timmar och 20 minuter. Och vad finns där att göra på skolan? INGENTING!
Hade svenska med vår nya svenskalärare Fredrik och klassen vi numera ska ha svenska, engelska och idrott med. PT (produktionstekniska) Idiotklass förövrigt! Alla är sär och bara skriker och gapar. En som gick i min klass i 7, 8 och 9:an går där. Mergim. Åhh, han har inte blivit vuxnare. Kommer troligtvis inte bli heller. Och så bara fjantar han sig...
Aja. Skit i skolan nu. Slutade vid 15,00, cyklade hem och gjorde pannkakor. Ringde han med datorn, laptopen som jag köpte. Han ska komma imorgon med laptopen och hjälpa oss att fixa lite och så.
När jag kom hem från skolan så ringde även en köpare av IKEA byrån som jag har haft på Blocket och här på bloggen som annons. Så hon kommer ikväll från Halmstad och ska köpa byrån. 300 kronor + i plånboken. Aldrig helt fel :)
Nu har mamma och brorsan åkt och köpt pizza på Hawaii Pizzeria, en nyöppnad pizzeria, fast de har bara renoverat och så, ändrat namn. Fast jag ska smaka en bit pizza av mamma. Är inte alls sugen på pizza.


2:a året på HR

Har precis varit ute och gått. Skönt, men svettigt! Hann inte mer än hem och nu ösregnar det och är grått och trist! Snart började det väl åska. Måste se vad det blir för väder imorgon.
Ja imorgon börjar skolan. Sommarlovet har gått sjukt snabbt! Kan inte förstå det! Lovet har bara flygit iväg...
Men som sagt, imorgon börjar jag 2:a året på Hotell & Restaurang och det ska faktiskt blir rätt skoj. Det är roligare att gå i skolan nu, när man valt vad man vill hålla på med än i högstadiet då man bara gick i skolan för att man var tvungen. Nu väljer man själv.
Jag och Johanna ska träffas vid entrén imorgon 07,45. Klockan 8,00 börjar vi. Vet inte alls var vi ska samlas. Ska bli kul att träffa min underbara klass! Jag har ju trots allt inte sett de på 9 veckor!
Kanske någon har förändrats :)
Imorgon kommer vi få våra nya skåp. Men jag tar inte med mig pennor och skrivblock imorgon. Det får bli en annan dag.
Kläderna ligger framme vad jag ska ha på mig imorgon. Tar en bild imorgonbitti så ni får se outfiten. Nu blir det tv-tittande. Får se om jag sitter uppe till klockan 01,00 inatt och kollar på Big Brother. Jag vill ju inte missa ett program!

Tack för alla kommentarer, hinner inte svara ikväll. Där är massvis. Tar några i taget!
Vi hörs imorgon!

Pridefestivalen


Har precis diskat undan sen maten. Idag blev det hemmagjort, panerad schnitzel, kapris, citron, potatis, brunsås och broccoli. Himla gott! Det har jag lyckats med!
Jag la upp det lite fint också. Utbildningen som kock inom Hotell & Restaurang måste man ju visa och vara stolt över!
Det blev dock väldigt mycket disk. Och maskindiskmedlet var slut så jag fick diska förhand. Fast jag brukar göra det. För det är ju inte alt som kan diskas i maskin. Som plast, trä och knivar. Man får ju om man vill. Men det förstörs!

Har fått min första Buffé tidning sen jag blev medlem hos Ica. Jag skaffade ett Ica kort innan och så ska man samla ihop vissa poäng för att få Buffé-tidningen. När man samlat ihop 2500 poäng så får man en värdecheck på 25 eller 50 kronor som man ska handla för på Ica.

Snacka om en stel Victoria Beckham! I en reklamfilm i London skulle Victoria gunga. Ja, såhär såg det ut!

Glada och roliga Pridebesökare i Stockholm! Usch, jag hade skämts!

Godnatt!

Nu ni alla nattugglor som sitter uppe så här sent. Klockan visar 01,01 och jag tror att sängen kallar. Har varit inne på Facebook i evigheter. I love Facebook! Det är en härlig sida. Vad skulle man gjort utan den? Och bloggen förståss...
Imorgon ska jag sova länge har jag bestämt. Brorsan ska till Vallåkra och ställa ut sin bil så honom lär man inte se.
Morsan kommer hem sent på eftermiddagen. Så jag lär få vara ensam hemma.
Har inte bestämt vad jag ska göra imorgon...men en sak är säker!
Nu ska jag gå och borsta tänderna och lägga mig!

Godnatt alla nattugglor! :)


Laptop


Jag har ju glömt att berätta för er läsare att jag har köpt en laptop. Köpte den i tisdagskväll. Den kommer snart hem till mig. Är överlycklig! Har alltid haft en stationär dator (som dessutom är brorsans) och nu tyckte jag att det var dags med en bärbar så jag kan ta med mig den överallt och kunna sitta i köket med den, inte behöva sitta ensam på ovanvåningen :)
Det är en HP och det är mammas kompis som känner en man, där hon själv köpte sin laptop. Så jag fick numret och så ringde vi dit och så hade han en hemsida där man kunde kolla på vilken laptop man ville köpa och så var det bara att ringa honom sen och säga vilken man ville ha. Denna veckan var det även 10% rabatt! Alltid nåt...
Har hittat väldigt fina laptopmöss till. Något jag ska köpa vid ett senare tillfälle.
Men det fanns coola färger på de. Och laptopmöss är inte så himla dyra heller.
Så nu är jag ägare av en laptop. Som jag köpt med mina egna pengar jag tjänat ihop när jag jobbat i sommar!

Vet inte vilken jag ska välja, vad tycker ni?


Ska snart gå till Ica och handla lite inför kvällen.
Det regnar hela tiden. Lite tråkigt, men samtidigt mysigt! Regn är rätt mysigt :)
Ska sms:a Johanna i klassen och fråga var vi ska mötas på tisdag när skolan börjar.
Annars blir det bara att ta det lugnt ikväll. Vet inte om där kommer någon bra film. Kanske!
Ska fixa mig nu...dricka kaffe och sen gå och handla.

Bra schema!



Har slängt in tvätt i tvättmaskinen. Skönt, äntligen börjar man se ljuset i tvättkorget!
För 1 timme se sa jag hejdå till morsan som nu har åkt till Västervik över helgen med en kompis.
Morsan fick med sig min digitalkemera såg jag hoppas på många bra och fina kort från Västervik. Det sägs att det ska vara väldigt vackert där!
Ska snart gå ner och sätta på kaffe. Börjar bli lite kaffesugen efter allt datorsittande.
Ikväll blir det nachos, grönsaker och dipp :) Gott! Fast det är pilligt att laga till, men...

Vår nya kyl och frys kom i måndags tror jag det var. Den gamla frysen hade ju börjar lukta bränt. Väldigt snygga är dessa, och moderna jämfört med de gamla! Det är Siemens, och de är ju bra saker! Vår gamla kyl och frys kom hit till lägenheten i samband med att lägenheten byggdes och det är väl minst 20 år sen. Så visst var det dags med nytt!
Där var till och med freon i vår gamla kyl och frys och det är väldigt farligt. Både för oss människor, om det skulle börja brinna och för miljön.

Igår när jag skalade potatis så fick jag syn på denna konstigt formade potatisen. Haha!

Va inne och tittade på mitt nya schema för skolan igår. Ett bra schema vad jag kan se i alla fall. Sovmorgon måndag, tisdag och fredag. På tisdag ända till klockan 10,50! Och så har vi som mest 3 lektioner på en dag. Innan hade vi upp till 5 lektioner. Så 2 lektioner några dagar och 3 lektioner de andra dagarna.
Kan inte vara med än nöjd! Det är väl de enda som är bra med skolan hittills. Förutom idrotten då! Och på fredagar slutar vi klockan 13,55. Innan, i 1:an slutade vi klockan 15,15 en fredag. Väldigt drygt! Det är på fredagar man vill hem tidigt. Och jag är så nöjd med att jag gå på gymnasiet där jag bor. Jag är så glad över att inte behöver vänta på någon jädra buss. Utan komma hem när jag vill. Det tar bara 5 minuter för mig att cykla till skolan. Och det är skönt!

Nä, nu ska jag fixa lite kaffe! Förresten, det är våra nya koppar på den överste bilden i inlägget. Från IKEA.

Grattis prinsessan!



Ett stort grattis till prinsessan Madeleine och Jonas Bergström som nu är förlovade!
Jag önskar er all lycka till i fortsättningen!

Tv licens

Sitter och lyssnar på Paul Potts. Han är magisk! Lyssnar på ett klipp man inte fick se på Lotta på Liseberg. Detta var under reklamen. Det är rätt dåligt att dem sjunger under reklamen. Vi betalar ju ändå tv licens för detta. Och så sjunger Paul den bästa låten av dem alla också, under självaste reklamen.
Det är så man får tårar i ögonen av denna låten. Den väcker upp en massa känslor inom mig. Vet inte varför! Den bara gör det...
Paul Potts ser så ledsen ut på nåt sätt. Det kanske han är också. Eller så är det bara hans sätt att vara. Ödmjuk!
http://tv4play.se/noje_och_humor/lotta_pa_liseberg?videoId=1.1135098
Gillar ni Paul Potts?

Ska snart ringa ett samtal. Ska bädda först, har fortfarande inte hunnit göra det :) Tvättade håret direkt när jag gick upp imorse. En jävla idiot ringde och väckte mig. Han hade ringt fel och så blev han sur på mig för det. RÖV!

Jag använder detta Björn Axen balsam. Det luktar väldigt gott! Och det är riktigt dyrt. Över 100 kronor. Men de är det värt! För det luktar fantastiskt! ♥

http://tv4play.se/noje_och_humor/sommarkrysset?videoId=1.1130052
Detta klippet från Sommarkrysset med Darin var himla bra! Just för att han sjunger Michael Jacksons låtar. Darin kan dansa som Michael kunde.
 

Fyndat!

Jag var som ett barn i en leksaksaffär eller i en godisaffär. Iittala outlet var en underbar affär. Med massor av fina saker! Tyvärr så var det inte så billigt som jag trodde att det var. Det var egentligen inte alls billigt! Men jag fick 2 påsar med mig hem i alla fall.
De stora Marimekkoskålarna kostade nästan lika mycket som ordinarie pris. Trots 2:a handssortering. Så det fick bli en mini Marimekkoskål. För 159 kronor. En turkos. Den va fin!
De hade bara 3 olika färger på mini-Marimekkoskålarna till 2:a handssorteringen. Blå, turkos och röd. Den röda kostade 300 kronor eftersom det är den populäraste färgen och den färgen som är svårtast att få till under tillverkningen och den blåa kostade någonting runt 200 kronor. Så den turkosa var billigast. Och jag är inte den personen som går och betalar över 300 kronor för en mini-Marimekkoskål! 
De stora Marimekkoskålarna varierade i pris. Men från 300 - 750 kronor. Och den som kostade så mycket var den röda såklart!
Jag har en fejk marimekkoskål i svart och röd och då känns det bara onödigt att gå och köpa en äkta röd. Lite tråkigt med samma färg också!
Och så blev det 2 paket Marimekko-servetter. Grön-vita och svart-vita. Jag har rosa-vita hemma :) 35 kronor kostade de. Inte så farligt! På Hönö där jag köpte de rosa kostade de 45 kronor.
Fick även med mig 2 par iittala Kivi ljuslyktor hem. Gråa. Stod och funderade länge pga att dem kostade ändå 59 kronor stycket. Men det blev 2 stycken ändå.
Vid kassan såg jag iittalas egentillverkade kökshanddukar. Så snygga! 14,50 kronor stycket. REA! Innan kostade dem 29 tydligen, fast där stod 35 på prislappen! FYND!
I Höganäs Keramik-sommaroutlet butik som låg lite längre bort hittade vi en fin karaff från Boda Nova. 99 kronor! Kostar annars minst 199 kronor...
Så visst gjorde jag fynd fast att det var dyrt ändå! Allt utom karaffen betalade jag med egna ihoptjänade pengar.

(lånade bilder och egentagna bilder)

Ikväll efter att mamma har tränat ska vi ut till stranden och gå en rask promenad.
Men först...blir det middag. Billys piroger. Mums ♥

iittala outlet


Imorgon ska mamma och jag åka till iittala outlet i Höganäs. Där säljer de marimekkoskålar till lågt pris. Har hört att de bara ska kosta 99 kronor. Annars ligger de på över 300 kronor.
På iittala outlet säljs även Höganäs Keramik, KOSTA BODA, Fiskars, iittala etc. Allt till lågt pris!
Så jag hoppas på många fynd till låga priser.
Iittala har väldigt fina vinglas. Undra vad dem kostar där?
Ni ser glaset på bilden under...det är ett iittalaglas. Snyggt!

De är lite fyrkantiga i formen och det är väldigt snyggt. Jag hoppas jag köper en marimekkoskål. En äkta. Jag har bara falska nu. De är inte alls lika fina. Jag vill ha en frostad, vit. Helst! Och en rosa kanske. De har ju hur många färger som helst...
Men troligtvis kommer jag hem med en massa kassar, om det inte är för dyrt där!
Någonting ska jag i alla fall köpa!
Tallriken som är med på bilden ovan säljer dem också på outleten. De är snygga!
Det åskar nu, kanske ska stänga av datorn.

Star Pilots


Dagens partyönske outfit :)

Fixar kebab nu som vi ska ha i pitabröd med sallad, kebabsås och tacosås. Gott!
Ikväll händer inget speciellt....har fixat och donat hela eftermiddagen på mitt rum, så är varm och trött nu!
Har städat och rensat i backarna och kartongerna under sängen. Det var riktigt dammit, så jag var tvungen att ta damsugaren och suga upp damm ur lådorna och alla saker. Men nu finns där inga fler dammråttor i alla fall. Haha!
På måndag ska mamma och jag åka till Iittalaoutlet i Höganäs. Skriver mer om det imorgon.
Ledsen för dåliga uppdateringar, men det finns viktigare saker att göra än att sitta framför datorn.
Känner inte bloggsuget längre. Inte för tillfälligt, men det kommer säkert tillbaka. Det får vi hoppas!
Ikväll blir det Sommarkrysset där Star Pilots ska uppträda. Den ena killen i bandet är så snygg! Chips och choklad också.
Nu ska jag sätta in pitabröden i ugnen!

Vi hörs senare ikväll eller imorgon!

Trasig frys


Sitter och äter banan och dricker MER med apelsinsmak som jag har kvar från igår. MER är det godaste som finns, godare än coca cola faktiskt!
Jag gillar bara den med apelsinsmak, dem andra är OK, men denna är bäst!

Dagens outfit. Oj, mina ben ser konstiga ut. Skit samma!
Shorts från H&M, randig tröja från Gina Tricot.

Igårkväll vid 20,30 tiden gick vår frys sönder. Jag upptäckte när jag skulle gå till kylen att frysen inte var helt stängd, så jag försökte stänga den, men det gick inte.
Och eftersom vi hade varit och handlat samma dag så var där fullt med mat i frysen och den hade egentligen behövts frysas av för länge sen. Men jag tänkte att det är säkert som där är för mycket is inuti så jag började ta bort lite is så man åtminstone kunde stänga dörren.
När jag hade stängt dörren så känner jag en stark doft av rök. Riktigt mycket! Så jag tittar jag på kylen och ser att det börjat bli svart uppe i plasten. Alltså det hade börjar bränna i plasten.
Så jag sa till mamma och vi stängde av frysen. Och vi fick tömma allt innehåll i frysen och lägga det i påsar och backar och köra upp till mammas jobb. Som tur var så jobbar hon inom Hotell & Restaurang. Egentligen får man inte ha andras varor där, men vad fan skulle vi göra!
Tänk om vi hade gått och lagt oss och inte märkt att dörren till frysen inte var stängd. Då hade vi säkert brunnit inne!

De ROSA nya nagellacket jag köpte från Depend. Skitsnyggt!

Kantareller


På Willys hade dem kantareller för bara 99 kr / kg. Ica brukar ta 299 kr / kg. Så jag köpte med mig lite hem. 
Ska snart tillaga kantarellerna. Steka dem i margarin med lök till och sen äta det på en rostad macka. Mums! ♥
Vi köpte vitlöksbröd också. Som baguetter. Jättegoda! Willys har alltid färska bröd och allt sånt gott, så det är bra ifall man blir hungrig!
Det är inte ofta jag äter kantareller, just för att dem är så satans dyra! Men nu passade jag på att köpa lite.
Gillar ni kantareller?
Jag hör musiken från stan från fönstret som står öppet. Det är torsdagkväll idag och då är det aktiviteter, karuseller etc. istan efter klockan 18,00. Men jag brukar inte gå dit. Jag tycker inte det är något speciellt. Bara en massa konstiga människor...

Måste bara visa dem fräcka salt & pepparhållarna som jag köpte på Fynda Factory Outlet i Falkenberg.
Fina!


Mat


Godförmiddag! Har fått i mig ett glas kall mjölk och en skål havregrynsgröt nu på morgonen. Är inte så mycket för frukost egentligen. I alla fall inte på lov. Bara när man är iväg, då är det mysigt.
Ska snart tvätta håret. Tjatigt men det måste göras. Senare i eftermiddag ska morsan och jag inte till Halmstad och storhandla. Men först ska vi käka mat. Morsan är på stranden nu och steker så för tillfälligt är jag ensam hemma. Jag ville inte följa med eftersom jag var jätte trött imorse och låg och sov när hon sa att hon skulle dit.

Jag har målat färdigt tavlorna nu och vi ska hänga upp dem i vardagsrummet sen. Kommer inte visa dem här på bloggen eftersom det finns tydligen folk som snor bilderna fast att jag har copyrightskyddade bilder...men det finns ett sätt man kan göra för att få tag i bilderna ändå. Så därför vill jag inte visa bilderna eftersom folk snor dem och kanske gör exakt likadana tavlor. Och det är inte uppskattat!
Men jag lägger upp dem på Styleroom där jag har en massa bilder på hur det ser ut hemma hos mig. En inrednings-sida.


Dagens önskeoutfit :)


Tävling!



Jag är med och tävlar om denna godbit på den här (länk) bloggen.
Vill du också ha chansen att vinna en rosa mini-PC från Acer. Gå in på blogglänken ovan och följ anvisningarna :)
Jag vill absolut bli en ägare av denna godbit, vill du?
LYCKA TILL!

Ikväll klockan 19,00 ska jag gå till mammas kompis i stan och hjälpa henne med sin nya digitalkamera. Visa henne hur man tar foto och vad alla knappar är till. Vi var och köpte den igår på Elgiganten innan vi åkte vidare till Fynda Factory outlet i Falkenberg.
Vi ska även ta kort på hennes hund, eftersom hon inte har något kort på honom.
Vid 20,00 ska brorsan komma och hämta mig från Halmstad (från hans jobb) och så ska vi åka in till Halmstad och käka middag.
 
En del av dagens outfit från igår. Stentvättade jeans från H&M DIVIDED, skor från någon skoaffär i Båstad och Louis Vuitto väska.
Och så hade jag en randig rosa tröja från Gina Tricot till.
Så himla segt blogg.se är idag.
Jag orkar inte mer...det tar ju timmar innan något händer!

Vi hörs!

Rörstrand


Väldigt läckra prylar att ha i köket. Vad sägs om burkarna där man kan ha kaffe, kakao och vetemjöl i. Eller andra saker. Kakor kanske?
Hur snygga är inte salt och pepparskålarna från Rörstrand?!
Eller den svartvita skålen från Filippa K, likaså koppen. Skålen i mitten kommer ifrån Hanna.
Om man bara hade haft en massa pengar så hade jag köpt hur mycket som helst!

Imorgon ska jag, mamma och hennes kompis åka till Falkenberg till Fynda Factory Outlet. En affär med massa roliga saker i. Får se om jag gör några fynd!
Kanske, kanske inte...
Nu ska jag fortsätta måla på min andra tavla.


Loppisfynd

Mammas kompis ringde i förmiddags vid 11 och frågade ifall vi ville hänga med på loppis klockan 12. Jag låg fortfarande och sov då och mamma hade inte ens gjort iordning sig.
Men vi beslutade oss för att följa med. Drog på mig kläder, på med lite brunkräm och plattade håret, färdig!
Vi var på två olika loppisar, den första var inte alls rolig och den andra var roligare och den va inne i ett litet litet hus. Så man fick stå i kö utanför för annars blev där förtrångt inne.
Det var tur att vi följde med för jag hittade två jättefina skålar på fot. Och billiga var dem! 10 kronor respektive 30 kronor. Och en tårtslev som var väldigt fin för 20 kronor. Hel nyskick!
Porlinssaker och glas är det enda jag tittar på när jag är på loppisar, allt annats är så schabbigt och äckligt!

Hur fin är inte denna att ha lingonsylt, en kall sås eller varför inte godis i :)
Min mormor har likadan fast i större modell. Den ska jag ärva!

Jag brukar alltid spana in fina skålar på fot. Det var en tjej som fick tag i en skål jag ville haft, men jaja!
Jag har inte tagit kort påtårtsleven ännu. Kanske gör det senare.


Efter loppisen åkte vi och hämtade mammas kompis hund som hade varit vid sjön och badat med mammas kompis barn som är vuxen nu.
Sen åkte vi hem till oss och lämnade sakerna och sen åkte vi och hämtade mammas kompis igen och körde ut till Mc Donalds för att käka. Klockan vart 14 och jag var döhungrig. Vi brukar äta vid 12!
Gick ut och gick en rask promenad efter det.
Har precis ätit köttgryta som mamma och jag gjorde när vi kom hem. Himla gott!
Nu är det lite mer än 2 veckor kvar tills skolan börjar. Usch usch usch!

Jackson 5


Igårkväll satt jag och tittade på en film som varade i 4 ½ timme. Jacksons: An american dream hette den. Den visades på tv4+.
Jacksons: An american dream handlar om Michael Jackson och hans syskons uppväxt med en hård pappa som slog dem om de inte gjorde som han sa. Jag vet inte om filmen är verklighetsbaserad, men jag skulle tro det.
Man får följa Jackson 5 som Joe eller Joseph, Michaels pappa bildar.
Joe själv blev slagen som liten av sin pappa och har lärt sig av honom att det är så man ska göra med barn så dem lyder. Själv ville Joe både som liten och vuxen bli sångare, men det gick inte så bra. Så Joe gör sin egen önskan till Michaels och hans bröder. Han tvingar helt enkelt dem att sjunga och dansa på ett visst sätt!
Har ni inte sett filmen, gör det!
Det är en väldigt bra och gripande film. Det är så tårarna kommer fram...

Michael Jackson som liten :) Söt! ♥

Efter filmen så kollade jag på Big Brother som jag brukar följa på tv400 sena vardagskvällar. Fast det är repriser från 2003. Det är då Linda Rosing är med!



Idag har jag målat tavlor. Jag gör grunden nu. Dem blir väldigt fina! Akrylfärger.
Nu ska jag snart fixa tacos. Ikväll kommer brorsan hem från Öland med sina kompisar.

RSS 2.0