Brysselkex


Kom nästan precis hem efter en promenad som jag går varannan dag ungefär. Väldigt skönt! Fast idag var det rätt kvavt ute så det vart lite ansträngt. Det blåser i och för sig rejält, men bara i håret! Nu är man svett och trött...
Nu ska jag sätta mig ner med en kopp kaffe och det sista brysselkexet som låg i frysen och kolla på tv. Webtv.
Måste nog ta och baka nya brysselkex snart. Mördeg är gott :) Innan gräddning!

Ikväll har jag inga planer på vad som komma ska så det blir att ta det lugnt. Morsan och jag ska beställa kebabtallrik och så blir det godiset som jag köpte i Båstad.
Vad har ni andra för er ikväll?

Bananchips

Igår spenderade jag dagen på Väla med morsan och hennes kompis. Först åkte vi till en möbelaffär som ligger i Helsingborg. Skitdyrt och omoderna möbler! Dem mesta i alla fall. Köpte inga kläder på Väla men det blev nagellack från Depend och en axelväska från Glitter...morsan handlade ett plagg.
Jag gillar inte Väla så mycket. Där är inte så himla många affärer, eller jo, det är där. Men där finns ingenting i dem. Inte som i stor städer villsäga!
Efter att ha varit på Väla så körde vi till Expert, mmorsans kompis skulle köpa en mobil, men den va slut. Typiskt!
Åkte hem till morsans kompis och fikade och så hjälpte jag henne med Facebook, saker hon inte förstod där och så letade vi efter mobil till henne på olika hemsidor.
Hon bor istan så det var nära att gå hem till oss sen.

Det rosa nagellacket från Depend är urläckert! Jag och morsan gillar rosa, fast hon ännu mer!

Den snygga väskan vi köpte :)

Imorse var jag och morsan och storhandlade mat på Willys i Halmstad. Jag har gått upp tidigt på morgnarna denna veckan. Det måste ändras, så jag är relativt pigg tills den tråkiga skolan börjar igen.
Va och köpte godis i Östra Karup innan Båstad, till helgen. 3,95 kr /hg tar dem, väldigt billigt :) Jag fick jättemycket för en liten peng. Och det var färskt och gott godis också!
Träffade Elin Gunnarsson i klassen, på stan. Hon kom in i bilen där jag satt och väntade på mamma. Pratade lite om lovet och att vi snart ska börja skolan igen :( Tråkigt!

(Lånad på Facebook)

Nu ska jag titta på Sommar med Ernst och äta bananchips...


IKEA & Övningsköra

Precis hemkommen från IKEA. Har spenderat mesta av dagen där! Fast för tillfälligt så håller IKEA på att bygga ut IKEA:s varuhus i Helsingborg så där var knappt något hemma och det finns inte längre något "tasjälv" lager. Nu förtiden ska man säga till personalen så tar dem det man vill ha. Rätt smart egentligen! Fast krångligt...
Jag hade med mig en lista på vad jag egentligen skulle ha, men eftersom ingenting var hemma fast att det stod det på deras hemsida så var det inte ens lönt att läsa på lappen.
Jag träffade Ida Karlsson på IKEA, en kompis jag hade i årkurs 7 och 8 eller kanske bara i 7:an, men sen slutade hon och flyttade till Halmstad. Hejjade på henne inne på IKEA. Först såg jag henne, men tänkte inte på att det var hon, sen blev det värsta chocken när jag väl såg att det var hon! Hon har förändrats en del :)
Tyvärr så har vår kontakt med varandra runnit ut i sanden. Hon var annars eller är kanske fortfarande en snäll och bra kompis som man kunde lita på till 110%, kanske kan man det fortfarande, men eftersom jag inte pratat med henne på några år så vet jag inte.
Det är inte ofta man hittar en vän man kan lita på och som dessutom hade allt man ville att en kompis skulle ha!
Träffade även Martin Viebke som jag brukar prata med i skolan...en schysst kille!

Åter till vad jag införskaffade mig idag. Nya glas som heter GODIS :)

Vita pärmar som jag ska ha plastfickor, receptbok, tidningar, räkningar etc i.
Sånna är alltid bra att ha...och snygga!

IKEA FOOD säljer godis och sånt också. En ny sort, Swedish Fish. Kassörskan sa att dem va riktigt goda! Oemotståndliga!

En äggdelare som både kan skiva äggen och klyfta dem :) Det kan ju vara fint med klyftade ägg till dekor!

2 stycken glasburkar som är frostade att ha pastan i. Det är i alla fall vad vi ska ha dem till!

Tårtunderlägg att sätta tårtan på. Kan vara snyggt istället för ett vanligt vitt tårtpapper. De är dessutom gjorda i plast, så det är bara att diska dem och använda dem tills de går sönder!

En modern tårtspade och tårtpalett i snygg vit färg!

Gröna tabletter till matbordet, så man slipper repa tallrikarna i bordet. Inte så snyggt!
Självklart åt vi köttbullar, gräddsås, potatis och lingon. IKEA:s specialitet.

Jag köpte en vit kudde med blommor och andra mönster på, och en helsvart kudde. Den gröna har jag haft sen innan, men är också köpt på IKEA för några år sen.
Jag älskar kuddar! ♥

2 stycken vaser, fast dem är fina som dem är också! Kanske att man klipper av en ros och sätter i. Men ja tycker dem är finast såhär! En pastellrosa och en pastellgrön.
Dessa kommer hädanefter stå på min byrå tills jag blir trött på dem!

Mamma och jag fikade lite. Jag tog en jordgubbs cheesecake och kaffe.

Och innan man lämnar IKEA så måste man ju köpa lite mat från IKEA FOOD. Jag brukar alltid köpa deras älgpasta. Dem är goda till köttfärssås. ♥


(Google-bilder)

Och självklart! Deras egna chips med smak av Gräddfil & Lök (Sourcream & Onion), 9 kronor!
Dem är så krispiga och underbart goda! ♥
Mamma ville ha TOY Tuggummi. Dem är nostalgiska!

Vi köpte lite annat också inne på IKEA, men orkar inte sitta och skriva allt. Maybe another time!

Nu är jag trött i både rygg och ben, så nu blir det vila.
Imorgon ska vi åka till Väla med mammas kompis. Och någon annan affär i Helsingborg.

Sommarhit!



Lyssnar på en fantastiskt bra låt just nu! Brorsan har laddat ner denna :)
Camilla hade glömt att hon skulle hit, så hon får komma en annan dag. Tråkigt!



Denna låten är också bra! Känner ni igen den från reklamen från 3?!

Gammal granne på besök

Snart kommer vår gamla granne, Camilla hit och ska fika. Hon bodde här för några år sen och vi umgicks mycket. Men sen tappade vi kontakten ett tag. Men nu har vi "återförenats". Så det ska bli lite kul<att träffa henne! Lägenheterna har ju ändrats en del sen hon bodde här. I alla fall vår lägenhet. Nya tapeter etc.
Vi brukar ses i affärer och på stan och så, men det blir mest att man hejjar och går vidare.

Imorse gick jag upp lite tidigare och gick ut och gick en promenad. Väldigt skönt! Fast jag börjar få skoskav av gympadojjorna.
Gick inom Ica och köpte frallor och Frödinge äppelpaj och vaniljsås som vi ska ha nu när Camilla kommer. Och så var jag på Apoteket och köpte Försvarets hudsalva.
Nu ska jag börja duka. Camilla kommer klockan 14,00.
Har väldigt ont i ryggen eftersom jag satt och tittade på web-tv vid datorn i 2 timmar häromdagen. Och denna jävla datorstol är kass att sitta på! Men det onda i ryggen börjar försvinna nu. Bland annat för jag har varit ute och gått! Det hjälper! Jag kunde inte böja mig igår...



New shoes!


Dagens outfit ovan. Spetsleggings från H&M DIVIDED, jeanskjol från Cubus, linne från H&M.
Idag har jag, mamma och en kompis till henne varit i lite butiker i Båstad, bland annat Gränslösa och lite outletbutiker.
Jag hittade ett par nya skor. Riktigt snygga måste jag erkänna!

Vad tycker ni? Fina va! :)
Fast det är coolast att ha skosnörena innuti skorna som på den andra bilden. Det ser lite löjligt ut annars.
Inne på Gränslösa köpte vi lite småsaker, det är en prylaffär. Så det blev nya krokar som vi hänger upp våra halsband på och någonting mer som mamma köpte. Men där fanns inte så jättemycket ändå.
På hemvägen körde vi till Hallandsåsens Rasta och fikade fralla och kaffe. Mysigt :)
Och så gick vi inom förbutiken för mammas kompis skulle köpa kvällstidningen och ostbågar. Hon körde oss till Willys för mamma och jag blev sugna på godis! Och det var inte billigt med godis på Rasta!
Så ikväll blir det att mumsa på Pringles och godis...

I LOVE PRINGLES ♥

Brorsan har åkt iväg till Öland med sina kompisar så honom ser vi inte förräns om 1 vecka. Och under denna vecka får mamma och jag göra massa saker. Fast det hade vi ju fått ändå, men nu slipper man passa mattider och så...kunna äta ute och ja. Det mesta!

Jag gillar mina spetsleggings som jag köpte i Malmö. Dem är så sköna!

Krångel med SJ!


Det var helt underbart i Malmö. Det skulle bli regn hade meterologerna sagt, men det var sol under hela tiden vi gick i stan. När vi kom in på centralen så började det ösregna utanför. Tur man skulle vara inne ett bra tag hädanefter. Ja på tåget alltså :)
Det var inte mycket nytt som hade kommit i affärerna sen jag var i Malmö senast. Men jag fick köpt lite saker i alla fall :)
Mamma hittade inte några kläder, det vara bara för att hon ville ha kläder. Jag hade inte så mycket pengar denna gången och jag hade bestämt mig för att inte köpa så mycket. Inte kläder i alla fall. Men som de flesta vet så är det ju så!
Har man pengar och har bestämt sig för att köpa kläder, så hittar man inget! Har man däremot inte så mycket pengar och vill handla ändå, så hittar man hur mycket saker som helst! Så jädra typsiskt!
Vi var inne i butiken TIGER, där dem säljer en massa småsaker. En massa prylar till lågt pris. Men där hade inte kommit något nytt sen senast, så jag köpte inget. Var inom Lagerhaus. Där skulle man kunna köpa hur mycket som helst, som man egentligen inte behöver. Så jag fick hålla tungan rätt i mun och bestämma mig för att jag inte skulle köpa något jag inte behövde.

Vi fick gå inom Pressbyrån för att köpa oss en dricka och köpa en varsin banan av grönsakshandlarna på torget :)
Gott med banan! Det mättar rätt bra också...

Mamma köpte ett hjärthalsband på Gina Tricot. I dem flesta affärerna fick man papperspåsar, liknande godispåsar. Söta!
Inne på ALL OVER THE WORLD köpte jag 2 akrylfärger. Jag har letat efter svart akrylfärg eftersom jag gör ett par tavlor, men alla är svindyra rent ut sagt på akrylfärger. 79 kronor! Så i denna butiken hittade jag en tub med svart färg för bara 18 kronor. Så jag hoppas verkligen att det räcker med 1 tub. Den ligger på 75 ml...
Köpte en snygg grön färg också. I detta mönster som jag ska måla tavlan i så hade jag tänkt ha röd färg egentligen, men när jag såg den gröna så tänkte jag att det är snyggare med grön. Jag valde mellan många olika färger. Lila, orange, röd eller grön. Där var minst 5 olika gröna färger. Men det fick bli denna :)

Jag hoppas tavlorna blir fina nu.

Köpte ett S-nyckelring inne på Glitter. Som jag ska hänga mina nycklar i. Och en söt liten papperspåse fick jag den i.
Butiksbiträdet sa:
- Så du vill ha ett S.
- Ja
- Vad står det för då?
- Stefanie
- Jaha okej...fint!
- Aa, tack!
Detta kostade 70 kronor.

Mamma köpte en klocka på Guldfynd. Det liknar denna klockan fast den mamma köpte har inte strasset vid det runda på klockan. Bara siffrorna är med strass. På mammas klockan är också bara utsatt 12, 3, 6 och 9.
Men jag tycker båda är fina. Mamma passar jättebra i sin ♥

Jag var helt slut i benen. Så medans mamma tittade på trosor i Lindex specialbutik med bara underkläder så satte jag mig i skyltfönstret och tittade på fontänen vid Triangeln.

Hon köpte 3 trosor. Neonrosa, turkosa och svarta.

Paris Hiltons hotell Hilton som ligger vid Triangeln.

Vi åt lunch inne på Pizza Hut där man fick dagens lunch för 89 kronor. Man fick ta hur många olika pizzaslices man ville, läsk, sallad och dessert ingick. De pizzaslices man fick idag var Margarita, Hawaii och kebabpizza. Gott! Degen var som Pan Pizza deg. Tjocka och mjuka :)
Man blev dock mätt väldigt lätt!

Gick inom Yves Rocher och köpte detta duschgelet. Det luktar jättegott! 19 kronor, ingen deal!
Vi köpte även en liten burk med duschgel med lukt av kokos, från deras Les Plaisirs Nature-serie. Desas kokoslotion hade inte kommit in i butiken ännu. Den var slut. Dem har gjort om utseéndet på den och nu var den slutsåld igen. Så tillverkarna höll på att göra ett större parti med lotions.
Det är synd att ni inte kan känna doften av den. Den är underbar! Man skulle vilja dricka den. Fast det är inte så smart idé!

Bättre bild går inte att få! Och den finns som sagt inte med på deras hemsida, tyvärr!

Jag köpte en vit munkjacka. Jag har ärligt talat inte en ända vit eller svart munkjacka utan mönster. Så tråkigt! Så nu köpte jag en vit. Nästa gång blir det en svart och en grå :)
Munkjackan köpte jag på H&M DIVIDED för 199 kronor. Lagom pris!

Och så köpte jag linnet jag ville ha senast då jag var i Malmö. Som jag skrev då så fanns det bara i beige och det ville jag ju inte ha! Men nu fanns den i vit, i min storlek. Detta linnet är så fint. Särskilt med nagellacksflaskan som det rinner nagellack ur :)

Jag gick inom den godisbutiken GotteLisa och jag säger bara en sak. Fy fan så dyrt godis!
Här hade jag tänkt köpa godis till helgen, men så blev det minsann inte! Godiset kostade 10,90 kronor /hg. Det är inte klokt så dyrt! Jag skulle inte fått nånting i min påse för 30 kronor. Så jag struntade i att köpa något. Godiset var inte värt att betala så mycket för!

Efter att ha shoppat i 5 timmar så vart fötterna varma, VI var varma, vi började få skoskav av skor vi haft i flera år. Men så blir det när man blir svullen. Det klämmer över allt!
Så jag lekte lite turist innan vi gick mot centralen. Trots att jag varit i Malmö sedan jag föddes för 17 år sedan så får man ändå leka lite turist. Det var ju inte direkt så att man hade bra kameror eller kamera på mobilen för 17 år sen!

En sak som är märkligt i Malmö är att på Stortoget så står statyn med Gustav Adolf som sitter på en häst. Och på Gustav Adolfs Torg är där ingenting, mer än en liten park. Snacka om att förvirra människorna som inte känner sig hemma i Malmö som turisterna!
- Du kan gå till affären som finns där Gustav Adolf statyn är!
- Jaha, okej. Du menar på Gustav Adolfs Torg?
- Nej, stortorget!

Kanalen. Till vänster är centralen :)

Man kan se Turning Torso från Centralen i Malmö :)

Vi fikade inna på Espresso House på centralen i 1 timme, innan tåget gick. Riktigt gott kaffe! Köpte en chokladboll senare. Väldigt dyr! 20 kronor!
Fast jag har CSN-kort så jag fick 5 % billigare. En droppe i havet!

Köpte mig en minichipspåse inne på Pressbyrån på centralen. 10 kronor.

Resan hem var väldigt jobbig! Tågen bara krånglade! Det började med att precis när vi hade satt oss på våra platser. Vi hade inga sittplatser så vi satte oss på hundavdelningen där det alltid finns plats. Vi hade tagit fram biljetterna för att slippa leta efter dem när konduktören kom och vi hade tagit fram coca cola flaska på bordet vid fönstret.
Vi började koppla av och några minuter innan tåget skulle köra så ropar dem i högtalarna att:
- Detta tåg går ej vidare till Ängelholm, så ni som ska vidare mot Helsingborg och Ängelholm ska byta tåg och gå till perrong C och D.
Alla i tåget börjar rusa ut precis som om det hade brunnit, det blev kaos och alla bara yrrande runt på perrongen!
Det var tre tåg som var ihopkopplade och vi satt i det sista. Så vi gick till det andra tåget och där vart det fullt med folk i alla vagnarna så vi fick stå upp väldigt länge. Och det var inte nådigt när man redan hade ont i fötterna eftersom vi hade gått i stan i 5 timmar.
Efter att ha stannat i Kävlinge, en tågstation så säger dem i högtalarna att:
- Detta tåg kopplas av i Helsingborg och går inte vidare till Ängelholm. Slutstationen.
Ni som ska vidare mot Ängelholm måste byta tåg! Alltså detta tåg har slutstation i Helsingborg och kopplas av där!
Jag och mamma gick fram 2 vagnar och vi frågade en konduktör som kom förbi:
- Var ska vi om vi ska till Ängelholm.
Den snygga konduktören svarade:
- Gå fram till nästa vagn bara. Efter denna!
Vi gjorde som han sa och där var det jättelugnt och det fanns platser. Jag märkte sen att vi satt i 1-klassen och det var väldigt tyst. Som det ska vara i 1-klass!
När tåget stannade i Helsingborg så gick alla på tåget av, även i 1-klass där vi satt. 
Mamma och jag blev väldigt nervösa och oroliga varför alla gick! Vi frågade en utlänsk kille som hade pratat med tågchauffören. Mamma frågade honom var vi skulle och han svarade:
- Alla som ska vidare till Ängelholm ska gå av detta tåget och ta det första tåget. Detta tåget ska kopplas av här.
Och vi förstod senare att dem 2 tågen vi först hade hoppat på kopplades av i Helsingborg eftersom  Helsingborgsfestivalen pågår nu. Och SJ anade redan innan att det skulle bli mycket folk på tågen och därför hade dem satt in 2 extratåg som kopplats ihop. Men bara 1 tåg gick vidare till slutstationen. Ängelholm!
När vi väl kom på rätt tåget som gick mot Ängelholm så var det rätt lugnt. Vi hade fått ett platser att sitta på. 
Ingen konduktör innan hade klippt våra biljetter och nu kom där en konduktör, en svart invadrare som var jättetrevlig.
Mamma sa till honom att det var värst va krångligt detta var. Konduktören svarade:
- Jasså, tycker du! Berätta så ska vi se om jag kan förklara mig!
Mamma berättade allt som hänt med byten av tåg etc. och konduktören sa att han inte heller visste något om dem 2 extra tillsatta tågen. Men han förklarade allt och önskade en fortsatt bra resa! 
Tillslut var vi framme i Ängelholm. Fast mark!

Det var rätt skönt att väl vara hemma efter detta! Kunna ta sin egen bil och köra hem utan byten och problem. Tåget var även försenat med 8 minuter, men men.
Så det är inte varje gång man kan resa tryggt och säkert med SJ. SJ borde fixa dem där högtalarna på tågen. Man hör knappt vad dem säger. Bara hälften...

Shopping i Malmö

Jo, biljetterna som jag skrev om att jag skulle hämta ut igår, går till Malmö. IGEN! Jag och mamma ska åka dit och shoppa. Vi ska bara vara där över dagen. Men det ska bli himla kul :)
Vi tänkte äta på restaurang (inte Mc Donalds) och så ska vi gå in i en jättestor godisaffär som jag läst om på nätet. Gottelisa heter den. De har över 180 olika sorters godis :)
Så det gäller verkligen att man inte plockar på sig för mycket, Jag vet inte vad det kostar kilot. Det kanske är jättedyrt?
Mamma och jag tänkte även gå inom ett café och fika innan vi tar tåget hem igen vid 17,08, och göra det vi känner för.
Tåget går från Ängelholm vid 09,45. Så vid 10,52 ska vi vara i Malmö. Vi åker från Ängelholm eftersom där är Banarbete mellan Laholm och Ängelholm och då gå det bussar. Och det blev även billigare om man åker inom Skånelän.
Vid 18,11 ska vi vara i Ängelholm igen och sen tar det väl 30 minuter innan vi väl är hemma :)
Det kommer säkert ett antal bilder senare från Malmö.


Igår var brorsan på Bordershop i Puttgarden i Tyskland med några kompisar och köpte öl, sprit och cider. Han köpte 2 flak Rekorderlig till mig.
Ja, han fick ju pengar till det förståss.
2 flak blev 159 danska kronor, alltså 240 svenska kronor. I Sverige skulle två flak gått på 523 kronor, så vi tjänade 283 kronor. Det är väldigt billigt :)


Det blev skoksbär. Jag gillar den smaken allra bäst!


Jag har lärt mig vika en ny servettstil :)


Dagens önskeoutfit :)

Debatt, eller?



Här kan ni se två filmer som jag filmade på Zenta när jag var i Malmö. Puttinutten!
Tog precis bort mitt konto på Lunarstorm, den sidan ALLA hade när man var mindre. Det var sååå coolt att ha Lunarstorm. WOW!
I dagens läge är de väl det omodernaste man kan ha inom media. Alla använder Bilddagboken (bdb), Facebook och twitter, något jag inte har och inte kommer skaffa heller. Twitter alltså.
Fast alla skriver och lägger upp bilder på vad dem vill berätta på bloggar istället. Idag har väl nästan alla en blogg, vare sig man kan stava, läsa, se eller inte. Det här med bloggar är en stor grej just nu. 2009!
För några år sedan var det inte alls så stort och det var inte så många som hade en blogg. 
Det gäller att man skriver varje dag och ofta! Skriver man inte ett enda inlägg under en dag så sjunker besökarna rejält och man får inga kommentarer. Ingen är intresserad av att läsa en "gammal" blogg. Den ska vara "färsk", med nya inlägg hela tiden helst.
Det finns många åsikter om bloggar. Vad dem handlar om, vem som äger bloggen och skriver i den. Det finns många killar som skriver och det är fler än vad jag kunde ana!
Jag trodde inte att killar hade den förmågan att sitta och skriva vad dem gör på dagarna, lägga ut "dagens outfit" och visa vad dem har varit och köpt. Inte heller vad dem äter till lunch. Jag har aldrig sett en kille ta foto på sin lunch när han sitter på en restaurang ute på stan. Har ni?
Nej, idag ser man allt fler människor som tar foto på det mest otroliga! Det är allt ifrån tamponger som kan skrivas i bloggen:
- Nu har jag precis varit och köpt tamponger.
JAHA, så kul för dig! ALLA, exakt ALLA i Sverige vill ju veta att du har lingonvecka nu. ELLER HUR!
Nja, ibland går det över styr och ibland kan man tycka det är roligt när folk skriver om en tampong. Men man ska skriva något intressant. Som väcker folket. Det får inte vara tråkigt.
I en blogg vill man inte bara läsa vad bloggägaren gör på dagarna. Man vill se mycket bilder! Dagens outfitbilder, lunchbilder, sminkbilder, modetips, nyheter, händelser, nyinköpa saker etc.
Allt som gör folk intresserade helt enkelt.
Vad tycker ni som läsare att man vill se i en blogg. Vad vill man läsa om egentligen?

Nu ska jag åka och hämta tågbiljetterna tills på fredag. Jag berättar senare om var biljetterna kommer att åka till :)
Kom nästan precis hem från Willys i Halmstad. Har varit och köpt mat...det var rätt tomt i kylen!
Kolla in klippen ovan och läs debatten (kan man väl kalla det?) och var underhållna tills jag skriver nästa gång...

Jerry Lee Lewis



Satt precis och kollade på filmen Great Balls Of Fire på tv4film om Jerry Lee Lewis liv.
Det är rätt intressant med filmer som handlar om rock´n´roll kändisar som Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash etc.
Särkilt när man får följa deras liv och som är verklighetsbaserat...
Man får följa Jerry där han lär sig spela piano och låten Silent night, det är den första låten han lär sig spela på piano i sin egen version. Boogie Woogie!
Jerry sökte upp Sam Phillips som gjorde Elvis till en världsstjärna. Jerry ville bli lika stor som Elvis, men han lyckades inte riktigt. Men det var nära!
Jerry Lee Lewis spelade piano med händerna, rötterna, armbågarna.
Jerry gifte sig med sin kusins dotter Myra Gale Brown. Kusinen var basist i bandet och blev inte glad över beskedet.
Myra var bara 13 år när dem gifte sig! Detta chockade USA och hans fans hatade honom.
Eftersom Jerry inte fick in så mycet pengar eftersom fansen inte ville kolla på barnarövaren så började Jerry använda droger och alkohol. Vilket inte gjorde saken bättre!
Han tog 8-10 kapslar med amfetamin innan han uppträdde på scen.  

Men det var en bra och intressant film, har ni sett den?

Jerry Lee Lewis & Myra Gale Brown ♥

Rösta på nummer 5!


Gårdagens outfit, jeansleggings från Gina Tricot, leopardlinne från H&M

Jag har kommit ända till semifinalen i veckans blogg-tävling hos Alwaysthai (länk). Nu tycker jag att ni, alla läsare ska gå in och rösta. Ni har till imorgon (onsdag) på er att rösta. Gör mig glad och rösta!
Länken ovan är en direktlänk så det är bara att klicka på "Alwaysthai". Jag är nummer 5!

RÖSTA RÖSTA RÖSTA!!!


Walk The Line


Igårkväll klockan 21,00 kom en film på tv3 som hette Walk The Line. En av dem bästa filmerna jag sett på väldigt väldigt länge! ♥ Filmen är dessutom Oscarsbelönad.
Walk The Line handlar om Johnny Cash som spelas av Joaquin Phoenix. Det är alltså inte Johnny Cash själv som spelar huvudrollen, men filmen är baserad på Johnny Cashs riktiga liv.
Filmen handlar om Johnny Cash när han var liten och inte blev älskad av sin pappa. Johnnys pappa hatade rent ut sagt Johnny! Johnnys lillebror Jack är vid sågverket och sågar träd och Jack slinter med trädet och sågar sig rätt in i magen. Pappan anklagar Johnny för att ha gjort det och säger till honom:
- Where have you been?
När Johnny och hans pappa kommer till sjukhuset lite senare så håller Johnny i sin bror Jacks hand och några minuter senare så somnar Jack in och dör.
Väl hemma säger Johnnys eller JR som han kallas, pappa till honom:
- The devil took the wrong son!
Pappan hade hellre velat att Johnny Cash skulle dö och inte den bästa ungen som hjälpte till vid sågen och gjorde nytta hemma på gården!
Det är här Johnnys helvete till liv börjar!...

Efter denna händelsen blir Johnny Cash vuxen och i filmen får man följa hans liv bland problem, kärleken, sånger, turneér, knarkande, alkoholmissbruk och fängelsesittande.
Johnny Cash åker dit, i tullen för innehav av narkotika. I vissa scener är hans grovt påverkad av narkotika...
Johnny Cash går in i en butik där man kan få spela in en egen cd, och tillsammans med ägaren av butiken bildar dem ett band. The Highwaymen!
Johnny hade en rätt fattig tid när han blev vuxen. Han gick runt och sålde en massa, men ingen var intresserad. Johnny och hans tjej som inte jobbade eftersom hon var mammaledig klarade inte av att betala räkningarna och dem låg på hög. Men sedan turneérna började med det nya bandet så rullade cashen in och Johnny kunde köpa hus och allt han ville ha! En dröm hade gått i uppfyllelse! :)
Johnny finner kärleken i June Carter som spelas av Reese Witherspoon. I Johnny Cashs riktiga liv hette hans fru June på riktigt.

Här är en bild där Johnny Cash frågar June på en konsert:
- Will you marry me?
June svarar efter ett långt samtal med Johnny:
- Yes!
Dem skaffar barn tilsammans och som de flesta vet så dör Johnny Cash, 4 månader efter att June avlidigt 2003.
Johnny Cash och June var som gjorda för varandra. Det måste de ha varit eftersom han dog 4 månader efter henne.
DET är äkta kärlek!

Dem gillade att sjunga i varandras sällskap innan dem gifte sig. En romans uppstod!


Såhär såg den riktiga Johnny Cash ut.
Han avled den 12 september 2003 och blev 71 år!
Dödsorsaken var diabetesrelaterade komplikationer. 

Alltid innan Johnny började sjunga så sa han till publiken:
- Hello, I´m Johnny Cash!
  

Dagis



I fredags blev det räkor till middag. Riktigt gott, räkor känns så lyxigt fast att det inte är det egentligen. Bara klibbigt, kletigt och allmänt jobbigt att skala...och så får man dem där skalen i munnen eftersom man har dem på fingrarna.
Så varje gång jag äter räkor så skalar jag så många jag vill äta och sen tvättar jag händerna. Finns det något ofräcshare än att sitta och lukta räkor på fingrarna när man äter?
Till räkorna blev det vitt vin, JP Chanet. Det är riktigt gott :) Fast jag gillar mer det röda vinet i JP, det vita är så beskt. Men till skaldjur och fisk ska man dricka vitt!



Visst ser det gott ut :) Lite melontärningar, sallad, vindruvor, dessertost, kex, baguette



Philadelphiaost med smak av vitlök och örter och en brieost. Gott! Dessertost är smarrigt!

Idag har jag inte gjort någonting, jag vill åka till IKEA i veckan, men min lön kommer inte förräns den 27. Så jädra drygt att vänta.
Mammas chef och även min chef när jag jobbar extra ringde mig i torsdags och undrade om jag kunde jobba på ett dagis som jag gick på när jag var liten, och laga mat, men jag sa nej tack. Jag får inte jobba ensam och laga mat eftersom jag inte är 18 år. Men nästa gång hon ringer så tackar jag ja. Jag blev faktiskt lite besviken på mig själv att jag sa nej.
Fan, jag kunde ju fått extrapengar!
Dagiset heter Katthult och där finns två avdelningar, 1 som heter Ida och där är man om man är yngre och en avdelning som heter Emil, där är man om man är lite äldre. Jag gick på Ida och min bror på Emil :) Min bror är 3 år äldre än mig.
Emil i Lönneberga ni vet!

Brorsan köpte ett fint kakfat med 2 våningar till mig på Familia i Helsingborg, Hyllinge som tack för hjälpen för att jag diskade och hjälpte till med maten på hans 20-års fest! Jag valde själv att jag ville ha det!

Snart ska vi åka till Frasses och käka hamburagemål. Jag har aldrig ätit där!


Nu har ni chansen att vinna ett snyggt linne som den här (länk) bloggerskan har designat. Snygga va!


P.S. Glöm nu inte att rösta på mig i veckans blogg här (länk). Jag är nummer 16!

Popcorn


Popcornen är poppade och saltade. Nu blir det mys i soffan med filt, popcorn och 101 damatinerna som visas på tv4 just nu klockan 21,15.
Det småregnar ute och jag sitter ensam hemma. Denna helgen igen!
Men det är lugnt, så länge det finns att göra är det OK.
Nu börjar filmen...vad gör ni ikväll?

Tack alla som röstat på mig till veckans blogg här (länk)! Jag är nr 16 :)

Dags för mys framför tv:n...


VIKTIGT!!! Veckans blogg, rösta!



Jag har blivit nominerad till veckans blogg här (klickbar)
Vill ni, alla goa läsare rösta på mig. Jag är nummer 16!
Det tar ju inte så lång tid att rösta, max 1 minut. Och den minuten kommer göra mig väldigt glad!

Så gå in och rösta nu allihopa!

Kram


Nostalgi godis



Dagens outfit. Dem nya jeansen som jag köpte på H&M i Malmö, leopardlinne från H&M, gula gladiatorsandaler från Josefsson, svart klocka från Ur & Penn, svart liten väska med axelrem från GeKås (gammal).
Nu ska jag snart ner till Systembolaget med morsan och sen ska vi inom Ica och köpa godis till kvällen.
Kvällens middag kommer dukas upp med räkor, en god hemmagjord kall sås, baguette, brieost, kex, vindruvor och vattenmelon. Lite lyx kanske, men det är det inte i detta fallet! Bara lite god helgmat :)

Idag har jag inte gjort någonting. Igår köpte jag nya kockknivar som är väldigt bra. Jag köpte dem på Chilli, 5 stycken riktigt bra knivar för 139 kronor, REA-pris. Tidigare kostade dem 299 kronor.
Jag trodde inte att dem skulle vara så vassa och bra, men mot förväntan så vart dem väldigt bra! Okej, det går ju inte att jämföra med Global eller Japanska-knivar, men för det priset var dem bra. Och dem var vassa!
Man fick 1 grönsakskniv, 1 kockkniv, 1 brödkniv, 1 allkniv och 1 skalkniv. Precis vad man behöver i köket.
 
Detta godiset gillade jag när jag var mindre, då köpte jag aldrig lösgodis utan jag köpte styckessaker och påsar med godis i. På den första bilden är en colarulle med en liten sockertablett i mitten. Tabletten åt jag upp först och sen den goda colaremsan.
Alla har väl smakat lakritspipan? Den gick i alla fall jag med i munnen och låtsades att jag rökte pipa, som min farfar...
Malaco Elefant-tablettask var rena lyxen när man fick den i handen av sin morsa eller farsa. Då vart man lycklig!
Och denna colastången som man köpte i småbutiker eller på bensinmackar. Den smakade smöraktigt och cola. Mums!
Åhhh...Malaco "sko"-snöre, kan man få barndomsminnen tillbaka eller? JA!!! Jag minns att jag knöt mina snören till en enda klump och sen åt jag den rätt upp och ner.
DIETORELL med smak av jordgubb åt jag alltid hemma hos farmor, hon hade nästan alltid dem i en skål i vardagsrummet eller i skafferiet. Det är nästan som tuggummi. Såååå goda!
Eller kokosstången med en lakritsstång i mitten. Så jävla god!
Har ni ätit något av dessa godissaker?...tell me!

Nu ska jag göra mig iordning, sen blir det ner till stan en sväng!

Göteborgs skärgård


Här kommer härliga skärgårdsbilder från Hönö, en skärgård i Göteborg. Jag, mamma och brorsan åkte dit i tisdags och hälsade på min morbror och hans sambo + barn. Barnet heter Lewin och är 4 år gammal och är väldigt sprallig som alla barn är och har en go Göteborgsk dialekt!
När vi kom fram till Hönö efter 10 minuters väntan på färjan över till ö:n så mötte vi min morbror vid Statoil för att han skulle visa oss vägen dit dem bodde.
Väl framme vid ett gult hus, rätt stort som Ulrika delar med sin pappa (hon bor på nedervåningen) så träffade vi Ulrika och sen kom Lewin ut ur dörren. Lewin visade sitt rum och alla andra rummen och sen satte vi oss i solstolarna och bestämde vad vi skulle hitta på. Jag och brorsan fick ett varit kuvert med pengar i eftersom vi fyllt år. Mamma, jag och brorsan hade med oss en present till dem. Ett par grymt fina rödvinsglas där foten av glaset var i olika färger. Vinglasen var köpta på Chilli.
Vi bestämde att vi skulle åka in till "stan" eller hamnen är det ju, med små hyddor eller stugor som var affärer. Bilden ovan är tagen vid hamnen. Där var väldigt fint!
I det vita rätt stora huset på bilden, där var vi och köpte jättegoda glasskulor från Carte Dór. Jag köpte regnbågskula och en kula med smak av apelsin och citron.

Dessa 2 glasskulor köpte jag :) Se så somrig regnbågskulan är...
När vi hade suttigt vid glassbaren ett tag så gick jag inom en frisörsalong och där hittade jag Marimekkoservetter. Dock rätt dyra, men gud så fina :)
Så dem köpte jag, rosa. Jag har alltid velat ha ett par Marimekkoservetter, helst rosa. Konstigt ändå att dem sålde Marimekkoprylar i en frisörsalong!
Dessa servetter ska jag bara använda vid fina tillfällen och vid extra fina dukningar. Dem är för dyra att använda till vardags!

Dem var väl fräcka! Jag är ett stort fan av Marimekko ♥ Jag har alltid velat eller vill ha en frostig vit marimekkoskål, dem är dock väldigt dyra! Men jag gillar Marimekkoskålarna på fot och det mesta inom Marimekkoserien. Blommorna som Marimekko är kända för är riktigt fina.

Vid hamnen, till höger på bilden är en terass som tillhör en fiskerestaurang där man har utsikt över havet när man sitter och äter. Jag skulle vilja starta en restaurang där man har utsikt över havet. Det hade varit mysigt!

Innan vi åkte på färjan till Hönö så tog jag ett foto på båtar vid en hamn.
Jag skulle nog trivas väldigt bra att bo och leva i en skärgård, fast inte på vintern. Då skulle jag vilja bo inne i stan, i en storstad eller nåt sånt.

Vid 14,00 grillade vi kycklingspett och fixade färska rödbetor, klyftpotatis och morötter i ugnen. Till det en god kall sås och sallad. Under tiden min morbror grillade så gungade jag i deras hammock. En sån skulle man ha på gräsmattan här hemma. Så skönt att bara ligga och gunga i :)

Mätta och belåtna packade vi picknickväskan och drog till klipporna och havet. Det är skönt att sitta på klippor, men inte ligga. Lewin och brorsan fångade krabbor och musslor. Där vart fullt med maneter i vattnet, äckligt!
Sen fikade vi Néskcafe, jag har aldrig druckigt det innan. Jag har alltid trott att det är slabbigt eftersom man häller pulvret direkt i koppen och sen på med hett vatten. Men det vart riktigt gott! Ulrika hade bakat bullar och brysselkex.

Där finns en ö eller där bor ingen, men mitt ute på havet som kallas Lejonet. Ser ni att det liknar ett lejon med huvudet längst till vänster och man ser framtassen också? Lite häftigt!

Min morbror, Lewin och Ulrika är i vattnet.
 
Påvägen hem när vi väntade på färgan över till land. Ni ser färjan, den gula stora saken.
Och den stora bron...man ser över nästan hela Göteborg!

Eriksbergs kranen som serien Andra Avenyn alltid visar när dem gör vyer över Göteborg.

Jag älskar att åka bil i tunnlar. I Göteborg är en rätt stor tunnel, inte Tingstadtunneln utan en annan som jag inte vet vad den heter.

Detta var alla bilderna från Göteborgs skärgård Hönö. Hoppas ni gillade bilderna och texten.
Förutom resan från i tisdags så på vägen hem från Göteborg körde vi inom Halmstad och beställde en skitgod kebabpizza. Mums!
Den har jag gått av mig idag då jag var på Höka och gick en lång promenad.

Jag fick en kommentar om en tjej som ville se en större bild på dem blommiga skorna jag köpte på DinSko.
Till dig eller om det är fler som vill se större bild på dem så ska jag meddela att det går inte att kopiera bilden på skorna från deras hemsida. Kanske att jag fixar en större bild på skorna en annan gång. Men annars kan ni gå in här (länk) och titta på dem!

Är på...

0-72744f2069e31bc31c53a25e39d8f906.png

Kolla varifrån!

Är på väg till Göteborg nu. Sitter i bilen och är jävligt trött! Gick upp vid 06.00 imorse...ur bilstereon dunkar The Sounds. Hela dagen och fram till sen kväll ska vi vara på Hönö, en skärgård i Göteborg. Vi var på Östras bageri igår och köpte minibaguetter som vi har med nu. Vi ska stanna och äta frukost någonstans. Jag hoppas på en bra dag med solsken. Dagens outfit är mina nya jeans från H&M, svart linne från GeKås, huvtröja från H&M och mina nya skor från DinSko. Hoppas ni mår bra! Uppdaterar senare! // Lothigiius


Forts. Malmöresan


Då fortsätter jag berätta om Malmöresan. Efter att ha gått istan i 3 timmar så vart jag helt slut och jag hade ingen lust att käka middag så jag köpte mig en glass. Sorbet med melonsmak och satte med vid kanalen och tittade på stan och vattnet. Det är många människor som sätter sig vid trappan vid kanalen och äter glass och tar det lugnt. Det är himla mysigt där...
Melonsorbeten smakade tragiskt nog inte melon, men jag var sugen på sorbet eftersom det var så varmt, och sorbet är så kallt och gott!

Kanalen är vacker! ♥ Ser ni ankan där nere till vänster. Gud va jobbig den va! Den kom upp till mig när jag satt och åt glass och det var riktigt nära mig, visst är dem fina, men inte när dem är så närgångna! Så jag vart tvungen att gå iväg till en bänk coh då följer ankjäveln efter mig så jag fick gå iväg och stå upp ett tag, sen försvann den ner bland trapporna igen och jag kunde sätta mig på bänken. Jävla anka!

Där kom ett par i en liten båt...gulligt :) Där kom även en rätt stor båt utan tak med turister i. En guidning i Malmö klart! Alla i båten vinkade till oss som satt på trapporna.

Där finns en gata i Malmö som heter Kärleksgatan, jag vart bara tvungen att ta ett kort på gatuskylten. På den gatan skulle jag vilja bo! :)
- Var bor du?
- Jag bor på Kärleksgatan.
Det låter väl fint!

Jag köpte denna plastväskan på Lagerhaus för endast 15 kronor. Jag tänkte att jag skulle lägga alla mina shoppingpåsar i den så det inte skulle bli så bökigt och jobbigt på tåget. Fast axelbanden var rätt långa så jag vart tvungen att bära den på axeln och den ville kasa ner hela tiden, men jag slapp ju hålla reda på så jag hade mig med alla shoppingpåsar...och det var ju de som vart meningen!
Detta plastväskor finns i olika mönster, men jag tyckte denna vart finast!

Men då är det väl lika bra att jag visa vad jag köpte i Malmö. Dessa små söta mått eller kannor har jag länge kollat in på Lagerhaus, men innan kostade dem 89 kronor och jag tyckte det vär rätt mycket pengar för dem små. Men i Malmö så var det REA på dem så nu kostade dem bara 49 kronor och då tog jag dem direkt. Utan tvivel!
Den största kannan är på 250 ml, alltså 2,5 dl och den mellersta är 125 ml, 1,25 dl och den minsta ligger på 60 ml, lite mer än ½ dl. Visst vart dem söta! Man kan ju ha olika såser, dippor, kaffegrädde eller vad som helst i dem.

Jag hittade en fin kökshandduk, fast jag ska ha den hängade vid ugnshandtaget eller som bakduk såsom Leila Lindholm har. Jag hittade denna söta handduk med cupcakes på Åhlens för 29 kronor. Billigt!
Jag gick inom Yves Rocher eftersom jag skulle köpa en kokoslotion som dem har som luktar fantastiskt gott!
Men dem höll på att göra ett nytt utseende på den och den kom inte tillbaka förräns den 20:e augusti så jag gick inom The Body Shop istället och kollade vad de hade för kokoslotions. Dem var skitdyra där! Och det var inte alls samma kokosdoft på The Body Shop som på Yves Rocher, här luktade det mer kokos och lime. Yves Rocher är bättre!
Men jag köpte Coconut Bodybutter i alla fall för 132 kronor. Extrapris. Det var dock jävligt dyrt ändå! Expiditen sa att man inte behöver alls mycket på kroppen för att känna doften. Där hade hon fel! Man behöver ju ta jättemycket! Så den kommer inte vara länge, hon sa att den håller 4 ggr så längre än vad en vanlig lotion gör. Nope! Lite besviken där, men.

Och så köpte jag ett par söta skor med blommor på. 249 kronor från DinSko. I LOVE THEM ♥

Fortsättningen kommer då jag berättar om händelsen på tåget hem från Malmö och lite andra sköna bilder!
Fotsättningen kommer troligtvis imorgon.
Nu blir det tv-tittande och godis...

Malmö i 3 dagar



Nu kommer alla bilder från Malmöresan och en massa text om vad jag gjorde under mina 3 dagar...
Som jag skrivit innan så var jag i god tid på tågstationen i Ängelholm. Brorsan hade ju kört med sin Corrado i 200 km / h så det tog inte så lång tid som vi trodde att det skulle ta.
När tåget gick så satt jag med 3 jävligt snygga killar. Allihopa vart skalliga och hade sånna jävla muskler. WOW alltså!!!
Snyggare killar har jag inte sett på länge :)
När jag kom fram till Malmö så vart där en väldans röra och jag kom på ett spår jag aldrig varit på. Ett spår utanför själva centralen liksom. Sen gick jag till bussen och det tog en jädra tid innan 31 bussen kom. Den går ju ända till Rosengård och genom Värnhem och centralen så det tog ju sin tid, men efter ett tag kom bussen och jag åkte hem till farmor.
När jag öppnar dörren så ser jag att hunden Zenta är där. Den efterlängtade och älskade sötisen var där, som jag hade hoppats!

Ja men se så söt hon är! Man smälter ju ♥
Det första jag gjorde var att ställa ifrån mig alla väskor och bara kela med denna sötisen. Som jag har längtat efter Zenta!Och hon e så go att ta foto på för hon tittar verkligen in i kameran och fattar att jag vill att hon ska titta in i linsen, and she do it, gallant!

Se så fint hon posar, åh jag skulle vilja ta med henne hem och gosa ihjäl mig! Zenta lägger tassarna så sött när hon ska vila...
Vad tycker ni om Zenta? Söt va?!



Detta var dagens outfit när jag skulle gå på stan och shoppa. Jag tog buss nummer 6  till Gustav Adolfs Torg där jag började min shoppingrunda.
Dem gula jeansen kommer ifrån Josefsson och det vita linnet med Musse Pigg kommer ifrån H&M, klockan är från Ur&Penn...
Jag gick till H&M eftersom jag vet att den affären är jobbigast att gå i och man hittar alltid så mycket där, och skulle jag klara av att gå i fler butiker senare så var jag tvungen att ta H&M först.

Dessa jävligt snygga jeansen köpte jag för 399 kronor, dem heter Fit Sqin och har väldigt smal passform, i alla fall i benen. Men jag älskar smala byxor så det gjorde inget!
Det är snyggt med smala byxor till pumps :)
Jag stod och funderade ifall jag skulle ta dem eller inte och då var det priset som det hängde på. 399 kronor är rätt mycket och jag visste att det kunde inte bli så mycket mer kläder sen eftersom jag köpt ett så dyrt plagg. Visserligen hade jag mycket pengar med mig, men jag vill inte handla upp allt på kläder. Det är jävligt korkat!
Så jag hängde undan jeansen till senare samma dag för jag skulle se om jag hittade någon annat jag ville ha istället. Men det blev jeansen på H&M tillslut, jag gick tillbaka och köpte dem innan jag tog bussen hem.
Killen i kassan var nog gay, för han vart väldigt speciell och han sa:
- Ohh ja dessa jeansen är så himla fina och så sköna att ha på sig!
Jag tänkte:
- Hur fan vet du att dem är sköna, detta är ett par tjejjeans! Men visst, du verkar lite feminim...

Jag köpte detta coola leggings, med spets. Jag fastnade för dem direkt. Stl 38 och dem kostade 149 kronor. Detta var allt jag köpte i klädväg, jeansen och dessa leggingsen :)

Jag tog detta linnet och provade det, visst det var fint! Men färgen var beigevit och den fanns i helvit också, fast inte i min storlek. Och jag vill helst ha ett helvitt så jag sket i det. Jag köper inte det bara för att jag SKA ha det!
I Malmö finns det 2 H&M butiker istan, den ena är H&M och den andra H&M DIVIDED. På H&M DIVIDED såg jag detta linnet i helvitt men det hängde så högt upp och jag var trött i benen, varm och hade varken ork eller lust att gå och säga till personalen att be dem ta ner det till mig. Så jag sket i det också! Det blev inget linne. Men det var häftigt, nagelacksflaskor!

Jag satte mig på en bänk för att vila fötterna utanför chokladbutiken...just idag kan jag känna att jag blir sugen på att gå in och köpa mig en pralin, men just då när jag var utanför så hade jag väldigt ont i magen så det fick räcka med ett kort att smaska på...

Såhär ser det ut i rummet som pappa brukar ligga i när han är hos farmor. Men när jag är där själv så sover jag där. Ser ni så stökigt! Jag hatar röra! Men det går bra att ha röra när man inte är hemma hos sig själv, haha!

Man måste ju leka turist och ta en massa foton av stan :) Detta är då på Gustav Adolfs torg där jag satt och vilade benen.
Jag ska berätta en sak som hände när jag satt och vilade mig...efter att ha suttigt i ca 15 minuter så kommer en helsvart neger, man kan inte se hans ögon och sätter sig jävligt nära mig. Och som ni vet så kollar man ju alltid vem det är som sätter sig bredvid en. Jag gör så i alla fall. Så jag kollar och så säger han:
- Heej! Med en jävligt äcklig och pedofilaktig röst.
Fy fan va rädd jag va, jag visste inte vad han skulle göra. Men jag tänkte efter och kom fram till att jag sitter kvar i 1-2 minuter till och låtsas som att jag inte alls blir rädd och måste gå för att han kom utan för att jag SKA gå. Så när jag går iväg efter 1 minut så tittar han sådär äckligt på mig och när jag kommer fram till ett övergångsställe lite längre fram och tittar bakom mig för att se om man följt efter mig...som tur var hade han inte det, men jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Han satt ju för fasiken nästan i mitt knä!!! Usch usch usch...ja det är ju inte bra att gå ensam i storstädet, det ska ni veta!

När jag satt och vilade benen så kollade jag på en man som hade tagit av sig skorna och lagt sin jacka så personer som gick förbi kunde lämna en slant. Han hade med sig en bärbar stereo och spelade jättehög musik och stod och låtsades att han hade en gitarr och trummor. Det såg inte klokt ut! Han hade ju inte fått några pengar i sin jacka heller. Det förvånade mig inte ett dugg!

Det är väldigt många personer som sitter på Gustav Adolfs Torg vid stenrundningen runt parken och vilar.
Oooops, kolla hon med rosa väska. Hon tror kanske att jag tar kort på henne! Men det var inte meningen.

Jag skriver och lägger in fler bilder imorgon...
Har suttigt uppe tills nu och kollat på VI HADE I ALLA FALL TUR MED VÄDRET IGEN! och DE OFRIVILLIGA. Väldigt bra filmer båda två!
Har ni inte sett dem, gör det!
Godnatt!


Fest!


Kära blogg! Det var ett tag sen jag skrev sist och mina unika besökare har sjunkit rejält. Så nu börjar jag blogga på heltid igen eller hur man ska säga.
Min vistelse i Malmö var underbar, det var skönt att komma bort från Halland ett tag och alla människor som kretsar runt en. Bara det när man sätter sig på tåget så känner man sig avslappnad och det är en helt jävla underbar känsla! ♥
När jag kom fram till Malmö blev jag bara glad och sprallig, det var några månader sen sist och det är mycket som byggs och görs om i Malmö. Citytunneln håller på att byggas så det var en väldans röra vid centralen. Men jag klarade mig bra och jag hittade buss nr 31 som gick mot Katrinelund där farmor bor. Jag kommer berätta mer sen ikväll när jag har mer tid att skriva. För det hände en sak på centralen som jag ska skriva om och ja, det har hänt rätt mycket under mina 3 dagars i Malmö.

Igår så jobbade jag och hade därför inte tid att skriva på bloggen, dessutom skulle jag plocka upp allt från resväskan och så skulle vi storhandla mat. Så tyvärr så fanns det inte tid för att sitta och blogga igår. Men nu är allt som vanligt i alla fall och jag skriver som vanligt när jag har lust och tid.
Nästa vecka blir det lite uppehåll igen, på måndagen eller tisdagen ska vi åka till Hönö, en skärgård i Göteborg till min morbror och hans sambo och barn. Vi ska bara vara där under dagen, men jag kommer som sagt inte skriva på bloggen den dagen. Vi ska åka tidigt på morgonen och vara hemma sent på kvällen eller framåt natten. Jag vet ännu inte vad vi ska göra på Hönö tillsammans med dem, det beror på vädret också! Men det ska bli kul!
Nu har mamma börjat sin semester och vi har bestämt att vi ska åka till Malmö under 1 dag och shoppa. Mamma är inte så ofta i Malmö så vi tänkte ta tåget dit någon dag.

Ikväll ska brorsan ha fest här hemma eftersom han fyller 20 år på måndag. Mamma ska ner och festa på stadsfesten och jag har verkligen ingen lust att gå ner där, jag behöver vila ner mig och ta det lugnt, så jag ska snart gå och hyra en film som jag ska titta på i datorn och sitta här på mammas rum, i hennes stora säng och titta på film, äta räkor med en god dippsås och sallad till det...och till filmen blir det även chips, dippa, godis och Xider :)
Det kommer bli en underbar kväll. Hoppas jag kan höra något av filmen eftersom brorsan kommer ha hög musik på festen. Så jag får hålla mig på övervåningen medans han har fest!
Men jag lägger upp bilder från Malmöresan senare ikväll.
Nu ska jag sminka mig och gå ner och hyra film istan, där kommer vara mycket folk eftersom det är stadsfest!

Vi hörs senare!



Då var...

0-6b9a504ab7e42c5bba7956c9ad4389ca.png

Kolla varifrån!

Då var det sista dagen i Malmö idag. Det har varit kul, när jag gick på stan igår. Det är skönt att gå ensam, men samtidigt inte eftersom här finns så många fyllisar, uteliggare och allmänt konstiga människor. Jag hoppas dessa 3 mobilblogg-inlägg som jag skrivit på min resa har kommit fram till bloggen! Tåget går från Malmö C kl 18.38, jag tar bussen härifrån vid 17.17. Vid 17.30 är jag på centralen. Det är bättre att vara där tidigare så kan jag gå inom Pressbyrån och köpa kaffe. Jag ska hitta rätt tågspår också...// Lothigiius


Choklad, gott!...

2295fe8320aef26bbf6771ed6d69eb5b.png

Kolla varifrån!

Choklad, gott! Nu fortsätter jag blogga från Malmö. Vädret är jättefint och solen lyser! Jag sitter vid trösklen ut till balkongen och dricker zingo och äter Fazer chokladpraliner som farmor fick av oss i julklapp, men eftersom hon kom akut till skjukhus då så har hon inte ätit så många. Idag har jag varit istan hela dagen, eller till kl 14.45. Bussen strulade, men tillslut kom jag "hem". Imorgon åker jag hem till Halland. Vi hörs tills nästa gång! Nu ska jag sola...hälsningar ett soligt Malmö!


Sitter på...

0-6d7aabf710767d1c11208d4370b2c5ac.png

Kolla varifrån!

Sitter på tåget på väg till Malmö. Tåget gick 10 minuter tidigare än vad det skulle, så det var tur att jag var på stationen i tid! Jag sitter på hundavdelningen. Där är lediga platser! Och sätt lugnt. Vi har precis stannat i Kävlinge och det ösregnar! Jag hoppas verkligen inte att det regnar när jag kommer till Malmö! Brorsan körde mig till Ängelholms central och vi var där 1 timme innan tåget gick, eftersom brorsan körde med sin Corrado i 200 km/h. Haha!...vi hörs sålänge!


Innan jag åker...


Har precis slutat. Jobbade från 8,00 till 16,00 idag. Jag kommer inte hem förräns vid 16,30 eftersom mamma slutar då så jag tänkte blogga under tiden...
Har bakat hela dagen, russin och choklad cookies, fast dem heter någonting annat. Kokostoscakaka, kanelsockerkaka och kokostoppar...det är vad jag hunnit med idag. Fast jag har ju gjort jättemånga satser så det har tagit tid!
Måste kolla kontoutdraget ikväll och hämta ut 100 kronor i bankomaten till bussfärd imorgon när jag åker till Malmö.
Jag åker ifrån Ängelholm så brorsan kör mig dit. Tåget går 12,04 så jag hoppas jag hinner äta middag hemma innan jag sticker. Så klockan 8 måste jag gå upp imorgon, kommer få äta middag vid 10,30. Så tidigt har jag nog aldrig ätit middag :)
Jag måste packa färdigt resväskan idag...och vi ska inom stan och köpa gul sytråd till dem gula byxorna jag ska ha med mig imorgon. Det är mycket att göra innan man åker.
Farmor och hennes väninnor brukar spela kort på tisdagar och en av hennes väninna har en liten hund, Zenta. Så jag hoppas dem är där imorgon, attans va jag ska leka och gosa med honom. Och ta en massa foton på honom :)
Han är så gullig!
Klockan 13,23 ska jag vara framme på Malmö centralen, så jag hoppas dem håller tiderna, sen ska jag vänta på bussen. Så det tar ju ett tag innan jag väl är hos farmor.

Jag vet inte om jag hinner skriva mer idag innan jag åker. Jag kommer i alla fall inte att skriva imorgon innan jag åker. Troligtvis på tåget eller hemma hos farmor eller kanske både och.
Men jag kommer mobilblogga från Malmö så ni kan följa mina händelser och äventyr! Tyvärr kommer jag nog bara mobilblogga 1 gång om dan och kanske inte alla dagar, får se. Det kostar ju att mobilblogga. Men jag kommer skriva någon gång i alla fall! Så håll utkik på bloggen!

Ni får ha det så bra, så hörs vi sen när jag kommer hem från Malmö!

Packa

Äntligen så regnar det! Detta behövs verkligen på grund av att det varit så varmt och torrt, det har varit eldningsförbud i Halland. Vi har egentligen inte ens fått grilla, men det har vi gjort ändå. Engångsgrill är ju farligare eftersom den står på gräset, men vi har inte varit i närheten av något som kan börja brinna, och det har inte börjar brinna så det har varit lugnt. Fast vi har grillat med vanlig klotgrill. Ingen engångsgrill!
Gick nästan precis upp. Klockan är nu 14,13 och jag gick upp för ca ½ timme sen. Jag är väldigt trött idag!
Gick inte och la mig förräns vid 02,30 igårnatt och sen skickade brorsan sms på mammas mobil (mobilen var hemma) och hon var ju på fest, brorsan med så jag var tvungen att kolla på sms:et ifall det varit något viktigt, och det var det ju så ringa upp honom och säga att mamma inte hade mobilen med sig. Vid ca 04,00 på natten så ringde det på dörren och då fick jag gå upp och öppna och det var mamma som kom hem. Jag hade precis hunnit somna!
När jag la mig vid 02,30 så vart det mörkt ute och när mamma kom hem 1½ timme senare så vart det jätteljust ute. Det kändes som om det vore mitt på dagen...

Idag kommer jag bara ta det lugnt, jag åker till Malmö om 2 dagar så idag ska jag packa. Jag älskar att packa, det är en sån skön känsla och veta att man ska iväg ett tag :)

Jag satt och drack Vodka och Schweppes Caribez igårkväll på altanen. Gott ♥

Det var fullmåne i fredags, eller var det i torsdags? :)

Nu ska vi fixa något att äta. Vi är inte jättesugna på att laga något, så kanske McDonalds!

NYHET i godishyllan!


Dagens strandoutfit är shorts från Rut m. fl. och en prickig gul tröja från Josefsson.
Vi var bara på stranden i 2 timmar imorse. Mellan 12,00-14,00 är det farligast att sola, så det var bäst att åka innan så man inte brände sig!
Havsvattnet var verkligen inte fint idag, helt svart och man kunde inte se var man gick. Men lite längre bort var det finare så jag badadde där istället. Vattnet såg ut som olja, det va så glansigt och tjock liksom. Usch! Äckligt!
Idag händer inte särskilt mycket, ska bara ta det lugnt. Jag är väldigt trött, gick upp vid 9,00 idag och det är inte så normalt när jag har sommarlov...

Det känns inte som att det är särskilt lönt att skriva i bloggen dessa dagarna då man inte gör något speciellt. Det känns bara onödigt att skriva om exakt ingenting. Inget vettigt i alla fall!
Och man märker även på besökarna att dem sjunker när man bara skriver vad man gör på dagarna. Vissa som har bloggar och som bara skriver om vad dem gör på dagarna, det är helt ointressant att läsa. Tjatigt!
Dem bloggarna läser jag inte ens. Kan man inte blanda olika saker i en blogg ex. nyheter, mode, tips etc. så är det inte intressant! Eller?



Gårdagens godis. Åhh jag älskar dem OLW Sourcream & Onion-stjärnorna. Dem smälter på tungan. De är frasiga och mumsiga! ♥
Vi testade en ny sorts tuttifrutti fast dessa hette någonting annat. Men dem var goda! En NYHET alltså!

Kvällens chips blir Estrella Less fat med Sourcream & Onionsmak :) Dem är också jättegoda, hårda och frasiga :)


Läggdags...ja det...

39b8b0ca7c931ca1118b3eb7760ea132.png

Kolla varifrån!

Läggdags...ja det är väl det som står på schemat just nu! Klockan är 01.25 på natten och jag har suttit uppe länge ikväll och tittat på repriser av Big Brother från 2002. Väldigt intressant! Jacob som är men i denna säsongen är så Jävla snygg! ;) jag kan inte förstå att han suttit i fängelse för innehav av narkotika. Ofattbart! Imorgon ska vi åka till stranden kl 10.00, vi tar med oss frukosten dit. Macka, kaffe, juice och vattenmelon. Godnatt!


Tur & Retur



Lägger upp bild på gårdagens och dagens outfit. Som ni ser så håller det bruna färgen i sig på "bröstet" (inte brösten, ovanför) och det är jag glad över. Jag har ingen mascara så jag visar inte ögonen!
Det är skönt, för man känner sig inte så blek. Har tänkt ta lite spray på benen också, men är väldigt rädd för att det ska bli brokigt och ojämt vilket det lätt blir. Men man får vara försiktig.
Jag är brunare idag än vad jag var igår. Det ser ni på bilderna (det är foundation i ansiktet)! Den vänstra bilden är från igår och den högra från idag för en stund sen...
Det blev inget stranden idag. Mamma och jag kom överrens att vi ska åka dit imorgon förmiddag, hon ska iväg framåt kvällen så troligtvis är jag ensam hemma då. Men jag vet inte om brorsan ska vara hemma eller inte.
Det ska bli skönt att åka till stranden imorgon. Jag ska bara bada, hela tiden och bli som ett russin i vattnet, haha.

Biljetterna till Malmö är nu bokade. Vi ringde SJ så jag ska ta tåget från Ängelholm istället för Laholm eftersom där var någon banarbete på gång så tåget kunde inte komma fram och tåget var ersatt med buss så då kan jag lika väl ta mig till Ängelholm på egen hand.
På tisdag den 7 juli åker jag till Malmö, jag kommer hem igen den 9 juli :) Jag ska jobba dagen efter på fredagen så jag måste komma hem på torsdagen. På lördagen den 11 juli är det stadsfest så då blir det hålligång!
Nu på måndag den 6 juli så ska jag också jobba, jag ska baka hela dagen. Ska bli kul :)

Nu ska mamma och jag ner till systembolaget, inom syaffären och sen handla lite mat till kvällen. Måste fylla på min mobil med 100 kronor. Jag har bara 10 kronor nu! Och det klarar jag mig inte med när jag ska till Malmö eftersom jag kommer mobilblogga en del. Jag har ju ingen bärbar dator (om jag hade skulle jag ändå inte tagit med den!) så det får bli mobilblogg.

Ticket

Godmorgon! Ja, jag har nästan precis gått upp och ska nu fixa lite käk. Chili Con Carne och ris blir det idag. Gott!
Ska ner till stan i eftermiddag och köpa gul sytråd som jag måste ha när jag ska lägga upp mina gula byxor. Måste även ringa SJ om tider till och från Malmö tills på tisdag. Det börjar bli brådis känns det som! Jag hatar verkligen att stressa, det är det värsta jag vet...
Hmm...vad mer ska jag göra idag? Mamma slutar tidigt så vi kanske åker till stranden. Jag är riktigt jävla badsugen!
Just nu för tillfälligt vill jag bara ligga i vattnet och ta det lugnt, titta på vågorna, kolla alla småungar som bygger sandslott och allt som hör strandlivet till!

Nej, rör på påkarna, nu blir det att fixa lunch :)


Önskeoutfit

Loreál Sublime Bronze:s spray funkar, fast det blir brokigt. Jag har sprayat på armen men kolla på handen, det har blivit brokigt där. Men man ser skillnad. För på handen har jag inte tagit allt och kolla så "vit" jag var innan. Nu är jag brun! :)
Detta kommer hålla i ca 4 veckor. Och då är det bara att spraya på igen...
Idag har jag gjort sånt tråkigt som måste göras. Tvätta och städa. Fast nu är det bara lite lite kläder kvar längst ner i tvättkorgen och där finns inget damm på golvet! Så det är ju bra.
Solade lite i förmiddags, fast jag blir rätt trött på att sitta still bara, så jag går in emellanåt.




Kolla så smaskigt jag såg i en tidning. Kladdkaka med vit choklad :) Mums!




Var på stranden och gick igår, väldigt skönt! Jag tror vi ska dit ikväll igen! Fast vi åker inte dit förräns 22,00. Då är det riktigt svalt ute. Igårkväll var det 20 grader klockan 21,45. Det är rätt mycket!



Dagens önskeoutfit :)

Nu ska jag göra pastasallad, ikväll kommer Sommar med Ernst på tv. Så fint han gjorde i stenhuset i förra avsnittet. Fast det roligaste med programmet är självklart när han lagar mat till gästerna...

Årets första havsbad


Bilden är tagen i måndags när vi var ute och gick på stranden sent på kvällen

Har varit på stranden hela dagen och solat och badat. Tog årets första dopp i havet vilket var underbart skönt! Fast jag gillar egentligen inte saltvatten, håret blir så konstigt, även när man har tvättat det...
Vid lunchtid åkte vi inom McDonalds och köpte med oss mat till stranden. Mysigt att äta vid havet, lite tråkigt att det är så sandigt så man får sand i maten. Men det får man väl leva med :)
Tog på mig lagom med solkräm så jag inte skulle bränna mig och jag lyckades, att inte bränna mig alltså. Skönt! För det är så jobbigt och varmt på kvällarna när man bränt sig.
Tog en dusch när jag kom hem från stranden, man har ju med sig all sand hem och det är så äckligt! Särkilt innanför bikinin. Usch!

Sitter och fikar nu. Pappa kom precis inom och var kaxig. Åhh ibland blir jag så arg på honom när han beter sig så. Komma hit och vara spydig. Åhhhh jävla...!
Han sa:
- Sitter du inne idag!?...med en jävligt kaxig röst.
- Nej, vi har varit på stranden hela dagen.
- Jaha, du får ju smörja dig!
- Vad är det jag har gjort då? Jag har ju inte ens bränt mig?
- Så då ska du till Malmö nästa vecka! (Han bytar samtalsämne som vanligt)
- Ja!
- Farmor sa något om tågen, men det är klart du kan åka tåg ner. (Bara för att han inte ville köra mig till Malmö)
- Kanske, men dem håller ju på att bygga Citytunneln och tågen går inte som vanligt då!
- Ja, men du kan ju ta buss!
- Nej det går inte. Inte ända ner till Malmö. Då måste jag byta och det tänker jag inte göra!
- Äsch, det klarar du säkert. Hejdå!
- Ehhh....hejdå!!!!!!!!!!

Vilken jävla attityd va!? Om han inte hade varit så egoistisk och kunde kört mig ner till Malmö. Eller betalt tåget. Men nejdå!

I måndagskväll när jag var på stranden så såg jag ett fint sandslott som några ungar gjort. Det är inte ofta man ser sandslott längre på stranden. Det var vanligare förr när man var liten.

Ett till. Liknar mer ett fängelse med höga murar haha :)
Eller ett modernare typ av slott...

RSS 2.0