Sydney, pyramider, Eiffeltornet etc.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4762617.ab?service=galleryFlash

Kolla in här för att se när världens alla delar släcker ljuset under Earth Hour 2009...mysiga bilder att kolla igenom.
Hoppas länken fungerar!

Hungrig

Nu är jag så jäkla hungrig, maten är snart klar. Det blir rödbetssallad, hovmästarsås, senapssill, coleslaw, avokado, köttbullar och nykokt potatis. Sommartallrik låter det som! Ska i alla fall bli väldigt gott, har inte ätit sen 11,45 idag så nu sitter lite mat fint...

Hinner inte skriva mer nu, maten är färdig!



Ser smarrigt ut va, för alla som gillar sill!

// Lothigiius


Filippa Bark - Ett geni

 





- Kul att du frågar, men aldrig i livet!
Sug på den ni...

Sommarnytt

Hej underbara blogg och läsare!
Idag har dagen tillägnats i skolan fram till 14,30. HR (hotell & restaurang) hade idrottsprov och det gick bra. Eller rätt så bra i alla fall, man kunde få minuspoäng om man svarade fel och det är ju inte kul.
Så jag gick när jag vart färdig med provet. Satt i alla fall i 30 minuter och det får räcka!

Har beställt sommarkläder från Ellos / Josefsson. Hade 50 % rabatt och det får man inte missa! Köpte ett par gula jeans. Hade beställt ett par gula från H&M och efter 4 retuneringen så kom äntligen rätt storlek och det visade sig att de var inte alls som förväntningarna i katalogen och hemsidan. Så jag skickade tillbaka dem igen. Där stod att de skulle vara smala i benen. Dessa vart jätte vida, jag hatar vida byxor!
Så nu hoppas jag verkligen på att dessa andra gula byxorna är skarpare i färgen, smalare i benen och att de passar och sitter bra.
Jag vill ju så gärna ha ett par gula jeans, snyggt til sommaren att vika upp dem till ett par pumps och jeansjacka!
Köpte även ett par gula "jesussandaler" som vissa kallar det eller gladiatorsandaler som jag föredrar att säga.

Ikväll är det premiär för andra säsongen av Färjan, fast nu heter det Färjan 2. Ett av mina favoritprogram och så kommer Tonårsliv. Läs mer om serierna på kanal5.se och svt.se

Imorgon har jag sovmorgon till 10,15. Ska bli skönt. Det räcker att jag går upp 8,30. 2 timmar senare än vad jag brukar gå upp.

Kanske skriver mer sen! Annars hörs vi imorgon. Puss

P.S. Lovade ju Johanna i klassen att jag skulle lägga upp klipp på Filippa Bark på min blogg så hon kunde kolla in henne. Kolla in i nästa inlägg! D.S.

Inväntar sommaren


Inatt ställde vi fram klockan 1 timme till sommartid, skönt att man äntligen kan börja känna att våren och sommaren är på väg. Det märks redan att det blivit ljusare på kvällarna vilket är så skönt. Klockan är nu 20,05 och det är fortfarande relativt ljust ute, men mörkret börjar komma.
Nu vill jag bara ha sol och värme, kunna ha så lite kläder som möjligt på sig och göra allt man inte kan nu, fast visst kan man göra saker nu med. Men det är inte lika kul som på sommaren!
I sommar kommer det bli mycket bilkörande, födelsedagsfester, shoppande och solning. Förra sommaren var jag inte på stranden en enda gång, men det kommer det troligtvis bli i sommar. Någon som vill hänga med eller shoppa i storstäderna? Ring!
Förra sommaren låg jag istället hemma på gräsmattan och solade!
Jag kan också lova att det blir mycket grillning. Här ska det köpas en ny grill minsann! Kom med olika recept på god grillmat.
Förra sommaren grillade vi inte en enda gång och jag blev skit arg på mamma. Vår grill är gammal och äcklig och hon köpte aldrig någon ny grill. Men det ska definitivt göras denna sommaren. Den gamla grillen ska till tippen!
Förslag på bra grillar? Inte fööör dyra bara!

Idag har det varit en allmän slappedag. Jag har pluggat, har idrottsprov imorgon och en väldans massa glosor. Egentligen vägrar jag att göra läxor när jag är ledig, särskilt på helgerna, men är man så lat som jag och inte gör det på vardagarna så får man ta den smällen. Fast jag tror jag kan det nu.
Har satt in en massa sommarrecept i min receptbok. Klippt och klistrat, ibland när det är ett recept på en hel sida så orkar jag inte sitta och skriva av den till boken. Fast att det var meningen när jag köpte receptboken, att jag INTE skulle klistra in en massa blad. För det blir så fult tillslut...

Oj, nu är klockan snart 20,30. Dags att kolla på tv

// Lothigiius

Earth Hour 2009



Släck ljuset ikväll klockan 20,30 - 21,30 för miljön.

Hoppas verkligen att man kan se någon skillnad, men det borde man kunna.
Ska bli spännande att se hur det kommer att se ut runt om i världen. De visar säkert något på tv4 nyheterna. Håll utkik!
Fick ett mail om Earth Hour 2009 med en bild där det såg ut såhär:

Den översta bilden är innan Earth Hour och den andra bildern är under Earth Hour

Det är över 1 miljard männiksor som släcker ljuset ikväll. Släck du me!

Sydney före Earth Hour

Sydney efter Earth hour, vilken skillnad!

Jag tänker släcka ljuset för miljön, tänker du?

Kändisnytt!

 
Celebrity News!
Rihanna har gjort en ny tatuering, denna gången med en pistol. En bit under armhålan. Fräckt!
Ska detta vara mot misshandeln från Chris Brown eller?

Idag har varit en skön dag, fint väder och allt har varit som det ska vara. Slutade vid 13,10 och när jag kom hem gjorde jag våfflor och kokade kaffe.  Det va fantastiskt gott.
Håller på att göra lasagne nu, den står i ugnen och gräddas! Ska bli gott med mat snart.
Annars ikväll händer tyvärr inget speciellt. Inget bra på tv...som vanligt.
  
Utanför fönstret stod 2 tjocka duvor. Äckligt! Jag hatar duvor, de låter som fan!

Nu kallar maten...hej så länge!

Solbrills till vår och sommar


Vad tycker ni om denna volangkjolen. Den är jättesöt. Lila med svarta prickar.
Dock inte snygg till den svarta blusen/tröjan, men till ett vitt eller svart linne nerstoppat. Perfekto!

Nä, där vart inte så mycket folk i torsdags. Om jag säger såhär. Har man hittat en ledig parkering så kan man bara säga grattis!

Har köpt ett par nya solglasögon på Lindex. Så denna sommaren har jag många fin att välja och vraka bland. Det är så det ska va. Ett par duger inte, minst 2!

Våffeldagen


Toudelou! Idag är det våffeldagen och jag ska för nästan första gången in my life INTE äta våfflor idag. Det blir troligtvis imorgon istället. Varför?
Jo för för de första så har vi inga ägg hemma och för det andra så hinner vi inte köpa det heller för när mamma kommer hem så ska vi åka och sola solarium. Något som jag gör varje onsdag och söndag så jag hinner bli brun till sommaren. Och jag solar i 20 minuter och mamma ska på bio ikväll. Lagom kul att sitta och vräka i sig våfflor helt ensam. Nej tack!
Men gott hade det varit! Fast jag är fortfarande mätt sen lunchen i skolan...godaste lunchen på väldigt länge. Tacos blev det. Så jag är nog inte hungrig förräns sent ikväll. Farligt väre eftersom man lätt stoppar i sig det man inte borde äta. Godis!
Så just nu hade jag ändå inte vart sugen på våfflor, snarare ikväll till Leila på Landet isåfall.
Fast man blir ju ändå rätt sugen av bilden...visst?

Usch, fy skam på mig. Jag lägger ju aldrig upp "dagens outfit" på rätt dag. Jag har inte denna outfiten på mig idag.  Så ni är beredda på det.
Detta är nämligen från i torsdags när jag var på Gekås med snabbis. Om man nu kan säga så om det stället. Man kan väl aldrig vara där en snabbis. En snabbis är väl i 4 timmar då!

  • Beiga chinos från Gina Tricot. De är ursköna! Finns i många olika färger
  • Tunn tröja/blus från H&M

På lunch

Har lunch nu så jag gick hem och åt, hade vägarna förbi och det är ju inte god mat i skolan ändå, stekt fisk, potatis och kall sås. Tack gode gud för maten hemma säger jag då.
Ska snart cykla tillbaka till plugget. Det blåser som katten här. Inte så lätt att cykla och håret förstörs! Jävla skit...

Här är kladdkakan som jag gjorde i torsdags när vi jobbade på restaurangskolan. Kolla så fint jag spritsade grädden. Lärde mig det på spritskursen


Till den personen som inte tålde mjölk, ägg och smör. Stekta päron med hallonsås. Det liknar mer potatis och ketchup. Sorry Johanna som gjorde denna desserten!

Patrick Swayze - Cancern tar över hans liv!

Asså kan någon i hela världen förstå hur denna Dirty Dancing-snyggingen blivit så ful. På grund av hans sjukdom. CANCER!!!
Att den jävla sjukdomen kan förstöra en människa så som Patrick. Jag fattar det inte! Hans händer, tänder, kropp, matlust m.m. har förstörts.
Varför finns denna elakartade sjukdom? Helt jävla meningslöst. Jag känner många nära och kära som gått bort i cancer och det har inte varit särskilt kul, tvärtom!
Ett klipp från när Patrick Swayze va som snyggast i Dirty Dancing.

  

I dagens läge är Patrick inte ens sig lik. Man kan inte tro att detta är Patrick. Och enligt skvallertidningarna så har man fått se bilder som visar att Patrick inte orkar leva med cancern längre. Han röker som aldrig förr och äter inte mat på grund av att han inte har någon matlust.
Nej! Vem katten vill leva när man vet att man kommer att dö? Ingen!
Jag kan förstå att han inte vill äta, vem har matlusten kvar efter beskedet om att han fått cancer...och jag kan också förstå varför han röker som katten. Det spelar ju ingen roll. Det är lika bra att röka, för han vet ju att han kommer att dö ändå. Då måste han ju få göra något han älskar innan han avlider.
Jag vet att man egentligen inte ska tänka så, men det är så det ser ut i min hjärna just nu.
Och sant har jag!
 
Sjuk
 
Hunk

Sjuk

Inte ska Patrick Swayze som bara är 55 år behöva dö av cancer? Tänkte väl det. Patrick har cancer i bukspottskörtel men cancern har hunnit sprida sig till andra ställen i kroppen. Precis som all cancer gör.
New York Post skriver att om man har bukspottskörtel-cancer så lever man i högst 6-9 månader.

Kolla in den föredetta hunkens hemsida : www.patrickswayze.net Gör det för Patrick Swayzes skull ♥

Det va slutet på denna tragiska händelse. Håll tummarna för Patrick, så han lever ett bra tag till! LOVA...

// Mrs Lothigiius

Då vart det söndag igen

Denna låten är så bra att den är dålig...på ett konstigt sätt.



Har vart inne på Tom Ljungmans blogg och kollat. Gud vilket skön kille! Och snygg också!
Han har medverkat i Patrik 1,5, De halv dolda etc.
Jag har nämnt honom innan i bloggen om att ha är lik Sickan i lilla jönssonligan, men jag tror inte att det e han, men de är som kopior i alla fall.


Väntar på att mamma ska komma hem, sen ska vi åka och sola solarium. Skönt med värme.
Imorgon ska jag till tandläkaren klockan 09,40 så jag hinner bara vara i skolan en stund, sen har vi skitlång rast och sen matte där jag hinner vara med i 45 minuter sen ska jag in till doktorn i Halmstad. Så det blir inte mycket skola för mig imorgon. Skönt det i och för sig.
Nu ska jag gå ner och koka kaffe. Är kaffeberoende i vissa peridoer, är i en sån period nu. Då MÅSTE jag ha i mig minst 2 koppar om dagen annars brukar det räcka med 1 kopp eller ingen alls...precis som Tom (bilden ovan) så stod det att han också va kaffeberoende. Det är många som är det tydligen. Vet många som inte klarar sig utan kaffe. Abstinensbesvär kallas detta med andra ord.

Tjingeling!
// Lothigiius

Helgen är räddad


Idag är det äntligen fredag igen. Helg...sååå underbart!
Fick sluta 45 minuter tidigare från skolan. Vår lärare ville åka hem tidigare eftersom det är fredag. Skönt att det är på de hållet och att lärarna också vill hem tidigt. Precis som vi elever.

I alla fall så har mamma och jag varit och handlat mat till helgen och så va vi på lillstugan och köpte godis. Blev så himla sugen på svål. Men mamma gillar inte det, så vi köpte inte det då.
Egentligen är det inte så gott, men konsistensen är härlig. Knaprigt.

Så nu är helgen räddad. Igår på GeKås så köpte jag filmen Patrik 1,5. Fast att jag redan har sett den. Men jag är en sån person att om jag har sett en bra film så vill jag alltid köpa den och kolla på den flera hundra gånger om och om igen.
Jag kan kolla på en film hur länge som helst, utan att tröttna!
Håller på att ladda ner Rallybrudar nu. Jag har forfarande inte sett den, men den verkar jättebra.
Laddar även ner cd:n Melodifestivalen 2009. Så man kan höra på lite schlager i bilen.
Det är en dubbelcd med 32 låtar, så många av dem är ju bra.

Mamma håller på att göra potatisgratäng med skinka i nu...och jag ska gå ner och göra grönsallad.
Ikväll vet jag inte vad som händer, käka godis och kolla på Så ska det låta (mamma vill alltid se det). Och senare ikväll ska jag se Patrik 1,5. Mamma och brorsan har fortfarande inte sett den, så då blir det familjefilm...

Nu far vi till GeKås



Hej bloggen!
Är ledig idag och som tur är så är mamma också det. Vi hade inget att göra så nu har vi bestämt oss för att köra till GeKås i Ullared. Anledningen till att vi kör dit igen (det va inte så länge sen sist) är att jag måste köpa ett par byxor och att Jabushe säljs just nu på GeKås för endast 79 kronor. Ordinarie pris är över 300 kronor. Så vi hoppas att den inte är slut utan ligger och väntar tills vi kommer. Men man vet ju aldrig. Saker och ting tar slut snabbt. Om det är populärt och det är Jabushe krämen. Tänkte även köpa mascara eftersom jag vet att de säljer min mascara 30 spenn billigare där. Sen blir det ju alltid lite annat smått och gott. Men jag ska inte köpa så mycket kläder, det har jag bestämt.
Bara jeans och en tröja. Förhoppningsvis tanikini om dem har...

Jag nås på mobilen!

Förresten, gud så skönt väder idag! Sånt gillar vi!

Ha det bra så skriver jag mer när jag kommer hem!
Ciao Lothigiius

Underbara kaka...

Kollar på 183 dagar på svtplay. Äter ananasglass och dricker kaffe. Fast jag ska gå och fylla på kaffet nu. Det har blivit kallt.
Har rullat ner persiennerna för man ser ingenting på datorskärmen när solen skiner som den gör här.
Skolan idag har gått snabbt, vilket har varit skönt. Älskar när dagarna går undan, för då närmar sig helgen snabbare. Hade datorkunskapsprov idag. Det gick bra...sen hade vi engelskaglosor som vi lekte med när vi skulle förhöra. Känns nästan som man går på dagis eller i förskolan.
Redovisade i en grupp om boken vi haft i läxa. Whatever happened to Janie heter den. Jag har inte läst den, läste på google. Gick lika bra, jag fattade ju innehållet. Så vad är då meningen när det finns sidor man kan läsa om den.

Här kommer lite bilder från förra torsdagen då vi hade kvällsengagemang på restaurangskolan.

Den blev så underbart god att det går knappt att beskriva!
Det va jag som gjorde den. Gästerna ville till och med ha receptet, och då kan jag lova att dem gillade den!

Med ett litet hallon på, blev det sött

Teamet...jag står till vänster längst fram. Varje gång jag ska sträcka mig efter något på hyllan längst upp så åker alltid kockrocken upp ur förklädet och rocken hängen utanför förklädet och förklädet ser förjävligt ut då. Kanske borde tänka på att stoppa ner rocken innanför förklädet igen. Det ser ju ut som om jag är megatjock!

Linnea och Jessica tramsade sig mest hela kvällen. Men roligt hade vi

Dags att gå nu!
♥ Lothigiius


Söndagsutflykt

Idag har mamma, jag och brorsan åkt en liten söndagsrunda. Vi köpte kakor på Vallberga bageri och sen åkte vi till Mc Donalds i Ängelholm där vi köpte kaffe som vi tog med oss. Såg en hel buss med Röglefans. Dem skulle se matchen idag och stannade till på donken för att käka.
Sen stannade vi till på Skånebils grymt stora parkering. Kollade lite bilar, och körde runt inne i Ängelholm.
Det va meningen att jag skulle övningskört på parkeringen, men jag va så kissenödig så det blev inte. Det blir svårt att koncentrera sig då.

Åkte hem och tvättade håret, sen åkte mamma och jag och solade solarium på hennes jobb. Gud va skönt det va med värme! Det var ju ett tag sen.

Mamma berättade imorse att hon hade hört någon som tog i vårt dörrhantag mitt i natten, klockan va runt 03,00 trodde hon. Jag blev rädd...läste precis på Hallandspostens hemsida:

Spår säkrade efter nattens inbrott Laholm Under natten till söndag har det varit tre bostadsinbrott i Laholm.


Det första kom till polisens kännedom 23.02. Där bröt sig tjuvar in hos en 92-årig kvinna men hon vaknade och skrämde iväg dem innan de hann få med sig något. En granne hade sett tre personer smyga omkring i området.


Nästa larm kom in 23.24 från Konvaljevägen. Där hade tjuvarna brutit sig in via altandörren och fått med sig en dator och kontanter. Polisen har här lyckats säkra vissa spår.


Vid 04.38 kom ytterligare ett inbrottslarm. Den gången från Parkvägen där tjuvar sökt igenom bostaden och fått med sig
en TV och smycken bland annat.


Polisen utesluter inte att det kan finnas ett samband mellan nattens inbrott.


Usch va läskigt. Då vart det tjuvar som tagit i VÅRT dörrhantag. Garyyyyy...
Parkvägen ligger bara något meter ifrån vår lägenhet. Säkert småglin som är ute och springer och gör inbrott. Så onödigt! Vett och etikett borde dagens ungdomar lära sig, de som inte har fått det i uppväxten då.

Imorgon ska vi ha svenskauppsats i skolan. I aulan i 3 timmar. På tisdag ska jag till tandläkaren och laga hål. Nervöst!
Ikväll finns det i alla fall något att se fram emot. Melodifestivalen - dagen efter klockan 20,00 i Svt1 och klockan 21,00 kommer beck.

Hörs igen imorgon!

Håller tummarna



Malena gjorde sitt bästa och hon lyckades. Inte lika uppskattat av alla, men så kan det vara!
Nu håller vi tummarna för Marlena Ernman i Moskva. Hon representerar ju vårt land. SVERIGE!!!
Heja heja heja!

Malena Ernman - La Voix

Här kan ni lyssna på Malena Ernmans låt La Voix



Jag säger bara...GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!

// Lothigiius

Grattiiiiiis Malena Ernman!



Jaaaaaaaaaaaa!!! Äntligen, Malena Ernman vann Melodifestivalen 2009!
För första gången, nästan, så har svenska folket röstar rätt...jag blev riktigt nervös i slutet när Måns Zelmerlöv och E.M.D. hade fått höga poäng. Meeeen, så knäckt Måns blev när han föstod att han inte skulle vinna!
Äntligen någon som sjunger bra... Jag hade hoppats på Emilia, men det gick inte så bra för hennes del.

Va vad det jag sa om H.E.A.T, svenska folket gillar inte rock. Det ska vara schlager. Och Malena Ernmans låt var både schlager och opera. Härligt Malena! Ryssland eller rättare sagt Moskva kommer att gillar Malenas låt La Voix. Och jag tror att hon tar hem Euro Vision Song Contest!

Tråkigt var det dock för Molly Sandén som bara fick 2 poäng från hela Sverige!

Vad gömmer sig under masken?



När jag satt och kollade i Se & Hör så var där en sida på kändisars ansikten i tv och privatbild.
Här är tex. en av fruarna i Desperate Housewives. Hon är jättesöt och fint sminkad i tv. Men privat ser hon förjävlig ut!
Det är konstigt att kändisar som hon inte tänker på hur hon ser ut när hon går på stan, handlar mat etc. när hon vet om att paparazzis trampar henne i hälarna vart hon är går.
Vill hon själv att skvallertidningar ska gå ut med hemska bilder på henne när hon är privat? Jag tror inte att det är hennes högsta önskan...
Visst har vi alla varit osminkade och gått på stan, handlat mat etc. Och vi har ju inga paparazzis efteross, men det har ju kändisarna. Så det borde ju tänka sig för. Eller?
Sen har hon både lite buddelhaka och ganska rynkigt ansikte för att vara så ung som hon. Fast vi vet ju sanningen. Att hon är rätt mycket retuscherad i tv och media. Allt för att tidningarna ska sälja bra!


Sökte på google och fann denna rätt mycket retuscherade bild på en kvinna i ca 50 års-åldern. Brösten, låren, magen och höfterna är retuscherade. Hemskt, men snyggt. Tyvärr!

Final i Melodifestivalen


Hej bloggen! Ikväll smäller det. Finalen i Melodifestivalen. Gud vad spännande det ska bli att se vem som vinner hela paketet!
De som tävlar mot varandra ikväll är...

  • Agnes
  • Måns Zelmerlöv
  • Caroline af Ugglas
  • H.E.A.T
  • Emilia
  • Alcazar
  • Sarah Dawn Finer
  • E.M.D.
  • Sofia
  • Molly Sandén
  • Malena Ernman

Jag hoppas att Emilia tar hem allt, men tyvärr tror jag att Måns eller E.M.D. vinner. Fast jag tror ändå att Agnes, Alcazar och Melena Ernman har en rätt stor chans att vinna på grund av att det är melodifestival-stuk på deras låtar.
Man kan ju hoppas på det bästa och att hela Sveriges folk som ringer och röstar, röstar på rätt.
Jag menar, hur "Melodifestival"-aktig är H.E.A.T:s låt på en skala mellan 1-10? Just det, 0!
Rock passar inte in när det gäller schlager. Så är det bara! Synd att de inte inser det själva.
En låt som jag önskat skulle gått vidare till finalen är Star Pilots låt Higher eller Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox med låten I Got U. Den va väldigt svängig och poppig. Borde vara en schlagerlåt, men tydligen inte. Enligt svenska folket...sen vad jag själv tycker som jag skriver på bloggen, är ju inte säkert att alla andra 8 999 999 folk i Sverige tycker om.
Man kan ju inte få allt man önskar. Det har man märkt innan i svensk tv!


Så glöm nu inte finalen i Melodifestivalen ikväll 20,00 i Svt1!


Roliga läxor (för en gångs skull)


Letar efter recept på matbröd till läxan på hotell & restaurangskolan. Det är roligt när man har läxor där man får leta recept och göra mice en place och tillvägagångssätt på recepten. Vi har även ett häfte där man ska svara på en massa frågor om såser, bakverk, jäsdegar m.m. Intressant!
Imorgon ska jag börja klockan 13,00 och jobba kväll på restaurangskolan. Ibland blir det så att vi får jobba på kvällar, men då får vi självklart kompledigt en annan dag.
Jag är ledig nästa torsdag. Det är halva klassen som jobbar imorgon och nästa halva vecka 12.
Så jag har gjort mice en place nu på det vi ska laga imorgon. Örtgrantinerad lax på rotfruktsbädd, kall sås, foccaciabröd och en chokladtårta med chokladcremé. Garnerat med färska hallon och citronmeliss.
Jag älskar lax! Det är så fint också, den oranga färgen blir så fint på en vit tallrik /assiett.
Vi som jobbar får något annat att äta + fika som vanligt.

Ska fortsätta med läxorna igen...

Just det, ikväll kommer Semestersvenskar och Leila på landet. Bra program.
Hörs!

Introduktionskurs

Har bestält tid på Pilens trafikskola i stan för introduktionskurs. Den 8 april ska jag dit så sen får jag äntligen börja övningsköra. Lagligt!
Ska bli skönt. Har några som jag ska övningsköra med. Så det blir säkert bra! Man får ju ta några saker i taget. Starta bilen, köra rakt fram, lära sig växlarna m.m.

Skolan idag har nog varit slappare än någonsin. Först hade jag datorkunskap och sen engelska där vi körde glosorna muntligt. Och jag fick de glosorna jag kunde. Sen hade vi skit lång rast så jag hade följe med Johanna som skulle hem till sin farmor och jag skulle hem till mig och käka. Sen tillbaka till skolan och så hade vi en väldigt onödig lektion. Jag, Johanna, Kajsa och Jessica bara skrattade och hade kul eftersom vi redan visste och kunde det som läraren gick igenom på livsmedelshygienen.



Såg ett intressant klipp från Youtube med Magnus Betnér. Har har ju helt rätt i det han säger, tycker ni inte det?

Sitter och dricker kaffe nu...lite kallt har det blivit men lika gott ändå. Man känner nästan kaffearomerna mer när det är kallt än när det är varmt. Konstigt nog!

Hemgjord glass


Såhär ser jag ut idag. Tights, kjol från Cubus och tröja från Lindex.
Lite somrigt men vafan...det är ju grannt väder idag.

Har precis gjort parfait (gräddglass) med ananas i. Så den står i frysen nu för att bli frusen (såklart). Vad annars står den i frysen för? Inte för att tina haha. Skämt o sido.
Den ska vara i frysen i minst 4 timmar. Men jag brukar låta den stå över natten så den är riktigt frusen. Glass ska vara ordentligt frusen annars är det inte gott.
Jag hade inte tänkt äta den i veckan. Den håller ju länge. Det kan vara bra att ha i frysen ifall man blir sugen. Man vet ju aldrig!

Dagens middag va kyckling som jag marinerat med pressad vitlök, olja, salt, citronpeppar och vitpeppar. Det blev himla gott. Till det ugnsrostad potatis, kall sås med smak av franska örter. Wokade hari corverts och coctailtomater och lite kryddor. Det blir mycket gott. Testa vettja!


Nu ska jag ta och vila lite. Hörs senare ikväll!
// Lothigiius

21 juni

Sitter och kollar på en sida där man får upp all information om din födelsedag. Väldigt intressant!
Jag fyller år den 21 juni och denna informationen hittade jag om det...

Namn

Förnamn: Anna Stefanie Theres
Tilltalsnamn: Stefanie
Efternamn: Lothigius

Adress

Postort: Laholm
Fullständig adress visas endast för inloggade medlemmar!

Ålder och födelseinformation

Ålder: 16 år, 8 månader och 16 dagar
Född för antal dagar sedan: 6 105 dagar
Född på vilken veckodag: Söndag

Stjärntecken

Stjärntecken: Tvillingarna

Kinesisk astrologi

Födelseår: 4690 (enligt månkalendern)
Element: Vatten
Djur: Apa

Vilken veckodag inträffar födelsedagen på

2000 = Onsdag
2001 = Torsdag
2002 = Fredag
2003 = Lördag
2004 = Måndag

2005 = Tisdag
2006 = Onsdag
2007 = Torsdag
2008 = Lördag
2009 = Söndag

2010 = Måndag
2011 = Tisdag
2012 = Torsdag
2013 = Fredag
2014 = Lördag

2015 = Söndag
2016 = Tisdag
2017 = Onsdag
2018 = Torsdag
2019 = Fredag

Kändisar som fyller på samma dag

Bert Karlsson, Skivbolagsdirektör
Dan Hylander, Artist
Ulf Dohlsten, Skådespelare

Hänt samma dag

Det är inte klokt egentligen hur mycket information man kan få upp om en person. Jag vet att Leila Lindholm också fyller år den 21 juni. Hon som gör programmet Leila på landet, Leila bakar, Leilas jul m.m på tv4+.
Det är fantastisk, inte ens jag visste om 40 % av denna informationen. Jag älskar forskningar, särskilt om släkt och så, men ännu mer när det handlar om en själv.
På mitt stjärntecken stod det:


Tvillingarna (21 maj - 21 juni)

Luftens natur är att vara intellektuell och positiv

Nyckelord: Brev, böcker, historia, rapporter, radio, telefon, konsthantverk, kommunikationer
Färg: Gul
Metall: Kvicksilver
Stenar: Beryll och akvamarin

Tvillingarna står för föränderlighet och anpassning. Snabbtänkta och rörliga. Tankar och ord betyder mycket och de älskar livliga debatter. Svårt att koncentrera sig på en sak i taget, både vad det gäller yrkesprojekt och kärleksrelationer. Behov av omväxling och gillar inte regelbundna vanor. Ytlig inlärningsförmåga, kan ofta väldigt lite om väldigt mycket. Verkar ofta kylig och ytlig, rastlös och nervös, men tack vare behovet av kontakt med andra, är de ändå ofta populära som vänner. Barn brukar uppskatta tvillingens påhittighet. Älskar att flirta!

Lämpliga yrkesval: Allt inom kommunikation, ex. Journalist, författare, dramatiker, reporter, telefonist, lärare, eller yrken som innebär resor.
Fysiska kännetecken: Slank, glad, levande ljusa ögon, silkigt hår.
Känsligaste kroppsdel: Lungor, nacke och axlar


Tänk att det kan stämma så...för det första så är jag rätt snabbtänkt. Jag har svårt att koncentrera mig på 1 sak i taget. Jag gillar inte regelbundna vanor tex. äta mackor varje kväll. Jag är alltid rastlös och ofta nervös för ingenting. Glad är jag allt som oftast, när jag umgås med rätt personer för mig. Rätt umgänge.
Och det bästa av allt som passar så bra in i tvillingarna är att jag har ofta ont i axlar och nacke, som där står är mina känsligaste kroppsdelar.


Man blir nästan lite skrämd, i och med att de kan veta så mycket om mitt liv och att allting stämmer in så bra på mitt liv. Lite kusligt!


 


Kom med förslag!

Har uppdaterat på Styleroom.se med nya bilder på vårt hem och lite så. Sitter även och kollar på andras hem. Måste ha inspiration på vad man ska ha på det nya köksbordet. Just nu kör vi med detta...(bilderna under), men vad ska man ha när man är trött på de?
Kom med förslag! Förslag är alltid kul...



Sitter och tittar på reprisen av Melodifestivalen. Gud va bra Star Pilots och Rigo är! Den ena medlemmen i Star Pilots är ursnygg!
Chattar med en kompis på msn. Ska snart gå ner och titta på Mia & Klara, senare ikväll kommer Beck. Skriver mer imorgon när jag är ledig.

En snabbis...

Godkväll! Idag har jag inte gjort någonting, trött efter gårdagen så jag vaknade inte förräns 13,00 idag.
Bio:n igårkväll va väldigt bra. Patrik 1,5 ska köpas när den kommer ut på film i butikerna. Det va en av de bästa filmerna jag sett på vädigt länge. Fast Kärlek 3000 va också bra.
Johanna var väldigt trevlig att ha som sällskap på bio:n. Innan filmen började så skrattade vi och hade väldigt kul. Hon hade med sig choklad och lite så till godis och så va hon så osmart att hon la chokladen i knäet vilket gjorde att den fick kroppsvärme och smälte. Inte lika kul.

Hinner inte skriva mer nu, melodifestivalen börjar nu.
Sitter och skriver med Saara Leppanen på msn. Måste avsluta chatten nu.
Hörs!

New new new

Tänkte fortsätta att visa vad jag köpte på GeKås för väldigt länge sen.

Gult, pastellrosa och vitt plast halsband

En somrig och rosa tröja / blus. Jätte skön och snygg

Cool t-shirt med en massa häftiga tryck

Fräcka jeans...

Som är såhär snygga bakifrån

Kortare baggyjeans som är snygga till sommaren just för att de är så korta

Och till sist. En döläcker rosa "skinnjacka", fast som inte är skinn.

Movie night


Är hemma på middagen nu. Det är tomat och makkaronisoppa i skolan. Inte min favorit! Så istället fick det bli makkaroner och falukorv hemma.
Har 1 lektion kvar klockan 14,10 på skolan innan jag slutar. Svenska, vi håller på med argumentation. Rätt kul att får uttrycka och säga vad man vill och tycker. Tjejerna från Finland ska vara med på vår sista lektion.

Ikväll ska jag och Johanna på bio och se Patrik 1,5. Den verkar jättebra, så jag hoppas på det bästa. Ska köpa lite snacks innan bio:n så man har något att göra om den är tråkig. Vilket jag inte tror att den är.
Klockan 19,00 ska vi mötas utanför bio:n.
Har inte bestämt vad jag ska ha på mig ännu. Troligtvis mina stuprörsjeans som jag har på mig nu och kanske ett par vita pumps.

Bio är alltid mysigt, vilken dag det än är!

Tidningar gör ALLT för att sälja bra

Satt och kollade i Se & Hör häromdagen och såg Tiger Woods nya bebis. Guuud så söt! Har aldrig sett något sötare bebis innan. Man får ju nästan abstinensbesvär av bebisar, just för att de är så himla söta.
Den liknar ett litet troll. Gullunge!

Det är inte klokt va tidningar gör för att sälja. Ett bra exempel är detta:
" Nyförälskade Agnes" står det på löpsedlarna, min mormor prenemurerar på Se & Hör och när vi fick tidnigen och slog upp den sidan så är hon inte förälskad i en kille som alla tror, utan förälskad i sin sång.
"Det känns jättestort"...hur tolkar man det?


Nei, nu ska jag tvätta av mig, borsta tänderna och hoppa ner i sängen. Klockan är 22,15 och det är lika bra att lägga sig nu. Har i och för sig sovmorgon till klockan 10,00. Men natten går fort, och det är ju såååå skönt att sova!
Ska dricka kaffe och äta macka med mamma imorgon innan jag cyklar ner till hotellet för att ha alkoholhantering och träffa de 4 underbara tjejerna från Finland igen.
Skriver mer imorgon, ska på bio imorgonkväll med Johanna i klassen. Så hoppas på en lyckad kväll.

Hörs imorgon gays!
Godnatt


Forts.

Fortsättning av "Finskar på besök i Sverige". Den ena rulltårtan misslyckade vi med. Typisk när man har gäster som ska se hur man gör saker och ting. Den brändes i ugnen fast att de 5 minuterna som rulltårtan skulle vara inne i inte hade gått. Så det va bara att börja om på kula 1.
Den andra rulltårtan blev bättre, men också konstig. Men så fick det vara. Det som va "komplicerat" med Saara var att hon va den av de 4 tjejerna som förstod minst svenska, vilket tyvärr gjorde det komplicerat att jobba ihop. Men vi lyckades i alla fall få ihop en rulltårta som vi hjälpts åt att baka. Saara va väldigt duktig trots att hon inte hade bakat så mycket innan och trots att hon inte visste vad exempel bakpulver, potatismjöl m.m var. Men det var bara att förklara och visa med mått hur mycket som skulle i bunken...
Saara fick vispa ägg, vispa och röra smör mjukt, hälla i 5 msk potatismjöl i en bunke, torka disk, sticka med en provsticka i rulltårtan etc.
Saara va jätteduktig och hon va till stor hjälp i köket.

Om Saara läser detta så ska hon få allt på finska. Endast till henne! Så hon kan glädjas åt hur duktig hon varit idag.


Lue Sara Leppänen:
Jatkoa "suomalainen vierailulla Ruotsissa". Yhden rullan kakku ei ole meidän. Tyypillisiä, kun on vieraita, miten tehdä asioita. Se poltetaan uunissa, että 5 minuuttia pyöritetään kakku olisi ollut poissa. Niin se vain oikeus alkaa pallo 1.
Toinen pyöritetään kakku oli parempi, mutta myös oudolta. Mutta se oli sitä. VA "monimutkainen" Saara hän oikealla puolella 4 tyttöjen ymmärretään ainakin Englanti, joka valitettavasti oli vaikea toimia yhdessä. Mutta onnistuimme kaikissa tapauksissa saada yhteen rulltårta että auttanut paistaa. Saara va erittäin hyvä, vaikka hän ei ollut leiponut niin paljon aikaisemmin, ja vaikka hän ei tiedä, mitä esimerkiksi leivinjauhe, peruna jauhoja jne.. Mutta se oli vain selittää ja osoittaa, missä, miten paljon olisi altaan ...
Saara oli vatkata munat, vispilä ja sekoittaen voin pehmeää, pour 5 rkl peruna jauhoksi kulhoon, pyyhi levyn kiinni testi tartu roll kakkua jne.
Saara va va todella hyvä ja hän suureksi avuksi keittiöön.



 


Finskar på besök i Sverige



Torsdag och nej, detta är inte dagens outfit utan tisdagens. Igår var jag med Kajsa Ståhl i stan för hon skulle shoppa kläder på Offside. Hon ville ha med mig som smakråd och det passar ju utmärkt. För fina kläder köpte hon. Somrigt och fint...
Vi slutade skolan klockan 13,55 och sen skjutsade jag Kajsa på min cykel hem till mig, jag skulle lämna några saker och hämta min plånbok. Och så kollade hon på vår lägenhet.
Cyklade ner till stan, provade en massa kläder, hon köpte något och sen stack vi inom Amandas hårstudio för att kolla lite och sen blev vi så väldigt fikasugna så vi gick inom Cecilias och fikade fralla och kaffe. Mums...fint väder va det ju också! Fast vi satt inomhus.
Sen kom hennes buss och jag cyklade hem till mig.

Torsdagen va som vanligt. Ni som läser bloggen vet ju att jag lagar mat på restaurangskolan varje torsdag, jag och min klass. Och idag hade vi gäster. 4 finnar (som kommer från Finland). 4 jättetrevliga tjejer som är i Sverige på paktik. De ska vara här i 3 veckor. Bytte msn med den och likaså facebook. Kan vara kul att hålla kontakten med dem i Finland. 
Saara Leppanen, en av tjejerna va med mig i kallköket idag och vi bakade drömtårta (rulltårta med chokladsmak). Hon kunde knappt någon svenska, så det va jättesvårt att tolka vad hon sa, men jag fick visa med händerna. Sen så gick det bra. Så hon hjälpte mig att göra rulltårta och så diskade vi och sånt som hör till jobbet.

Nu kallar maten...skriver mer sen

Grattis Jessica!

Igår fyllde Jessica i klassen år och det firade självklart med en massa tårtor. Snickerstårta, daimtårta och kladdkaka. Allt som Jessica köpte på rasten. Och man får ju inte glömma de färgade ljusen som man har på kalas. Det är ju de som gör det festligt!
Så ett stort grattis till Jessica och här kommer bilder från kalaset i skolan, i cafeterian. Se och njut av det goda på bordet! Jag kan säga att cafeterian va väldigt högljudd när de flesta i klassen satt vi ett litet bord och käkade och sjöng " Ja må hå leva..."

Kajsa och födelsedagsbarnet Jessica (Till höger på bild) och en liten bild av Johanna...

Gottans, Linnea va duktig att tända ljusen. Som släcktes efter att vi sjungt " Ja må hå leva..."
Det rann ner stearin på tårtan!

Johanna

Kajsa Ståhl försöker göra en ful min, men lyckas inte. Hahaha
 
Ooops, där kom en liten del av min arm med på bild :) Men bilden va ju fokuserad på Kajsa

Men sluuuuuta nu Kajsa och vara glad


// Lothigiius



Mumsig sallad med fetaost, soltorkade tomater...

Lägger upp lite bilder på vad jag köpte på Gekås, det va ett tag sen jag va där, men jag har inte lag in bilderna på datorn förräns nu. Jag lägger upp fler inköpsbilder imorgon. 

Ett snyggt halsband...älskar hjärtan, de e fint

EVERLAST mukisbyxor, de är sååå sköna

Film - P.S. I Love You. Den är väldigt bra...9 av 10 popcorn får den av mig.


Köpte 2 ursnygga stentavlor. Observera att plastet är kvar. Så tavlorna har inte de vita kanterna.
Dessa ska sättas upp när jag har köpt soffan.

Kajsa och jag velade väldigt länge i eftermiddags om vi skulle äta på roffes direkt efter lektionen i stan eller vänta. Jag skjutsade henne på min cykel fram och tillbaka, och det blev tillslut på roffes efter lektionen i stan. Jag va hungrig, men det va inte Kajsa. Men hon följde med mig ändå och hjälpte till att käka upp pommes:en och läsken.
Sen skjutsade jag tillbaka Kajsa till skolan eftersom vi hade 2 lektioner kvar innan vi slutade för dagen.
Puuh, det är jobbigt att skjutsa när man precis har ätit. Men man förbränner bra! Så något positivt.

Nu ska jag gå ner och göra en sallad, med lollorollosallad (Sveriges godaste sallad), fetaost, soltorkade tomater, grön paprika, cocktaitomater och gurka.
Just det, ikväll kommer andra avenyn, 20,00!

Kramkram

Denna vidriga skolmat!


Mmmm...dessa underbart goda exotiska frukter. Jag vill äta massor av dem nu. Ett helt berg. Granatäpple, passionsfrukt, kiwi, physalis etc.
Passionsfrukt är så himla gott till några kulor vaniljglass. Det riktigt smälter i munnen...det borde ni testa! Pressa gärna med saften från frukten. Då blir det extra sött och gott. Ett gott tips från mig!

Imorgon ska jag och några kompisar från skolan käka lunch på roffes. En hamburgar och annan fast food restaurang. Godare än skolan skitmat. Man kan spy av den maten! Usch, så äckligt är det.
Idag var det köttbullar som är helt ljusa och ser så råa ut  att man inte vill äta dem, till köttbullarna fick vi äcklig fullkornspasta som är helt sönderkokt. Varför kan inte mattanter laga mat? En fråga jag tror alla som går i skola vill veta svaret på.
Är det meningen att man ska gå omkring hungrig i skolan för att kärringarna i köket inte kan laga ordentlig mat? Nej, jag tror inte de...
Jag går vissa skoldagar till 15,20, och är vrålhungrig när jag kommer hem. Jag orkar knappt med lekionerna eftersom man inte får mat i magen på en hel dag. Man sitter halvtrött på lektionerna och lärarna tror att man är lat som inte vill göra något. Men allt handlar om maten. Får man ingen mat i magen så orkar man ingenting.
Som idag på matten så satt jag och Kajsa och va hur hungriga som helst. Ingen av oss hade ätit särskilt mycket i maten, och på mattelektionen så sitter man och halvsover. Inget som uppskattas av lärarna minsann.
Jag lär få dåliga betyg eftersom jag inte orkar med något. Allt tack vare maten!
Naei, deta funkar inte. Jag kan inte ha med mig pengar varje dag. Då lär jag bli urfattig + att lunchen är den viktigaste måltiden på hela dagen och då duger inte en gammal torr macka!

Varför gör inte varje kommunen något åt skolmaten?! Dem sitter bara där på sin sköna kontorsstolar och säger att:
- Skolmaten är ju god!
I hel***e heller! Ni har ju för katten inte ens smakat den. Det är ju så dem säger. De där kommunfolket...

Imorse åkte mamma, så nu är brorsan och jag hemma ensamma tills på onsdag. FF !
Har käkat en lätt kvällsmat. Fil och macka. Det r nte så bra, jag har absolut inte fått i mig de kalorier och kolhydrater jag behöver på en dag. Fy fy fy!
Ska kolla på halv åtta hos mig nu, sen blir det 183 dagar. Den va bra den serien. Mot förväntan!

Tandläkartid

Hej bloggen. Det va en lugn bio. Vi va 8 personer som kollade på Kärlek 3000. Rätt lugnt.
Synd att man inte hade hela biosalongen för sig själv. Det hade varit kul. Jag trodde att där skulle vara fullt på bio:n, men det va där inte.
Bion va i alla fall jättebra...jag kan lova att det blir fler biobesök under veckan.
Imorgon börjar skolan, och mamma ska åka iväg på någon kurs och vara borta i 3 dagar. Så jag och brorsan är ensamma hemma.

Efter skolan imorgon så ska jag ringa till tandläkaren och ändra en tid för lagning. Kan inte på torsdagar, för då lagar vi mat på restaurangskolan. Vill inte missa det. Jag går ju trots allt det programmet och då vill jag inte vara borta därifrån.
Kan inte heller på tisdagar eller fredagar. På morgonen, eftersom vi har sovmorgon och jag får alltid tanläkartid tidigt på morgonen.
Så jag hoppas att de kan på måndagar eller onsdagar. Annars får det bli på eftermiddagen.

Nu börjar Mia & Klara, måste rusa. Klockan 21,00 kommer beck.

Hörs imorgon bloggen!

Bio - Kärlek 3000



Ska snart gå på bio med en kompis. Kärlek 3000 blir det. Det blir gratis bio för mig eftersom jag får låna mammas kort som är laddat med pengar till biobesök.
Ska göra iordning citronvatten med is i som jag ska ha med mig. Popcorn köper jag på bion:n. Såna goda med smörsmak. Mums

Skriver kanske mer ikväll...

RSS 2.0