Gottepåse



Idag har adventsljusstakarna och stjärnorna kommit ner från vinden och hamnat på fönsterkarmarna och vid fönsterna. Snyggt blev det, men det är inte riktigt julmysigt förräns julgranen och allt småpynt är framme.
Jag har varit duktig och städat hela lägenheten. Där uppe och här nere på nedervåningen. Nu är det dammfritt ett tag!

Tvättade precis håret och duschade en lång stund. Jag har börjat använda Tresemmé, ett schampo som används av frisörer och det är jättebra! Håret blir lent, får mycket volym och blir inte fett lika snabbt som ett vanligt "billigt" schampo. Det luktar jättegott också!
Detta rekomenderar jag verkligen!


I torsdags när jag jobbade kväll så gav Björn mig en liten påse som tack för att jag varit på Enehall och för att jag varit duktig. Han sa att det är bara de praktikanter som varit duktiga som fick en sån påse. Lite godis och tuggumi låg det i påsen. Och en vykort fick jag som Björn hade skrivit!
Så ja, nu har man ett sommarjobb. Enehall i Båstad! Wihoooo!
Mitt omdöme som han också gav mig var ett bra omdöme. De tyckte att jag varit jätteduktig och att de skulle kontakta mig till sommaren för sommarjobb! :)

Imorgon är det dags för sista dagen på praktiken. Tråkigt! Pappa ska köra mig till Båstad, för mamma jobbar.

Nu ska jag snart kolla på Dansbandskampen, sen Robins där Dregen gästar och käka ostkrokar (bågar) ♥


Jag älskar kokos!



Ja rubriken säger rätt mycket! Jag älskar kokos. Både att äta och att använda i lotion, duschgelé, parfym etc. Var och hämtade ut mitt paket med skönhetsprylar från Yves Rocher igår. Var dock lite skeptisk till kokosparfymen. Jag trodde att den skulle vara overklig och ha en väldigt stark doft. Men den var underbar! Doften varade länge där man sprayade och de är så en parfym ska vara. Man ska känna den själv hela tiden!
Jag provade en liten flaska till att börja med. Jag köpte även kokos duschgelé som också luktar fantastiskt! Och ett annan duschgelé som också luktar gott!

För kanske 1 vecka sen hämtade jag ut ett paket från Josefsson med dessa snygga, blåa jeans. De är riktigt sköna att ha på sig! REA var det också. Så jag betalade endast 99 kronor! Ett klipp!

Har köpt en Veckorevyn där jag fick ett jättesnyggt armband till!

Ikväll ska jag jobba på Enehall. Nu är jag inne på min sista praktikvecka. Sorgligt! De ville ha mitt nummer sen så de kan ringa om jag behöver jobba någon gång framöver. Ikväll är det 6-rätters. Så det blir en del tallrikar att bära. Men jag klarar ju 4 åt gången. Jag jobbar mellan 15-22. Så jag är inte hemma förrän sent ikväll. Imorgon är jag ledig från praktiken eftersom jag ska jobba på söndag.

Vi hörs! Och tack till alla fina kommentarer :)


Världen är liten



Ikväll är det jobbedags igen. Klockan 13.16 kommer bussen som jag ska åka hem till Linnea, sen kör hennes mamma oss till Båstad. Så idag jobbar jag mellan 15 - 22. Det kommer bli en lång dag.
Jag har tagit på foundation och tvättat håret. Ska snart laga mat. Det blir så enkelt som möjligt idag. Köttfärsås och pasta.
Sitter på brorsans rum nu och kollar på tv. Han har köpt en 32 tum platt-tv.
Är ensam hemma, mamma och brorsan är på IKEA i Malmö och köper grejer till hans nya lägenhet i Halmstad. Jag kunde inte följa med eftersom jag ska jobba.

Igår hade jag nationella prov i skolan. Gick väl sådär!
Var ledig från praktiken resten av dagen så jag och mamma var i stan och köpte lite julklappar, sen storhandlade vi mat på Willys i Halmstad.
Ni ska veta en sak som hände...Vi fikade äppelpaj och kaffe inne på MAX och när vi står i kön för att beställa så räddar en äldre man mig från att en skylt ska falla över mig när dörren öppnades. Mannen som vi inte kände sa att han tyckte att vi skulle sätta in en "dagens ros" i Hallandsposten. Fast på skoj då. Det skulle bli hans första i så fall.
Inget mer med det. Vi beställde och mannen och hans snygga son beställde också mat till sig. Mamma och jag gick och satte och och killarna satte sig en bit bort. Jag ser att den äldre mannen, alltså pappan kollar mot oss rätt mycket. Jag bryr mig inte särskilt mycket. När pappan och den läckra sonen skulle gå, så går sonen och slänger maten och brickan och pappan kommer fram till vårt bord. Jag blir lite nervös för jag vet ju inte vad han ska säga. Han frågar min mamma:
- Hej! Jag måste bara fråga en sak. Heter du möjligtvis Britt Arvidsson?
- Hej! Inte Arvidsson nu. Men jag hette det innan. Hur vet du vem jag är? Känner jag dig frågar mamma?
- Jag heter Rolf och vi gick i samma klass i 5:an på .......... -skolan.
- Jasså, Rolf Ottosson, säger mamma.
Rolfs son kommer också fram till bordet efter att ha varit och slängt maten. Han tittar på mig och han är väldigt söt så det blir mest pinsamt.
Mamma och Rolf pratar en stund och innan de går så hälsar pappan på mig. Jag säger mitt namn och han frågar ytterliggare en gång vad jag heter. Ja, det är ju inte ett så enkelt namn jag har. 
Pappan presenterar mig för sin son som svarar till mig att han heter David. Mamma frågar hur gammal han är och han svarar 19. Själv är jag ju 17.
Vilket sammanträffande! Först blir man räddad och sen visar det sig att mamma och han känner varandra.
Ibland är världen liten!
 
Dagens outfit igår.

Outfiten när vi var och handlade igår.

Nya smaker!

Fick sluta vid 15.45 idag så jag hann med 16.10 bussen. Imorgon är jag ledig. Ska ha nationella prov på morgonen i skolan från 8-9.30. Sen slutar jag. Eftersom det är uppehåll på bussen så kan jag inte ta mig till Båstad i så fall förräns på eftermiddagen, och jag vill inte jobba kväll en fredag. Det räcker på lördagen.
Mamma och jag ska snart åka och köpa hamburgare. Vi blev sugna på det!
Vi hade jättegoda köttbullar på Enehall idag :)


Har ni smakat de nya ballerinakexen med smak av pepparkaka? De är skitgoda! I alla fall till kaffet. De är goda att doppa i kaffet. I vanliga fall hatar jag ballerina, men dessa var goda!
Betyg: ♥♥♥♥♥ av 5 hjärtan = Älskar!

Har även provat Singoalla med lakrits-smak. Jag gillar inte lakrits, men jag testade de ändå. Lakritsen är väldigt seg så om man har ömtåliga tänder bör man nog inte prova dessa!
Men lite goda!
Betyg: ♥♥♥ av 5 hjärtan = OK!


Kom tillbaka!



Idag var en extra kämpig dag på praktiken. Mycket tjat och jag gjorde mycket fel. Men man lär ju sig av sina misstag. Har så förbannat ont i fötterna idag och är väldigt trött.
Fick ändå sluta vid 15,30 för Björn, där fanns inget att göra. Det är 1 ½ timme tidigare än vad jag egentligen slutar. Hoppas morgondagen blir bättre och att Linnea är på jobbet. Orkar det inte utan henne. Bara en massa killar, ingen att prata med när man inte har något att göra. Tråkigt på frukosten och middagsrasten. Det är så tyst!
Kommer Linnea imorgon blir jag överlycklig! Har bombaderat henne med en massa sms där jag skriver att jag vill att hon kommer... :)

Laddade mobilen med 100 kronor nu ikväll. Fick 59 kronor gratis extra på simkortet. Varför vet jag inte! Bra i alla fall.
Köpte de nyaste chipsen med smak av sourcream & bearnaise. De är faktiskt goda!
Nu ska jag snart kolla på serien Ullaredkanal 5. Börjar 9 imorgon igen. Hoppas hoppas hoppas på en bättre och roligare dag!

Mitt fina spritsande och den franska chokladkakan jag gjorde på restaurangskolan en gång. Underbart god!


Plötsligt händer det...


Jag hade verkligen skitkul i torsdags när jag jobbade kväll på Enehall i Båstad. Det var en av de absolut roligaste dagarna på praktiken! Jag ska jobba kväll nästa lördag också. Så jag hoppas det blir lika roligt då med!
Jag visste redan från början att det inte skulle vara samma sak som att jobba på dagen, för på kvällen är det 3-rätters och tallriksservering. På dagen är det buffé. Alla arbetskollegor hade jättekul! Minns ni Pernilla som jag skrev om? Hon var jätte trevlig och snäll. Likaså en annan kille som jag inte kommer ihåg vad han heter. Och Björn då. Han är nog roligast!
Så min kväll var jättebra och den där saffransparfaiten som blev över, den glufsade vi i oss ute i köket. Haha, den var skitgod!

Igår köpte jag en lott, en trisslott. Och ja, plötsligt händer det...jag skrapade fram tre rutor med 75 kronor. Jag vann 75 kronor! 3 nya lotter alltså. Det roliga med att jag vann just 75 kronor var att jag gjorde ett test på Facebook om hur mycket pengar jag skulle vinna nästa gång jag köpte en lott. Och mitt resultat där var att jag skulle vinna 75 kronor. Det var rätt kul!
Nu ska jag läsa mitt horoskop och se ifall jag har tur med spel.
Alltid kul att vinna pengar!

Ska även göra en vitamindryck som jag hörde Anna Skipper pratade om igår på Efter 10 på tv. En vitamindryck som var bra om man inte tog vaccinet mot svininfluensan eller andra influensor. Där är granatäpple, apelsin, färsk ingefära och äpple i.


Jobba kväll

Nu ska jag snart iväg och jobba. Ska jobba kväll mellan 16.00 till 22.00. Får inte jobba längre när man är under 18 år. Vill inte jobba längre ändå, så det är lugnt. Bussen går 15.30, så jag går hemifrån vid 15.20. Alltså om 30 minuter. Är lite nervös, vet inte varför jag är nervös för jag har varit där varje dag hitills, så det ska ju inte vara några problem. Fast jag gillar inte att servera och duka fram och av tallrikar, så det är antagligen det som jag är nervös över. Usch! Och ännu en ny kollega ska man lära känna. Det har varit en ny servitris eller servitör varje dag hitills. Jobbigt att lära känna alla så snabbt. Men det är jag, Björn och en vikare som heter Pernilla som ska jobba ikväll. Björn är i alla fall jättesnäll!
Linnea från min klass praktiserar också där jag är, fast hon är i köket så vi har i alla fall varandra. Och vi kan prata med varandra! Så det är ju skönt!

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, ta på mig parfym och sen gå till bussen.
Önska mig lycka till ikväll!

Hotell & Restaurangeleverna, när vi serverade på 3:ornas bal. Som tur är slipper jag ha dessa kläder på praktiken!

Praktik & Bio


Har precis bokat biljetterna till bion imorgonkväll. Så olika ska jag och mamma kolla på klockan 19.30. Den verkar bra, så vi får hoppas på det bästa!

Är på praktik i 3 veckor nu, började i måndags. Inte alls kul! Börjar klockan 9 och slutar vid 5. Långa dagar. Brukar inte ha någonting att göra från 15.00 till 17.00 då jag ska sluta så imorgon ska jag fråga min handledare om där inte finns någonting att göra efter att jag diskat så kan jag kanske åka hem med 16.10-bussen och slippa vara hemma klockan 18.00 på kvällarna vilket är jätte tjatigt.
Kommer uppdatera jättedåligt på bloggen under dessa veckorna eftersom jag är trött när jag kommer hem klockan 18.00. Då äter jag och vilar och sen är det dags att gå och lägga sig. Orkar inte sitta uppe länge vid datorn. Går upp klockan 7.00 på morgnarna. Vid 8.37 kommer bussen. Hatar att åka buss, kan inte bestämma något själv då.

Nu ska jag sova. Är jätte trött!
Godnatt ♥

Frukost



God eftermiddag! Har nästan precis ätit frukost, dock inte mackan på bilden. Lite för mäktig som frukost!
Kollar på Tinas Cookalong nu. Med Martin Stenmark!

Nu funkar det trådlösa nätverket igen. En installationstekniker kom igår vid 16.30 och fixade det. Så jag hoppas att det kommer funkar länge nu, orkar inte hålla på att prata med Telia hela tiden. Ska ta kontakt med Telia på måndag för vi ska inte betala för denna månaden eftersom det inte funkat.
Idag är det lördag. Ska inte göra något speciellt idag, inte vad jag vet. Jag ska fixa lite med en julklapp och så ska jag plasta in ett papper.
Får väl snart börja på lunchen. Idag blir det hemmagjorda hamburgare med fetaost i, klyftpotatis och en kall sås :)
Ska kolla på reprisen av Stockholm-Arlanda klockan 16.00. Missade det i veckan!


Grönkål

Nu är min nya klocka köpt som jag ska få i julklapp. Jag har provat den och fick ta av lite på remmen för att den skulle passa.
Jädrans snygg är den! ♥ Jag är nöjd. Själva uret är stort och det gillar jag. Sen gillar jag att det är strass på siffrorna och över allt.
Var nere på bokhandeln igår och köpte självhäftande film som jag ska plasta in papper med. Och så köpte jag en silverpenna som kan skriva på svart underlag. Jag gör mina egna julkort ju, och då skriver jag med silver. Men den silverpennan jag hade innan funkar inte att skriva med på svart underlag, så jag fick köpa en ny! Jag trodde att den skulle kosta jättemycket med tanke på att det är en speciell penna. Men 20 kronor gick den på. Så det var inte så farligt!

Är precis hemkommen från Halmstad. Har varit och storhandlat mat. Willys har börjat med en massa julmat redan, riktigt julstmäning i butiken! Mysigt :) De hade julöl, julmust, julklappspapper och allt som tillhör det och grönkål! Jag älskar grönkål så jag köpte en rulle. Fast den ska vi ha till jul såklart!

Nu ska jag äta en clementin och svara på alla kommentarer!


Ullared, premiär ikväll!



Idag börjar den efterlängtade serien "Ullared" på kanal 5 klockan 20.00. Det ska bli roligt att följa en serie där man själv brukar vara. På Gekås! Ska ni se serien? Har ni varit på Gekås någon gång?
På kanal 5:s hemsida kan man se de 5 första minuterna av serien om ni är sugna!

Idag slutade jag vid 10.35. Har inte gjort så mycket ännu. Har svarat på kommentarer. Ska skriva lite recept och sen vila.

RSS 2.0