Hjärta av kladdkaka

Vilket underbart väder det är idag! Sitter ute och solar och emellanåt kommer det små vindpustar som är sååå sköna! Ska snart göra iordning lite fika, kaffe och kladdkaka med jordgubbar och grädde.
När Victoria och Daniel gifte sig så gjorde jag en hjärtekladdkaka med grädde och jordgubb. Ska visa er hur den såg ut. Tyckte att det passade bra med ett hjärta dagen till ära!



Vad tycker ni? Det var väl fint?...Till bröllopsparet!

Nu ska jag fortsätta sola i mina nya och sköna jeansshorts! Det är så många som går och kör förbi här hela tiden så man vill inte ligga i bara trosor direkt!



Glad midsommar!

Glad midsommar på er!

Idag är det midsommarafton och nu sitter jag och mamma på altanen och solar och tar det lugnt, det kommer inte hända något speciellt idag. Inga gäster eller så! Bara mamma och jag ska "fira" (brukar inte fira så värst mycket). Men det blir som vanligt lite matjesill, nypotatis, gräddfil, gräslök. Ja det där vanliga till midsommar! Dock ingen nubbe. Men funderar på att göra mig en drink sen. Får se!
Nu tänkte jag i alla fall lägga upp bilder ifrån min födelsedag i måndags när jag blev 18! Vad jag fick och lite så :)


Denna fina rosa ros fick jag av pappa + lite pengar ♥
Fick jättefina Iittala vitvinsglas av brorsan! Nu har jag 6 st tillsammans. Har köpt resten själv! :)

Cheesecaken jag hade som födelsedagstårta! Denna gjorde jag dagen innan, den blir godast då! fast garneringen gjorde jag samma dag som jag fyllde år :) God men mycket mäktig!

En bild på alla presenter, utom mormors och pappas!
Fick skålen av brorsan, som var fylld med röda/rosa geléhjärtan. Man ser hjärtanen på den vänstra bilden, längst till höger! :) Det är också en Iittala-skål! Älskar Iittala och Marimekko!

Några presenter! Iittala-vinglasen, rosa små skålar, ännu fler skålar, stora som små, röd akvarellfärg, rosa slev som mormor trodde var att ta karameller med. För förr i tiden tog man faktiskt karamellerna med en sked/slev :)

Lite cider fick vi korka upp på min stora dag! :) Mycket god cider!
 

En Rösti-bunke med köksredskap i. Jättefin!
Ett kort som jag fick av Gun-Britt i Malmö med ett tårtrecept på! Jag som gillar att baka!
  
Skålen av brorsan och andra små skålar av mamma


18 år = VUXEN!



Idag fyller jag 18 år! Äntligen! Nu börjar vuxenlivet, jag får köpa alkohol i affärerna :) Jag kan ringa och sjukanmäla mig själv, jag behöver inte ha målsmans underskrift på vissa saker etc etc. Så himla skönt!
Snart kommer brorsan och sen ska vi åka och hämta mormor, sist kommer pappa. Lägger upp bilder imorgon eller nån dag!

Nu ska jag fan i mig fira att blir 18 år! :)

Kolla in mig i tidningen här


Kungligt bröllop



Då var det dags! Hissa den svenska flaggan i topp och gratuelera kronprinsessa Victoria och Daniel Westling! Idag är det bröllop med stort B! Jag ska sitta bänkad hela dagen och kvällen och kolla på vigseln, kortegen och allt man får se i tv. Det ska bli väldigt spännande att få se Victorias klänning och hur fin hon kommer att vara!
Konserten igårkväll var rätt bra! Är inte så mycket för den klassiska musiken, men Roxette och Magnus Uggla var ju bara för bäst!
Förövrigt verkade kungen väldigt glad igår! Och det är ju positivt :) Victoria var ju extra glad och det är ju kanske inte så konstigt! Nä nu ska jag se bröllopstårtor som de visar från Ockelbo. En konditor pratar...

Ska ni se bröllopet?
Grattis igen Victoria och Daniel! ♥

Måste även säga att jag tycker att den Officiella Bröllopsserien är riktigt snygg! I like! ♥


Bakad pära



Fixar bakad potatis i micron nu. Till det ska jag göra en romsås. Gott ♥ Det tar sån tid att baka potatis så man får förbereda långt innan.

Har inte gjort så jättemycket idag, klippt gräset. Hade tänkt baka men jag tor jag sparar det tills imorgon istället. Annars har jag ingenting att göra då! Om lite mer än 1 timme ska jag kolla på "Strömsö", ett program med matlagning, inredning m.m. Kocken Paul Svensson lagar maten där och han är så bra kock så det är mest han jag spanar in! :)
Ikväll är det "Det kungliga bröllopet", tycker Ebba Von Sydow är en bra programledare, man känner sig trygg med henne tillsammans med Mark Levengood och Kristian Luuk. Det är så spännande med bröllopeeeet...!
Köping Hillbillies kommer även ikväll, gillar Stefan och "Norrland" mest!
En bra tv-kväll med andra ord!

Vill ha sol också...kanske ska beställa det tills imorgon! 


Studentfirande!

Vilket underbart väder det är nu! Imorse åskade det, det kom även några skurar! Men nu är det solsken ♥
Bakade bullar innan idag. Som jag ska ha till min födelsedag på måndag. Här va en gammal tant innan vid 15.00 som skulle ställa en massa frågor eftersom vi har en rätt ny bil. I 1 timme var hon här! Dryga frågor hade hon också!

Tänkte lägga upp en bild på vad jag hade på mig på min kusin Jacobs student i fredags förra veckan. Det mesta är ifrån Malmö när jag och mamma vr där och shoppade senast. Leopardklänningen / tunikan och den svarta jackan av kortare modell är ifrån H&M, byxorna från Ellos och skorna är nyinköpta från Skodon, klockan är ifrån Guldfynd, ringen ifrån Glitter eller Ur&Penn (kommer inte ihåg).
Lägger upp en närmare bild på skorna och även den väska jag hade med mig som kommer ifrån Kappahl! Skitsnygg :) Brukar inte gilla Kappahl annars, men denna väskan var ju ursöt :)


Ikväll blir det till att softa och kolla på Bröllopsstudion och Det kungliga bröllopet :)


140 till Ullared

Godmiddag! ♥

Nu har jag sommarlov och det är så himla skönt! Kunde dock inte njuta av att sova länge imorse eftersom jag väntade på att min morbror skulle komma och lämna mormors nyckel till hennes gamla lägenhet. Så vid 9 fick jag asa mig upp från sängen, regnigt och tråkigt! Gjorde iordning lite frukost och kollade på bröllopsstudion innan morbror kom. Nu har han, Ulrika och deras underbart söta dotter Leonella åkt hem till Göteborg igen! Leonella var så himla söt. Fick hålla henne och hon luktade jättegott! :)
Morbror har varit och städat i mormors gamla lägenhet. Så nu är där bara lite möbler som ska till tippen, sen är allt städat!

Var en snabb runda på Gekås igår. Brorsan skulle dit och ha lite schampo, städartiklar och lite konserver. Eftersom både mamma och brorsan var trötta så fick jag köra bilen till Gekås i Ullared. Första gången jag kör på motorväg dessutom och det gick riktigt bra! Att ligga och köra i 140 km/h när man kör om lastbilar och bilar med släp är roligt! Det är kul när det går undan!
Köpte inte så värst mycket saker, jag var inte "ute efter" att köpa några kläder utan vi åkte mest dit som sällskap till brorsan.
Men jag hittade ett par jeansshorts! Det var meningen att jag skulle köpa ett par på Lindex, men dessa var ju billigare och precis lika snygga om inte snyggare så jag kom undan med 200 kronor än om jag skulle köpt de på Lindex. Köpte även ett par gråa mjukisbyxor, EVERLAST. Och lite hygienartiklar, sockar och trosor...men inget onödigt skit som jag brukar köpa och som jag aldrig använder!



 






Iittala-outlet, Höganäs



Bakade precis bröd! Det blev precis färdigt i ugnen, nu ligger det och ska svalna. Blir att provsmaka till kvällsmaten :) Har aldrig bakat detta bröd innan, men det verkar jättegott! Det är med fyllning i. Fetaost, skinka, oliver och basilika.

Idag var jag i skolan i 10 minuter, vi lämnade in våra svenskaböcker och skrev en enkät om läraren och lektionerna. Vi började 10.50! Cyklade hem och lagade middag, stekt och panerad torsk, med potatismos och kapris & anjovissmör. Gott!


Var på utflykt i helgen med mamma. Vi var i Höganäs på Iittala-outlet och Höganäs keramik-outlet. Jag övningskörde hela vägen! Det var kul! Vi käkade lunch på Mc Donalds i Ängelholm. Inne på Kosta Boda-outlet hittade jag en söt skål jag kollat in förra gången vi var där. En chips och dipp-skål från Sagaform! Tyckte den var himla fin och det var även extrapris nu! Så jag passade på! :) Mamma köpte lite födelsedagspresenter till mig inne på Iittala ♥ Det är ju bara 13 dagar kvar tills jag fyller 18 år!

På vägen hem eller ja här hemma körde vi inom Godisbussen och köpte lite lördagsgodis!


Marknad


Köpte denna body lotion från apoteket till mamma, det är med papaya doft och den luktar underbart! Jag tyckte mamma var värd den så hon fick den på morsdag ♥
Veckan har i övrigt gått väldigt snabbt, har inte haft så många lektioner, det är skönt när skolan går mot sitt slut och lektionerna blir inställda av olika skäl.
I onsdags hade jag praktiskt köksprov och tillagade en 3-rätters meny på 2 ½ timme. Till förrätt hade vi broccolitimbaler, till varmrätt laxsspett med saffransris och vitvinssås + valfria grönsaker, jag valde paprika och squash som jag hade med på mina spett. Till dessert var det en fruktsallad med citrondressing. Vi hade inte valt menyn själva utan fick bara välja till grönsaker, granityr etc. Fick MVG på det teoretiska provet vi hade förra veckan. Väldigt nöjd! Jag var bäst i klassen, inte för att skryta men...jag kan min grej!

I torsdags på samhällslektionen så hade vi ingenting att göra med läraren så han ville att vi skulle kolla på Youtube-klipp. Det blev några klipp med Robert Gustavsson och Johan Glans! Klockrent! Har nog aldrig haft en roligare lektion! :)
Och idag var det sista idrottslektionen in my life! Jag har inte idrott i 3:an. Hade även sista musiklektionen idag, precis när man börjat lära sig!
Efter skolan åkte jag, mamma och mormor till Våxtorps marknad. Träffade lite trevligt folk, några från klassen. Köpte marknadskarameller och körsbär.
När vi kom hem så grillade vi för första gången i år. Mamma och jag hade köpt en elektrisk grilltändare på Biltema i onsdags. Den var riktigt bra! Det blir ju glöd efter 20 minuter och ingen eld! Skönt! Grillade lax i foliepaket. Gott :)
Nu ikväll kollade jag på Göta Kanal 3 - Kanalkungens Hemlighet. Skitbra film! Har sett de andra innan och de är också klockrena...
Ska vänta på att filmen jag laddar ner ska bli färdig...om 38 minuter. Sen ska jag gå och lägga mig! Imorgon ska jag och mamma åka på utflykt, berättar mer i nästa inlägg!

Godnatt!

 


RSS 2.0