En eftermiddag i Grötvik



Idag är det Valborg och det betyder inget speciellt för mig förutom att det är ett steg närmare sommaren! Som jag dock ska jobba bort! :(
Har i alla fall spenderat min dag i Halmstad, närmare bestämt i Grötvik. Ungefär vid Tylösand. Satt på stenarna, tittade ut på havet och hade med mig lite kaffe :) Finns nog inget härligare sätt att spendera sin lediga dag på?!
Tog med mig en polare från klassen också. Så man hade någon att snacka med!
Va där till 15.30 sen körde vi hemåt eftersom jag skulle hämta mamma på hennes jobb. 
Ikväll kommer samma polare som var med mig, hit hem till mig och vi ska beställa pizza och sitta ute på antingen balkongen eller altanen och käka, dricka lite och lyssna på skön musik! Det är ju så fint väder idag så det måste vi njuta av!









Latte på balkongen är inte helt fel! Och så ett par nya rosa skor :)


Trädgårdssysslor



Här hemma i området är det full fart överallt. Våra grannar har norskt besök, grannarna mittemot totalrenoverar trädgården vilket innebär att såga ner alla träden, planterar nya fräscha blommor och gör det fint! Det är ganska skönt att bo i ett område, relativt nära stan men ändå är det lugnt och skönt, inte jättemycket trafik. Lagom! Grannarna är ute i sina trädgårdar och det är rätt skönt att det rör sig här! Det är inte kul med grannar som bara sitter inomhus bakom nerrullade persienner.

Själv sitter jag och morsan uppe på balkongen och dricker kaffe och tar det lugnt! Jag har jobbat idag mellan 7-12.30. Lite övertid blev det! 

Det händer inte sådär jättemycket i vår lilla trädgård. Vi tycker mest den är stor och jobbig att sköta, men när man jämför med grannarnas fotbollsplansstora trädgårdar så kan man ju skratta över vår lilla som inte är större än en bil. Haha!

Det hade inte suttit helt fel med en pool nu! Kunna ligga i den och svalka sig! Tror det är uppåt 23 grader här!

 

En eftermiddags tripp till Gekås

Blev en mysig liten tripp till Gekås i tisdags eftermiddag. Solen stekte! Packade ner lite kaffe i en termos som vi hade med oss i bilen som vi drack på parkeringen på Gekås innan vi skulle in och shoppa! Riktigt mysigt! Där var inte alls mycket folk och för nästan första gången på 18 år så kunde vi hålla långt fram, vilket aldrig brukar gå eftersom där alltid är fullt med bilar! Så det är nog en ganska bra idé att åka dit en eftermiddag. Där var ingen kö in till varuhuset och där inne var det rätt lugnt och inte så mycket folk. Om man nu kan säga så när det gäller Gekås! När det är "lite" folk där får man vara glad om man får stå i kö i 45 minuter! (Nej, men nästan. De är rätt snabba i kassorna) Men nu behövde vi bara stå i ja...kanske 10 minuter.

                    

Köpte dessa jeansen för under 200 kronor :)

 

Med paljetter vid fickorna!

            

En USA-inspirerad långärmad tröja

           

En tröja med strass och paljetter på

                   

Ett par jeans till :)

                    

Efter att vi shoppat färdigt när klockan va lite efter 18 så gick vi och köpte lite mat i restaurangen utanför Gekås. De hade byggt en stor uteplats eller brygga med sköna möbler som man kunde sitta vid. Efter maten blev det en kopp kaffe i solen. Vi satt där i drygt 1 timme och bara tog det lugnt. Så jäkla underbart väder asså! Åhh! Det va så mysigt så! Skönt framåt kvällskvisten när det är lite svalare men ändå så varmt :)

                       

Obligatoriskt inköp när man är på Gekås! Stjärnmix :)

                                 

Denna lampan fick följa med hem!



Och två par nya trosor!

Detta var väl allt "vettigt" att visa från min lilla tripp! Nu ska jag öppna en kall Staropramen och börja fixa käk! Ikväll är det fint väder så ska sitta ute på trädgårdsmöblerna och käka!
Blir dessutom att lägga sig relativt tidigt ikväll. Ska jobba mellan 7-12 imorgon!

Glad påsk!

Zonterapi



Har precis haft lite zonterapi på mig själv här hemma i soffan. Har en del besvär och när min mamma va hos Energikliniken i Helsingborg nu i veckan så kollade hon på mina besvär och sa då till mig att testa att trycka på vissa punkter på fötterna som hon då ritade ut. Ser ut som en glad gubbe med en ballong haha! Men den större cirkeln står det ett "L" på. Lever betyder det och på den andra lilla cirkeln står det "N", alltså njure och den lilla lilla cirklen som är vid den är binjuren. De punkterna sitter jag varje kväll i 10 minuter och trycker på. Det är en rätt obehaglig känsla, det är ju inte skönt! Det gör snarare ont! Men jag har faktiskt, redan efter 2:a behandlingen börjat känna en förändring. Dock börjar det komma tillbaka lite igen och de sa hon att det kunde eftersom det är som homeopati. Man får medicin som först framkallar det man har besvär med för att sen kämpa och trycka ner det besvärliga så det blir bra igen. Alltså motgift eller motmedicin typ! Om ni förstår!?
Jag hittade en bra sida på internet nu precis. Ja om ni vill veta mer...

HUR GÅR ZONTERAPI TILL?
Med hjälp av fingrarna finner man ut de exakta tryckpunkterna och ger sedan kompressionsmassage på dessa. Varje organ, varje muskel och led i kroppen har sitt speciella reaktionsområde på foten. Foten är, som rubriken om zonterapi i Illustrerad Vetenskap för en tid sedan angav, kroppens "instrumentbräda" och ett sjukt organ avslöjas ofelbart av en smärta i organets reflexpunkt på foten. Man har försökt förklara smärtan på olika sätt, vanligen som "kristaller kring nervändar" och uttrycket beskriver målande hur känslan är d.v.s. en vass, skärande smärta. Det gör alltså ont att få zonterapi, och ändå upplever de allra flesta att smärtan är välgörande och "underkastar sig" gärna både en och flera behandlingar, gärna i kombination med homeopatisk behandling. En del zonterapeuter använder sig av en s.k. "zonpinne" en speciellt format redskap som används för att åstadkomma mesta möjliga tryck på reflexpunkten. Jag anser personligen att detta kan vara "mer våld än nöden kräver" och använder detta redskap i mindre omfattning.

Det finns en hel del bra bilder på google om man söker på "zonterapi". Där ser man var de olika organen etc sitter. Men man ska inte börja trycka och sånt själv, utan att någon läkare, zonterapeut eller homeopat har kollat och visat först. Om man trycker fel kan man istället förstöra något!


Mys pys



Nu är det kväll igen! Både skönt och inte. Tiden går så snabbt! Och snart är det studenten...åhhh jag vill inte tänka på det bara!
Kvällen har börjat bra! Ett glas rött vin och tacos! Det satt inte helt fel. Nu ska jag se om det finns någon go film att kolla på. Sitter i min nya soffa nu och...



...dricker cider. Den nya Xide Jungle som jag skrev om i förra inlägget! Guuuud så god den är! ♥ Frisk smak och verkligen perfekt för mysiga hemmakvällar eller en kväll ute på stan nu när det börjar bli vår! Den smakar ungefär som fanta. Så gillar ni fanta och alkohol så ska ni testa denna!
Nu ska jag fortsätta mysa med mig själv med de tända värmeljusen, chipsen, marabou non stop och xide!



Ha en fantastisk kväll allihopa!



Tips på drycker till helgen!


Xide Jungle Passionfruit Habanero med smak av passionsfrukt och inslag av chilipeppar. Pris ca 16:-

Xide Urban Blackcurrant Nettle med smak av svarta vinbär och inslag av mynta och nässlor. Pris ca 16:-


Xide Citrus Fizz med smak av citron och grapefrukt. Pris ca 16:-

Lite nyheter från systemet. Jag har köpt hem alla 3 så ska testa dem nu under helgen! Resultat kommer senare!


KLIPPAN soffa

Sitter och kollar på "en unge i minuten" på tv4. Så himla bra program! Massa underbara föräldrar och söta bebisar! Man vill ju ha ett litet barn själv när man ser på programmet! Efter detta kommer big brother! Missade gårdagens så ligger ett steg bakom. Men tar igen det imorgon! Såg ändå att Vanessa åkte ut så...förresten var det lika bra! Hon var rätt dryg och jobbig i slutet!


Ugnsrostade färska rödbetor, morötter och palsternacka i ugnen var kvällsmaten ikväll. Jättegott med en kall sås med smak av parmesan och vitlök till! :)


                                                   
    

Vet inte om jag skrivit om att jag skulle köpa soffa. Brorsan kunde låna en caddy över helgen så i lördags eftermiddag var jag och brorsan på IKEA och köpte en soffa till mig! Vi hade jättemysigt där! Jag bjöd på mjukglass och godisfiskar som vi mumsade på, på vägen hem :)
När vi kom hem asade vi upp den tunga soffan uppför trapporna och sen fixade jag kaffe och brorsan satte ihop soffan. En KLIPPAN soffa köpte jag i naturvit. ALME natur tror jag närmare bestämt den heter.
Jag fick dessutom 500 kronor på ett presentkort att handla annat för på IKEA. Ett erbjudande som pågår t.o.m 10 april. Det kan man ju inte missa!
Senare på kvällen fick jag testa att köra caddyn, en automatare! Första gången jag kör det! Det va kul! Sen beställde vi pizza. Med god köttfärssås på!
Möblerade i alla fall om i brorsans gamla rum där soffan står nu. Jag har inte plats på mitt lilla rum så den får stå där sålänge, tills jag flyttar!
Det gamla teakbordet jag fick när mormor flyttade passade bra sålänge, tills jag köper ett nytt, mer modernt...som jag gillar! Tavlan ovanför soffan har jag målat!
Gillar inte hörnlampan, men den får vara där sålänge! 

Blev så grymt sugen på glass ikväll eftersom det var så fint väder ända till klockan 20 så köpte mig en nyhet från GB! Twister Fruit. Jättegod!

RSS 2.0