Restaurang Peking

Igårkväll var jag och en polare och käkade på kinarestaurang i Halmstad. Vi skulle vatt en till som var med, men hon hade fått ont i magen så hon ville inte följa med. Och det kan man ju förstå! Men vi hade trevligt ändå! Satt och snackade en massa skit, hehe :)
Efteråt gick vi en runda i stan, det är rätt skönt att gå en runda när man är mätt! Vid 21.30 körde vi hem.

Idag sov jag riktigt länge. Gick upp och käkade frukost och sen lunch och sen började jag måla på en inomhus spalje. Från träfärgad till vit. Ska måla över den 1 eller 2 gånger till. Färgen stänkte rätt mycket så sen fick jag duscha av mig. Fick i håret och allt!
Nu sitter jag och skriver lite på min projektrapport. Men har ingen ro till det, vet inte vad jag ska skriva heller! Blir tokig! Ska snart käka, har ont i magen så jag är väl hungrig! Imorgon börjar skolan igen!!! Usch...jag vill inte! Börjar 8 så får lägga mig tidigt ikväll! 

 


New shoes!






Körde och hämtade min polare på morgonen där hon bor och sen körde vi till Helsingborg. Det blev lite saker på Väla och Ikea. Fick köpt mig nya svarta jeans på Cubus eftersom jag fick lim på mina gamla haha. Köpte även ett par röda och så fick man en tröja på köpet och då tog jag den svarta oversize. Köpte även den röda också i oversize, på H&M. Och så kunde jag bara inte låta bli att köpa den sööööta tigern inne på Ikea. Den kostade bara 69 nu om man hade Ikea family-kort och det har ju jag. Annars kostade den 159! Den är så mjuk och go, och len! Åhhh :) Ja, jag vet. Jag är snart 19 år, men vadå då!
Käkade lunch inne på Ikea. Åkte därifrån vid lite efter 13, sen körde vi inom Mc Donalds i Ängelholm där jag köpte en stor latte. Skitgod! På vägen hem körde vi även inom en affär i Båstad innan jag lämnade av henne igen. En trevlig dag med andra ord!
Och de höga kilklackskorna köpte jag idag! De är inte alls svåra att gå i, 9 cm klack! Sjukt snygga! :)





Godnatt!

Dålig uppdatering, jag vet! Har haft lite att göra nu på mitt lov. Imorgonbitti ska jag upp tidigt, kl 7! ska först köra morsan till jobbet och sen hem och fixa mig och käka frukost innan jag kör och hämtar en kompis vid 9.15. Sen kör vi till ikea och väla. Så det blir en heldag där med massa mysiga affärer, pratstunder, fika osv. Har lite tidspress för vid 16 måste vi köra därifrån, ska hämta morsan vid 17 då hon slutar jobba.
Sen på kvällen kanske det blir att köra in till brorsans jobb i hstd och låna tvätthallen där så vi kan tvätta vår smutsiga bil. Lite lättare på hans jobb så man slipper frysa utomhus! Så det blir en heldag imorgon, måste snart lägga mig om jag ska orka med morgondagen!

Men jag uppdaterar igen på fredag, tror inte jag kommer orka imorgon!
Funderar på om man ska avsluta kvällen med en film kanske, håller på att se "Funny people", eller ska jag se nåt tv program jag missat i veckan kanske? Hmm...svårt val! Aja, jag loggar ut härifrån i alla fall!
 


Feeeest !




Nu är det snart fest! Ska till Halmstad med en kompis, sitta på tre hjärtan och dricka en massa goda drinkar :) Sånt gillar vi!
Drar dit vid 21.45, är fixad och klar nu, klackskorna är på! Lyssnar på en massa bra musik nu och dricker cider, gjorde mig precis en drink! San Francisco! De e grejjer de!

Ha en trevligt kväll för det ska i alla fall jag ha! Kommer inte hem förrän seeeent inatt!

Brennan Heart

Sitter i sängen och lyssnar på Brennan Heart! Skitbra! :) Hade en lektion imorse vid 8, så efter den gick jag hem, drack kaffe, bäddade ner mig i sängen och kollade på lite program jag missat på tv. Börjar 13 igen så ska fixa lite käk snart.
Går till 16.30 idag så det är en lång dag! Igår var det projektarbetsdag i skolan så när det var slut vid lunchtid körde jag till morsans jobb och käkade lunch. Upptäckte på vägen hem att bensinen var slut, och jag hade varken kontanter eller kortet med mig så fick köra hem och sen till Rejmes och tanka. Jag och mamma brukar dela bensinen eftersom jag kör rätt ofta. Men hon betalar mest, haha! Jag hade inte så mycket pengar på kontot (har satt över allt på sparkonto) så jag kunde inte tanka för mer än 100 kronor. Det var inte kul att tanka för det är ju storm här! Iskallt om fingrarna!
Min studentklänning har även kommit nu i veckan. Skitfin! Målade klart min tavla igår.
Jag hittade ingen målarduk på Väla, de var slut och kommer inte förräns v 10 igen! Så får väl köpa en någon annanstans. Vet inte var bara, med tanke på att den ska vara så stor!
Men funderar på att ta en heldag på IKEA och Väla nästa veckan, själv om ingen annan vill följa med. Jag har lov nästa vecka så det passar ju bra! Hann eller rättare sagt orkade inte kolla så mycket i söndags. Men det tar ju inte mer än 30 minuter att köra dit så det går ju fort!



Plånboken räcker inte till med alla kort jag har! Jag har bara 6 fack för kort, så resten får ligga lösa!


Väla


Har nu duschat, tvättat håret och käkat frukost. I eftermiddag ska jag, mamma, brorsan och hans tjej åka till Väla och IKEA. Måste köpa förvaringsboxar på IKEA, de är så billiga med det där! Har lite ärenden på Väla också, en vit penna som jag kan skriva med i mitt Paris-album, en stor målarduk på Bolagret. Den ska vara minst 1 meter bred, så den ska va stor! Är på jakt efter en svart kofta också, får se om jag hittar någon. Och grafitti-nagellack på Kicks! Det blir en snabb runda för brorsans tjej har hunden hemma och den måste ju ut och rastas.

Sen måste jag hinna öva på de Whisky-drinkar vi ska kunna tills imorgon. Har praktiskt så vi ska kunna göra ca 7 olika.

Vad ska ni göra idag?

170 uppbrända värmeljus



Det har blivit mycket levande ljus nu i vinter. Vi har snart förbrukat ca 170 stycken värmeljus. De brinner ju så snabbt så det är inte så konstigt att man förbrukar många!



Testade att fläta en liten bit av mitt hår när det var blött och såhär blev det. Tyckte det var fint med tanke på mitt korta hår.



Bakade scones förra söndagen. Gott med marmelad och ost på, och en kopp kaffe till det!




Skaldjurspasta med grönmögelost




Skaldjurspasta med grönmögelost

4 pers.


250 g Tagliatelle
2 msk olivolja
1 st fänkål
1 skalad palsternacka
2 st skalade vitlöksklyftor
1 st skalad gul lök
1 ½ dl vitt vin (kan uteslutas, jag har inte det i min)
3 dl grädde
3 dl blandade skaldjur (jag har räkor och kräftor)
25 g färsk dill, 1 förpackning
50-100 g stark grönmögelost

Sätt på en kastrull med pastavatten på spisen. Skär fänkål, palsternacka grovt. Krossa vitlöken med en kniv och finhacka löken. Svetta på alla grönsakerna i olivoljan, de ska inte få färg. Låt det fräsa ett par minuter. Häll på vinet och låt det koka ner. Häll på grädden. Koka ner tills grönsakerna är mjuka. Smaksätt med salt och peppar.
Under tiden, så fort pasta vattnet kokar, släng ner pastan.
Häll av pastan och blanda ner den i såsen, rör ner skaldjuren och plocka över dillen. Lägg upp i tallrikar och riv mögelosten över.

Detta är så vansinnigt gott så ni anar inte! Detta måste ni bara testa! Gillar ni inte skadjur så ha i något annat ni tycker om, fisk kanske?
Men tänk på att inte salta förmycket innan du lagt i skaldjuren, för där är mycket sälta i skaldjur! Särskilt i räkor och kräftor!
Detta åt jag till lunch idag! Där blev jätte mycket över så nu har jag i några dagar!


Årets Kock 2011



Ikväll är det dags för Årets Kock 2011! Klockan 21 smäller det! Jag ska sitta och titta hela tiden! Filip Fastén som jobbar på Le Rouge i Stockholm där jag var och praktiserade förra året är med som finalist i Årets Kock! Hoppas verkligen att han vinner, för det förtjänar fasiken han! Han är så himla duktig! Lycka till om du ser detta!

Nu ska jag ta en varm dusch!


RSS 2.0