Projekt: Stringhylla!


Projektet jag hade hemma var att måla om stringhyllan jag fick av min mormor. Den var tidigare teakfärgad och den skulle bli vit!
Jag önskade att jag hade ett par såhär snygga rosa målarbyxor på mig när jag målade och slipade här hemma. Men det hade jag inte...Brorsan slipade hyllorna till mig på hans jobb, de har en slipmaskin så det går lite snabbare!Grundmålad och klar! Grundade 2 gånger!Här höll jag på att måla hyllorna. Jag målade även dem två gånger med lackfärg. Halvblank - vit!Målade om galvarna som tidigare var gråa. Men det tyckte jag inte passade ihop med de vita hyllorna så även gavlarna målade jag om till vita. Använde samma färg som jag hade till hyllorna! Blir ju lite brokigt och så eftersom det är små och runda ytor. Men det är inget man ser på långt håll!Och nu har jag börjat med mitt nästa projekt: Slipa ner och måla om farmors köksmöbler jag ärvde. Dessa ska också bli vita. De var vita innan också, men när farmor färgade håret så kom det färg på stolarna. + att de behöver en uppfräschning!
BBQ

Jaha, bara en dag kvar av ledigheten denna veckan! Usch så tråkigt! Har varit ledig hela veckan och jag har fått gjort en del saker. Igår till exempel regnade det och efter att jag käkat middag körde jag ut till Maxi för att kolla om de hade de ljuslyktorna jag kollat på ett tag. Och det hade dem så de köpte jag! Mötte pappa på vägen hem, jag tutade men vet inte om han såg mig!? Idag tvättade jag bilen nu när det va fint väder! Har även börjat på mina småprojekt jag har här hemma! Till att börja med har jag målat om stringhyllan jag fick av min mormor. Den var teakfärgad innan, men eftersom jag vet att jag inte kommer använda den när den har just den färgen så tyckte jag det var lika bra att måla om den till vit. Var i Halmstad i tisdags och köpte roller, grundfärg och lackfärg. Halvblank blev det! Skriver mer om det i nästa inlägg, har lite bilder, före och efter!Haha...mamma och jag rensade lite i garderoberna för att köra till tippen och slänga en massa! I en påse låg denna gröna tröja som jag köpt för många många år sen. Jättefin ju! Tycker jag nu i alla fall. Tydligen tyckte jag inte det när jag la den i påsen och gömde den i en garderob!

Ikväll var det grillning på schemat! Grillspett faktiskt! Squash, rädisor, citron, lime och kött! Mums!
Älskade kandelaber!Jaha, nähä! Nu när jag kollar igenom mina bilder ser jag att det är en del bilder från några veckor sen tillbaka som jag inte lagt upp på bloggen. Som jag tänkte göra nu. Gamla som nya. (Nya som gamla?) Eller nä...inte gamla! Eller aa, kanske lite. 3 veckor gamla typ!
Det klickas en del bilder, nästan varje dag. Sen för jag över dem till datorn och eftersom jag inte bloggar varje dag så blir det ju en del bilder som läggs på hög, och sen när jag bestämmer mig för att blogga så känns bilderna som är några dagar gamla, tråkiga och inte alls intressanta att lägga ut på bloggen. Då kastas dem i "papperskorgen"!
Men här är i alla fall några bilder jag valt att spara ändå...
Brickorna ovan är två om-målade brickor. Den vita va vit innan också, men hade gulnat i färgen eftersom den legat länge. Den svarta brickan var däremot röd innan. Meeen...eftersom jag hade både svart och vit hobbysprayfärg kvar så beslutade jag mig för att måla om dem. Och de är mycket snyggare nu!Jag för nån vecka sen!


Den lilla, söta och fräcka Golfen jag kör runt i nu i sommar! Snabb som satan! JA, jag är bilintresserad! Gillar mest VW:s!Förra veckan tror jag det va...då va jag och mamma i Höganäs på Iittala outlet. Min favoritbutik (om där är bra fynd). Köpte den lilla grå Marimekkoskålen för 189 kronor och den genomskinliga Kivilyktan för 89 kronor! Bra fynd måste jag säga! Om man jämför med ordinarie priser så är detta BILLIGT!Och apropå fynd så i tisdags när jag var på MIO i Halmstad så hittade jag denna urfina kandelaber ståendes på ett bord. Chocken (eller det stora leéndet) kom när jag vände upp och ner på den och såg prislappen! Till att börja med var den orange, prislappen alltså. Och vad brukar det betyda? Jo REA! 179 kronor kostade denna vackra sak! Efter några om och men så följde den med hem! Dock lite sne och ving, men aja! En av kvällsmaten förra veckan!

Och idag var jag hemma hos en gammal klasskompis som nyss flyttat till en liten men väldigt fin 1:a i staden jag bor i, tillsammans med sin kille! Vi satt på hennes balkong och drack kaffe och åt en god tigerkaka hon bakat! Mycket trevligt!

Som sagt, det är inte lönt att jag skriver att jag ska uppdatera oftare när jag är ledig, för jag gör det inte ändå! Snarare tvärtom, jag uppdaterar oftare när jag jobbar, hehe!
Nu väntar sängen! En ledig dag imorgon också! :)


RSS 2.0