Tolvslaget - Nytt år!


Om snart 2 ½ timme så skålar vi i champagne och ett nytt år invigs!
Har det mys här hemma och är glad över att inte vara på någon fest! Det blir ett nytt år även om man inte är på fest.

Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år! Så ses vi nästa år!

HAPPYYYYY NEEEEW YEEEEAR!!!

Nyshoppat inför våren


Idag var jag inne i stan i Halmstad en snabbis och köpte en ny plånbok som jag kollat ut innan. Denna plånbok köpte jag på MONKI för 80 kronor. Den är riktigt snygg!
Den finns även i ljus lila och i lite vinröd färg. Men jag gillar svart bäst!

Plånboken är stor och bra inuti. Rymlig, perfekt för mig eftersom jag har många kort i plånboken...


Nu har jag satt i ett foto i almanackan som jag fick av mamma i julklapp. Det blev ett foto med svarta Marimekkoblommor. Det blev snyggt och bra med ett eget foto. Det är bra för man kan byta när man vill!


Nu när H&M börjat med vårkollektionen så är det ju svårt att motstå alla små söta plagg som säljs. Jag var inne på H&M:s hemsida häromdagen och kollade igenom deras kollektion inför våren. Igår kom även katalogen hem i brevlådan, men det var samma saker som finns på hemsidan. Men jag kunde inte låta bli att beställa dessa 3 godingar! En rosa-vit randig tröja med långa ärmar, en leopardmönstrad kofta och en kofta med blommor! Så snyggt alltihop! Självklart finns där mer som jag vill köpa, men man får ta lite i taget.

Imorgon är det nyårsafton! På dagen fram till lunch ska jag vara på mammas jobb och duka fint.
Nu ska jag kolla på Förkväll!


Julen hos mig




Julafton blev som vanligt enligt tradition. Vid 15.00 fikade vi med kaffe och twist (mamma får varje jul en stor twistpåse som de köper hem på hennes jobb), vi kollade lite på Anna Ankas jul och lite på Kalle Anka. Klockan 16.00 kom gästerna, de var lite sena. Vi hälsade och pratade en stund. Vid 16.45 började vi laga julmaten och sen satt vi och åt till 19.00 ungefär.
Sen fick vi plocka undan alla mat och diska. Vid 21.00 delade vi ut julklapparna där det var några sura miner. Men men...det tillhör väl julen!
Efter all julklappsöppning blev det gröt och julgodis! Gott! Allt julgodis som jag gjort blev jättegott och lyckat! Det godaste av julgodiset var mina kokosbollar som även heter Bounty och mjölkchokladfudgen. ♥



De fina snöflingorna som jag klippte ut av papper låg utspridda på bordet...

Juloutfiten :)

Kaffe och twist ♥

En vit hyacint som är dekorersd med vit mossa, valnötter, torkad apelsinskiva, kanelstänger och en liten tomte tillsammans med en röd och underbart vacker Marimekkoskål!

Mamma fick en fin lykta av hennes bror och hans sambo

Mina julklappar...här kommer en närmare bild!

Av mamma fick jag:

  • Almanackan som man själv ska sätta in en egen bild till framsidan
  • Rosa ljuslyktor
  • En skål på fot med ett vackert lock
  • En pepparkvarn
  • Klocka

Av min morbror och hans sambo fick jag:

  • En hjärtformad skål
  • Bakformar med mönster (blommor)
  • Slickepott + pensel av silikon


                              Detta är den snygga klockan som jag fick av mamma ♥

    Allt det goda julgodiset!

Ja detta var min jul! Nu ska jag sätta på lite kaffe. Tog några mjölkpaket med kardemummasmak från mammas jobb. Sånna som finns på cafeér. Det är gott i kaffet!
Kanske en kokos-bountyboll till?...


24 december & Julafton!

Nu ligger jag i sängen och har precis kollat på sista avsnittet av julkalendern, sen får man öppna den sista luckan i chokladkalendern och det känns tråkigt att julen snart är över. Men nu ska vi se framemot det roliga. Idag är det ju JULAFTON! Gud va roligt!
Jag tänkte visa er hur juldukningen ser ut iår. Sen ska jag självklart ta bilder under kvällen, och på alla julklappar etc.
Sen blir det bilder på juloutfiten. Jag kan visa hur plaggen ser ut!
Nu ska jag duscha och fixa mig. Så att jag är färdig med smink och så. Brorsan kommer hem till middag. Vi äter julmaten på kvällen och vanlig eller lite lättare lunch nu på dagen. Klockan 14.55 ska jag se när Elisabeth Åkerman, årets julvärd eller värdinna tänder ljuset i svt. Klockan 15.00 blir det faktiskt ingen Kalle Anka på 1 timme för jag ska se när Anna Anka firar jul istället. Detta visas på tv3. Men efter 4 så ska jag kolla på svt1 igen så det är Kan du vissla Johanna...
Imorgon ska jag jobba på mammas jobb så jag kommer antagligen inte att lägga upp bilder imorgon. Jag jobbar mellan 8-17, så det är en lång dag!
Klockan 16 kommer gästerna. Min morbror, hans tjej och mormor. Och jag, mamma och brorsan.


Nu ligger julklapparna under granen, i alla fall dem julklapparna från vår familj! Kanske det kommer fler! Vem vet när tomten kommer...

Placeringsjulkulorna som jag målade med snöfärg! Visst blir de snygga!

Denna tunikan kommer jag att ha på mig ikväll på självaste julafton. Röd och fin!

Till det ska jag ha dessa snygga jeans från RAGTAG!

Nu önskar jag er alla en riktigt GOD JUL & hoppas ni blir nöjda med era julklappar!
Nu ska jag fira julafton!


Gör julgodis




Nu är det julpynt och julgodis som står överst på listan över vad jag ska göra i veckan innan julafton.
Julafton närmar sig med storsteg, det är bara 3 dagar kvar! Kan knappt förstå det! Jag längtar och är så spänd över denna dagen, jag blir helt tossig och flamsig...
Julgranen är klädd och pyntad, jag har gjort en sort av julgodiset. Mjölkchokladfudge, det var skitgott! Iår blir det bara nyheter på gottebordet, det är kul med nytt!
Jag håller på att göra kokos bounty nu, en kolasmet med kokos i som jag ska doppa i smält choklad, små bollar.
Smeten står i kylen nu och stelnar. Har ni gjort något julgodis ännu?
Som ni ser så pyntas det för fullt här hemma, tomtar ställs fram och man kan känna av julmyset redan! Jag ska pynta mitt rum ikväll med tomtar och röda ljusstakar etc.
Fler bilder kommer att komma upp på bloggen!

Amaryllis är en fin julblomma :)

En svart Marimekkoskål med julgranskulor i, snyggt!

Jag såg på Styleroom att man kan lägga julgranskulor i en genomskinlig vas eller något sånt. Så jag gjorde det också! Och visst blev det snyggt!

En julstjärna tillhör julen :)

Jag gjorde smarriga chokladbollar häromdagen. De blev goda!

Köpte de sista julklapparna igår. Affärerna hade extra julöppet på söndagen så jag passade på!


Välkommen in i värmen kära julgran!



Vi fick tag på en relativt snygg julgran i alla fall. Den står i förrådet nu och töar upp, där var istappar på den och man ska aldrig ställa in en julgran inne i värmen direkt när man köpt den, för då får den en chock och barrar som satan. Man ska ställa den i ett förråd eller garage där det är varmare än utomhus, men ändå inte jättevarmt!
Så lite senare ikväll ska vi ta in granen och sätta den i julgransfoten.

Tillagar tacos nu, brorsan ska komma hem och äta ikväll. Har köpt hem lite gott godis till kvällen, ni ser allt ovan :) ♥
Imorgon ska jag och mamma julstäda, jag ska göra julgodis och pynta julgranen med kulor, glitter etc.
Nu börjar jag bli hungrig...nu får brorsan komma hem!

 


Varm choklad


Mamma hade med sig en god kladdkaka hem från jobbet häromdagen. Lite grädde och granatäppelkärnor till det är inte helt fel i detta snöoväder. Det snöar som aldrig förr. Bara det håller i sig till julafton nu, eller att det åtminstonde snöar på julafton!

Slutade vid 12.00 idag, har varit i skolan i 1 timme och 25 minuter sammanlagt idag.
Gjorde en varm choklad med vispgrädde när jag kom hem. Det är svinkallt ute idag. Puuh...
Nu ska mamma och jag åka in till Halmstad och till Duni-fabriksbod och kolla efter en röd plastduk som vi ska ha på matbordet på julafton. Senare idag ska jag skriva färdigt recepten i min receptbok, måla placerings-julkulorna med snöfärg och skicka julkorten. Jag ska även hinna med att göra julköttbullar idag.

Nu är mamma färdig!
Skriver mer imorgon då jag slutar tidigt igen. Har prov i servering B.

Musikhjälpen i Göteborg 14/12



Idag är det den 3:e advent och Lucia. Jag har gjort brunkål till julafton, skrivit färdigt julkorten, skrivit in recept från datorn till receptboken och lite sånt småpyssel. I veckan tänkte jag göra julköttbullar med kryddpeppar i. Det är så gott!
Imorgon ska vi fira Lucia i skolan med förhoppningsvis ett Luciatåg i aulan, så imorgon blir det sovmorgon till 9.00 sen slutar det i aulan vid 10 och då börjar jag mina ordinarie lektioner igen, alltså vid 14.00. Så jag tänker cykla hem då och käka lunch här hemma.
Det har börjar snöa lite idag, det ligger ett tunt lager med snö på vägen. Det är vitt i alla fall. Bara det inte blir ännu mer snö!
Nu sitter jag och dricker isvatten med en citronskiva i och äter lite fikon. Torkade. Gott!
  
Jag såg en bild på google med en massa skålar med karameller i. Tänk om man gick in i en godisbutik fylld med fina skålar med lock och karameller i. Härligt! En sån godisbutik kanske man skulle starta?


Imorgon börjar Musikhjälpen, förra året var de i Malmö, i år i Göteborg. Tråkigt att de inte kan vara på samma ställe. 6 dagar utan någon mat ska de 3 personerna som är inlåsta i huset klara av med en massa härlig musik och gäster. Spännande!
De som är inlåsta i musikhuset är Timbuktu, Ametist Azordegan och Christer Lundberg (Christer i P3).

Grattis Erik!


Grattis Erik Grönwall till vinsten i Idol 2009. En värdig vinnare ennligt mig! Vad tycker ni om Erik? Vann rätt person?
Just nu kollar jag på Idol eftersnack när de ska prata med Erik snart :)




Rosa skal


Jag beställde ju ett mobilskal, man fick önska färg, men det var inte säkert att man fick den färgen man önskade eftersom det berodde på vad de hade hemma. Hmm...aja, tycka vad man vill om den saken!
I alla fall så kom batteriet och skalet på posten som jag hämtade ut på Ica. Skalet var rosa, ett alternativ som inte ens fanns att välja på om man ville ha, haha. Men jag gillar rosa så det var inget fel med det, och visst passar det bra till min mobil?!
Problemet är bara att på linsglaset eller linsplastet som är markerat på bilden nedan, var helt buckligt och ojämt och framförallt repigt och skitigt (något som inte går att göra rent!) så jag kan inte ta några bra bilder med kameran på mobiltelefonen eftersom det ser ut som att det jag ska fotografera är helt suddigt och man skulle kunna tro att det är rökigt i rummet.
Såklart blev jag förbannad så jag skickade iväg ett mail till företaget där jag skrev vad som inträffat och att jag absolut inte är nöjd med mitt köp sålänge det är såhär!
Idag när jag öppnade mail-inkorgen så såg jag att de hade svarat och de skrev att det beklagade det inträffade och att de skulle skicka ett nytt skal till mig och att jag nu kunde kasta det gamla. Paketet var nu påväg hem till mig.
Ett sånt här företag som man aldrig handlat på innan och aldrig hört talas om är lite skrämmande när sånt här händer. Men det är positivt och bra gjort av företaget att skicka ett nytt skal till mig. Och inte skylla på något annat...


Hade årets sista julbord på restaurangskolan idag. Vi i servisen samlade ihop 700 kronor i dricks som vi säkert kommer använda till Paris-resan (som jag ska berätta om någon gång) i september. Wihooo va duktiga vi är!
Men stressigt var det!

Glögg + clementin

Har druckigt glögg för första gången i år. Det var himla gott! Med skållad, hackad mandel och russin i :) Mums!
Det finns nog inget juligare än glögg! Doften, smaken, känslan. Ja ni vet ju själva!
Och clementin, det är godast att äta clementin på vintern. Ikväll åt jag en clementin, som var lite torr. Det är svårt att få de där söta och extra saftiga clementinerna.

Idag är det måndag vilket innebar skola och nu ikväll kollade jag på serien Ullared. Sitter och halvtittar på Mamma till en mördare på tv4 nu.
Imorgon är det skola igen. Jag börjar klockan 10.50, så det blir lång sovmorgon. Sen har vi svenska och sen ska jag hem och käka middag. Vi har lång håltimme, börjar klockan 2 igen och slutar skolan klockan 15.15. En lugn dag imorgon :) Skönt!
Jag hoppas mitt mobilskal och mitt batteri till mobilen kommer på posten imorgon. Just nu får jag använda en hårsnodd eftersom batteriet till mobilen har svullnat och i och med det så har skalet gått sönder.
Eftersom jag har en mobil som ska skjutas upp så är det extra krångligt!


Inventering


Ingen jul utan en chokladkalender? Man blir aldrig för gammal för detta! I år hade jag i och för sig tänkt att, nä nu är jag för gammal för en kalender. Men det tillhör december måndad, så det fick bli en i år också!

I veckan köpte jag ett par nya skor som jag ska ha i servisen och även till vardags också, kanske inte nu till vintern, men till sommaren. En betydligt skönare sko än mina ballerina!
Dessa köpte jag på Skopunkten, sista paret i rätt storlek!

Jag beställde 100 stycken foton från FUJI på deras hemsida. Man fick 100 stycken gratis och man betalade endast för portot. 29 kronor. Det var lite synd att de hade beskurit fotona, så vissa kort var små och andra stora.
Men korten blev bra i alla fall! Nu vet jag hur det funkar att beställa kort via internet också. För nu är det ju digitalkamera som gäller, inga filmrullar här inte! :)

Detta pryder mitt fönster i december måndag. En röd adventljusstake och en röd stjärna som hänger. Jag tycker det blev fint :)
I brorsans "gamla" rum hänger en stjärna i fönstret. Han håller på att flytta för fullt nu, så just nu står bara en säng i rummet. Allt annat är borta :( Flyttlass hela tiden...
I vardagsrummet hänger en vit stjärna vid dörren ut till trädgården. Och två stjärnor på fötter står i fönsterkarmarna. Nu vill jag ha mer julpynt med amaryllis, tomtar och en julgran! ♥
 

Lite frostigt på gräset...puuuh! Kaaaaaallllllttttttt

Igår morse klockan 7.30 var jag och mamma och inventerade på farsans gamla jobb, Rejmes. De hade tagit dit rätt mycket folk som hjälpte till så vi var klara när klockan var 10.15. Annars brukar vi vara där till i alla fall 13. Lite dumt att anställa nya personer hela tiden, istället för att ha kvar de gamla! Det blir ju inte lika mycket jobb till oss då!
Vi fick goda frukostfrallor från KnutJöns som var bredda och klara :)



Julbord


Jag har beställt lite julpysselsaker som jag tittade ut i Pandurokatalogen. En nyhet som jag fastade för var ett par julgranskulor, i glas. Ofärgade! De är platta på undersidan, som man ska ha placeringskort eller något annat i. En liten lapp där det står "god jul" kanske. På julskyltningen såg jag att de hade målat dessa kulorna med snöfärg. En färg med 3D-effekt. Skithäftigt ju!
Jag passade även på att beställa en schablon med snökristaller eller snöflingor på, en filtbård med vita hjärtan som jag ska ha på matbordet på julafton. Jag visar den röda bården istället för den vita syntes knappt på bilden. Så om man köper en vit så kan man ju ha den till annat också, inte bara till julen.
På torsdag ska alla sakerna komma hem. Lilte julpyssel i helgen då alltså :)

Lagar mat nu. Kyckling, potatisklytor med morötter och en kall sås till det.
Klockan 14.00 ska jag vara nere på restaurangskolan. Vi ska ha julbord ikväll så vi ska servera. Shiiiiiit...kom just att tänka på ifall jag har tvättat och strukigt min skjorta som jag måste ha ikväll!!!! Ooooppps...

Måste kolla det nu! Ha i alla fall en bra 1:a adventvecka!


RSS 2.0