En summering



Tisdagens outfit, i know. Jag ligger efter med outfitten men vafan...

Veckan har gått snabbt vilket är väldigt skönt. Jag övningskörde i 2 dagar denna veckan. Än så länge. Troligtvis kör jag på söndag med. Om jag inte är bakfull.
Jag ska ju på fest imorgon, först förfest hos Jessica i klassen. Sen drar vi till Karsefors där en väldans massa folk ska vara. Och självklart dricker vi cider, öl, sprit, läsk m.m. hemma hos Jessica. För det kan ju hända att polisen kommer till Karsefors och då vill man inte stå där med alkohol i handen. Dem kommer ju hälla ut den då. Not so fun!
Men jag hoppas att jag inte blir fööör full, jag sa till mina kompisar idag att om jag gör något dumt så måste dem säga till mig. Min brorsa ska också dit så man får hålla sig i skinnet!
Men det ska nog gå bra och vi kommer ha så jävla kul. Hoppas jag! Vi brukar ha kul i skolan, utan alkohol i bilden.
Så vi kommer träffa alla i klassen på karsefors. För alla ska dit...
Mamma ska hämta oss sent på natten. Kanske vid 02,00 eller ännu senare. Det beror på hur kul det är.
Johanna i klassen som ska dit med oss ska fixa skjuts dit. Dem bor en bit ifrån. Och det är lite långt att gå.

Idag är det Valborgsmässoafton och jag var nere och tittade på brasan med en kompis. Tråkigt. Inget jag kommer göra nästa år. Medelåldern som kommer dit är 60...så jag passar inte in där!
Sitter och dricker Mc Donald´s coca cola nu. Brukar spara den. Blir så himla mätt direkt efter att jag har ätit, och då brukar jag spara drickan till senare.
Klockan är nu 21,35 och jag kom hem för 1 timme sen...eller nåt sånt. Brorsan är iväg och firar valborg med sina vänner, han lånade min cykel (hoppas han inte tar sönder den!) och mamma är hos en kompis. Och jag är ensam hemma. Nu väntar tv:n...

Kram

P.S. Imorgon är jag ledig, söndag (röd dag) D.S.

Fileéa plattfisk


I skolan skulle vi lära oss att fileéa plattfisk och lax. På bilden är det en plattfisk eller rödspätta som man också kan kalla den. Äcklig varelse! Usch, jag hatar att se fiskar så...när man ser ögon, gälar m.m. Fy!

De hålet där till höger, det är gälen...ÄCKLIGT! Här fileéar Elin plattfisken. Vi fileéade några var, på samma firre.

Kolla ögonen så vidriga! Det vänstra är helt intryckt...bläää

Projektarbete

Slutade vid 12,45 idag. Hela dagen har ägnats åt att lyssna på projektarbetsredovisningar...min klass lyssnade bara på HR06:s projektarbete. Dem andra behövde vi inte lyssna på!

Himlen är helt molnfri och solen lyser. Det är nog upp mot 30 grader här! Solade ryggen på gräsmattan när jag kom hem, men tröttnade snabbt på det. Gjorde lite hemmaträning istället.
Ikväll ska jag övningsköra med mamma igen...måste fixa kopplingen. Växla har jag lärt mig nu, men kopplingen sitter inte ännu. Jag släpper för snabbt och då vet ni vad som händer. Fast det går bra vissa gånger. Så helt kass är jag inte. Men övning ger färdighet!
I hope!

Ska gå och fika nu...

// Lothigiius

Kläder efter väder

Åhh va jobbigt! Nu är det 4:e jetplanet som håller på och flyger förbi fönstret ( fast i himlen). Dem låter jättemycket. Kan inte koncentrera mig! Och snabbt flyger dem också, fast det låter mer när man inte ser dem eller hur jag ska förklara...

Sitter och kollar in fina baby och barnkläder. Ohh va man bli sugen på barn när man ser så fina kläder. Man vill nästan köpa kläderna nu och ha kvar dem tills man får en liten baby.
Här kommer tips på fina baby och barnkläder i alla fall. ENJOY!

Till henne:

59,50 resp 49,50 kr

69,50 resp 79,50 kr

79,50 resp 79,50 kr

99 resp 99 kr

149 kr
Till honom:

49,50 resp 69,50 kr

Bamsekollektion 79,50 resp 99 kr

99 resp 149 kr...till de tuffa grabbarna!

Lugnet före stormen


Mamma och jag har precis fikat en kopp kaffe och snickersglass. Gott! I´m lovin it... 
Slutade klockan 11,30 idag, följde med Johanna i klassen och köpte refillkort på Ica. Sen fixade jag lunch. Pasta och köttfärssås, var även iväg och köpte fläskfilé på Willys. X-pris (Extrapris) och laxfileér på Coop. Som vanligt var varan slut (erbjudandet kom ut i brevlådan igår) men som tur var så hade dem färsk laxfilé som man fick köpa istället för samma pris. Så det var ju bra, men en av laxfiléerna vara bara en ½:a. Mindre kul.
Ikväll ska jag övningsköra, gud vad jag skriver mycket om det på bloggen. Men det är nämligen så att igår skulle jag ha gjort det. Men brorsan skulle ha mekkväll och sen var det mörkt ute. Vill helst köra när det är ljust ute. I alla fall nu i början.
Så förhoppningsvis blir det idag. Både mamma och jag vill att brorsan ska vara med. För han tog ju körtkort sist av mamma och honom så han kan ju dem nya reglerna etc.
Plus att morsan blir lätt irriterad och det går ju inte köra med en sån morsa...eller hur!
Så innan jag sätter mig i bilen ikväll så blir det lugnet före stormen. Håll er inomhus!

// Lothigiius

Förbannad

 

Sitter och lyssnar på Veronica Maggio samtidigt som hjärnan försöker förstå detta dumma ord!

Sitter och ska försöka reflektera över ett arbete om bröd och bakverk. Problemet är att jag knappt vet hur man reflekterar eller vad det jävla ordet betyder. Jag blev arg på min restauranglärare för att hon hade sagt till mig att jag glömt att reflektera och jag svarade:

- Jaha! Om jag inte vet vad det är då. Då är det inte så lätt att göra uppgiften...
Hon svarar:
- Men då får man ju fråga!
Jag svarar arg tillbaka:
- Vad är det jag gör då!

Jävla idiot! Ingen annan i klassen behövde reflektera, eller rättare sagt; de hade inte heller gjort uppgiften, men det var bara JAG som fick tillbaka uppgiften för att jag glömt göra en onödig liten sak...åhhh, jag blir så förbannad!

Men har fått fram lite fakta om att reflektera betyder att man ska skriva hur det gått, något man skulle tänkt på o.s.v. i arbetet.

090427

Imorgon blir det en kort dag i skolan, väldigt skönt. 3:orna håller på med projektarbetet inför onsdagens redovisning. Så imorgon börjar min klass klockan 10,15 (sovmorgon!) och slutar klockan 11,30. Skönt. Kan knappast bli bättre.
Mamma ska också vara hemma imorgon...bra!
Ikväll ska jag övningsköra, det blev aldrig i helgen för mamma hade vart ute och festat i lördags och i söndags var hon bakfull och ville inte sätta sig i en bil.
Klokt!
Vet inte vad jag ska göra nu...kom med förslag på vad man kan göra! Det är fint väder i alla fall. Kanske ska ta och cykla och hämta ett H&M paket på Shell. Mina nya svarta leggings. Mina gamla gick det hål på.
Imorgon ska jag ha klänning och leggings på mig i skolan. Så jag hoppas att dem passar, men leggings brukar passa!

Hörs senare eller imorgon!

The Hills bröllop


Grattis till Heidi Montag och Spencer Patt som nu är gifta! ♥
De är kända som paret i serien The Hills på MTV. De passar egentligen inte så bra ihop eftersom Spencer har gjort många taskiga saker mot Heidi, men hon gillar honom ändå. Fast att han tänder på andra tjejer. Bla. Audrina Patridge. Som är en av Heidis bästa vänner.

Dem ser i alla fall ut att vara lyckliga! Inte så konstigt kanske?

Är det Lauren Conrad (LC) som står med ryggen mot kameran i vit-svart klänning?
Kolla deras skor! Skulle aldrig, inte ens om jag fick 1000 spenn gå i dem. Inte för att dem är fula utan för att det är jävligt svårt att gå i sånna. 8 cm:s klack som jag har är tillräckligt svåra!

I bilen på väg från Westminister Presbyterian Church utanför Los Angeles där bröllopet hölls till Beverly Willshire Hotel där bröllopsfesten väntade...
I luften fanns en flygplan med en text "Spencer loves Heidi"

Grattis Gratis!!!

Evisu


Och dessa...Evisu jeans. Som en ögonsten! Men varför vara så dyra? Runt 3000 kostar dem. Normalt pris? Nej, tyvärr!

Denna Panuu hoodtröja är väldigt vacker! 

Imorgon blir det övningskörning. Ska bli kul. Ska hoppa i sängs nu, klockan visar 00,19 på datorskärmen...
Godnatt!
 

Kläder & Skor


Dessa Cheap Monday jeans är riktigt snygga! Grym fina till pumps, annars inte lika snygga...Kawasakiskorna är också en prick över i:et

Nudie jeans är jävligt snygga...10 av 10 poäng. Men dock inte så billiga!

Nudie jeans

DC-skor...tjejiga

Jag har aldrig tyckt att det är snyggt med vanliga "gympaskor" ex. converse till en klänning. Men här är det väldigt fint. Om man har rätt klänning till skorna förståss!

Som klippt och skuret

Muuuumma...

Ny bakgrund, side m.m.

Har fixat och trixat i stilmallen och bland HTML-koderna på bloggen. Det är noga att man sparar de gamla koderna ifall allt skulle gå snett, ibland får man gå tillbaka och göra om. Men jag blev nöjd med den nya stilen... Vad tycker ni om den?
Är lite trött på Marimekko-blommorna nu, jag har haft dem ett tag nu. Det är inte ofta jag ändrar i bloggstilen, men ibland. Tycker det är tråkigt när folk ändrar i sina stilar på bloggen hela tiden, Det blir tjatigt tillslut. Jag får se om jag vill ha denna stilen, annars går jag tillbaka till den andra igen. Men det får gå 1 månad först. Så man vänjer sig.
Jag gillar fortfarande Marimekko-blommorna, men allting blir tjatigt. Man måste förnya sig, men inte för ofta! Då blir det tjatigt!

För er som undrar hur jag ändrar och allt sånt, så går jag efter Designadinblogg, en bra hjälpsida för alla som har blogg. Gå in där och kika!
Sidan ligger bland "länkar" på mig blogg. I menyn...

Snedsteg med saxen


Bild från igår hos frissan, skulle ner och fixa till lite småfel...aldrig kul när det blir så! Jag berättade på bloggen för ett tag sen att jag va väldigt nöjd med håret. Och det var jag!, men min frisör hade klippt olika långt i nacken, vilket man inte känner själv förrän man tvättat det. Och därför gick jag dit igen...
Hon klippte lite där framme, där det SKA vara längre eftersom jag har page-frisyr, men hon tog nog lite för mycket, så det var bättre innan där framme, men håret växer snabbt. Så det är inget större problem.

Snart kommer Stockholm - Arlanda. En grymt bra serie! Man ser vad som händer på flygstationen, problem etc.
Ska mumsa på KarlFazer - Marianne, gottigott! Är så jävla sötsugen idag, värre än nånsin!

Jag har gått runt och sagt Ciao(!) hela dagen på restaurangskolan, så jag säger det igen...
Ciao! // Lothigiius


S´mores



Grillade amerikanska S´mores igårkväll. ♥ Skitgott, verkligen! När det bara var glöd kvar av grillbriketterna så passade brorsan och jag på att grilla S´mores. Så vi stack till Willy´s och köpte mariekex, choklad och mashmellows. Vilket S´mores besår av... Man smälter mashmallowsen över elden och låter chokladen blir lite mjuk...sen lägger man på mariekex så det blir som en hamburgare. Aptitretande!

Helst ska mashmallowsen och chokladen rinna! Extra mumsigt...

Allt som behövs för en trevlig och lyckad kväll!

Det var allt från S´mores-älskaren♥
Lothigiius

BBQ


Hade ett studiebesök hos fiskbilen / fiskvagnen i stan i förmiddags på livsmedelskunskapen. Det vart rätt kul, fast han som jobbade där hade så mycket kunder att han hann inte prata med oss. Kunderna går ju i första hand! Men vår lärare berättade lite om fiskar, vilka fiskar han sålde och vad dem hette, hur man tillagade dem etc.
Såg nån, liknande en sushibit fast det vart laxfärs inlindad runt ett torskfilé som man kan tillaga i ugn eller i kokande buljongvatten. Sen fanns där lax, gud vad jag blev sugen. Fast det är dyrt med färsk fisk, men mycket godare. Laxen kostade 155 kr/kg för fileér.

Har fått mitt övningskörningstillstånd idag. Det kom på posten, så nu får jag övningsköra, väntar bara på handlledartillståndet. Jag kan ju inte övningsköra ensam!

Grillade ikväll. Chorrizo och wienerkorv, till det hade vi potatissallad och korvbröd, en massa såser och sånt grillgott.
Grillat är mums mums! Till helgen blir det troligtvis grillning igen, fast så blir det spett...grillspett, med goda grönsaker på.
Ska lägga mig snart. börjar klockan 09,30 imorgon, så 1 timmes sovmorgon blir det ändå!
Då har vi engelska, ska lämna in någon uppgift. Man fick se en bild och man skulle beskriva hur det såg ut runtomkring, hur mycket klockan var, hur gamla personerna på bilden var etc.

Tandläkarbesök

Tjenixen, söndag igen! Sitter på mammas jobb, har precis skickat iväg ett mail till min lärare om att jag ska till tandläkaren imorgon klockan 15,00. Jag måste skicka mail eller prata med henne för annars blir det ogiltig frånvaro, vilket jag har tillräckligt av ändå.
Och min lärare är inte den lättaste att få tag på förutom via mail. Och det går ju snabbast också!

Mamma slutar om 20 minuter, skriver mer när jag kommer hem!

Bok sökes!


Är det någon som vet vart man kan köpa boken "Det fattas en tärning" skriver av Johanna Thydell, författaren bakom boken "I taket lyser stjärnorna".
Hatar lånebäcker, så jag vill helst låna boken. Och det är ett + om det är en pocketbok. Gillar inte styva böcker, där bladen / sidorna inte blir kvar utan vill bläddras tillbaka.

Av slumpen...

 
Jag gick in på msn av en slump. Tänkte att jag kanske hade fått några mail, men annars hade jag skitigt i att gå in. Men tur va att jag gick in för Cajsa skrev att  "Det är ju snart" och jag svarade "Vad förnågot?". Och jag hade helt glömt bort att det vart bio idag. Klockan vart då 14,35 när hon sa det och bion började kl 16,15. Jag hade varken smink eller snygga kläder på mig, så det vart bara att sätta igång och göra sig iordning!
Tack Cajsa för att du påminde mig, annars hade jag suttit här hemma...!
Men väl vid bio:n så var det bra, filmen var lika bra som boken, kanske liiite bättre.
Ohh han i Tzatziki-filmerna, han som heter Tzatziki i filmen, han heter ju Samuel Haus i verkligheten.
Gud va snygg han e! Riktig pudding! ♥
Sitter och lyssnar på en av låtarna ur filmen. Oh Susie! med Secret Service. Skitbra låt!



En annan låt som jag också älskar är Love me like you used to med Tanya Tucker
http://www.youtube.com/watch?v=0EBqoQgoKkc
Tyvärr går det inte att lägga ut musikvideon här, koden finns inte på youtube, men ni kan gå in på länken ovan...

En shoppingrunda i Halmstad

Det är redan torsdag och snart är hela påsklovet slut! Inget roligt alls...men det är "bara" 8 veckor kvar till sommarlovet börjar. Fast det är mycket som ska göras innan dess. Nationella prov etc.
Men man får leta efter ljus i tunneln. Sommaren är på väg med storsteg, jag får börja övningsköra om någon vecka, jag fyller 17 år om 66 dagar! Fast jag fyller ju i och för sig år på sommarlovet, men ändå.

Idag har jag och morsan vart i Halmstad, köpt en grill. Svart klotgrill på Willys Söndrum. Dem säljer inte grillar längre så vi fick fråga efter en och som tur va hade dem kvar sen förra året. Och den hade kostat 179 kronor och nu kostade den 89 kronor. ½ priset. Vilken tur vi hade!
Så imorgonkväll ska vi grilla, flintastek och karréskiva, grillade champinjoner med potatissallad och grönsallad. Jag grillade 1 (!) gång förra sommaren, på en engångsgrill. Inte alls lika mysigt. Så jag ser fram emot grillkvällen imorgon.
Sen va vi på ÖB (överskottsbolaget) och köpte godis till helgen, vi hittade jättefina Marimekko grytlappar och grythandske. Eller morsan hittade dem faktiskt. Vad tror ni hon gör när hon ska klippa av prislappen här hemma? Jo hon råkar klippa i grytlappen! Åhhh...inte så stort, men ändå.
Jag älskar Marimekko, så det ska bli extra kul att grilla imorgon och laga mat med handsken på...fast man har ju inte ALLTID den på. Men ni fattar vad jag menar!
Sen hittade jag ett jättefint kak / tårtfat. 26 cm i diameter. Så det är lagom stort. Jag ska göra fina muffins och ha på fatet ♥
Det var meningen att vi skulle åka inom Skopunkten också, men vi hade redan handlat fööör mycket. Det blir dyrt när man handlar mycket. Man skiter ju inte pengar precis. Om det ändå hade varit så enkelt att få cash!
Vi handlade en massa mat på Willys med. Och sen bilshampoo, svamp till biltvätten, grillborste m.m. Och ändå har vi inte köpt tändvätska och grillkol ännu.

Tv4 Replay


Jag har förgäves på alla sätt och vis försökt att kolla på reprisen av Leila på landet gratis. Missade programmet förra onsdagen för brorsan skulle kolla på något "viktigare" enligt honom, för mig var det ett skit program. Och reprisen som gick i söndags missade jag narturligtvis också! Attans!
Men jag vill inte betala för att kolla på programmet så Tv4 Anytime var inget för mig i det här fallet. Men så läste jag att man kunde kolla på Tv4 Replay. Och det var gratis! Men narturligtvis så måste man ladda hem flashplayer 10 och vårt antivirusprogram vill inte installera det, vet inte varför. Men där är antagligen mycket virus. Och det är ju bra att den säger stopp! I vissa fall...(inte i det här)
Och vi ska ha fått snabbare hastighet på bredbandet från Telia. Och det skulle vi få igår, men det märks inte förrän idag. Lite. (Vi ska ringa och kolla så dem verkligen har höjt. Det är ju ingen JÄTTE skillnad). Men i alla fall så tänkte jag att jag skulle gå in och kolla på Tv4 Replay igen, för säkerhetsskull. Och nu funkar det! I´m thrilled!
Så nu sitter jag och kollar på del 6 av Leila på landet. Jag ska se på Halv åtta hos mig också sen...vad glad man blir när saker och ting fungerar!

Magnum Temptetion, betyg 3 av 10


Jag älskar min Ray Ban solglasögon ♥
Har varit i stan med en kompis och käkat glass. Jag testade den nya Magnum Temptetion med browniebitar och vit belgisk choklad. Uuurkl, den va inte så god som den såg ut att vara! Alldeles för mycket mörk choklad. Jag älskar mörk choklad, men det här vart to much!

Cajsa testade mina nya solbrillor. Hennes hår är fortfarande permanentat.
Vi hade cyklarna med oss, så vi cyklade förbi bio:n och kollade vilken tid I taket lyser stjärnorna började. Jag va inte helt säker på tiden, men det va kl 16,15.

Jag vart ju och klippte mig i eftermiddags. Det blev jättebra! Nöjd, som jag alltid blir när jag klippt mig. Oftast i alla fall. Det är inte kul när man inte trivs i sin nya frissa, men det gör jag! Håret är viktigt. Är mitt hår fult och ser förjävligt ut (står på alla håll och kanter) så kan jag inte visa mig ute bland folk. Bara hemma, men det är ju en annan sak.
Såhär blev resultatet. Vad tycker ni?

Lite fluffigt och rakt...better than ever!

Hovs Hallar i Båstad



Är inne och kollar min facebook. Ska lägga in lite bilder från när vi var på Hov Hallar i Båstad igår. Tänkte även lägga in bilderna här. Det va närmare 19°C vamt i Båstad och Laholm igår. Jätteskönt! ♥
Vi hade med oss frallor som vi brett här hemma och kaffe. Så vi åt vår frukost på Hovs Hallar, vi hittade en liten plätt där vi kunde sitta, vi hade tagit med oss filtar. För det var fortfarande blött i gräset.
Såg en skylt vid ingången " OBS! Lösgående nötkreatur" alltså kossor och tjurar går lösa där. Men vi såg inga, så det var tur! Vem vill att den kossa ska komma i närheten av en?  
Hovs Hallar är en jättevacker plats i Båstad. Hovs Hallar och Torekov är nog det enda jag gillar med Båstad, det andra är så...eller "bratigt". Båstadsborna tror ju att dem är så häftiga för att Stockholmarna kommer dit under tennisveckan. Stockholmarna hyr fina bilar som de knappt har råd med och Båstadsborna tycker dem är coola. Jag säger som Magnus Uggla:
- Båstad är väl inget speciellt, man kan undra vad Stockholmarna gör här på sommaren!
Magnus Uggla är den enda av kändisarna som INTE åker till Båstad under Tennisveckan berättade han i sitt program.
Jo, Stockholmarna dricker champagne som dem har sparat hela sin lön åt för att kunna köpa, det köper världens dyraste pizza. Och kör runt i sina hyrda bilar. DET är vad Stockholmarna gör i Båstad. Ni ska bara åka till Båstad en vinter. Helt dött. Då är det minsann inte så populärt med Båstad.
Men över till Hovs Hallar, ska man åka till Hovs Hallar så ska man åka nu på våren, för på sommaren när turisterna kommer så tar dem betalt för att parkera vid Hovs Hallar. Och man kan ju göra roligare saker för den parkeringsavgiften! Eller hur?!
Gillar man naturen, växter och gå bland stenar så är Hovs Hallar ett bra alternativ. Och ha bra skor när ni går där. Igår såg jag en som kom med skyhöga pumps, BLAND STENARNA!!! Vad har hon tänkt på när hon valde skor! Haha

Min bror...det liknar en rauka på Gotland



Ett bevis på att våren är här ♥

Jag

Familjen ♥

Åhh så vackert

Och en bild på mig från Hovs Hallar får avsluta.
Nu ska jag snart iväg och klippa mig, ska byta örngott och påslakan innan jag sticker.

// Mrs Lothigiius

Var fan...


En chic bild på Magnus Uggla

Ikväll har det faktiskt varit bra program på tv. Mot förväntan! fast nu är där ingentin och då tänkte jag att jag skulle kolla runt på datorn lite. Se vem som är inne på Msn etc.
Kollade på Sandor /slash/ Ida som gick på Kanal5. Har läst boken och jag måste säga att boken är mycket bättre än filmen. Har hört andra säga det också, nu är det bevisat av mig också!
När det va reklam på 5:an så kollade jag lite på Lilla Jönssonligan på Kollo på Tv4+. Klockan 20,00 var det Babben & Co på Svt1 och efter det Var fan är min revy med Magnus Uggla. Magnus är nästan lite fööör hård mot prao-eleven. Stackars honom, men det va ju idiotiskt av prao-eleven att skriva ut Magnus privata mobilnummer...men ännu taskigare va Magnus när han slog av prao-elevens mössa från huvudet. Först trodde jag att han slog han på käften, men tur nog inte!
Sen är det en film som visas just nu också på Tv4 som heter The wedding date eller något sånt, men den va inte så bra. Kollade stället på Jag vet vad du gjorde förra Lördagen på Kanal3. De hypnotiserar personer i detta avsnittet en medlem i Gyllene Tider, trummisen. Minns inte vad han heter. Rätt kul att se när de gör bort sig.

Nu visar klockan på datorn 23,05. Snart dags att gå till sängs.
Puss & Godnatt!

I taket lyser stjärnorna



En kompis till mig, Cajsa frågade om jag ville följa med och kolla på I taket lyser stjärnorna på bio den 18/4. Jag hade funderat på detta innan, jag visste att den skulle komma ut på film med inte när. Jag har läst boken och den är suverän men man blir väldigt ledsen och nere i vissa stunder, men jag hoppas filmen är minst lika bra!
Så det ska bli kul med bio på påsklovet. Tyvärr har inte Cajsa lov då, men det är en lördag så det fixar sig ändå.

Nu väntar kaffet och kärleksmumsen...♥

Glad Påsk! // Lothigiius

Körskolebil


Idag är jag sommarklädd, det är varmt och fint väder. ÄNTLIGEN!
Igårkväll var mammas lillebror Kjell och hans sambo Ulrika här och hälsade på. Vi drack coca cola och käkade chips. Pratade om allt och alla. Trevligt!
När dem hade åkt hem så kollade jag och mamma på en film på svt1, Underbara Älskade. Ohh va den är bra, har sett den en gång, men den va lika bra andra gången!
Åkte i brorsans Golf som han fick låna av sitt jobb på Motorhalland i Halmstad till lillstugan och köpte godis. Mamma, brorsan och jag köpte även en varsin glass som vi satt och smuttade på i bilen.
Han hade lånat en Golf Kombi med dubbelkomando, en sån bil som man kör med på körskolor. Varför han kör en sån bil är för att när körskolor lämnar in trasiga bilar så måste de låna en annan med dubbelkommando så att folk kan köra upp och övningsköra med dem på körskolorna under tiden den andra bilen är på lagning.
När jag kom tog jag på mig tunikan/klänningen på bilden och gick och solade på altanen. Skönt...

Och igår började mitt påsklov! Det känns underbart!

Ägget är värpt med påskgodis

Idag är det påskafton, har ni fått några påskägg av haren? Jag har! :) Ett stort med massa godis i.
Hoppas pappa åker ner till farmor snart, hon brukar köpa påskägg till oss och i botten ligger det pengar. Men jag vet inte om hon har köpt några iår. Hon är ju fotfarande inte helt OK sen hon va på sjukhuset sist. Hon har gått ner jätte mycket i vikt, hon äter knappt och är helt blek och lila-flammig i ansiktet sa brorsan som va hos henne för någon vecka sen och hälsade på.
Så det är nog inte mycket kvar i hennes liv, tyvärr!
Måste hinna åka till henne igen, jag va där i januari. Men det va ett ta sen!

Har bakat kärleksmums, snoddas, mockarutor eller vad man nu väljer att kalla dessa underbara kakor! Goda är de i alla fall. Just nu står de på bänken för att svalna. Vi ska ha dem till kaffet sen. Lite påskfika...
Ikväll ska man äta denna tråkiga påskmat igen...och så blir man så mätt att man inte orkar göra ett smack efteråt.
Mamma ska iväg till en kompis och brorsan är på Elmia och glor på bilar, så jag är ensam hemma från 19,00 typ.
Vad ska ni andra göra denna påskafton? Supa? Umgås med familj och släkt?

Stress

Godmorgon! Har tvättat håret och gjort allt sånt som man gör med huden, håret och tänderna på morgonen.
Ska bara platta håret och sminka mig sen ska jag fixa lunch. Pommes, bearnaisesås och lövbiff.
Troligtvis kommer mammas lillebror och hans sambo hit idag, de sover över hemma hos mormor. De sa att de skulle komma, men man vet aldrig med dem.!
Vi har ju annat att göra. Inhandla påskmat, köpa påskgodis, leta upp äggen i någon "påskpåse" i förrådet! Ja, så egentligen har vi inte tid med gäster...men nån tid till dem borde man kunna trycka in.

Det får bli ett snabbt inlägg nu. Mamma slutar klockan 14, så dår måste jag vara färdig. Och just nu är jag inte alls färdig!

// Lothigiius

* En gammal bild, har inte hunnit ta bilder på sistonde*

Påskägg

Dessa påskägg är fina!
Brorsan kom hem med ett stort påskägg fyllt med godis som han fick från sitt jobb. Snacka om avundsjuka! Jag vill också ha ett ägg med godis... Fast det kanske jag kommer få också, man vet ju aldrig vad påskharen eller påskkärringen lämnar efter sig!
Imorgon ska jag till Lillstugan och köpa påskgodis. Så det finns något att stoppa i dessa jäklans äggen. Får ta ägg från "påsklådan" där vi har alla påskgrejjer, inte så mycket. Det är knappt lönt att ta upp en massa kycklingar och sånt mög. Det ska ju ner igen en vecka senare. Knappt!
Och sen är det ju väldigt onödigt att gå och köpa nya påskägg varje år, när de ändå ser likadana ut. Kan inte de som producerar påskäggen göra de lite snyggare. Måste där alltid vara en tupp eller höna på.
Och NEJ, det är INTE barnsligt med påskägg! Även vuxna kan få påskägg. Alla äter ju godis, vad är det då för barnsligt?!

Idag har dagen varit rätt slapp. Hade praktiskt på restaurangskolan vilket betyder att vi lagade mat. Kalops gjorde jag och Elin, som jag skrev om igår. Vi åt även dillkött med kalv och plommonspäckad skånestek.
När jag slutade så har jag och mamma handlat en massa mat till grandma. Hon klarar inte av sånt själv. Mormor asså!
Fick en tjuga för att jag handlat, eller hjälpt till.
Har gjort ärenden på apoteket - panodil, helosan-kräm och schampoo. Va på systembolaget och handlade det som man köper där...för er som inte vet: Alkohol! :) Världens godaste dryck.
Åkte och solade solarium vid 17 och så har jag hemmatränat. Skönt!

Oj, det blev mycket text dethär...just det. Måste berätta att jag testade den nya glassen Nogger MINT idag.
Mmm, den va god. Men kanske lite väl mycket mintsmak. Jag skulle köpt den nya Magnum, men den kostar ju för f*n 22 spänn! Lite dyrt för en glasspinne, den är bara hälften så stor som de vanliga Magnus-glassarna! 

Arrivederci! ♥

Ska iväg...

Ska snart iväg på introduktionskurs eller handledarkurs som man också kan säga på Pilens Trafikskola.
Ida i klassen har berättat att man ska göra ett syntest och att alla personer bakom står och tittar, så jobbigt! Snacka om att man kommer bli nervös och säga fel...
Esch, det ska säkert gå bra. Man får fika också, en torr bulle väl. Det hade man fått när Ida var där.

Imorgon kommer mammas lillebror och hans sambo ner från Göteborg och ska vara här tills på måndag tror jag. Men de ska inte fira påsk med oss. De skulle mysa i Helsingborg då. Så vi får hoppas att vi gör något trevligt.
Imorgon ska även jag och skönaste Elin göra kalops på restaurangskolan. Vi har bestämt att vi 2 vill jobba, och det brukar få bli så! ♥ 

Hinner inte skriva mer nu. Uppdaterar hur det gick på introduktionskursen ikväll. Ska vara hemma om 3 timmar igen. Men det kan ju bli längre!
Ciao!


Prov


(Dagens bild på mig)

Plugga plugga plugga. Ett ord jag verkligen hatar! Har livsmedelskunskapsprov imorgon. Ett långt ord. Jag ska kunna en jäkla massa om kött, ägg, och fåglar. Det kommer INTE gå bra för mig på provet. Det handlar om benvävnad och sånt ointressant och tråkigt.
Men skitsamma egentligen om jag inte klarar detta provet, jag har ju VG i de andra proven i livsmedelskunskap. I frukter och så.
Nu tänker jag inte plugga mer på det i alla fall. Har läst igenom sidorna ordentligt. Det får räcka!
Måste göra alkoholhanteringsprovet också. Jag va sjuk i fredags när vi hade det. Usch, jag ligger efter. Alla i klassen sa att det inte va svårt, så förhoppningsvis inget att oroa sig för. Det går som det går.

Nostalgi i all ära 2

Fortsättning av Nostalgi


1981 - 1982 - Filmen E.T. har premiär. En film som är väldigt bra. Utomjordningar. Den E.T.- filmen jag sett är den lilla kille och utomjordningen som heter E.T., han bor hos en "normal" familj m.m. Är det den E.T. som hade premiär?
Barnfilmen Fanny & Alexander har premiär. På Ullevi i Göteborg spelar Rolling Stones och över 110 000 kollar på de två konserterna!
1983 - Carola gör succé med låten "främling". AIDS har kommit till Sverige, 1 drabbad! Mellanmjölken kommer, underbara mjölk!
1984 - Denna GB-affisch ser verkligen sommrig ut. Inte sant?
Freestylen, den där bärbara bandspelaren skapas av Sony. Idag är det IPod som gäller. Inga band här inte!
1985 - Café au lait blir en hit på cafeér runt om i Sverige! CD-ROM kommer ut i butikerna.
1986 - Musikalen Chess har premiär i London. Lotten "Triss" kommer ut i marknaden.

1987, 1988 - Globen i Stockholm, även kallad Stockholm Globe Arena är färdig och älskad av folket.
1989 - Roxette blir kända i Sverige och ligger 1:a på listan i USA. Berlinmuren faller. Påven är på besök i Sverige.
1990 - Jag är född på 90-talet. En stor händelse (skämt o sido)!
Kolla så fin affischen för GB blivit. Favoriten! Detta år börjar Tv4 sända i television. En av de största kanalerna i nuläget!
Nelson Mandela släpps fri efter 27 år i fängelse. En gammal so-lärare till mig skrev brev till Nelson och hjälpte honom komma ut ur fängelset. Kan ej komma på vad han heter bara...woken blir populär. Stekwoken alltså, där man tillagar mat-wokar.
1991 - Detta år föds många kompisar till mig, min äldsta kusin föds. 10-kronorsmyntet skapas. Carola vinner schlager-EM med låten Fångad av en stormvind. Bingolotto börjar sändas på Tv4 av Leif "Loket" Olsson. Kallad Loket.
1992 - Här föds jag. Anna Stefanie Theres, vilken händelse! 20-kronorssedeln kommer ut.
1993 - Jas 39 Gripen störtar i Stockholm under en flyguppvisning, ingen skadad. Arvingarna vinner Melodifesivalen med låten (Eloise).

1994, 1995
1996 -
Göran Persson blir statsminister. Årets julklapp blir internetpaketet.
1997 - Tamagotchin uppfinns. Man måste mata, natta och leka med den för att den inte ska dö. Precis som en människa. Hale-Bopp, kometen är synlig på himlen i 2 månader. Astrid Lindgren blir Årets Svensk. Expedition: Robinson visas på tv.
1998 - Emilia med låten "big, big world" blir en succé. Fucking Åmål och Titanic visas på biograferna.
1999 - Solero Shots, den gröna lilla burken med gröna solerokulor i är den bästa glassen detta året. Min favorit helt klart. Glassen längst ner till höger i en blå kista är också en av favoriterna. Även glassen i mitten som liknar en båge. Jag kan fortfarande komma ihåg hur de smakade. Calippo med annanas smak är smarrig! Detta år vinner Charlotte Nilsson (Charlotte Perelli) schlager-EM med låten " Take me to your heaven".
2000 - Och så var det då året vi nu är inne på. Detta år invigs öresundsbron. Vilken höjdare! De första fyrverkerierna skjuts upp i himlen! Håkan Hellström bli känd. Lunarstorm finns på nätet. Jalla!Jalla! med Fares Fares blir en succé på film. Big Brother börjar sändas på tv. Skandal!
2001 - Har ni märkt vilken skillnad det är på GB-affischerna från 60-talet och fram till 2000-talet. Det märks att datorerna blir allt bättre på att göra vad som helst i ett bildprogram.
Neonfärgade strumpbyxor, guldskor, stentvättade jeans har blivit modernt. Digitalkameror blir populära.
2002 - Oj, färgsprakande affisch! Astrid Lindgren avlider! *snyft*. Årets julklapp är en kokbok.
2003 - En ny karusell på Gröna Lund har kommit, Vilda musen.

 2004 - Lena Ph vinner Melodifestivalen med "Det gör ont". Gyllene Tider återförenas.
2005 - Det införs rökförbud på restauranger, cafeér och pubar i Sverige. Skönt för servitriserna. Sveriges nationaldag blir en "röd" dag. Ledigt för de flesta.
2006 - Kung Carl XVI Gustav fyller 60 år. Christer Fuglesang blir den första svensken i rymden.
2007 - Glassen Top Hat gör succé, låten till glassen är skitbra.
2008 - Barack Obama vinner presidentvalet i USA. Zlatan Ibrahimovic blir 2-barnspappa med Helen Seger.


Nostalgi i all ära

Här ska ni nu få höra vad som hänt under se senaste 40 åren. Till varje årsdel som jag skriver om kommer en karta över vilka glasser som fanns under de åren. Kanske några ni känner igen, gillar eller hatar. Skriv vad ni tycker om de olika glassarna, om er favorit!

1967- Detta år infördes högertrafiken i Sverige, tydligen har man kört på vänster sida innan, ingen jag har vetat om. Men kanske inte så konstigt heller. Jag va inte född då!
Till alla Elvis Presley-fans så kan jag meddela att Elvis gifter sig med Priscilla i Las Vegas. Färg-tv:n kommer. Äntligen färg i "burken".
1968 - Har ni sett så billiga glassar...oj oj oj! Idag får man ingenting för 1 krona.
Detta år inför regeringen 5 dagarsvecka i skolorna, ni vet innan gick man söndagsskola. Puuh, tur att man inte gör det längre! Inget mer värt att veta om detta år.
 1969 - Apollo 11, den första månlandningen görs! Hur stort är inte detta? Neil Armstrong sätter fötterna på månen, häftigt!
Svensk television får 1 kanal till att välja på i "burken". Kanal 2 startar. Nu är det fritt fram att välja och vraka bland 2 (!) kanaler! Jag
skulle aldrig klara att bara välja mellan 2 kanaler...
 1970 - Kolla tärningsglassen som den lilla tjejen håller i längst uppe på affischen, sån glass borde finnas i nuläget! Perfekt till alla små.
En jumbojet landar i Europa, resan från New York till London.
Sverige har VM i ishockey och får silver! Pehr G Gyllenhammar blir chef för VOLVO. Det är mäktigt!
 1971- I Stockholm ska almarna (träden) fällas för en tunnelbanestation ska byggas, fast alla protesterar! Oscarsgalans pris på "Bästa originalmusik" går till Beatles med låten "Let it be".
1972- Kronprinsen blir kär i Silvia! Filmen Gudfadern har premiär.
Ettöringen och tvåöringen försvinner ur sortimentet. Ölandsbron blir klar. europas längsta bro, då i alla fall!
1973 - Jan Guillos anhölls för spioneri för IB-affären. Något jag inte vet vad det är!
Det första numret av Bamse kommer ut. Stor nyhet! En 7 minuter lång solförmörkelse inträffar.
1974- Sverige vinner Eurovisionschlagerfinalen med ABBA. Låten heter Waterloo!
1975 - Inga roliga händelser inträffar
1976 - Bjrön Borg vinner sin första Wimbledonfinal. Kung Carl XVI Gustav och Silvia Sommerlath gifter sig. Trazan och Banarne har premiär.
1977 - Kungen och Silvia får sitt första barn. Prinsessan Victoria. Tänk att få vara prinsessa! Alla barns högsta önskan! Flygplatsen i Göteborg med namn Landvetter invigs.
1978- Den första mobiltelefonen kommer ut.
1979 - Sverige får sommatid. Skönt!
1980 - Sällskapsresan blir en succé och Lasse Åberg blir känd.

Vegetarian - Nej tack!

Mina nybeställda gula byxor från Josefsson passade! Skönt att man slipper hålla på och retunera en massa!
Det har jag gjort tillräckligt nu. Till och från H&M...tjatigt värre! Det är väl inte så jobbigt att bara skicka det, men de tar ju en avgift på 40 spenn i retunering!
Idag har min lunch bestått av revbensspjäll, rödkål, potatis och brunsås. Gott! Husmanskost, inte så ofta.

Jag skulle aldrig klara att vara vegetarian. Aldrig! Kött är gott, och varför finns annars djuren till för? Det måste ju finnas en mening till att vi har grisar, lamm m.m. Troligtvis INTE till alla klappa och kela med. Utan använda i mat, som livsmedel! Troét eller ej!
Jag tycker det är fånigt att vara vegetarian. Särskilt de som inte ens äter fisk eller skaldjur. Fisk är gott! Hur skulle det se ut i haven och sjöarna annars om vi bara lät fiskarna simma omkring. Det skulle bara blivit fisk, inget vatten. Skulle sett idiotiskt ut!
Nej, nån måtta får det allt vara!

Har kommit på att jag glömt visa vad jag köpte på GeKås då när jag skulle dit och köpa mascara, Jabushe etc.
Denna rosa kofta. Jättesöt, men fina "hål" i

En volangkjol, lila med svarta prickar. Självklart köpte jag lite mer, men har glömt allt för tillfälligt.
Jag köpte ju filmen Patrik 1,5, men det har jag nog redan skrivit om.
Uppdaterar med mer bilder från GeKås imorgon...

Härligt Josefin!

ÄNTLIGEN! har Josefin Crafoord startat upp bloggen igen. Nu har hon tydligen slutat blogga på Veckorevyns hemsida och gått över till Finest. Roligare blogg där, men det känns ovant ännu. Jag är inte riktigt van vid den nya. Men jag kommer vänja mig!
Bilderna som hon tar nu är i mycket bättre kvalitet, hon använder säker sin Iphone nu, istället för de andra bilderna som va kassa i kvaliteten.
Iphone har väl 5 megapixels kamera om jag inte har helt fel för mig och hennes andra vart mycket sämre.

Bild från Stureplan.se

Just nu från bloggen så uppdaterar hon ständigt från NY (New York) där hon är med en kompis. Fagmaster (bög-Martin)..


Sjuk

Ledsen att jag inte skrivit, men jag råkat ut för en tråkig sak. Jag har blivit sjuk! Tro nu inte att det är farligt, jag har "bara" feber, hosta, ont i halsen och förskylning. Ingen större fara asså. Men förskylning är lika jobbigt de.
Vet inte hur många gånger jag snyter mig om dagen, men jag har köpt Edets näsdukar. De är så sköna för näsan, man får inte sår i näsan som man får om man använder vanligt hushållspapper eller toalettpapper. Vilket är skönt, för det finns nog inget värre än sår i näsan - när man är förskyld!

Såhär ser det ut på bordet. Allt vad man behöver när man är förskyld. + lite dricka, fast det har jag. Det är viktigt att dricka mycket när man är sjuk. Särskilt kolsyrat har jag hört.

Jag åkte på förskylningen i onsdagskväll. Det skrev jag om på boggen att jag hade börjat få ont i halsen. Det blev bara värre och värre sen, men just nu känner jag inte av det så mycket i halsen, mer än att det kittlar och kliar.
Tvättade och strök lite i onsdagskväll. Var tvungen att stryka kockrocken som jag skulle ha med mig på torsdagen.
Torsdagen var väldigt jobbig. Vi lagade mat nere på restaurangskolan och jag frös som f*n.
Jag stod och värmde mig vid spisen. Som tur var så gjorde jag inget komplicerat när det gäller mat. Det skulle jag aldrig ha orkat! Jag gjorde en fransk tomatsallad och tzatziki.
Det va meningen att jag skulle gått hem efter middag eftersom jag kände att jag inte orkade mer, men jag och Johanna skulle städa i klassrummet, toaletterna och omklädningsrummet och jag tyckte att det va synd om henne om hon skulle göra det helt själv. Men jag kan ju säga så att det va jävligt jobbigt att dammsuga. Svetten bara rann...
När vi hade slutat kunde jag knappt komma hem, det va väldigt ansträngande att cykla!
Vilade och tog tempen när jag kom hem. Jag hade 38,3 i feber, så det va inte så konstigt att det va jobbigt att städa och laga mat!

Så igår va jag hemma från skolan. Jag hade ett viktigt test egentligen och en argumentation i skolan. Men man kan inte gå i skolan om man har feber + att jag vill inte smitta de andra i klassen. För då kommer jag åka på den igen!
Så jag har bara vilat och tagit det lugnt. Ska gå ner och lägga mig i soffan lite.

Gjorde en smörgåstårta igår. Men hade inget smaksinne igår så jag vet inte om den va god, men jag ska äta den till middag ikväll också för nu har jag fått tillbaka smaksinnet!

*host* - Gud va jag hostar mycket! Jobbigt. Måste ta hosmedicin.
Kommer inte uppdatera så ofta nu, måste få vila!

Hejsålänge!

Enkel smörgåstårta

Sitter och slurkar i mig Proviva jordgubb. En ny smak. Den är jättegod!
Känner att det börjar sticka i halsen, vilket innebär att jag kommer får ont i halsen ett tag framöver. Usch nej, inte kul!
Nu börjar det bli fint väder. Äntligen! Då vill jag inte ha ont i halsen...
Idag är det säkert +11 grader ute. Jätteskönt!
Tränade hemmaövningar när jag kom hem från skolan. Skönt, ska sola solarium senare ikväll.

( Fikat efter träningen)

Klurar ut vad jag ska äta till kvällsmat några dagar framöver, imorgon har jag tänkt göra ½ smörgåstårta, men rätt billiga ingredienser i. Det behöver ju inte vara så lyxigt en vardag. Eller så gör jag smörgåstårtan tills på fredag. Den ska ju helst stå och dra över natten.
Men sen har jag inte mer planer på vad jag ska äta.
Måste i alla fall åka och handla ingredienser, eller så gör jag det imorgon efter restaurangskolan. Vi ska laga mat imorgon. Köttfärsrätter, fast jag är i kallköket.
Kvällens middag blir enkel. Korv med bröd. Inte så gott, men det funkar!

På mammas jobb hade de såhär små och söta sockerdonuts! De va nog 7 cm i diameter.

Nei, nu kommer snart mamma hem. Ska vila lite på soffan. Vila, inte sova! Måste vila min hals!
Hörs!
Tjing // Lothigiius

RSS 2.0