In the heat of the night

Agnes och Malena Ernman gick vidare till Globen i kvällens avsnitt av Melodifestivalen. Till andra chans kom Star Pilots, som va grymt bra och Sarah Dawn Finer.

Såhär såg det ut ikväll när Star Pilots uppträdde. Bra framfrädande...

Detta är också en av världens bästa låtar.
What is love? med Haddaway

Det finns många bra låtar, som denna. Också med Star Pilots. Den kända låten In the heat of the night.



Star Pilots, the best band ever! ♥

Imorgon blir det kanske bio. Kärlek 3000. www.karlek3000.se . Den verkar bra, idag drog filmveckan igång så någon film lär det ju bli under veckan. Ska se på Patrik 1,5 med Josefin i klassen på fredag. Hoppas på fler filmer under veckan, men får se. Alla biljetter kanske är slut, man kanske ska boka via internet.

Nu är klockan 22,56 och jag ska kolla lite till på tv och framför allt dricka upp min Xide som är helt varm nu. Varm cider är INTE gott!
Sen blir det hoppa ner i sängen för min del. En dag imorgon också.

Puss & Godnatt på er!

Övningskört


Ikväll är det den fjärde och sista deltävlingen i melodifestivalen 2009. De som är med och tävlar ikväll är:

  • Agnes
  • Star Pilots
  • Susanne Alfvengren
  • Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng
  • Thorleifs
  • Sarah Dawn Finer
  • Next 3
  • Malena Ernman

Star Pilots låt verkar bra, och jag hoppas på att Thorleifs, Anna Sahlene och Next 3 gör bra ifrån sig på scenen.
Så ikväll, 20,00 sitter jag bänkad framför dumburken och kollar på melodifestivalen med en massa godis.

Kvällens middag blir nachos och grönsaksdipp. Gott. Har köpt Xide med smak av wasabi och lemon. Den är säkert lika god som Xiders alla andra drycker...

Annars idag så har jag övningskört. Det gick skitbra. Inget motorstopp och jag körde jättelångt. Jag fick köra runt som i en rodell, det va nästan en rondell eller återvändsgata. Jag fick använda växlarna 1,2 och 3:an, så nu vet jag hur man lägger i dem.
Det gick mycket bra. Körde med brorsan. Jag bara sa till honom när vi hade handlat mat till kvällen att:
- Jag vill övningsköra.
Och så körde vi till ett "hemligt ställe" och körde lite.
Det är ju inte så svårt att köra bil som det ser ut som. 

Jag övningskörde med vår svarta Renault Clio Storia...den är liten och nätt. 


LC slutar


Lauren Conrad
säger upp sig från The Hills för att gå vidare i livet. Tråkigt men sant!

Undrar ifall MTV kommer att göra en 6:e säsong nu när Lauren slutar. Det blir ju inte lika roligt utan LC. Lauren, Audrina och Heidi är de bästa...fast det är ju nästan bara dem serien handlar om.


Hörde även talas om att Audrina hade livit rånad i söndags. Fast det va tydligen ett inbortt i hennes hem i Beverly Hills. Så kan det gå om man har mycket pengar och är känd. Fast rån händer inte bara kändisar, utan även "vanligt" folk.


När jag cyklade hem från skolan idag så mötte jag vår granne, en gammal gubbe som va ute och borstade bort all grus som grusbilen lagt på vägarna när det vart halt ute.

Grannen, har glömt vad han heter, frågade om jag tränade på träningsverket.

- Nej det gör jag inte, svarade jag.

- Nahe, det va ju synd. För jag var med i LT:s (vår kommun-tidning) jultväling och så vann jag presentkort för flera veckor på träningsverket. Så då vill du inte ha dem?

- Nai, asså jag går ju inte där.

Fan, jag skulle tagit dem ändå. Men nästa gång jag ser honom så ska jag fråga ifall jag kan få dem.

Älskar grannar som undrar ifall man vill ha något som dem har. Det är snällt.

Sen sod vi där några minuter och pratade om hur jag mådde och hur han mådde och att jag gick på hotell & restaurangskolan. Sånt som gamlingar pratar om.

Han tyckte att jag skulle bjuda honom på middag sen eftersom jag kunde laga mat...ja, vi får väl se. Det kanske blir en grannfest i sommar, vem vet!

En fin dukning
Har gjort hemmagjord pizzasallad nu med morötter, vitkål (såklart), paprika och dressing. Får röra om i den emmelanåt så att dressingen blandas runt.

Kvällens middag blir lasagne och pizzasallad. Ska gå ner och duka lite fint inför starten på helgen. Lika skönt varje gång det är fredag.

Skriver mer i helgen. Förhoppningsvis.


Just det, glömde säga att jag såg att våra grannar had köpt en ursöt hundvalp. Gud va gullig den är! Jag vill också ha en hundvalp, men dem är duktiga på att bita och naffsa när dem precis har fått tänder. Man vill inte bli biten varje kvart!

Såg stolarna som vi köpt till vårt matbord i ministorlek. Gulliga

Lothigiius


Roligt klipp - Filippa Bark

Idag är det torsdag vilket innebär att vi lagar mat på restaurangen på skolan. Halva klassen är i varmköket och halva i kallköket.
Idag lagade varmköket där jag va potatispuré. Finare ord för potatismos, citronglaserade palsternackor, som jag och Elin lagade, ratatouile, grönsakstimbaler. Det är grönsaker, i det här fallet blomkål och broccoli som man kokar och lägger upp i timbalerformar och sen häller man på äggstanning. Rätt gott :) Men framför allt fint att lägga upp på tallriken.
Det va jag och Elin som lagade timbalerna. Vi hade ugnsrostad potatis, gratinerad blomkål, svartrot, glacerade morötter och vegetarisk lasagne.

Ska snart åka och handla mat till mormor, panta en väldans massa burkar och flaskor. Har sorterat alla burkar för sig osv.
Vad kommer på tv ikväll? Någon som vet något bra?

 

  • Jeans med mudd nertill från Cubus
  • Tröja från GeKås

 
Detta klippet är ju bara för roligt.
- Och sen till sist men inte minst så tittade vi på Måns Semelröv.
Hahaha...ja, den där Filippa har ju problem. Rätt stora också. 

Ska skriva handellista till oss nu. Se vad som finns hemma och vad som behövs köpas.
Imorgon börjar jag inte förrän 10,00. Sovmorgon, ohh yea! Sen har vi alkoholhantering i hotellets lokal i stan och sen svenska på skolan. Ska lämna in en rapport om APU:n sen får vi sluta.

 


Kebabtallrik på väg



Ska snart beställa kebabtallrik från pizzerian. Det får bli snabblunch idag. Jag och mamma ska iväg på utvecklingssamtal 19,30. (SENT!)
Hatar utvecklingssamtal. Man vet aldrig va dem där lärarna tar upp. Jag pratar för mycket på mattelektionerna bara för att jag har sååå underbara vänner bredvid mig.
Visst ser maten på bilden smarrigt ut...Mmmmm.

Annars i skolan så fick jag VG på ett datorkunskapsprov som vi hade innan jul. VG är bra! Nöjd i alla fall. Trodde bara att jag skulle få G. Men det blev bättre.
Appropå lärare så mötte jag min förra lärare i åk 9. Anna Mayol. 
- Jag har inte sett dig på länge, sa hon. Hur är det i klassen?
- Jo det är bra.
- Trivs du bra och så då? Frågade Anna.
- Jajemensan. Med henne så! svarade jag.
- Haha, skrattade hon
Och det va då Kajsa lilla Ståhl som stod bredvid. Så det va Kajsa jag menade när jag sa "Jajemensan. Med henne så!"

Jag, Kajsa och Josefin gick och sa till läraren i livsmedelshygien om vi inte kunde flytta fram lektionen från 12,45 - 13,55 istället för 13,20 - 14,45 och det kunde vi. Så händanefter slutar vi 50 minuter tidigare på onsdagar. Skönt!

Nä, nu ska jag beställa kebab....och äta på vårt nya snygga matbord som ni ser på bilden.


Puss
Lothigiius

Baskurs i spritsteknik


I går va jag och Kajsa Ståhl, mitt lilla busfrö i skolan på baskurs i spritsteknik. Det va skitkul. Dream Cakes höll i det. Hon som äger det, Ina Pedersen höll i kursen och det är hon som gör tårtor med vackra spritsningar i sitt jobb.
Mötte upp Kajsa vid Ica och sen hade gick vi mot Dream Cakes / fotostudion. Inas kille tar bröllopsfoton. Först va vi lite osäkra på vart man skulle gå in, men sen hittade vi dörren. När vi kom in hälsade vi på Ina och en som också skulle vara med på kursen. Hon va väl en 50-60 år.
Sen kom dem andra. Rätt gamla dem me. Jag och Kajsa trodde att det skulle vara en massa ungdomar, men icke.
Vi kollade runt, där va en mysig brasa som höll oss varma under kursen och så har hon sin butik där, så man kan köpa tyllar, kopplingar, dekor, färger till ex grädde etc.
Tyvärr så tog jag inte med några pengar, eller tur det egentligen. Jag skulle väl handlat upp hela butiken annars.
Så tur i oturen kan man säga.

Sen började kusen och jag tänker inte berätta HUR man gjorde, eftersom det va det som kostade 285 kronor, men om ni betalar så kan jag säga! :) Skämt o sido.
Vi gjorde allt möjligt, vi fick med oss ett häfte med papper och bilder i färger hur man gör och hur spritsningarna ska se ut.
Vi fikade ett väldigt gott kaffe. Ekoliogiskt och KRAV-märkt. Måste varit dyrt! Och så fick vi god småkaka och kanelgifflar.
Kursen började klockan 18,30 och varade till 20,45.
När vi va färdiga fick man kolla runt i butiken...hittade en massa som jag och Kajsa ska gå inom och köpa en annan gång.

Vill ni kolla på fler kursen från Dream Cakes? Gå in här dreamcakes.se .
Ina Pedersen heter kursledaren och ägaren till Dream Cakes.

Veckouppdatering

Märks det att skolan har börjat eller? För det känns som att jag inte hinner med någonting, inte ens sitta vid datorn. Den har varit på men varje dag jag kommit hem från skolan så har jag vilat på soffan. Jag är helt slut efter alla dessa förbannade läxor man ska göra med 1000 andra läxor.
Och på kvällarna är jag trött så istället för att sätta mig framför datorn klockan 22,30 så går jag och lägger mig istället.
Det är så skönt att sova och jag vet att när man väl har lagt sig i sängen och somnat så vipps, så är det morgon och mobilen ringer. (ALARM!)...

I alla fall. I måndags hade jag ingen lust att gå upp tidigt. Mamma säger att snart är det påsklov. Jo visst säger jag. Men det är ju långt kvar. Och 1 månad går väldigt segt när man går i skolan.
Fick reda på i engelskan att jag kommer få G. Skönt det, så man slipper oroa sig för sina betyg.
Tisdagens outfit ser ni ovanför:

  • Beiga chinos från Gina Tricot
  • Blommig blus/tröja från GeKås

Och jaaaa...det va väl inte så smart att ha gråa sockar, men jag hade vita tygskor till så det syntes inte + att det är svinkallt ute. Man kan inte gå barfota nu...KALLT!
Efter att jag slutat skolan så hade mamma gjort iordning semla (fettisdagen) och kaffe, sen skulle vi åka till Halmstad för att hämta vårt bord. Brorsan hade lånat släpet.
Kassörskan i butiken, hennes man kom till DUKA, där vi köpt bordet och hon bad honom att hjälpa oss att bära ner bordet till släpet och bilen. Det va tungt! Väldigt tungt.
Så nu är bordet på plats. Visar bild i nästa inlägg.

// Lothigiius


Tråksöndag

Hej! Nu är jag tillbaka på bloggen och skriver ett nytt inlägg igen denna tråkiga söndag. Jag hatar söndagar, det finns inget roligt att göra, affärerna är stängda och man vet att morgondagen kommer blir tråkig. Skola! Med andra ord...upp tidigt som katten för att hinna göra sig iordning. Stressa, stressa, stressa. Kan inte sova länge, förutom på tisdagar och fredagar. Det enda man längtar till när det är måndag. Jaha, vad ska man ha för outift imorgon då? Något av det nya? I alla fall någon nya tröja, men inte nya jeans eftersom dem måste läggas upp. De är för långa för mina korta legs.

Har smörjt in mina händer med en härlig handkräm från mammas jobb, den doftar...gott. Vet inte vad den doftar. Gott i alla fall. Pappa körde mig till mamma jobb i eftermiddags. Hon ville ha lite hjälp här eftersom hon är lite sjuk, förskyld och då är det rätt jobbigt att jobba. Men pengar måste man ju ha så därför får man jobba fast att man är sjuk. Okej, man ska inte gå till jobbet om man kräks, men lite snuva är inte så farligt. Det är ändå gamlingar hon lagar mat till, hälften av dem är redan sjuka. Så det är lugnt. Or not!
 
Lägger in ett skönt youtube-klipp med låten pokerface med Lady Gaga. Skönaste låt just nu. På datorn hemma har vi låten med en remix, sjukt bra är den! Älskar remixer av låtar...man kan göra massa skoj med Winamp. Har ni det? Skaffa det annars...gratis!

Rihanna misshandlad av Chris Brown


Bild lånad från expressen.se

Såhär såg Rihanna ut efter misshandeln av pojkvännen Chris Brown.
Text taget och översatt från Daily News
Läs om fallet här:

" R & B-sångaren Chris Brown hotat att "döda" hans popstjärna flickvän Rihanna och kvävdes henne tills hon svimmade när han påstås överföll henne, enligt en ny rapport.


Paret började striderna i Browns hyras Lamborghini efter att ha lämnat Clive Davis "pre-Grammy part sent lördag när Brown fått ett SMS från en annan kvinna.


Brown dras med i en MALLIG Los Angeles kvarter strax före Rihanna tog bilnycklarna och kastade sig ut genom fönstret, E! reports. rapporter.


Efter att ha svårt att hitta knapparna, Brown, 20, sedan lindade sina händer runt hans flickvän hals och skrek, "jag ska döda dig", en källa berättar nätet.


Rihanna, 19, uppges ha sagt till polisen att hon förlorade medvetandet och vaknade för att hitta Brown borta.


Polis besvarade en 911 samtal från en granne strax efter och eskorterade den Barbados infödda till sjukhuset där hon behandlades för en delad läpp, blåmärken på hennes panna och bita märken på hennes armar.


Men Browns syster Lytrell Bundy, insisterar på att "Extra" att hennes bror en OFÖRVITLIG medborgare.


"Han har alltid varit en snäll pojke - aldrig våldsamma, säger hon.


Brown, hon är "klara ... han gör så ... som kan förväntas."


Singer uppgift bor hos sin mamma i Virginia och försöker nå Rihanna, som inte kommer att ta hans samtal.


Brown redan ser följderna av den påstådda incidenten: Wrigley har avbrutit sin DOUBLEMINT annonser hans "Got Milk" kampanjen kommer att sluta den här veckan och flera radiostationer vägrar att spela hans låtar.


Rihanna har avbrutits flera händelser under de kommande veckorna. ! "


Nu har bilden som polisen tagit läckt ut på sajten tmz.com och polisen söker efter den första som gjort att bilden kommit ut i media etc.
Jag kände att jag va tvungen att skriva om denna händelse på bloggen. Eftersom Rihanna är så stor i världen och Chris med så kan det vara bra att veta.
Vill du läsa mer så kan man gå in på expressen.se


Smått från H&M

Beautiful Baby Clothing:



Vacker sommaklänning med jordgubbar på...
 
Coola grabben! Väldigt söt hoodtröja    Gullig boody + gullig kille. Håret är ju bara fööör sött!
 
Åhhh så fin sommarjacka :D     Jag tror jag svimmar, hur underbart är inte detta lilla mjusikset

Pulka är för småbarn...

Sitter och väntar på att mamma ska sy färdigt sina byxor, sen ska vi kolla på film. Den nya som jag köpte på Gekås för 90 spänn.
P.S I love you heter den. Idag är det filmväder. Den snöar och det går inte att vara ute, finns inget att göra. Jag är för stor för att åka pulka. Pulka är för småbarn, i alla fall enligt mig. Om man inte umgås med småbarn då. I såfall får man ju åka för deras skull. 
Men det kan kvitta, för jag har ingen pulka och det ska inte införskaffas heller. Om jag inte skaffar barn, men det lär ju dröja...


Igår va mamma och jag och köpte "päror", potatis ute på landet. 30 spänn för 5 kg potatis, rätt billigt.
Det luktar så underbart gott när man kommer in där och ska köpa potatis. Man tar själv en säck och skriver vilken sorts potatis, hur många kilo och priset på en lapp. Lägger pengarna i en bruk och sen är det klart.
Smidigt och enkelt. Där är ingen som är och vaktar, så man är helt ensam där.
Potatis doft är gott. Vet inte varför jag har fastnat för den doften. Speciellt!

Annars idag ska jag inte göra något speciellt. Köpa gräddfil till dippan ikväll och ingredienser till vetebullar, ska göra semlor imorgon, eller bara bullarna så de är färdiga tills på tisdag. Då är det fettisdagen. :)
Ikväll blir det Postkodmiljonären, Let´s Dance, Hjälp och massa godis. Chips och dippa, marabou frukt & mandel och never stop. Som jag köpte på Gekås. Dem är mycket billigare med never stop där en här. 10 kronor billigare. Alltid nåt.
Vad ska ni göra ikväll? Tv-kväll? Date? Festa? Dricka? Sova? Dansa?

Kanske att jag skriver mer sen, annars får ni ha en bra fredag!
// Lothigiius

Bambi på hal is


Fredag idag, härliga fredag! Bästa dagen på hela veckan. Och lördag.
Jo just det...tänkte berätta om hemvägen från Gekås nu.
På Gekås har dem P4 Halland, radiokanalen och då hörde jag att de varnade för ishalka i hela Halland, där va köer efter en krock på E6:an (pga halkan) så jag förstod att vi var tvungna att ta det lugnt.
När vi packade in alla kassar i bagaget så kändes det som man va bambi på hal is. Det va glashalt på marken.
Och rutorna va så isiga att det knappt gick att skrapa. Jag tror vi stod och skrapade i 10 minuter. Det satt som berg.
En kvinna som kom förbi bilen sa:
- De märks hur länge ni har varit här.
Eftersom isen satt som jag vet inte vad på rutorna.
Väl i bilen så fick vi köra i 60 km/h eftersom det va så halt. Man vill ju inte direkt ha sladd på bilen, så därför tog vi det säkra före det osäkra.
När vi kom ut på E6:an så fick man inte köra i mer än 80 km/h, det gick inte att köra snabbare heller. Så halt va det, på P4 Halland varnade dem för ishalkan hela tiden och att nere mot skåne kunde bilisterna inte ens hålla 50 km/h.
Och det är sakta!
Vi hade vindruttorkarna igång eftersom det snöade och ni vet snö är ju vatten och när det kom vatten på torkarbladen så frös vattnet eftersom det va -8 grader ute.
Och när vattnet frös så blev det fruset på vindrutan så det gick inte att se, mamma höll på att få spel eftersom hon inte såg någonting. Det kändes som om vi körde på E6:an från Falkenberg till Halmstad i flera timmar. Vi kunde inte köra i mer än 80 km/h och så såg vi inte ett skit...
Väl i Halmstad fick vi köra inom ett ställe så vi kunde skrapa av rutorna och torkarbladen från is och vatten.
Det hjälpte minsann inte att ha på fläkten - inställd på rutorna. Det hände inte ett smack!
Snarare tvärtom, det försämrade.
Men efter att ha torkat torkarbladen och rutan i Halmstad så kunde vi fortsätta vår resa till Laholm.
Vi märkte att det började frysa på rutorna igen när vi närmade oss Laholm, men då va vi på "fast mark" så då kände vi oss ändå säkra. Snart hemma liksom.

Detta va nog den mest nervösa bilfärd jag vart med om i mitt liv. Aldrig att jag ger mig ut på vägarna igen när det är glashalt ute. Aldrig!


Ny uppdatering om Gekås

Tror aldrig jag varit på Gekås när där varit så lite folk som igår. Varannan parkeringsruta va ledig och inne i varuhuset va där knapp något folk, inte heller där det brukar "storma" människor som i källaren där alla bildelar, tekniksaker, filmer, cd-skivor, tv-apparater m.m. finns. Där va helt ledigt och man behövde inte trängas.
Man kunde gå i lugn och ro och se på allt, utan att känna någon som helst stress inom sig. Det härligaste jag vart med om på länge...
Efter några vistelser i provrummet så gick vi ut och åt på sibyllas "restaurang". Hamburgare och snurrade pommes, de godaste pommes:en i världen. Hamburgaren va inte dum den heller.
Hamburgare sitter alltid bra.

Provade en jäkla massa kläder som va skitsmå, hade man vanligtvis M så satt den som en XS. Vi frågade dem på Gekås varför alla storlekar va så små och hon svarade med att dem gör dem sådana nu förtiden. Dem hade ändrat i storlekarna så att en storlek M va lika liten som en XS, L va lika liten som S...varför ska dem hålla på och ändra, dem får ju inte sålt om man ska köpa storlekar som man egentligen inte har.
Hon sa att man kunde absolut inte rätta sig efter vad man har för storlek i vanliga kläder. Dessa storlekarna va helt annorlunda.
Det va både tum (")-storlekarna, t-shirt-storlekarna och jeans-storlekarna som va ändrade. Löjligt!
Men jag hittade kläder i alla fall. Lägger upp bilder på dem imorgon, och så skriver jag under vad det är för nåt, eller så filmar och pratar jag. Får se va det blir!
Så kolla in på bloggen imorgon igen. Då blir det nya uppdateringar och så berättar jag om hemvägen från Gekås- Ullared. Vägen hem va hemsk!!!

Ha det bra under kvällen och natten, va ni nu än ska göra!
Hörs och ses imorgon.
Kramkram


H&M satsar stort

Nu är jag tillbaka kära bloggläsare! Va hemma sent igårkväll, berättar mer om det sen...igårkväll när vi kom hem åt vi tacos. Jag gjorde salladen så hade inte tid att blogga igår. Det fick bli en bloggfri dag. Va så trött på kvällen, orkade inte göra någonting så det blev bara tvtittande tills jag hoppade ner i sängen. Tittade på ½ halv åtta hos mig, klockan 20,00 va det Arga snickaren på kanal 5. Har aldrig sett det, men jag har hört talas om det när Anders, han som spelar arga snickaren va med i vakna med the voice. Det har bara inte blivit att jag har tittat på Arga snickaren eftersom Semestersvenskar brukar vara på samma gång. Men Arga snickaren va bra...man kan lugnt påstå att han blir ag lätt. Och det är rätt, för har man gett någon en uppgift som måste göras, så gör man den. Och det hade inte personerna gjort i detta avsnittet. Och då blev han arg. Det kan man förstå! Kolla in klippet här så förstår ni bättre...


Idag släpper H&M Home en ny kollektion, med inredning. Bara textiler, men dem hade jättefina kuddar och påslakan etc. Trodde aldrig att H&M skulle komma på en sån idé, men där ser man! Hoppas nu att de har kvar detta ett tag och att det funkar att ha. H&M är ju ändå känt för sina kläder, nu också för sin fräcka inredning...kul med nya ideér! Fick reda på att dem släppte det idag genom ett mail från H&M, så från och med idag kan man handla via H&M HOME.

Sveriges värsta bilförare

Sveriges värsta bilförare är...
 
Bingo Rimér
 
Gurkan & Alex
 
Och många många fler

Musikklipp

 
Den här låten är min favorit..har lyssnat på den nu i några månader.
Man tröttnar aldrig!
Lyssna :)

Sommarens skor

Är inne på mitt 442 inlägg idag sen jag startade bloggen. Det är rätt mycket inlägg.
Slängde några skor idag och så tvättade jag ett par tygskor som va helt mögiga. Jobbigt att vita skor alltid blir så skitiga.
Man kan aldrig hålla nya skor rena i mer än nån vecka, sen ser det ut som om jag har haft dem i flera år, eller gått med dem i skogen. Makalöst rent!

Så man kanske ska ta och köpa sig ett par nya dojjor, om man nu slänger en massa gamla. Dessa är ju bara för fina. Från Bianco footwear. 450 kronor.

Dom här är ju urläckra! Sommarens snyggaste pumps. 400 spänn, också från Bianco footwear

Okej, inte för att jag kan gå i dessa, men dem är ändå fina. 1000 spänn, från Bianco

Orange..60-talsstil. 450 kronor från Bianco

090217

Tog ett ryck på övervåningen med dammtrasan, dammsugaren och våttorkaren. Nu är det rent i hela lägenheten. Inte ofta det blir det, dammtussarna vill gärna smyga fram då och då.
Sitter och kollar på inspiration på dukas hemsida. Duka.se. Hittar inget speciellt snyggt.
Fast jag hittade i och för sig snygga servetter. Som dessa med hjärtan och gråa med blommor.

Man skulle haft ett gäng med fina plastmuggar och lock hemma. Så att man alltid kan få känslan av att man är på ett café eller att kaffe kommer därifrån.


Denna tubklänningen är ju bara så jädrans fin :) 499 kronor från Halens.
Lite väl kort, annars perfekto!

Imorgon drar mamma och jag till Gekås för en massa shopping, själv har jag lite mer än 500 spänn att röra mig med, men mamma får hälpa mig lite med bidrag...jeans, 1 t-shirt borde jag i alla fall kunna skrapa ihop för 500 spänn.
Måste bara säga tack till alla 44 (mycket för mig) besökare som va inne och kollade på min blogg igår, och vissa slängde in en kommentar. Tack!

Lothigiius

183 dagar

Om lite mer än 30 minuter så drar den nya dramaserien 183 dagar igång. På svt1 klockan 20,00.
Serien är i 6 delar och handlar om livet efter dokusåpan HUS-1.
I serien får vi följa bla. Tuva Novotny som spelar en av de 5 ungomdarna i 183 dagar.
Dokusåpan HUS-1 är som Big Brother. I slutet vinner man en summa pengar.
Avslöjar inte mer nu. Så sätt er bänkade framför tv:n 20,00svt1.

Bild lånad av svt

Såhär fin va himlen häromkvällen.

Nu börjar Halv åtta hos mig. Skriver inte mer för idag, hörs igen imorgon.
Puss och godnatt


Kim Fransson & Janet Leon

Denna underbara person. Han är mjuk och hård, men samtidigt lite blyg. Kim Fransson. Killen som va med i Made in Sweden och gjorde den underbara låten Three Floors Down. Låten är fantastiskt!
Lyssna på den på youtube.com.
Att gå från ett jobb som däckbytare till artist är stort! I alla fall för mig. Han har rösten och han sjunger som en gud.
Kim Fransson är "pricken över i:et"...perfekt med andra ord! :)

Även Janet Leon, en kaxig, ung tjej. Nästan lite fööör kaxig för musikbranchen skulle jag säga. Men hon sjunger bra, har det som krävs och även hennes låt är bra. Let go heter hennes låt. Den finns också på youtube...


När det gäller musikvideona så är Kims 1000 gånger bättre som Janets. Men båda handlar om olika saker och då kan dem inte vara lika.
Men det händer mer i Kims musikvideo än i Janets. Kolla själva så får ni se!

♥♥♥

Mikael Persbrandt (L)


Bild från stureplan.se

Har städat hela nedervåningen helt själv. På egen vilja till och med. Duktig som jag är! Imorgon blir det övervåningen.
Dammat, dammsugat och våttorkat golvet...
Dem ringde från Duka home och sa att vårt nya köksbord har kommit. Kanske att vi åker in och hämtar det idag. We need a trailer just. Men mammas kompis har ett som vi kan låna. Vår bil kan inte ta släp så vi måste vänta till brorsan kommer hem med sin bil. Åhhh...jävla pygmebil vi har haha :)

Kollade på Beck igårkväll. Gamen. Uuuhh, läskigt! Gud va Mikael Persbrandt (Gunvald Larsson) är snygg och härlig när han pratar:
- Vi kanske ska ta och köra upp en pickadoll i röven på honom.
Haha...vilket härligt språk!

Bild expressen.se

De där leéndet han har...mumma. Något alldeles speciellt

Själv är han väl typ 40 bast och hans fru eller tjej är väl i 20-års åldern.
 


Pappa vid 13

Bild lånad av aftonbladet
L
äste i den engelska tidningen på internet om denna
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2233878.ece förfärliga händelse.
Alfie Patten blev förälder när han va 13 år med grannflickan Chantelle Steadman, 15 år.
Dem hade haft oskyddat sex och efter någon vecka hade Chantelle börjat få väldigt ont i magen. Alfie och Chantelle hade besökt en läkare som frågat ifall dem hade haft sex och båda svarade "ja". Läkaren gjorde ett graviditetstest på Chantelle som visade positivt. Chantelle va gravid!
Båda va nervösa för att berätta om händelsen för deras föräldrar. Båda familjerna hade dåligt med pengar och levde på bidrag.

Jag har översatt hela sidan. Så vill du läsa om händelsen på svenska (sidan är rätt svårt att förstå ändå) klicka då här:

http://translate.google.com/translate?prev=hp&hl=sv&u=http%3A%2F%2Fwww.thesun.co.uk%2Fsol%2Fhomepage%2Fnews%2Farticle2233878.ece&sl=en&tl=sv


Bild lånad av aftonbladet.se

Tänk att bli morsa eller farsa när man är 13 resp. 15 år. Förfärligt.
Man bor fortfarande hemma, har ingen inkomst, skolan blir drabbad etc.
Jag som tycker att det är tidigt att bli gravid när man är 18. Men detta. Det överväger allt!
Killen ser ut som högst 8 år och flickan som en tidig 20-åring nästan.
Händelsen kom ut i media den 13 februari 2009

090216


G
odmorgon, har bryggt kaffe så ska gå ner och hämta en kopp nu och bre en frukostmacka...
Ska man ha macka med gurka och leverpastej så ska det vara leverpastej med gurka också. Leverpastej brett över HELA macka och massor av gurkor. Helst ett helt berg, (som jag tar hemma hos farmor eftersom hon gör gurkorna endast för mig! ) men det får jag inte för mamma eftersom alla tar slut så snabbt då. Det duger inte med bara 4 gurkor. Minst 6!
Ska bara springa och ta på lite kräm på händerna. Blir så väldans torr när det är kallt och vinter ute...

Vaknade relativt tidigt idag, pga att jag fick 2 sms (mobilen på högsta volym) så jag väcktes av det. Annars skulle jag säkert sovit till 12. Sms:en va från Telenor som ville någonting som jag inte läste ordentligt bara klickade på visa och valde en knapp att trycka på.
Det jag hann se va i alla fall att sms:en handlade om internet och mms.
Jag har hela tiden trott att jag kunde skicka mms med min nya mobil. Och för att kunna skicka mms så måste man ha internet.
När jag va i Malmö och skulle skicka ett mms så upptäckte jag att jag inte kunde eftersom det inte hände ett skit.
Så jag tryckte på datorn för en stund sen och gick in på Telenor.se och bad dem skicka en installation på internet och mms till min mobil. Så nu kan jag både surfa (dyrt!) och mms:a på mobilen. Härligt!
Tror inte jag skulle klara mig utan en mobil om jag inte kunde mms:a, sms:a eller ringa. Surfa gör jag på datorn hemma. Så det kan kvitta! 
Ibland när jag är i affärer och vill ha smakråd så brukar jag skicka iväg ett mms till någon som jag tycker ska få tycka till. Då är det väldans bra om man kan skicka mms med mobilen.

Får poliser bete sig hur som helst?


Alltså detta är fan ta mig inte klokt. Ska poliser få bete sig hur som helst? Det finns gränser!
Läste i en artikel i Göteborgsposten, sr, Hallandspostem etc. om poliser som misshandlat en kille som varit berusad i centrala Halmstad i december 2008. Dem hade sparkat och slått killen utan anledning.
Killen anmälde poliserna som begått tjänstefel.

Jag tycker inte att det är klokt. Visst, polisernas ord väger mer än alla oss andra, men det måste finnas en gräns!
Var tycker ni att gränsen ska finnas? När poliserna misshandlar människor som inte gjort ett fel och som bara är lite berusade. Kille som blev misshandlad va inte så berusad att han inte kunde stå på benen. Han va vid medvetande och förstod allt som sa:s och gjordes. Så vad hade poliserna för argument till att misshandla honom? Till och med killens kompisar hade tagit foto på när allt hände...bra gjort av dem, men jag tror tyvärr inte att killen får något för det som poliserna gjorde mot honom. Skadestånd etc.
Det skulle varit skillnad om det bara hade varit 1 polis som misshandlat, nu va det flera.

Rekordmånga samtal

Äntligen, ja äntligen är det efterlängtade lovet är. Gud va skönt det ska bli!
Har inget bestämt vad jag ska göra. Kanske åka till Gekås eller IKEA. Får se vad det blir.
 
Måste bara kommentera lördagens melodifestival. Den va inget bra alls! Där va inte en enda låt som satte sig fast på hjärnan. Dvs. att ingen va bra.
H.E.A.T och Måns Zelmerlöv som gick vidare va ju inga favoriter. Det fanns bättre som kunde gått vidare, men Måns har ju så många flickfans att alla röster gick till honom. Bara för att han är en "mums mums". Såg i ett inslag på tv att Måns hatar mums mums. " Dem är plastiga" var hans kommentar...
812 874 samtal kom in till melodifestivalen under röstningen i lördags. Rekord! Men egentligen, vi är ca 9 miljoner folk i Sverige och knappt 1 miljon ringer in och röstar. Jag trodde faktiskt att det va fler som ringde.  
Till andra chans kom Amy Diamnond. Hennes låt va Ok, men inte så bra. Har aldrig varit ett stort fan av Amy. Vissa av hennes låtar är "wow" andra är sämre.

Fredagen den 13



Tänk om det skulle finnas sådana här spårvagnar i Gbg, Sthlm etc. Fint kanske, men efter ett tag skulle man nog fått spel.

Idag är det fredagen den 13. Otursdagen!!! Vad kommer att hända idag då? Ännu har inget hänt, men det kanske kommer att hända. När vi ska hämta brorsan ikväll. Nej usch, så ska man inte tänka.

Oj...nu börjar Let´s Dance!

Times flies when you have fun

Denna omogna människa som inte har ett liv. Kommentera onödigt skit. Jo tack, jag skrattar åt dig med din fega jävel!!!
Tycker att det är fullständigt OMOGET...väx upp lillskit!

Över till annat. Låt tönten vara ifred...
Idag va det sista dagen på praktiken på Gröna Hästen. Nu kan man nästan känna att det är lite tråkigt att lämna stället. Skönt också eftersom det vart jobbigt där under en viss tid, men nu känns det tråkit för det har blivit roligare och bättre för varje dag. Och plötsligt så har 3 veckor gått och tiden är ute.
Han tackade mig för den tiden då jag vart där och sa att vi ses. Det gör vi säkert, dem dagarna när vi har teori där nere...vi har ju alkoholhantering där också, så visst finns det en chans att vi kommer att träffas. Absolut!

Annars har dagen varit mörk, inget nytt har hänt, förutom sms:et jag fick från Josefin om att hon bara hade behövt vara på sin praktik i 1 ½ timme idag och att hon fått en kokbok som tack för att hon varit där.
Jag jobbade fram till klockan 12,30...men skönt att jag kom hem relativt tidigt i alla fall.
Ingen lust att gå där och dryga en fredag. Där va inte så mycket gäster idag och det fanns inte så mycket mer för mig att göra.

Måste bara lägga in en bild på älskade AVOKADO..dem är sååå goda!

Inatt ska mamma och in till Halmstad och hämta brorsan. Som tur är ska inte jag köra.

Ha nu en bra helg, hörs kanske i helgen eller på måndag!
Ciao!


Outfit


Söndagens outfit, tycker inte det är lönt att visa dagens outfit eftersom jag bara går klädd i mjukisbrallor och en helt vanlig t-shirt. Tycker inte att det är lönt att klä upp sig om man ska jobba hela dagen och sen ta på sig fina kläder när man är svettig efter jobbet. Nej usch.

• Chinos från Gina Tricot (Malmö)
• Grå väst från H&M (Halmstad)
• Rosa T-shirt från H&M DIVIDED (Malmö)

Sitter och käkar kanelgiffel och dricker ett glas Kiviks pärondricka. Den är skitgod (ursäkta språket).
Har inte hunnit få i mig min dagliga fika. Hade egentligen tänk att jag skulle baka kladdkaka, men efter att ha diskat efter maten så hade jag verkligen ingen lust eller ork. Det går rätt snabbt att blanda ihop, men i ugnen tar det ju evigheter.
Får se om jag gör det imogon istället. Vill ha något gott i kladdkakan. Hackad mjölkchoklad kanske.


Nu ska jag käka kvällsmat...kollade lite på IKEA:s hemsida, hittade några snygga saker som ska köpas.
Dem har alltid något man vill ha!

Lothigiius


Denna gammla kudde...

Ärtsoppa med pannkakor, grädde och sylt stod på menyn idag. Inget jag gillar, ärtsoppa alltså. Pancakes är gott. Men maten duger att laga i alla fall.
Fick lägga de gula bönorna i vatten igår innan jag gick hem. Dem ska svälla där över natten. Helst.
Igår eftermiddag när jag kom hem så va jag så himla trött. La mig i soffan och vipps så somande jag och låg kvar i 2 timmar. Sen skulle mamma och jag in till Halmstad för att hämta vårt nya matbord som inte fanns hemma, men vi har gjort en beställning på det. Stolarna fanns däremot hemma så dem tog vi med oss hem.


Nää, dem kan inte mena allvar. Inte har det blivit modernt med dessa gammla kuddar igen. Sådana har ju min farmor (STICKAT SJÄLV). Fast dessa är väl av tyg, men ändå.
Där ser man, gammalt kommer och går. Dessa såg jag på indiska,om det är någon som är intresserad av att köpa sånna. 249 kronor.


Guuud så söt. Denna måste jag verkligen köpa. Underbar ju...den med gelehjärna eller marmeladbollar i. Snyggt!
Sånt gillar vi!

Dessa kopparna var ju väldigt självlysnade. Dock inte i min smak. Men ljuslyktona va ju urläckra. Dem kan vi ju ha på vårt nya köksbord. Eller?

Sitter och chattar med en kompis på msn nu...det blir lite mycket med alla sidor jag har uppe nu. Så jag avslutar mitt inlägg för denna gången.

Puss & Kram


Modernt ska det va!


Idag har vaktmästaen varit på besök hemma hos oss eftersom vi hade en pipande och mycket irriterande kran som stod och sköt när man inte hade så mycket vatten igång.
Vi fick en ny! Fantastiskt. En modern och fin. Det va på tiden!
Där är till och med diskmaskinsavstänging. Som man vrider av när man ska ha på disksmaskinen. Smart!

Imorgon ska vi åka till Duka i Halmstad och köpa detta snygga och moderna bord. Jag älskar dem borden!
Ovalt är läckert...hoppas dem har det hemma och att vi får plats med det i bilen. Annars blir det inte lätt.

Dessa svarta stolar ska vi ha till...svart och vitt är grymt snyggt tillsammans. Nu ska jag bara fundera ut vad som är snyggt att ha på bordet. Det ska inte vara för mycket saker. En marimekkoskål kanske eller en ljusstake..kom med förslag!
Blommor är ingen idé, bara så ni vet. I detta hushåll är vi skit dåliga på att hålla blommorna vid liv. Konstgjorda går bra.
Men kom med alla förslag du kan hitta på! Seriösa förslag alltså.

Nu ska jag titta på Halv åtta hos mig. Skriver mer imorgon eller ikväll

Nytt och frächt i sängen

Oooupps, dagen började inte så bra. Försov mig. Mamma skulle väcka mig och när hennes klocka va 06,30 (det är då jag SKA gå upp) så va min klocka 07,40...och jag och mamma börjar klockan 8,00. Så båda kom försent. Mest jag eftersom jag måste hinna käka frukost innan jag ger mig av på min praktik.
Appropå praktik så är det sista veckan nu. Tack och lov! Sen är det 1 vecka lov. Hmm, vad ska man hitta på då?
Är sugen på att åka till Gekås eller IKEA, men det är ju dem där pengarna som styr. Jag vet ju om hur mycket det går åt när man väl är där. Då snackar vi om tusenlappen...

Slutade från praktiken klockan 13,05. Gick hem och värde en sån där underbart god middag med inonesisk kyckling och basmatiris. Gott i gottans!
Har även hunnit byta lakan, påslakan och örngott. Så inatt sover jag bra. Jag sover alltid bra när jag har bytat sängkit.
Fast jag sover inte dåligt annars heller.

Nu ska jag fixa lite kaffe och fika tills mamma kommer. Hon slutar klockan 15,00

Påfyllning i garderoben


Tänkte visa vad jag har beställt på H&M i torsdags. 2 stycken glittriga ögonskuggor i silver och svart. Jag har så himla dåligt med ögonskuggor. Inga roliga färger liksom. Det kanske inte dessa heller e. Men dem är glittriga och passar bra till allt.

Svarta ballerinaskor till sommaren. Mina är håliga och trasiga. Och ett par svarta leggings. Mina gammla gick det hål på. Inte så najs.

Och till sist så köpte jag ett par gula jeans. Har alltid velat ha ett par gula jeans. Och snart får jag dem.
Riktigt snygga.

Har gjort iordning mig nu. Med make up och så. Ska bara ta på mig andra kläder också. Tror det blir mina nya, beiga chinos och ett par vita pumps till det. Har inte bestämt vad jag ska ha för tröja ännu.
Kanske lite somrig outfit. Skit samma!
Och mina nya armband och ringar ska jag ha på mig. Dem passar på mina högra fingrar, men dem är förstora på mina vänstra. Konstigt.
Vet inte om jag hinner skriva mer sen innan jag åker på 70-årskalas. Får se.
Men annars, ha en fortsatt bra söndag!

// Lothigiius


Och vinnarna är...


(Bild lånad av Svt)

Ett stort grattis till EMILIA och Alcazar som vann tävlingen i del 1 i Melodifestivalen ikväll.
Dessa går nu vidare till Globen.
Gratulations!
EMILIA var bäst av dem två, om jag får välja. Men Alcazar va också bra!
Heja heja heja!

Nu ska jag lägga mig, upp relativt tidigt imorgon 10,00 eller nåt sånt.

Godnatt!
Puss & Kram
Lothigiius


Black and White flower


Vaknade väldigt sent idag, närmare bestämt klockan 13,30. Låg lite till men tänkte på att hela dagen går ju (det har den redan gjort) så jag gick upp istället.
Började direkt på maten. Tur va att vi skulle ha enkel mat idag. Mjölkstuvade makaroner och köttbullar.
Stuvade makaroner eller bara makaroner är INTE gott utan ketchup. Jag får ju inte äta tomater och det är ju ketchup gjort av. Jävla skit! :(
Måste faktiskt erkänna att jag slarvar med "testet" som jag skrivit om innan. Igårkväll åt jag godis fast att jag inte får.
Jag tycker att min fingrar har blivit bättre för kortisonsalvan hjälper. Visst, jag kan ju inte ta den hela mitt liv, men efter ett tag kanske kroppen kommer på att jag kommer ta kortisonsalvan tills det gått över och då vänjer sig kroppen av salvan. Troligtvis!

Har tvättat håret och duschat nu. Skönt!
Imorgon blir det kalas. Tantkalas. Denna vackra blomma va vi och köpte igår. Vi hittade en snygg kruka och så bad vi floristen att göra något högt och snyggt av det. Såhär blev resultatet.
162,50 gick den på.
Mamma hämtade den på middagen idag så de gjorde inte den färdig igår. Bara för att den ska hålla tills imorgon.
Så att den inte vissnar. Det vore ju tråkigt.


Nu ska jag fixa lite kaffe, detta är en bild från när jag fikade med en kompis för en vecka sen.

Underbara cider


Va inom sysembolaget i Halmstad och köpte den nya Xider med smak av jasmine, persika och päron.
Jag älskar Xider, den bästa cidern tillsammans med Rekorderlig. Fillibabba!
Tillsammans med godis är Xiderns underbar!´

Älskade Gravendal har nog också kommit ut med en ny smak. Jordgubb med fläder.
Gud va cidertillverkarna är duktiga på att komma på smaker som passar bra ihop! Underbart!

Smörstekta popcorn. Yummi

Ska kolla på Let´s Dance nu. Ha en underbar kväll folk!
Puss
 

Ett glas vin...


Sitter och dricker ett glas vin medans jag pratar med min kompis Moa. Henne har jag inte träffat på VÄLDIGT länge.
Sen förr förra sommaren tror jag närmare bestämt att det va. Då slutade hon i min klass förgott. För Moa skulle flytta.
Jag trodde aldrig att jag skulle klara av skolan utan henne, men jag klarade det!

Idag har jag varit på praktik igen. Nu börjar servitrisen hålla på igen:
- Gör det, plocka disken, gå ut med soporna m.m.
Efter att jag varit på praktiken så gick jag hem och åt middag och sen åkte mamma och jag till Halmstad för vi skulle försöka att hitta en present till en vän till mormor som vi ska på kalas hos på söndag.
Men vi hittade ingen snygg blomma. Det är ju en blomma alla äldre vill ha. Svårt att köpa något annat då.
Sen va jag inne på H&M och köpte armband och ringar. Jävla skit också. I butiken så passade ringarna, men när jag kom hem så va dem alldeles förstora. Jag tog storlek L eftersom plomberingen satt ivägen i affären så tänkte jag att dem är ju lite mindre då så jag tar storlek L. Men det hade räckt med storlek M.
Så nu har jag skickat iväg ett mail och undrar om jag kan byta dem. Troligtvis inte eftersom man inte får byta accesoarer etc.
Hoppas hon fattar i butiken vad jag menar.

Snygga va?

Onsdagens lunch: Dillstuvad potatis och köttfärslimpa

Tisdagens lunch: Lövbiff, hari corverts, bearnaisesås, klyftpotatis

Grattis Viktor, Årets Kock 2009


Bild lånad av tv4.se

Grattis till Viktor Westerlind som blev "Årets Kock 2009". Han och kökschefen på Fredsgatan 12 i Stockholm bråkade om vem som skulle ta hem segern. Och det blev Viktor.
Jag skulle också vilja bli årets kock. Men inte ikväll och inte nu. För nu ska jag gå och lägga mig.
I mitt stora, härliga ½:a duntäcke. Som inte är så bra pga djuren. Men men, sova skönt måste man ju få!

Godnatt allihopa!
Imorgon är det fredag (yes!) och sista praktikdagen för denna veckan.

Johan Palm släpper skiva/singel



Det gick ju trots allt bra för Johan Palm. Sony Music har släppt en skiva eller singel tillsammans med Johan. Vet inte om den har släppts ännu men alla fans till Johan kommer ju definitivt att köpa skivan eller singlen.
Bara omslaget och bilden gör ju att tusentals kommer köpa den.
Härligt att det går bra för grabben då... Jag gillar inte hans musikstil, men det finns ju så många andra som gör det.
Kolla in Johan Palms hemsida eller webb som man kallar det. www.johan-palm.se

Nu ska jag tvätta av sminket, borsta tänderna, ta flour och lägga mig till sängs. Ska upp klockan 06,30 imorgon. Börjar praktiken klockan 8,00. Tidigt!
Att man aldrig får sovmorgon!

Godnatt alla läsare!

Bloggerskan KENZA gör tv-framgång...


Bild lånad av thevoice.se
Här sitter jag, nyduschad och har tvättat håret. Lika skönt varje gång...
Någon som kollade på Vakna Med The Voice imorse, sisådär klockan 07,30 eller nåt? KENZA, hon som har den mest besökta bloggen privat i Sverige var på besök hos Jacob, Paul och Josefin.
Har aldrig vetat om hur hon såg ut, vem hon va m.m.
Det enda jag visste va att hon hade en blogg. För det ser man när man ska logga in på sin egen blogg på www.blogg.se

I alla fall så slutade jag klockan 12,30 från min praktik. Det enda jag har gjort idag är att dela kyckling i mindre bitar och sen steka den. Panera och steka strömming. Usch, det är äckligt! En massa ben bara. Blä!
Så ja, har stått vid stekbordet hela dagen då. Rätt lugnt ändå. Jo, jag va och växlade 200 kronor till 1 rör med 5 kronor på banken.
Sen frågade jag och jag fick lov att sluta, eftersom jag hade bytat om och allt för att gå till banken.

Lägger in en bild på vår grannes hund som stod vid dörren och väntade på att få komma in. Undra ifall dem har glömt att ta in den efter att den varit och gjort sina behov i trädgården. Det såg i alla fall lite roligt ut att den bara stod där ute i det kalla vädret och ville komma in i värmen.
Den där lilla svarta saken är hunden...om nu inte redan förstod det.

Nu ska jag gå och föna håret. Det lägger sig så fult annars. Platt och fult! 

Puss
Lothigiius

Jag fryser och är trött


Köpte en present till mamma, men den får hon inte öppna förräns på Alla Hjärtans Dag

Inhandlade mig en ny plånbok i fredags. Det va REA och då måste man passa på.
98 kronor, har kostat 198 innan, så 100 spenn tjänade jag.

Imorse va jag hos tandläkaren, hade några hål, inte jättestora, men dem behövdes lagas. Efter det drog jag tillbaka till min praktikplats och jobbade fram till 13,40, trodde jag skulle fått gå hem innan, men tydligen inte.
På praktiken har jag fått steka fisk, fast med ett par stekhandskar som jag fått av mamma. Så jag inte bränner mig igen. Dem hjälpte verkligen. Sen fick jag steka kyckling. Och så har jag fått gå till Ica för att köpa saker till restaurangen. Bananer, mjölk, hjortronsylt, gräddfil, fetaost m.m. Hjortronsylten skulle kletas på kycklingen.
Det blir säkert gott. Och så har jag fått göra en pastasallad.


Nu ska jag läsa metro från i torsdags, har fortfarande inte hunnit läsa. Och så ska jag koka lite kaffe och göra iordning lite smörgåsrån...

Hörs!

Tantkalas


Jaha, då vart helgen snart slut. Det är inte länge den varar. På fredagen känner man att äntligen har man en lång helg framför sig, men icke. Plötsligt är det söndag och var har helgen tagit vägen? Helt borta, har inte fått gjort ett smack, eller okej. Lite har jag faktiskt gjort,
Igår eftermiddag var jag ute och gick en promenad. Kanske i lite saktare fart, men jag va ute i alla fall.
Idag var jag på "Sjökvistens" och skule kolla på en present till en av mormors kompis som fyller 70 år nästa vecka. Så då blir det "tant"-kalas. Fast det är rätt kul det med, kaffe och kakor i mängder. 7 sorters kakor you know.  
Efter kalaset lär man ju få promenera i timmar för att få bort alla kalorier från kakorna. Inget att se fram emot.
Tänk om man skulle ätit alla kakorna på bilden, man skulle ju fått gå av dem hela livet haha.
I alla fall så hittade vi inget att köpa till henne.
"Sjökvistens" är ett ställe där det är en massa begagnade, gammla saker. Porslin, glas, möbler, tyger etc.
De är rätt dutiga på att ta betalt. Tyvärr. De har fina skålar på fot som jag gillar, men dyra. Det finns ju billigare på loppisar.

 
Brände mig på praktiken i fredags. Jag skulle steka spättafileér och den stektes i olja och vips så stänkte det massor av olja upp på vänstar underarmen. Fyfan va ont det gjorde!
Tyvärr så tvättade jag inte det med kallt vatten på en gång. Dumt gjort!

Måste sticka nu...ett tv-program börjar nu!

Kram
Lothigiius

RSS 2.0