Te och senap från Apoteket

 

Va på Apoteket igår och fick syn på att de sålde te och senap. Man fick provsmaka både teét och senapen och de godaste teét var detta Rooibos med smak av kardemumma och kanel! Julens kryddor! Hatar egentligen te, men detta var jättegott!
Senapen var också en riktig höjdare! Grovkornig senap är gott till julskinkan! 39 kronor stycket!

Såhär ser teéts färg ut! Drack det till frukost! Teét får ligga ca 4 minuter för att det ska uppfylla sin smak tycker jag. Där står på förpackningen 3-5 min.
 
Började även sätta upp lite ljusstakar och stjärnor i fönsterna igår. Visar bilder hur det ser ut på kvällen med sen!

Nu gör jag brunkål, den kokar förfullt just nu! Och det ska koka där i några timmar till! Under tiden blir det fika, kaffe och kanelgifflar.
Imorgon är det julskyltning i stan. Går väl dit en liten runda, ska hämta morsan på hennes jobb vid 16.30 så hinner inte vara i stan så länge.



23/11 Fransk afton 18.00


Ska egentligen sova nu, men skriver ett snabbt inlägg för imorgon hinner jag inte blogga. Ska upp och köra mamma till jobbet kl 06.30, (jag behöver bilen) sen hem och sova i 2 timmar och sen in till Halmstad och handla mat. Klockan 13 börjar jag skolan. Vi ska ha fransk afton på restaurangskolan. Så vi jobbar kväll imorgon till ca 21. 


       Förrätt:                          Varmrätt:                          Dessert:

           *                                     *                                     *
  Fransk löksoppa                     Lamm            Crepes med nötfyllning och vaniljglass

           *                                     *                                     *
 Sniglar Provencale                Blåmusslor        Ostbricka med franska ostar samt tilltugg



Bon appêtit!
Passez une bonne soirée et bonne nuit!


19 november 18:54


Härlig frukost va? Fasiken vad man håller sig mätt länge när man äter både mûsli, yoghurt, macka och kaffe till frukost. Skulle lätt klara mig utan middag! Och det är en god frukost också!

Kappahl har skaffat ett eget bonuskort, förr samarbetade de med Coop. Fick deras kort hemskickat med posten och fick 50 kronor i gåva. Tog en ring för pengarna. Kostade exakt 50 kronor. Det enda snygga de hade på Kappahl typ!

En outfitbild från i veckan. Den rosa tröjan köpte jag i Paris. På H&M! Men som det är med alla H&M butiker så har de ju den självklart i Sverige också!


En massa goda desserter vi gjorde i skolan nu i veckan. Jag gjorde pannacottan och kladdkakan med daimgrädde!

Slagit in en av tre julklappar till morsan! Jag är alltid tidig med julklappar, men nu är det inte så långt kvar. Drygt 4 veckor och 5 dagar kvar!


Har även fått iordning på mitt projektarbets-bord där jag har allt mellan himmel och jord. Hade i alla fall! Nu är allt undanröjt för jag är färdig med alla dukningar, bara att sätta ihop och trycka boken och sånt tråkigt pappersarbete kvar! Men vi tar en dag i taget. Har till april på mig då det ska vara klart!
Kolla min pärm jag gjorde om lite. Har knappt några papper i den, men den ska nog fyllas!

Imorgon åker jag och farsan till Malmö. Vi ska kolla in det nya varuhuset XXXL Lutz, käka på nån restaurang samt hälsa på farsans moster.
Upp tidigt med andra ord. Klocka 8 kommer farsan och hämtar mig! Och det har även börjar snöa och det är 0 grader ute just nu så jag hoppas inte att det är halt imorgon!
Nu ikväll blir det Idol och mys!

Tack Duni !



Har ni kollat på "Så mycket bättre" på tv4? Svårt att missa kanske! Jag tycker detta programmet är ett riktigt lyft för tv4. Det finns så mycket skitprogram nuförtiden,  men detta är verkligen en höjdare!
Plura, Thomas, September, Petter, Lasse, Lill-Babs och Christer passar så bra ihop! Det kan inte bli bättre!
Ikväll är det dags igen, del 4 och ikväll är det Lill-Babs dag! Spännande...



Ett annat höjdarprogram, snäppet efter "Så mycket bättre" är "24 timmar" på tv3. Två kändisar som inte känner varandra träffas och umgås i ett hus i stockholms skärgård i 24 timmar. Det första programmet var med Marcus Schenkenberg och Pernilla Wahlgren. Riktigt bra program! Nästa gång är det med Maria Montazami och Anna Book!

Söker sponsorer till mitt projektarbete, en dukningsbok. Men det går inte så bra! Ingen vill sponsra med pengar, bara saker. Så igår fick jag 2 paket servetter från Duni. De vita servetterna fick jag dock för att jag var med i en undersökning på deras hemsida. Som tack! Med tack för servetterna ändå Duni! Fast att jag inte kommer använda dem i någon dukning, för alla dukningar är redan gjorda!




12 november 2010 19:29

Dags för en uppdatering kanske? Ja det vore ju på tiden! Det har varit så jävla mycket denna veckan. Bara en massa propjektarbeten och skolarbeten. Det är så typiskt nu när det inte är så långt kvar till jullov, ja då börjar alla jävla läxor och skit!
Nog om det! Det var ju halloween förra lördagen och då var jag och mamma och tände ljuset hos morfar ♥, gick en mysig promenad på kyrkogården här där vi bor. Jättemysigt med alla tända ljus och alla gamla par som gick tillsammans och kollade precis som vi. Fast vi är ju inte gamla!

 
Va och hämtade de tunga sakerna på IKEA. Fick låna en skåpbil på pappas jobb.
Bordet är uppsatt, men skänken och vägghyllan/skåpet ska mammas lillebror komma och sätta ihop snart.
Men en bild på bordet kan ni i alla fall få se!
 
Äppelkaka från IKEA FOOD är den godaste äppelkakan i hela världen, nästan i alla fall! Men den är mycket god!



Veckan i bilder

Okej, höstlovsveckan har gått otroligt snabbt! Fest, fix med ny mobil, Ikea, jobb och mycket mycket mer. Har inte fått vila ut en enda dag. Vilket hade behövts! Troligtvis på söndag om ingen annat inträffar. Här kommer i alla fall en väldans massa bilder från veckan!


Nu när november månad är kommen är det värmeljus som gäller på kvällarna, och på de tidiga morgnarna till frukosten! Klockan 8 är det ju kolsvart ute! Usch, jag hatar november!!!

Provade Milk-Slice...trodde den skulle smaka som kinderägg, men fyfan så äcklig! Kostade bara 2 kr på Willys, så kunde inte låta bli att prova!

Två goda Rekorderlig (2.25 VOL %) med smak av persika-citronmeliss och smultron-kiwi. Såg de första gången i Sthlm. Måste ni testa! Dessa kommer att avnjutas ikväll till Idol!

Var och köpte en liten pumpa till morfar. Som jag ska pynta med på hans grav :)

Har planerat en massa med jobb och skolarbeten! Man klarar sig inte utan en almanacka! Livsviktigt! Annars hade mobilen blivit full med anteckningar och alarm på allt man skulle komma ihåg att göra.

Det har inte blivit mycket sömn i min sköna säng! Tyvärr! Hade behövt allt som heter VILA!!!

Blev en tripp till IKEA igår, mycket trevligt! Det nya IKEA i Helsingborg har ju blivit så stort och så fint! 2 våningar

Köpte denna tv-bänken och väggskåpet/hyllan som vi ska åka ner och hämta imorgon, med en större bil!

Köpte även detta bordet. Hämtas också imorgon!

God fika på IKEA. Oj, mammas hand kom med!

God kebabpizza från i onsdags! ♥

Julreklamen har börjat komma! Det är så himla mysigt, julreklam och en kopp kaffe. Vad tycker ni om julreklam? För tidigt redan?

Körde till morfars grav idag och gjorde fint nu inför allhelgona imorgon. Ska åka och tända ljuset imorgonkväll! Älskar allhelgona och kyrkogårdar då! Det är så fint med alla tända ljus! ♥

Tycker det blev jättefint med juldekorationen och pumpan!

Dagens lunch, thaimat! Hemgjord! Skitgott!

Förövrigt är jag väldigt nöjd med kvalitet på bilderna i den nya mobilen. 3.2 megapixel!

Ja detta var väl allt, nu börjar min tv-kväll! Imorgonbitti blir det IKEA igen och hämta sakerna! Upp tidigt med andra ord! Usch...


RSS 2.0