Min årskrönika



Gott nytt år vill jag säga till alla mina läsare här på bloggen! Jag hoppas erat år har varit fantastiskt och att ni fått gjort mycket kul! Hur ska ni fira in det nya året? En stor fest kanske, eller bara vara hemma med familj och vänner? Själv ska jag "bara" vara hemma med min mamma och mysa. Vi ska dricka vin, käka god mat och framförallt bara mysa och umgås!
Som ni kanske har förstått så är jag inte en festprisse så jag sitter hellre hemma med gott sällskap än att supa mig redlös :)
För att göra detta inlägg lite roligare tänkte jag nu skriva en årskrönika om vad som hänt under det gångna året, både roliga och tragiska saker. Häng med!

Januari
Ja januari var inget bra år för mig och min familj. Farmor gick bort den 2 januari och det kom som en chock fast att vi visste att hon var sjuk och dålig. Men det blir ändå ett slag i hjärtat, dedär samtalet om att farmor hade avlidit! Mer om farmors bortgång kan ni läsa under arkivet "januari 2010".
Dedär med att ladda ner en massa filmer hade blivit en nyhet för mig och det laddades ner och kollades på mycket bra och sevärda filmer.
Städningen och all rensning av farmors lägenhet i Malmö innebar att jag drog mig med en massa saker hem, vilket jag tycker är kul då det är roligt att göra om vissa saker men ändå minnas att det var farmors gamla sak. Just nu sitter jag vid farmors köksbord som hon alltid åt middag vid. Här har jag min laptop och detta är mitt lilla kontor med papper och arbeten som ska göras. När jag flyttar hemifrån tänkte jag måla om bordet eftersom det flagnat av en massa färg och bordet ska få behålla sin fina bordsskiva som den är men det ska målas om med ny vit härlig färg på kanterna och de tre stolarna som tillhörde bordet ska målas svarta.
Jag är väldigt glad att jag tog det jag tog och jag tog hellre för mycket i lägenheten är förlite, för sen var det ju försent! En servis från Rörstrand med ugnsformar fick också följa med. Kolla i arkivet "januari 2010" för att se vad jag tog med mig hem ifrån lägenheten.
Sen var det ju begravning och den var inte rolig det minsta, så därför vill jag inte prata med om den för då kommer jag börja gråta!
Så det blev inte så mycket uppdatering på bloggen under januari månad, och jag hoppas ni förstår varför det inte blev det! Man prioriterar familjen före bloggen!
Februari
Jag drömde mig bort i körkortets värld och pluggade ett tag, sen stannade det upp eftersom jag insåg hur jäv*a tråkigt det var! Lite förkylning och drömmar i klädernas värld tog istället över!
Mars
Mars inleddes med att vi krockade, inte allvarligt som tur var! Men vi blev påbackade på Willys och även om det bara blev en buckla så kostar det skjortan ändå!
Jag hade praktik i köket på Pensionat Enehall i Båstad under 3 veckor. Och mitt internet började krångla som aldrig förr!
April
Life of Ryan hade premiär med säsong 3 och jag var överlycklig! Det var påsk och jag började få upp nystan av Canvas-skor! Övningskörandet började ta fart! Äntligen!
Maj
Mormor flyttade till äldreboende och det var ett stort och jobbigt steg för henne, hon både ville flytta men ändå inte. Och man kan ju förstå varför, det är ju kanske inte drömsenariet när man bli äldre!
Det blev en tripp till Malmö med mamma för en massa shopping! 2 Iittala vitvinsglas införskaffades då det var extrapris! Ordinarie pris är 149 kronor för 1!
Å mamma fyllde år!
Juni
Detta var en händelserik månad! En tripp till Iittala-outlet i Höganäs där jag köpte 4 Essence vitvinsglas. De är så himla fina! Så nu har jag 6 stycken!
För första gången övningskörde jag till Gekås! Där det blev lite shopping. Min kusin Jacob tog studenten! Kronprinsessan Victoria och Daniel gifte sig vilket var en stor sak för Sverige! Jag kollade på bröllopet från morgon till sen kväll! Det blev inte så bra att sitta still en hel dag efter att ha ätit lunch, fikat, frukost osv. vilket resulterade i kräksjukan dagen efter!
Jag fyllde 18 år vilket självklart firades med familjen! Midsommar, solande och en massa avkoppling!
Juli
Jobbade en massa på mammas jobb. I köket. Köpte en skitsnygg camouflage Friis & Company väska på Bubbleroom! Upptäckte en skön reggae-artist kallad JahVibe! Massa skönt häng ute på verandan med drinkar och skön musik! Var i grötvik som ligger i Halmstad en massa gånger och bara tog det lugnt till ljudet av havets vågor!
Skaffade Skype! Köpte ny soffa! Lite nya inredningsmöbler och detaljer från IKEA.
Augusti
Upptäckte den fantastiskt goda ölen Red Stripe från Jamaica! Kollade massa film, njöt av solen, var på Malmöfestivalen med pappa! Och så fick jag äntligen det efterlängtade körkortet! YES!!!
September
Kunde köra och shoppa SJÄLV i Halmstad, Var i Frankrike och Paris med klassen vilket var en upplevelse i sig, kom på att jag fortfarande inte visat bilder från Paris här på bloggen, så det kommer antagligen nån gång! I promise! Var borta i 1 vecka och kom hem, fick tvätta en massa, boka tågbiljett till Stockholm för 2 dagar senare skulle jag ha praktik i Stockholm på restaurang Le Rouge i Gamla stan. Det blev rätt stressigt innan jag väl satt på tåget på väg upp till Stockholm. Den praktiken var också en händelse i sig. Men trevligt! Jag och kompisen jag åkte upp med bodde i en lägenhet och det känns skönt att ha testat på att bo ensam i 2 veckor! Klara allt själv, för den ena veckan bodde vi med en släkting till henne!
Oktober
Praktiken fortsatte! Jag skaffade en ny mobil, en Samsung S5230! Touch! Jättefin och jag är jättenöjd med den! Och så blev det 18-års fest för Linnea i klassen vilket var skitkul!
November
Handlade på IKEA, gjorde Allhelgona fint vid morfars grav! Blev sponsrad med servetter av Duni till mitt projektarbete! Världens bästa program Så mycket bättre på tv4 hade premiär! Det blev rätt mycket arbete med projektarbetet! Vi hade Fransk afton på restaurangskolan. Det var vårt uppdrag när vi var i Paris, att själva, klassen ihop kombinera en 3-rätters fransk meny! Jättekul!
December
Sista månaden på året! Julpynt, Musikhjälpen som ägde rum på Gustav Adolfs torg i Malmö var en succé som alla år! Jason, Martina och Nour var programledare och jag kollade nästan dygnet runt! En tripp till Malmö med mamma för julshopping! Klä julgranen och självklart fira julafton! Och idag är det nyårsafton och jag sitter här!

Detta var mitt gångna år!




God Jul & Gott Nytt År önskar Lothigiius!

En liten hälsning från mig såhär i juletider! Inte haft tid att vara inne på bloggen så mycket, så nu tänkte jag lägga in lite bilder från julen!









Ett gammalt laptopskal som jag aldrig haft tid eller ork till att klistra på datorn, men nu när brorsan var här på julafton så passade det ju bra!









Lite julklappar, fick även ett displayskydd till mobilen så jag slipper repa det. Hann även med att göra lite julgodis mellan jobbvarven. Rocky road, bounty och vanlig smält marabou som blev över som jag hällde i hjärtformar.

Detta var min jul, var hos en kompis i klassen som fyllde 18 på juldagen, stack ut i Halmstad efter, men där var så långa köer till alla ställen så det blev bara en liten snabb runda på Tre Hjärtan innan jag följde med brorsan hem som hade lite kärleksproblem. Kände att han behövde stöd så jag stannade kvar i hans lägenhet i Halmstad och åkte hem på eftermiddagen dagen efter. Kallt som fan i hans lägenhet, sov bara med en filt och en kudde. Kaaaaallt...!
Nu är det snart nyår och vi får se hur det nya året inleds!

Julgranen är klädd

Jobbat hela helgen och igår efter jobbet var jag i Halmstad en sväng och letade efter en kjol, hittade dock ingen men köpte ett par jeans istället och det går ju lika bra. Köpte även nya tights eftersom jag upptäckte ett hål i de gamla. Fick även köpt julklapp till brorsan. Och så hann jag med att sätta upp julgranen och klä den! Idag ska vi sätta fram tomtarna och ännu mer julstämning!


Dr Oetker pizza jag åt i onsdags när jag jobbat och när morsan va på julbord med jobbet! Med hemmagjord pizzasallad!

Morsan fick en stor påse Twist från hennes jobb. De köper ju in kartongvis där!

Köpte en fin tvåfingersring på Glitter igår!

Mina nya jeans från H&M

Nu är julgranen uppsatt, plast iår! Brukar alltid ha en riktig gran, men sen farmor gick bort i januari så tog jag hennes julgran, i plast. Tycker den är så fin och det ser ut som en riktig + att den är tät, det är inte många plastjulgranar som är det! Har hört att man kan köpa julgransdoft, får väl göra det eller så får jag ta in lite kåda från en riktig julgran, haha! För det är ju doften som gör känslan, eller?

Började 8 idag och fick sluta 8.30 och nu börjar jag inte förrän 11 så jag gick hem. Ska dricka varm choklad nu och öva på drinkar som vi ska kunna kl 11. Bla Cosmopolitan, San Fransisco, Black Russian, White Russian osv.




Julshopping

Kom just på att jag inte visat er vad jag shoppade i Malmö, så därför tänkte jag visa er det nu.  


Fick enn jättefin papperspåse på Gina Tricot. Har alltid tyckt att det är de dyra och fina butikerna som ger ut papperspåsar, men denna gången fick jag äran att få en fin påse! De är mycket lättare att hålla i och de blir inte så jobbiga som vanliga påsar! Som blir missfärgade om det regnar!

Fint med alla ljus i Malmö. Trosorna är ifrån Gina Tricot

Tröja från Gina Tricot och trosor ifrån Lindex

Spetströja med långa ärmar med linne i (som man kan ta bort) från Lindex och oversizetröja från H&M

Halsduk från H&M och armband från Kappahl

Fin camouflageväska från Lindex och skor från Din Sko

Jättegod doft på en parfym som jag faktiskt köpte på H&M. Kostade inte mer än 40 kronor och det är EdP. Doften sitter i hela dagen! Pga att det är just EdP! De billigaste parfymerna är nästan alltid godast! NÄSTAN!



Musikhjälpen i Malmö




Idag började Musikhjälpen 2010 med Jason, Nour El Refai och Martina. Sitter och kollar just nu och detta ska fortsätta i 6 dygn till. Ska bli kul att ha något att lyssna på, på radion samt att kolla på i tv:n
Nu ska jag fortsätta kolla!


Till babyn...


En perfekt julklapp till babyn kanske?


2:a advent


Idag är det den 2:a advent och det innebär ju mys hela dagen! Tända det andra ljuset och bara mysa. Ikväll är det Beck på tv, får se om man hinner med någon film som jag har på datorn också.
Va en runda hos mormor i eftermiddags och snackade lite med henne. Skulle köpa lite varor till henne. Jävla jobbigt väder att köra bil i. Massa snö på vägarna! Det gäller att man håller sig i de spåren som alla andra bilar har kört i för råkar man köra på snön så får bilen inget fäste och bakändan vill åt andra hållet. Sånt e jobbigt! Hatar att köra bil när det är snö! I alla fall längre sträckor!

Imorgon är det måndag och ny skolvecka! Har webbkunskap på morgonen kl 8 där jag gör en egen hemsida. Hade ingen rolig idé på någon hemsida så gör en julsida med recept och sånt. Passar ju bra nu när det är jul! Sen ska vi vara på restaurangskolan tills vi slutar kl 12.40 eller nåt sånt. Ska förbereda all julmat för på tisdagen börjar våra julbord! Fullt med gäster alla dagarna! Inte en enda plats finns kvar! Så det blir mycket köttbullsrullande!
Nu ska jag kolla på Svenska Hollywoodfruar, missade halva programmet i måndags då jag och mamma satt på tåget påväg hem från Malmö. Försenat som vanligt nu i vintertider!



Advent

 
 
 
 

Julmysigt hemma hos mig!
Bilder från shoppingresan i Malmö kommer i nästa inlägg, så kolla in då och då!



RSS 2.0