Ananas drink

Idag är en slappedag. Sov till ungefär 11, lagade mat och sen har jag bara kollat på tv. Kollade avsnittet av Tinas Cookalong där Carolina Gynning var med. Hon var väldigt rolig! Tina frågar:

- Har du gjort egen potatismos någon gång?
- Haha nej, aldrig!
- Eller jo, det är klart jag har, det har väl alla?!

Haha aa, jag hoppas det! Att alla gjort hemmagjord potatismos någon gång. Själva!
Har kollat på nomineringarna till Blog Award 2009 på tv400. De visas där lite när som...
Nu blir det The Hills tittande fram till kvällen. Ikväll började den 5:e säsongen av The Hills på MTV. Verkar bli en bra säsong med mycket salgsmål och gräl!

Ikväll måste jag blanda en ananasdrink till mig! Har fortfarande inte hunnit med att göra det! Något att se fram emot!

 


Anna Anka, vilket namn!


Dagens outfit är beiga chinos från Gina Tricot och t-shirt från Gekås. Hade converseliknande skor till :)

Idag är det fredag! Underbara helg är äntligen här! Något jag sett fram emot, ska inte göra något speciellt, vad jag vet ännu. Men det är ändå skönt med helg!
Har varit en jobbigt vecka. Är så jävla förbannad på flera i klassen, att de alltid ska lägga sig i sånt som inte rör dem. Åhhhh!!! Jag skulle kunna kasta dem i väggen flera gånger! Så de känner smärtan!
Men man får räkna till 10 och börja om helt enkelt, inte lätt vid alla tillfällen, men man får försöka. Igår hjälpte det inte och jag blev fly förbannad. Även på Facebook, där det blev en jävla konversation.

Ikväll ska jag se på Skavlan. Anna Anka ska vara med :) Hon är ju väldigt speciell. Därför jag tittar, fast hon är rätt rolig också!
Anna anlände till Sverige igår. Hon åker hem till Los Angeles igen på lördag.
Förresten, har ni hört om värdedepårånet i Stockholm. Eller ja, det kanske inte varit så svårt att undvika då de pratades om detta överallt, på Efterlyst, nyheterna, radio m.m.




Grattis Michael Persbrandt som fyller år idag! ♥ Snyggingen

Köpte chokladstänger på chokladbutiken till fikat idag. Kändes lyxigt! Nougatkrisp ♥ I´m in looooove!

Nu ska jag snart fixa nachos till kvällen.
Ha en bra helg!


Höstklädd


Har gått på en förskylning. Än så länge är det nåtsånär okej, men näsan rinner hela tiden. Har varit hemma från skolan idag, imorgon blir det skolan igen!
Skolfotot kom igår, jag köper bara skolkatalogen och de enskilda fotona, men i år tog vi inte några enskilda. Så det blir en skolkatalog i alla fall. Fast den kommer inte förräns senare. Förra året kom den i november. Så rätt sent...

Gårdagens outfit är jeans från H&M, nitskärp från Gekås, lång 3/4 tröja från Gekås och armband från Gekås.


Ikväll är det Idol! Har kollat på dagens avsnitt av Riverside. Kollar ni på det? Jag tycker det är skitbra!
Jag har fått ett blåmärke på min arm, gör jätteont! Jag kan inte komma ihåg att jag har slagit mig eller nåt sånt. Helt ömt!
Vad ska jag skriva mer?...Jo dagens outfit är jeansleggins från Gina Tricot, t-shirt från Gekås, pumps från Indiska, jacka från H&M och klocka från Ur & Penn. Kände mig lite höstigt klädd idag :) Mysigt! Och så tänker jag på en viss person (L)
Dagens lunch blev stekt fläskfilé, klyftpotatis, bearnaisesås och grön sparris. Mumsigt!
Imorgon går jag i skola till 16.30. Har vegetarisk matlagning från 15.10 till 16.30 så det blir en lång dag! Vi ska inte laga mat utan prata om vegetarisk matlagning. Vi lagar mat varannan gång.
När jag fick mitt schema när vi började skolan så hade schemaläggaren inte skrivit in den vegetariska matlagningen, så egentligen slutade jag 14.30, men sen kom det ett nytt schema och då visade det sig att jag gick ända till 16.30. Tråkigt men sant! Känns som man inte gör annat än att vara i skolan!
Måste svara på en jädra massa kommentarer nu. Har inte gjort det på ett tag, ibland orkar jag bara inte. Men nu måste jag ta tag i det. I alla fall minska inkorgen på kommentarer.


Lunch i helgen är kotlett, rödkål, potatis, brunsås och sparris

En gammal outfitbild. Jeansleggings från Gina Tricot och t-shirt/linne från Gekås

Ha en fortsatt bra onsdagkväll!


1 år sen



Måste skriva ett inlägg om att idag är det 1 år sen jag gjorde min tatuering. Den 18 september 2008! :) ♥

Nu blir det Dirty Dancing!


Resultat: Långa fransar!


Var på Ica Supermarket idag och såg att det kommit en ny chips-smak. Sourcream & Bearnaise. Låter verkligen inte så gott, men det är kanske skitgott! Någon som smakat och vet ifall de är goda? Jag får väl testa de någon gång. Dock inte till helgen, för då blir det vanliga Sourcream & Onion och vitlöksdipp. Självklart lösgodis! Maxi hade billigt denna veckan, så det blev en tur dit igår för att handla godis. Älskar Fazer choklad!

Dessa gillar jag! Och de ska vara kylskåpskalla. Annars är chokladen äckligt varm!
Varit hemma från skolan idag. Har haft ont i magen hela natten och även nu under dagen. Mamma köpte något på Apoteket som smakade fruktansvärt äckligt! Men det har hjälpt lite...
Precis druckigt kaffe, sitter här med en morgonrock över mig. Fryser, mina fingrar är helt vita, så mycket fryser jag. Vore gott med en varm dusch! Kanske senare...
Testade den nya Maybelline Collosal Express Mascaran idag som jag köpte på Gekås. Den är riktigt bra! Man får jättelånga fransar, trodde dock att fransarna skulle synas lite mer på avstånd, eller färgen. Men den är OK!
Tog en bild så ni får se hur långa fransarna blev! Man kan ju dutta på ännu mer mascara om man vill att de ska synas bättre. Men till vardags så duger detta!

Rätt dålig bild, men man ser i alla fall!

Köpte den nya Veckorevyn på Ica. Alla nominerade bloggar till Veckorevyns Blog Awards 2009 finns listade. Jag har redan varit inne på Veckorevyns hemsida och röstat på de bloggar jag gillar!



Ha en bra fredagskväll!


Män som hatar kvinnor


Ledsen för dålig uppdatering, men jag tänkte skriva igår men var riktigt trött och somnade på soffan. Idag har jag väldigt ont i magen, vet inte vad det är. Troligtvis magkatarr som jag har! Väldigt jobbigt i alla fall så jag tror jag ska gå och sova nu. Det är jobbigt att vara uppe när man har ont i magen. Vet inte om jag kommer kunna sova men jag ska försöka!
Får se om det blir någon skola imorgon, beroende på hur ont jag har!
Så nu blir det till att krypa ner under duntäcket...hör av mig imorgon!

Har glömt berätta att jag tittade på en underbart bra film i söndags, lite läskig. Men bra! "Män som hatar kvinnor" Där kommer 2 uppföljare som jag ska se när de kommer!


Puss & Godnatt


Leksaker


Dagens outfit är tröja med puffärm från Gekås och jeans från H&M :)

Ärligt talat...så kan jag faktiskt känna ren avundsjuka för att det finns så många fina, söta och verkliga leksaker för barn. Om jag nu ska kalla detta leksaker. Snarare köksutrustning.
IKEA har en hel del saker inom barn-området. Och eftersom jag går på hotell & restaurang så är det kanske en självklarhet att jag tycker att just dessa saker är imponerade och att jag blir väldigt avundsjuk!!! PÅ RIKTIGT!
Kolla bara in dessa riktiga glas, bestick, tallrikar, skålar, kaffe/te-serviser, mjölkkanna, sockerskål och ett riktigt kök i miniatyrstorlek! Inte fan fanns detta när jag var liten.
Om det hade funnit så hade jag nog varit världens lyckligaste barn!
Jag skulle också vilja vara 4 år idag och kunna leka med dessa saker. Dessa möjligheter fanns inte när jag var liten, inte i riktigt glas, porslin och riktiga bestick! Nej, då fick man allt vara nöjd med plast!
Och det är mycket roligare med verkliga prylar såsom besticken, fast dessa med rundade kanster för säkerhetsskäl. Eller tallrikarna och kaffe/te-servisen i porslin och vackra, pastellfärger...Jag vill också vara barn!!!
Jag har visat er hur vårt köksbord och stolar ser ut och allt det finns i miniatyr för barn. Inte på IKEA då, inte just det det vi har hemma, men det finns på DUKA. Det verkar dock inte som att DUKA finns längre...men i alla fall. IKEA har ju andra roliga matbord och stolar för de små barnen.
Jag sitter här och tänker tillbaka på när jag själv var liten och lekte med leksaker, som man då, när man var i den ålder tyckte var roligt att leka med! Skulle jag visa ett barn vilka saker jag lekte med när jag var liten så skulle barnet skratta eller inte ens bry sig om vad jag pratade om.
När jag var liten var det bara de ungarna som hade rika eller medelrika föräldrar som fick Skrollan-dockan eller alla de dockorna som man kunde mata med välling och som kunde prata. Själv satt man där på golvet och pratade för sin egen docka och trodde på riktigt att det var dockan som pratade. Ja, barn har vi ju alla varit!
Det kan hända att detta inlägget irriterar och retar upp en del människor, men det är såhär jag såg min barndom och fortfarande ser idag. Detta är vad JAG tycker! Och jag hoppas innerligt att ni har respekt för vad jag tycker. Ni får jag skriva vad ni tycker, men det är såhär jag tycker och inget jag kommer ändra på.

Kolla in dessa prylarna! :


Te-provning


Dagens outfit är jeans från H&M, tunika från GeKås (nyinköpt), kofta från GeKås och halsband från GeKås (gamla)

Idag hade vi dryckeskunskap och vi pratade om te. Jag gillar inte te, men det var intressant att höra mer om det. Vi fick provsmaka 7 eller 8 olika te-smaker. Själv tycker jag att alla smakade likadant. Tycker inte det var någon skillnad! Smakade en smak av nejlika, svartpeppar, kanel och kardemumma. Den smakade jul och var den godaste av alla te-smakerna. Fick smaka en te-sort som både lukatde och smakade rökt korv. Skitäckligt! Höll på att spy...

Hade 3 timmars rast innan vi hade dryckeskunskap så Johanna följde med mig hem. Vi åt lite mat och vilade på soffan. Johanna hade en lektion klockan 12.40 och jag började vid 14.00 så när hon hade gått så somnade jag på soffan här hemma! Har nog aldrig varit så trött som i eftermiddags. Vet inte vad det är med mig! Kanske håller på att bli sjuk. Influensa!

Har gjort plättar för en stund sen. Med vispgrädde och sylt. Gott!
Ikväll är det Färjan 3 och sen kommer den nya serien Svenska Hollywoodfruar på kanal 3. Lika roligt vajre gång att titta på kändisar som inte vet hur den verkliga vardagen ser ut utan lever lyx till 100 %!

Här kommer lite fler bilder på vad jag shoppade på GeKås i lördags...

Två melamine bunkar i vit och grå :)


Snacks. Dessa köpte jag alltid när jag var liten på simhallen för 10 kronor. Varma chips i en lite påse :) Hoppas dessa är lika goda fast att de är kalla...♥

Mörka, "stentvättade" jeansleggings

En lampskärm till hallen. Dessa skärmar är riktigt snygga och moderna!

En svart tunika, har en likadan fast röd sen innan :)

En t-shirt med en vespa :) Ser ni vespan?

Plättar med sylt och grädde ♥






Shopping på GeKås


Idag har jag varit på GeKås. Gick upp tidigt, åkte hemifrån vid lite över 8. Var framme i Ullared klockan 10 ungefär. Ingen kö så vi slapp gå in vid kassorna. Fast det var dock väldigt mycket folk inne på GeKås, man kunde knappt röra sig. Men det gick bra ändå. Där är mest folk vid hygienartiklarna, halsbanden, underkläderna och vid heminredningen. Det är inte så farligt med folk på de andra ställena.
Hittade inga jeans men jag hittade jeansleggings. Där fanns nästan bara det! Men det är ju skönt så det går bra ändå! Ett par slitna, grå-svarta. Hittade hyffsat mycket saker faktiskt. Köpte 2 cd-skivor. En med Michael Jackson. Tänka sig att jag inte haft en enda skiva med honom innan. Förjävligt! Lyssnar på skivan nu i datorn. Har kopplat datorn till högtalarna i min stereo. Jackson 5 är också med på skivan. Just nu spelas ABC med Jackson 5. Den är bra! Köpte även en skiva med Johnny Cash, min nyaste idol! Jag älskar hans låtar!
Jag köpte ett Filippa K-linne, ett grått. Det fanns bara grått, men det är snyggt att ha under något plagg. Vad köpte jag mer?...En mascara. En ny för en gångs skull! Maybelline Colossal Volume Express. Den ska ge mycket färg på fransarna och de ska fyllas och synas mycket. Får testa den sen och se om det stämmer! Jag hittade ett snygg linne med ett ansikte på. Älskar linnen och tröjor med tryck!
För en gångs skull så köpte jag en 3/4 lång, grå tröja. Nitar är ju modernt nu så jag köpte ett litet nitbälte, med små och många nitar på! Snyggt att ha lite förstorat runt midjan.
julavdelningen hittade jag servetter, adventsljus, omslagspapper, band och lite scrapbooking pyssel i juletider! Mysigt att pyssla med egna julkort när det är jul och skicka till någon man gillar! Ha tända ljus och sitta i vardagsrummet och lyssna på julmusik :) Härligt!
Köpte en ny väska, med axelrem! Den jag har nu är rätt liten, jag får inte ens plats med min plånbok som är rätt stor! Och så blev det lite nya trosor, en bh och lite sockar. Sånt som alltid är bra att ha! Nästan alla mina sockar är där hål på.
Och självklart inhandlade jag godis och en massa annat. Bilder finns längre ner i inlägget, annars kommer de senare!
På vägen hem åkte vi inom NetonNet och köpte en laptopmus till mig. Den rosa var slut så det fick bli den limegröna! Det fanns bara 1 kvar!!! Scrollen på musen lyser blått, coolt! :) Läckert på kvällen, som nu till exempel...
Tror jag har fått med det mesta av vad jag tänkte skriva i detta inlägg!

Nu blir det tv:n och godis!


Filippa K-linnet!






Laptopmusen som bara är 7,5 cm lång och 3,5 cm bred. Känns konstigt att använda den vanliga till den stationära! 





FLER BILDER KOMMER IMORGON!!!




GeKås imorgon


(mitt nyklippta hår, väldigt kort tycker jag!)
Idag har det varit skola till 13.55. Min engelskalärare tyckte jag var fin i mitt nyklippta hår! Roligt :)Idrottslektionen var kämpig. Väldigt svettigt och varmt! Så idag behöver jag inte gå ut och gå. Jag har nog aldrig varit så svettig på en idrottslektion förut. Vi skulle kasta en basketboll och träffa korgen och om man missade så skulle man springa runt en massa rockringar i mitten av salen. Träffade man så skulle man flytta en rispåse till nästa rockring. Sen körde vi styrketräning. Min favorit! Använde pilatesbollen flitigt. Gillar pilatesboll då jag brukar använda den här hemma!        

(dagens lunch är sallad med purjulök, tomater, gurka, isbergssallad och valnötter. Till det: Köttfärspirog.    
                                                                                                                                                                   
Idag är det fredag och man börjar koppla av inför helgen. Idag blir det fredagsmys med tortillachips med ostsmak och pepsi :)
Imorgon ska mamma och jag åka till GeKås. Brorsan ska åka med sina kompisar. Det ska bli himla roligt! Har inte varit på GeKås sen i julas kanske, eller nåt sånt. Minns i alla fall inte och då var det längesen.
Mammas gamla arbetskollegas syster jobbar på GeKås så vi har fått hennes "anställningsnummer" ifall där är mycket folk och kö in till GeKås så säger man till vakterna och så får man gå bakhållet. Man vet ju aldrig om där är mycket folk så man måste vara förberedd!
Jag har skrivit en stor shoppinglista på vad jag ska köpa. Så imorgon är det den stora plånboken som får följa med!
Jag har läst att de ska ha M&M´s. Ni vet godiset med chokladöverdrag i olika färger och i mitten är där en jordnöt.

Nu ska jag kolla på Idol 2009 och sen Kändisdjungeln. En ny serie!


Paddla


Igår hade jag ett föredrag i skolan om reklam...jag hade Louis Vuitton och pratade om vem reklamen riktade sig till, i vilken ålder, om man skulle ha hög inkomst för att kunna handla deras varor vilket man behöver för en väska kostar ca 30.000 kronor. Och enligt mig själv så kan man absolut inte kan ha låg inkomst för att kunna köpa en så dyr väska! Eller har jag fel?                                                                                                       
Var lite nervös över att jag skulle stå framför klassen och prata. Men det gick bra!Idag har vi varit på restaurangen och serverat. Lika tråkigt som vanligt! Har fått en hög röst av läraren för att jag inte gör som han vill att jag ska göra. Men men...
Köpte med oss pizza från 1:ans i Halmstad idag efter att vi storhandlat mat. Kebabpizza! De har fasiken världens godaste pizza. Oemåtståndlig! Har kvar ½ pizza för jag orkade inte äta hela innan. Ska ta ½ till sen till Andra Avenyn klockan 21.00.
Imorgon ska vi paddla med klassen. HR08! Jag ska paddla med Johanna. Är lite nervös för jag vet att jag kommer plumsa i direkt. Men jag ska försöka sitta jävligt still och inte göra några impulsrörelser. Eller så kommer Ida eller Frida retas och göra så vi välter! Stövlarna står i hallen redo för morgondagen.

Nu ska jag gå ner och titta på tv!

 


Ont i magen


Dagens outfit är tunika från GeKås, jeansleggings från Gina Tricot, skor från en skobutik i Båstad och klocka från Ur&Penn

Hej bloggen!
Idag är det måndag och jag har inte sovit bra alls inatt! Kunde inte ligga och sova på magen eller på sidan eftersom jag hade riktigt jävla ont i magen. Kunde bara sova på rygg, och jag kan knappt det med min rygg. Jag får så ont då! Fick ligga och massera magen för att det inte skulle göra så ont. En riktigt jobbigt natt alltså!
När jag skulle gå upp vid 06,30 så var jag genomsvettig. Brukar aldrig vara svettig och varm så det rinner av mig, men denna natten var jag. Hmm...lite konstigt!
Hade min första lektion med pedagogisk ledarskap. Det var himla kul och läraren var bra. Har aldrig haft henne innan. Birgitta!
Hade en lektion till innan jag slutade för dagen. Arbetsmiljö och säkerthet. Slutade skolan klockan 10,30. Egentligen har vi dryckeskunskap klockan 13,40 till 15,10, men Monika som vi har där är i Stockholm med 3:orna på studieresa så vi fick vara lediga.
Cyklade hem och gjorde lunch. Hemmagjord potatismos, strimlad falukorv med stekt lök och stekta äpplen i klyfor. Gott!


Cyklade ner till banken i efter att jag diskat och satte in lite pengar. 
Kollade precis på första avsnittet av Riverside. Den nya serien på svtplay. Den är som Andra Avenyn, Kim (Jonas Bane) är med och denna serien handlar bara om honom och hans liv. Det är dock korta avsnitt. 6 minuter!
Idag börjar Färjan 3, sista avsnitten. Sen kommer serien troligtvis inte visas mer. Tråkigt! Färjan som är så bra!
Jag har glömt att visa några middagar jag gjort. Här kommer de!

Stekt lax med potatis, romsås, ärtor och en citronskiva

Mango Chutney-kyckling med jasmineris

Nu ska jag koka kaffe och vila en stund!


 

Pistagenötter


Äter lite pistagenötter, gott! Jag älskar pistagenötter! Och nyttigt är det också. Är precis hemkommen från Halmstad, har varit och storhandlat på Willýs. Ska kolla min mail, Facebook och bilddagboken nu.
Idag hade vi årets första idrottslektion. Vi har den med PT och det gick faktiskt bra! PT är inte så jobbiga att ha idrott med, jag trodde det skulle vara värre. Men det var OK!
Igår började de individuella valen och jag har vegetarisk matlagning. Det var inte så roligt som jag trodde att det skulle vara, men men. Men det blir kanske roligare sen, när vi kommit igång. Vi är bara 6 stycken i gruppen. Det ösregnade när vi skulle sticka ner dit. Vi hade 1 timme och 45 minuters rast innan vi började och eftersom vi inte skulle vara på skolan så stack jag och Johanna hem till mig och fikade mina kanelbullar som jag bakade i måndags, och drack juice :) Mysigt att fika när det regnar! Fast det var mindre kul när vi skulle sticka ner till hotellet för att ha vegetarisk matlagning då det regnade så in i norden. Det gick knappt att cykla...

Nu måste jag svara på en massa kommentarer. Är det någon som vet varför där står nytillkomna objekt på förstasidan när man loggat in på blogg.se? Man brukar alltid se kommentarerna man fått och inläggen där. Men nu är där ingenting!

Ha en bra fredagkväll!                                                                                                                                Det är något jag ska ha i alla fall!


Soppbuffé


Idag har vi haft årets första gäster på restaurang Pärlan. Restaurangskolan. Det var kul, men nervöst innan gästerna kom. Vi fick dricks till vår klasskassa. Bra jobbat av oss i servisen! Lite över 150 spänn!
Det var sopp och dessertbuffé så gästerna tog maten själva. Vi behövde bara plocka undan tallrikar och sånt.
Men det gick bra i alla fall!
Sopporna vi serverade var svampsoppa med kantareller (populär), zuccinisoppa, laxsoppa, kronärtskockssoppa (populär) och ärtsoppa med rimmad bog.
Har precis skrivit en berättelse i engelska...en liten uppgift som vi har i skolan. Imorgon är det sovmorgon till 10.20. Skönt! Går ända till 16.30 eftersom jag har Vegetarisk matlagning nere på hotellet. Men alla som har val går till klockan 16.30. Så det gäller verkligen att man äter ordentligt i skolan. Vilket inte är så lätt då maten smakar skit!
På fredag ska vi ta klassfoto. Börjar fundera på vad jag ska ha på mig. Har verkligen ingenting i garderoben. Är förresten medlem i en klubb på Facebook som heter "Alla vi som har en överfull garderob men har ändå ingenting att ha på sig". Nåt sånt heter den, haha :)

Nu ska jag fortsätta skriva i min kalender.

RSS 2.0