Halloween och IKEA



                                      
Är precis hemkommen från kyrkogården där vi tände ett ljus för morfar. Jag köpte två små pumpor också som jag la vid gravstenen också. Det blev jättefint! Jag gillar att åka dit när det börjar bli mörkt. Man ser alla ljus som är tända mycket bättre så, och det är mycket mysigare! Jag tycker det är bra att alla helgona dag finns. För det är inte jätteofta man är där och tänder ett ljus annars. 
Jag tycker att alla helgona dag känns väldigt speciell, allting känns så annorlunda! Vet inte vad det är. Konstig känsla utomhus...
Men nu är i alla fall ljuset tänt och det ska vara tänt i 2 ½ dag. 



Igår var jag, mamma och brorsan på IKEA och kollade på saker tills brorsan ska flytta. Egentligen skulle jag inte köpa något, men ni vet säkert hur det är. Man kommer hem med saker ändå! Jag har kollat i IKEA-katalogen innan på detta laptopstöd eller laptopkudde. Den är bra att ha när man ska ha laptopen i sängen eller på ojämt underlag. Och så är det mjukt och skönt för knäna och låren. Jag köpte en vit för att min laptop är svart, annars försvinner nog laptopen på ett svart underlag.



Köpte ännu en till PERSIKA vas. Har alla färger nu. Rosa, grön och nu en vit. Synd att det inte finns en svart. Det hade passat i mitt rum.
Det blev en svart pläd också. Jag brukar frysa när jag sitter vid datorn så denna pläden ska jag ha på mitt rum.

                                                      
Tro det eller ej, men IKEA FOOD har börjat sälja drycker närmare sagt cider med päron eller äppelsmak. Kolsyrad! Den var himla god! ♥ 10 kronor :) Fräck burk för den delen!
                    
Vi åt lunch på MAX. Vi orkade inte gå in ännu en gång på IKEA för att äta kötbullar. Det var mitt i lunchtid och där brukar vara långa köer då! Vi åt frukost på IKEA-restaurangen på morgonen, innan de öppnat. Gott!

Mitt nya halsband som jag köpt på Maxi :)

Nu ska jag fixa tacos till brorsan och mig. En Carlsberg öl till det ♥ Mamma ska iväg på fest!


IDIOTER!


Jo nu ska jag berätta för er om denna tragiska eller snarare idiotiska grej som inträffade i tisdags. Som ni kanske redan vet, eftersom jag berättat om detta innan, så ligger min farmor på MAS sjukhus i Malmö av många anledningar som jag inte tänker säga här på bloggen. Det är en privatsak som ingen annan än min familj ska veta om.
I alla fall i tisdags kom pappa hem till oss på kvällen när vi åt pizza (jag åt kebabrulle), pappa hade träffat min bror och mamma på pizzerian för han skulle också äta kebab. Så han tog med sig maten hem till oss.  Då berättade pappa att några ungar, ja UNGAR, alltså BARN (!) hade varit inne på famors sjukhusrum och SNOTT pengar. Närmare sagt 700 kronor som farmor hade i plånboken. Och inte nog med att ungjävlarna hade snott pengar, de hade minsann hoppat, ja ni hörde rätt. HOPPAT i farmors säng också!
Är detta klokt? Jag vet inte om farmor var på rummet eller inte, hon har börjat bli lite senil så...
Jag har för mig att pappa sa att hon såg när de tog pengarna och att hon frågat vad de gjorde. Eftersom farmor inte är särskilt kry eller pigg så hade hon nog inte försått. Skulle hon varit friskt så hade hon gått fram och lappat till ungarna, för sån är hon! Min farmor...

Vad är detta för samhälle vi lever i egentligen? Man får fan inte ens ha sina pengar eller ens säng ifred! UNGJÄVLAR!!! Och det borde inte få vara så lätt att komma in på ett sjukhus eller i alla fall in på en avdelning och sen gå rätt in i ett rum och sno pengar. Personalen borde kolla efter vilka som kommer in på avdelningar eller i alla fall fråga vem de ska till. Vafan händer med Sverige? Tydligen får alla göra som de vill och ingen ska stoppa det! Va? Tycker ni detta är rätt? Att gå in på ett sjukhusrum och sno 700 kronor och dessutom hoppa i en sjuk persons säng, som dessutom inte klarar av att säga ifrån eller förstår vad som sker?
JÄVLA IDIOTER rent ut sagt! Nån jävla motta får det väl ändå vara, eller? Var går gränsen?

Ny klocka

Det blir ett kort inlägg här och nu. Jag och mamma ska åka till Guldfynd och köpa en ny klocka till mig, som jag ska få i julklapp. Men jag ska prova ut den nu. Min gamla gick i sönder, remmen gick av. Fast att det är plast, men muttrarna som remmen sitter fast med hade lossnat.
Ska åka hem till mormor och hämta en avi och sen hämta hennes kläder som hon beställt. Hämta ut pengar och lite små ärenden. Ska berätta en idiotisk grej sen som händer igår! Håll ögonen öppna på nytt inlägg senare ikväll eller imorgon!
Förresten, installationsteknikern som ska komma imorgon kommer inte förräns på fredag. De hade ett tajt schema. Typiskt!

Nu ska jag spraya håret!

Jullåtar

Vilket underbart barnrum, ett sånthär rum skulle jag vilja ha om jag var barn eller ge till mina barn. Kolla köket. Modernt, stilrent, snyggt och praktiskt! Och Ica-affären som är inne i sängen, hur smart är inte det, och en rullgardin så man kan stänga igen affären. Smart!

Just nu sitter jag faktiskt, konstigt nog och lyssnar på julmusik! Underbart! Jag längtar som aldrig förr till julen. Tänk att få gå upp på morgonen, tända julgranen så alla lamporna lyser upp detta underbara träd som är pyntat med kulor, glitter, smällkarameller etc. Koka en kopp kaffe och sitta och titta på nyhetsmorgon där deras studio också är pyntad med julsaker. Tända en massa levande ljus och ljuset som man ska tända varje dag med decembers 24 dagar fram till julafton. Åhhh va jag längtar! Jag har nog aldrig längtat så mycket efter julen som iår. Om där ändå bara kunde komma lite snö på julafton så skulle det nog vara väldens bästa julafton någonsin. Tror ärligt talat inte att jag har varit med om att det har snöat en enda julafton under mina 17 år. Snön kanske har legat på marken, men det har inte snöat!


Julklappar


Min älskade Marimekkoskål på fot, i ministorlek! Turkos :)

Tyvärr så har jag problem med internetanslutningen till min laptop.  Krångel, krångel, krångel... Det är problem med det trådlösa nätverket, jag har pratat med Telia hur många gånger som helst, ingen vet vad som är problemet. En installationstekniker kommer hit på torsdag den 29/10 klockan 10-11 och kollar på datorn och ska försöka fixa den. För tillfälligt har jag kopplat in en nätverkskabel från vår stationära dator till den bärbara. Jag gillar inte att sitta vid den stationära, jag har vant mig vid denna nu och man sitter så nära skärmen på en stationär dator. Allting på skärmen känns förstorat!
Hoppas att problemet löser sig på torsdag och att jag kan fortsätta som vanligt. Jag kan röra mig lite med nätverkskabeln, max till mitt rum. Men det räcker, så jag kan ligga i sängen eller i alla fall sitta skönt!

Slog in årets första julklappar i fredags. Var och handlade julklappar till mamma i fredags på Eurostop i Halmstad. Blir säkert någonting mer till mamma, och så ska jag försöka hitta något till pappa och brorsan. Det blir nog rätt lätt till brorsan med tanke på att han ska flytta i december eller i januari. Men jag hoppas han firar jul med oss ändå! Han har inte så mycket möbler ännu så han kan knappast bo där ännu.
Vad ska man köpa till sin pappa då? Jag tycker alltid det är svårare att köpa julklappar till killar. Hmm...och mormor, vad ska hon ha? Och farmor? Det får nog bara bli en blomma till farmor med tanke på att hon fortfarande är på sjukhuset. Hon åker in där stup i kvarten, men ambulans. Usch!

Drömmen om ett eget café!



Visst är de fina? Dessa älskade tårtfat med kupor. Hur snygga som helst, till tårta, cupcakes, mackor, bakelser eller kakor. OM jag skulle ägt ett café så skulle jag haft massor med tårtfat och kupor. De är så himla fina! Jag smälter...

Förövrigt har dagen varit lugn! Jag har varit i skolan till klockan 13.25. Vi hade ingen vegetarisk matlagning och på svenskan fick vi reda på vårt slutbetyg i svenska A. Jag kommer få ett starkt VG. Kanske MVG. Läraren hade inte kollat på mina betyg och resultat med läraren vi hade innan i 1:an. Då vi hade en annan lärare.
Men jag är jättenöjd med ett VG i alla fall. Han sa att det var ett starkt VG. Inget G-VG utan snarare VG-MVG.

Nu sitter jag och svarar på en massa kommentarer. Tack alla människor för att ni läser min blogg. Vore kul om ni skickade en kort kommentar med "hej" eller något sånt för att visa att ni läser min blogg. Så kan jag gå in på er blogg och kolla. Det är ju kul att veta vilka personer som läser ens blogg. Visst!

Dagens outfit igår var jeansleggings från Gina Tricot, vit, lång tröja från Gina Tricot, svart huvtröja från H&M och stövlar från Skopunkten

Dagens outfit är stuprörsjeans från Gekås, rosa t-shirt från H&M och en rosa-grå huvtröja från H&M.

Ha en bra kväll!


Snabbt och ekologiskt


Ett kaffe jag har blivit beroende av är Löfbergs Lila "Symphony" snabbkaffe. Det är så himla gott, och enkelt att göra. Nästan fööör enkelt för att vara så gott! Jag smakade snabbkaffe, NES en gång när vi hade dryckeskunskap och jag fastnade för det direkt. Dock kostar just Nescafé ca 45 kronor. Jag har aldrig "sett upp till" eller trott att det skulle varit någon hitt med pulverkaffe som man häller i kokande vatten. Nej, det ska vara bryggkaffe brukade jag tänka. Men efter ett tag blir man trött på den beska smaken som ibland kommer när man kokar i en kaffebryggare. Sumpen ligger kvar efter att melittapåsen vikt sig, kaffet är antingen för svagt eller för starkt.
Men så kom köpte jag en burk Löfbergs Lila snabbkaffe hem från Willys eftersom det var extrapris. Snabbkaffet är väldigt dyrt jämfört med en vanlig paket kaffe på 500 gram á 30 kronor. Detta snabbkaffe kostade 39 kronor, men är mycket godare också! 
Där blir 50 koppar i en burk snabbkaffe. Får se hur länge den burken varar här hemma...
Vad dricker ni för kaffe? Är det elbryggkaffe, snabbkaffe, kokkaffe, bryggkaffe, presskaffe? Och vad har ni för märke? Zoegas, Löfbergs Lila, Blå Mocca, Gevalia, Classic etc. Det finns ju som sagt en hel del olika sorter på hyllorna i mataffären. Inte nog med att kaffet bara är gott, det är ekologiskt också! Bra för miljön med andra ord!

Nu ska jag duscha och tvätta håret, har precis kollat på reprisen av Tinas Cookalong där Tina lagade 3-rätters med Pernilla Wahlgren. Skrev av några intressanta recept från programmet också.
Imorgon börjar jag 08.30 och slutar vid ca 13.00. Vi ska vara på hotellet där restaurangskolan ligger, vi ska gå igenom några saker och även äta frukost och lunch där. Sen får vi sluta! En kort dag alltså :)

Kokostosca



Godkväll! Idag är det söndag. Jag har bakat lite, en kokostoscakaka som blev riktigt mumsig!
Har även hunnit plugga lite till ett prov imorgon i dryckeskunskap. Hoppas att det går bra!
Kolla in mina snygga Kellogs Cornflakes-tallrikar som jag köpte på Ekohallen för några år sen. 10 kronor stycket. Använder de inte så ofta, men till kakorna var de ju fina!
Jag har tre stycken. Kolla in dom:


Lördagsinlägg



Ja som sagt, nu när jag äntligen har internet på laptopen så blir det fler blogginlägg eller oftare i alla fall.
Just nu sitter jag i köket och dricker kaffe, bloggar, svarar på kommentarer och skriver på MSN. Lite levande ljus gör stämningen mysigare här i köket. 
Laddade ner MSN på min laptop igår. Går ju knappt att klara sig utan det i denna tekniska värld.
Idag har jag kollat på lite repriser av olika program som jag har missat att kolla på när de gick på tv. Kollade bland annat på Stockholm - Arlanda och Tinas Cookalong.

En outfitbild från i torsdags. Tunika från BikBok, jeansleggings från Gina Tricot
Min klocka från Ur & Penn har gått sönder, den är i och för sig rätt gammal, jag känner mig helt tom och bar utan den. Har kollat på en snygg klocka på Guldfynd. Det får väl bli en av mina många julklappar.

Ja...appropå jul så har jag tänkt åka ner till Malmö innan jul och köpa julklappar till familjen. Är det någon som vill följa med? Hör av er på bloggen!

Denna underbart goda laxtårta åt vi till middag igår. Mums...lax, philadelphiaost, dill, citron, kavring ♥

Ännu ett bidrag till bröstcancerfonden. Disktrasorna Wettex stöder också Rosa Bandet och även vi som köpte de. Snygga är dom också! Har ni köpt något där ni stöder Rosa Bandet? Berätta!

Dagens lunch är fläskfilé, klyftpotatis, stekta haricorvets med rödlök och tomater samt en hot chilibearnaise


Barnvagnen framför det körande tåget.

Usch, fyfan va läskigt detta klippet är! Håret lyfter sig när man ser detta...usch! Man kan ju verkligen säga att bebisen hade änglavakt!

Idag efter skolan fick jag sitta och prata med Telia i någon timme efter att vår router som vi köpt inte fungerade på min bärbara dator. Och så fick vi köpa och installera ett nytt antivirusprogram. Jag vill helst ha virusprogram ifall vi skulle få virus. Det är inte så kul!
Men nu fungerar internet på min laptop, så nu sitter jag med den i knäet och ska snart kolla på Idol. Det är Michael Jackson-tema. Ska bli kul att se!


Besök


Idag har det hänt en massa roliga saker. Jag har gjort chokladbollar som jag fortfarande inte hunnit smaka för att en vän till oss från Falsterbo i Skåne ringde och sa att han var här och han undrade om han kunde komma inom och om vi bjöd på kaffe. Så han åkte inom ett café i stan och köpte goda wienerbröd med marmelad eller sylt i. Han vet allt om alla så han berättade en massa olika saker som jag inte ens visste. Man kan skratta ordentligt när han är på besök, det är inte ofta man skrattar så mycket hela tiden...
Så när vi hade fikat färdigt så ville han att vi skule åka med honom och kolla på några hus. Och ja, vi blev säkert borta i 2 timmar. Men det var jättekul och det är inte ofta vi ses så det är trevligt när vi väl ses!


Här är några bilder på mig...några bilder från helgen och de andra från igår och idag.


Här är några outfitbilder :)


Rosa bröst


Till fredag och helg-godis blir det rosa rattar från Ahlgrens bilar. När man köper dem går 10 % av pengarna till bröstcancerfonden. Jag känner mig väldigt duktig som skänker pengar till bröstcancerfonden. Jag har både köpt Ahlgrens bilar - Rosa rattar, En rosa bandet-reflex och en rosa militär försvarets hudsalva som är i rosa militärmönster enbart för brönscanderfonden.
Nu blir det Idol för resten av kvällen, och Skavlan.

Bio



Nu sticker jag iväg med familjen och kollar på bio. Flickan som lekte med elden :)

Filmtips!


Outfiten igår. Jeansleggings från Gina Tricot och en ny t-shirt från H&M

Igår hade vi pedagogisk ledarskap där vi kollade på fortsättningen av Remember the Titans. En jättebra film som handlar om de vita och de svarta personerna som ska träffas och spela amerikansk fotboll i samma lag. Ni kan läsa mer om vad filmen handlar om här (länk). I alla fall så var vi inte full klass. Vi är ingefär 12 personer i den kursen, men vi var bara 4 igår. Så under filmen fick vi dricka kaffe eller te. Som ni kanske redan märkt så älskar jag kaffe, så det var ett självklart val vad jag tog!
Det var mysigt, för vi var i BF:s klassrum och de har ett kök och soffor med bord, så vi satt i soffan och drack kaffe och kollade på film. Härligt första lektionen på dagen!

Ananasdrinken som jag blanade för någon helg sen, god! ♥

Imorse var jag hos tandläkaren, hann precis tillbaka innan vår första lektion började. Svenska! Hade lång håltimme efter det eftersom vi inte hade någon engelska. Så jag och Johanna satt och läste Hallandsposten och sen kom Ida i klassen och sa att vi inte kulle ha någon Projekt & Företags-lektion heller. Så vi kunde sluta för dagen! Hade vi fått reda på det innan så hade vi slutat vid 11,30. Men nu blev det vid 12,40 istället. Aja!
Åt lite mat när jag kom hem, drack kaffe när mamma kom hem och sen har vi beställt en router av Telia som kommer om max 3 dagar. Så nu kan jag äntligen få bredband på min laptop eller min bärbara dator också!
I´m happy! :)

Och på fredag eller lördag kommer min morbror och hans tjej hit från Göteborg och Hönö. Ska bli kul! Min morbror får hjälpa mig att koppla in routern. Jag är inte så teknisk av mig!


Tacoshelg! ♥


Dagens lunch!


NYHET! Marabou Vinter

Stöder du bröstcancerfonden genom att köpa ett rosa band? Jag gör och jag har köpt ett rosa bandet reflex på Guldfynd! De där 10 kronorna som går oavkortat till fonden kan vara värt mycket. Om alla i hela Sverige hade köpt ett rosa band så hade Sverige fått in stora summor pengar till forskning, mediciner och kunna hjälpa de drabbade!
Och banden är snygga också! Rosa :)

Har läst att det ska komma en ny chokladkaka till hösten eller vintern. En limited edition med smak av pepparkakans traditionella kryddor såsom nejlika, kanel, ingefära etc.
Jag tror det kommer vara riktigt god! Gillar man bara pepparkaka och choklad så!
JAG ÄLSKAR NYHETER! 
Denna Vinter chokladkaka och en kopp kaffe :) Mmmmm...♥


Manikyrer


Jag tänker inte sitta och bortförklara mig till varför jag inte varit inne på min blogg och skrivit nya inlägg eller svarat på kommentarer. Det har varit väldigt mycket denna veckan och jag har inte haft tid till att ens sätta mig ner och skriva på bloggen. Jag har knappt gjort läxorna till skolan. Så det har varit mycket denna veckan. Jag kan säga en sak...min farmor ligger på sjukhus igen och det är inte mycket kvar av hennes liv nu. Pappa är nere i Malmö för att se hur det går med henne. Brorsan är på kurs i Malmö och det var han som beslutade sig för att köra farmor till akuten den kvällen, och så ringde han pappa som körde dit morgonen därpå!
Kommer inte skriva om detta på bloggen för tillfälligt. Inte mer än vad jag sagt nu. Kanske jag skriver den dagen då jag känner att jag behöver skriva av mig, alla känslor som finns inom en, och alla tårar dessutom!
I detta inlägg kommer jag faktiskt bara sammanfatta min vecka som gått, och det kommer en hel drös med bilder. Så jag hoppas ni kollar på de, men även läser texten.

I tisdags efter skolan åkte mamma och jag in till Halmstad för att lämna in några smycken på pantbanken och få pengar för dem. Vi åkte till Skopunkten och kollade på skor. Mamma ska till Göteborg med några kompisar och festa imorgon (lördag) så hon vill shoppa skor och kläder till det. Hon hittade ett par klackskor som var riktigt snygga!
Sen åkte vi till Eurostop för att vi tycker att stan i Halmstad är så grymt tråkigt att handla i. Bara en massa ungdomar som ska trängas. Detta var ju efter skolan och då slutar alla ungdomar!
Jag hatar att shoppa i Halmstad, åker hellre längre bort. Halmstad har så tråkiga affärer, H&M har ett väldigt litet utbud av kläder, så det är meningslöst att gå in där. Och ingen ordning och reda bland plaggen!
Jag köpte en rosa t-shirt. Om ni kollar på Idol så hon sångcoachen, som är utlänsk med mörk hy. Hon har en sån rosa t-shirt som jag köpte! På H&M på Eurostop köpte jag den. Mamma hittade också ett tröja. Inne på Kicks köpte jag vitt nagellack som jag använder till manikyr på naglarna. Blev riktigt nöjd! Jag lackar över det vita med genomskinligt nagellack.
Efter lite shopping så åt mamma och jag på Mc Donald´s. Chicken Mc Nuggets med barbecuesås. Mc Donald´s har fått en ny smak på dricka. Fanta Exotic. Den har funnits sen länge i en vanlig matbutik, men aldrig på Mc Donald´s.


I onsdags fick jag reda på var jag ska ha APU någonstans. Jag ska vara i servisen och jag hatar det! I 3 veckor ska jag vara på....(trumvirvel)...Enehall i Båstad. Fattar ni, BÅSTAD. Jag måste åka buss! Och betala bussbiljetten med mina egna jävla pengar. Åhhhhh!!! Jag har inget busskort. Så nu måste man passa bussen varje dag. Jobbigt!
Som tur är så ska Linnea i klassen också vara där. Fast hon ska vara i köket. Men då har vi i alla fall raster tillsammans och så åker vi samma buss. 226:an.

På Maxi delade de ut små goodiebags med en provpåse med ett schampoo, proviva shot och Cultura dryck.

Favoritglassen med krossad choklad i :) ♥

I torsdags, alltså igår var mamma och jag på Väla och IKEA. Jag hade ingen vegetarisk matlagning så jag slutade vid 14.15. Vi skulle shoppa lite. Jag fick lite av mitt studiebidrag så jag också kunde handla lite. Jag köpte en vit t-shirt som liknar en blus på H&M. Jag hade en liknande innan som jag fått av mamma, men som egentligen var för liten. Och vi har lämnat den till Second Hand nu och hoppas på att få pengar för den. I alla fall så köpte jag den och en svart hoodtröja, också på H&M. Den ena svarta lite tjockare tröja jag har, är riktigt tjock! Nästan som en jacka, och det är inte alltid så skönt att ha på sig!
Jag gick inom Bolagret och hittade ett jättefint saltkar som man kan ha flingsalt eller godis i. Det är meningen att man ska ha salt. Men det kan man ju välja själv!
39 kronor kostade den. Ett klipp helt enkelt! På en hylla låg ett par ursöta rosa-rutiga muffinsformar som jag köpte för 10 kronor.
Mamma shoppade också en massa...bland annat ett fint halsband med en krona på. Och kläder förståss!
Jag åt en barnportion med köttbullar, sås, potatis och lingon inne på IKEA-restaurangen. Som kvällsmat eftersom vi var hemma sent igårkväll! Mamma åt en köttbullsmacka med rödbetssallad. Vi skullle egentligen bara köpa IKEA FOOD chips. Deras egna chips med Sourcream & Onoin-smak. Jättegoda! 9 kronor. Men vid kassan fanns en nyhet! Ett par söta rosa ljuslyktor. Och nya matunderlägg, svarta. Vi köpte gröna sist när vi va på IKEA för de svarta var slut. Men nu fanns de där!
Ja, sen åkte vi hem. Det var riktigt kallt igårkväll. 5 grader klockan 19.00. Kaaaaaaaaallttttttt...

OCH NU ÄR DET HELG !!!Det blev en lång text, ni som inte har någonting att göra i helgen kan ju läsa den flera gånger!

Utanför The Body Shop på Väla stod en tjej och delade ut små burkar som man fick. Man skulle gå in i butiken och fylla den med vad man ville. Jag fyllde min med en coconut skinner body lotion, mamma fyllde sin med en body lotion med clementindoft! Jättegod doft!
Synd att det var så små burkar...jag älskar gratissager!

Passade på att ta den nya Panduro Hobby katalogen på Väla

När jag hade rosa manikyr på naglarna ♥



De fina lyktorna från IKEA

Muffinsformarna

Mamma köpte en kofts på Bik Bok och man fick ett par valfria knästrumpor på köpet! Jag använder inte sånna, men det kan vara bra att ha. Jag tog svarta med en rosett på :)


Saltkaret med ett gulligt lock som jag köpte på Bolagret :)

Tröjan från H&M

Dagens lunch blev ägg & sillmacka. Gott! Ni ser även de nya underlägget från IKEA.

Ha en trevlig helg! :)


RSS 2.0