Sitter i...

0-37f75962eebbee6bea480d7ad17c6a56.png

Kolla varifrån!

Sitter i bilen på väg hem från Malmö nu. Har städat i farmors numera gamla lägenhet i Katrinelunds-området. Vi ska stanna och käka middag någonstans, har bara ätit mackor och druckigt kaffe i lägenheten. Ska lyssna på lite sköna låtar nu som jag la över på mobilen igårkväll. På måndag ska jag och Johanna i klassen köra var första lektion på körskolan. Nervöst! Kl 9.30. Jag ska köra i 80 minuter! / Lothigiius


När den bästa är borta!När den personen man känt och levt med sedan man föddes går bort blir tomheten något oändligt stor. Känslan av att veta att farmor inte längre finns gör mig galen, arg, ledsen och jävligt tom inombords!
Malmö kommer ändå alltid att bli som ett andrahem för mig och jag kommer alltid att känna mig som hemma när jag är där. Jag har tillbringat många dagar av mitt liv i Malmö och fler kommer det bli! Varje gång jag är i Malmö, i alla fall under de närmaste åren så kommer jag åka till Katrinelund bara för att få se lägenheten och den underbara miljön farmor bodde i. Att få åka buss nr 6 till Sallerupsvägen och gå runt den fina och runda gräsmattan och sedan komma in i hissen och trycka på 5:an. Den känslan av frihet att vara i en storstad kommer inte längre att finnas. På lördag är det sista gången som jag får trycka på 5:an i hissen, sista gången jag tar i dörrhantaget till dörren som går eller numera gick till farmors lägenhet. För på lördag ska vi städa hela lägenheten och sedan lämna över nycklarna till fastighetsskötaren!
Farmor har många gånger bråkat och blivit arg på mig, hon var en mycket envis människa som alltid skulle ha rätt. Fast att hon inte hade det! Det hjälpte inte att övertyga henne om att hon faktiskt hade fel om man till och med hade ett bevis, nej det var SÅ som hon sa. Hon hade rätt! Alltid! Och det är just hennes envishet som många gånger har gjort att man inte velat åka till henne och för att hon aldrig gillade mig lika mycket som hon gillade min storebror. Han är mycket mer värd enligt henne än vad jag är och detta har gjort mig som person jävligt osäker på mig själv!
Jag har aldrig dugit som jag var utan har hela tiden fått spela den personen som jag egentligen inte är! När min bror föddes så skrev han med vänster hand istället för höger. När jag föddes gjorde jag likadant, men enligt farmor var jag högerhänt (i hennes fantasi) och bara låtsades och skulle härma min bror. Så dum trodde hon att jag var. Att inte få vara sig själv när man var hon sin farmor var extremt jobbigt och det är en anledning till varför jag aldrig ville fira jul hemma hos farmor. För att jag inte dög som jag var!
Ibland när jag satt och skrev och ritade (med vänster hand) så kunde farmor blir jättearg och säga till mig att jag skulle byta hand och skriva med höger. Vilket jag också gjorde eftersom jag var så liten och inte förstod.
Men ni ska veta att såsnart hon kollade bort så bytade jag hand till vänster igen.
Att aldrig får vara sig själv, aldrig få skriva med den handen man kunde skriva fint med och aldrig få beröm eller duga av sin farmor har tagit hårt på mitt självförtroende...jag har fått inse att jag inte duger som jag är! Enligt min farmor! Men eftersom hon var en så envis och hård person så har det gjort att jag blivit övertygad om att jag faktiskt inte duger. Jag FÅR inte skriva med vänster hand (vilket jag gör ändå) och en massa andra saker.

Farmor samlade alltid på 5-kronor, hon slutade för 2 år sen eftersom vi inte kom ner till Malmö lika ofta som förr. Det var meningen att jag och min bror skulle dela jämt på dessa 5-kronor, men min bror fick allt som oftast mer pengar i sin hög. Och för farmor var det okej, eftersom hon gillade min bror mer än mig!
Så på många sätt är det "skönt" att hon är död nu, men på andra sätt inte. Man vill trots allt, fastän att man inte duger, att ens farmor ska leva tills man själv dör. Man vill det med alla man känner och alla i ens närhet. Men verkligheten är ju inte så! Tyvärr...
Eftersom farmor varit riktigt sjuk på sista tiden så var det skönt att hon dött, för hennes eget bästa förståss! Att inte veta vem som kommer och hälsar på en, att inte veta om man tagit tabletterna redan och istället tar en dubbeldos, inte känna att maten smakar utan att man måste salta och peppra så in i norden kan inte vara en skön känsla. Även om farmor inte visste själv vad hon gjorde och inte gjorde så visste ju vi i omgivningen det!
För henne var allt detta konstiga hon gjorde på senare tid helt normalt, att man sätter på spisen och steker en köttbit och sedan går in i soffan och somnar och vaknar av att köket är bränt och svart som en kolbit.

Nu har farmor i alla fall lämnat oss och jag känner en stor saknad av henne! Igår på begravningen i St. Pauli Mellersta Kapell i Malmö var en jobbig och tung dag. Det var kallt (trots att det bara var -4 grader och sol), men det är alltid extra kallt när det är begravningar och man ska ta förväl av någon man älskar!
Farmor ska krimeras och det känns rätt skönt...eftersom hon bodde i Malmö hade ingen tillgång till att åka till graven ofta och tända ljus och sköta om gravplatsen. Och hon ville själv krimeras!
Det var en fin begravning. Efter att prästen pratat gick alla fram en och en och la en ros och man fick säga något om man ville. Jag gick snabbt fram och la min ros till farmor och gick snabbt tillbaka och satte mig. Jag hatar begravningar och tycker det är riktigt jobbigt!
Farmors systers son gick fram och la en kortlek vilket var jättefint gjort eftersom farmor alltid spelade kort. Nu kom jag på att jag har glömt att fråga farmor hur man lägger patients, det är något jag alltid velat att hon skulle berätta hur man gjorde för mig. Men jag hanna aldrig fråga!
Efter begravningen åkte vi till Limhamn, vid någon kyrkolokal och åt tre snittar, kaffe och tårta. Det var trevligt att träffa släkten, men jobbigt att förlora sin egen farmor som man trots allt bråk och tjafs ÄLSKAR! ♥

 
(Google-bilder) Men såhär såg det ut!

Nu är vi en mindre i Lothigius släkten :(


Snabba Cash med Joel KinnamanNu ska jag snart iväg och kolla på bio med några ifrån klassen, Johanna, Jessica och Frida och hennes kille och några andra. Vi ska se Snabba Cash som sägs vara en riktigt bra film! Joel Kinnaman är med i filmen, huvudpersonen JW, och om Joel är med så kan filmen inte vara dålig!
Klockan 19.30 börjar bion. Johanna kommer hit vid 18.15. Nu ska jag äta lasagne och klä på mig de kläder jag ska ha ikväll.
Måste påpeka att Joel Kinnaman är en skitbra skådespelare och riktigt snygg! Årets snygging enligt mig ♥


Rensning i farmors lya i Malmö

Internet krånglar så nu har jag fått koppla in nätverkskabeln. Vi ska säga upp vårt internet och skaffa mobilt istället. Mycket smidigare!
Så detta är anledningen till varför jag inte kunnat vara inne på bloggen!


Här är alla kartonger med saker som jag tog i farmors lägenhet när vi städade där. Det blev rätt mycket saker ändå, allt står uppackat på golvet och ska sorteras lite bättre sen. Jag tog mest porslin och skålar och sånt eftersom jag älskar det! Tog även farmors runda matbord och stolar som jag tycker är grymt fräckt!
Dynorna till stolarna ska jag dock inte ha eftersom det är lite för omodernt för min smak. Jag ska fixa till bordet genom att måla vitt runt kanten eftersom färgen flagnat av lite där och stolarna ska jag slipa och måla svarta, en blank svart.


Tog en fräck väska som farmor haft. Egentligen är den en frysväska eller kylväska men man kan lika gärna ha den som en resväska :)

En liten kastrull med ett handtag av tik. Perfekt när man ska smälta smör till bakning

Farmor hade snygga ugnsformar och såskannor från Rörstrand serien KULLA. Riktigt snygga!

Ikväll kommer Johan Falk, Vapenbröderna på tv. Joel Kinnaman är med och honom kan man ju bara inte missa!
Är även förskyld och hostig och var hemma från skolan i fredags. Blir hemma imorgon med!
Så ikväll ska jag sitta uppe länge och kolla på film :)


Här är en av alla de fina skålar som jag tog hos farmor.


Nu åker julen ut!

Nu är det sista veckan av jullovet vilket är jättetråkigt, tiden har gått snabbt och snart är det skola igen. Men det är inte långt kvar till sommarlovet...något att se fram emot!
Något jag verkligen inte ser fram emot är farmors begravning som troligtvis kommer ske någon gång nästa vecka. Tid och datum är ännu inte bestämt! Igår skulle jag, pappa och brorsan egentligen varit och plockat saker i farmors lägenhet, men begravningsbyrån måste komma dit innan vi börjar röja där. Så på lördag ska vi förhoppningsvis åka ner till Malmö. Det kommer bli en lång dag då. Där är jättemycket saker i lägenheten!
Pappar har plockat mat och sånt. Jag fick en burk med farmors inlagda gurkor som hon gjorde själv. De är underbart goda! Varje sommar gjorde hon en ny omgång som jag mumsade i mig på en macka med leverpastej de gånger då jag kom ner.

I måndags var jag och fikade med en kompis på stan. Det var ett tag sen vi sågs sist så det blev en liten återträff under några koppar kaffe.
Här kommer lite bilder från när vi fikade och även lite andra bilder från veckan...
 

Nu är det julgranen som åker ut...
Den bara barrar!

När jag köpte Veckorevyn häromdagen fick jag en FACE STOCKHOLM mascara på köpet. Ingen bra mascara för mig! Ingen volym!

Nu ska jag fortsätta kolla på alla Paradise Hotel avsnitt!

Grattis Kajsa Ståhl på 18-års dagen! Hoppas du klarade körkortet idag! :)


R.I.P FarmorUnder hela förra veckan har jag laddat ner och kollat på en massa bra filmer. Alla filmerna ovan har jag kollat på. Alvin och Gänget var en jätterolig film! Jag skrattade hela tiden, likaså i filmen Look who´s talking.
En film som också var jättebra och väldigt känslosam är filmen I skuggan av värmen. Filmen är även verklighetsbaserad vilket gör allt så trovärdigt i filmen. Och man blir rörd!

Och här kom detta också :)


Igår dog farmor! Hon var medvetslös hela dagen igår och vid 12.45 avled hon. Hela gårdagen var förjävlig. Jag var ledsen hela dagen och allt kändes så jävla hopplöst!
Jag visste att hon var sjuk och att hon inte hade mycket kvar av livet. Men jag trodde på något sätt att hon skulle klara av detta och leva längre. Men jag hade tydligen fel. 
Nu blir jag tårögd igen och det känns jobbigt att ens nämna detta. Men man måste kunna ta sig igenom det fast att det är jobbigt. Pappa sa att de på sjukhuset hade sagt att hon höll sig för huvudet och skrek hela tiden. Hon hade alltså lidigt vilken inte känns bättre. Folk som dör ska inte behöva lida och känna smärta när de dör. De ska dö normalt. Ja, vad som nu är normalt. För vem vill dö egenligen?
Människan är skapad konsigt. Först ska man leva, prestera bra i skolan, på jobbet, skaffa vänner, skaffa familj. När allt är bra och man har vad man vill, då dör man...
De hade borrat i farmors huvud eftersom hon haft en hjärnblödning och hon hade antagligen ont där skruven satt eftersom hon hållt för huvudet och skrikigt. Även fast hon fått morfin.
På onsdag ska jag, brorsan och pappa och hans bror åka ner till Malmö, till farmors lägenhet och börja plocka grejer. Nu ikväll beställde jag ett par svarta byxor som jag ska ha på begravningen. Man ska ju vara svart klädd då. Usch! JAG HATAR BEGRAVNINGAR!

Nu måste jag försöka sova. Klockan är mycket och det är en dag imorgon också!

Vila i frid farmor ♥ 


RSS 2.0