My lovely day in Malmö


Fick gå upp tidigt! eftersom tåget avgick klockan 08,15. Åkte till min kompis för hennes mamma skulle köra oss till tågstationen. Hela resan fram till Malmö C gick bra. Det va mysigt att åka tåg medans man såg solen gå upp.
Vart framme i Malmö 9,52 och vi kom lagom in till centrum när alla affärerna hade öppnat. Vi fick vänta i kanske 2 minuter, men det gjorde inte så mycket. Sen shoppade vi en massa, lunchade (tyvärr på Mc Donald´s. ÄCKLIGT!!!) och sen fortsatte shoppingen fram till klockan 15 då vi tog bussen till min farmor där vi drack kaffe och sen hjälpte vi farmor att handla lite mat, slänga sopor m.m. Eftersom hon varit på sjukhus ett tag så orkade hon inte så mycket, så det va lika bra att hjälpas åt. När jag ändå vart nere. 
Hon berättade att hon hade glömt mycket under tiden hon varit på sjukhus. Hon hade glömt vart hon hade vissa saker i sitt hem och hon kom inte ihåg vilken buss hon skulle ta. Hon har alltid vetat vilken buss som går var någonstans i Malmö. Konstigt att man kan glömma så.
Sen käkade vi lite innan vi var tvugna att ta bussen till centralstationen igen. Vi kom dit 1 timme för tidigt. Bättre att vara där tidigt än för sent. Men vi råkade ta bussen tidigare, vilket gjorde att vi va på centralen 18,00 och tåget gick 19,08.
Där satt vi på centralen och glodde i 1 timme. En massa liv, alkolister m.m Usch va dem är äckliga. Alkisar asså.

Där kom in en uteliggare med rullator. Han hade blåa arbetsbyxor som vart helt trasiga, en stickad tröja som vart helt sliten och trasig med stora hål i och det värsta av allt va att han inte hade några skor på sig och det va -4 grader ute!
KALLT! Tydligen va han inte så fattig eftersom han tog upp en påse med pengar och skulle köpa en tågbiljett. Han riktigt stod och skakade, så mycket frös han.
Han borde ha råd med ett par skor om han hade råd med en tågbiljett. Där fanns en stor skylt och en massa skor vid Triangeln i Malmö. Där stod.
" Här är en massa skor, det är bara att låna eller ta om ni vill ha". Där kunde ju uteliggaren tagit ett par skor. Jag tror faktiskt att vissa överdriver för att få pengar. Som tex när där satt en "uteliggare" vi Gustav Adolfs Torg i Malmö. Man såg hur han hade klippt sönder jeansen och tröjan och skorna. Han tittade inte upp heller, men jag såg på han att han vart ung och inte så ful heller. Så någon uteliggare tror jag inte att han va. Han ville säkert bara ha mer pengar. Lönen räcker väl helt enkelt inte till.
Sen kom där in en man i ca 40 års åldern på centralen och började prata en fruktansvärd dålig engelska. Man hörde knapp vad han sa, men något i stil med:
" I have no money, no home and no cash. So can some people give me some money". Rätt dålig engelska.
Han skrek riktigt högt och man kunde inte få en lugn stund på grund av honom. Tillslut kom ordningsvakterna på centralen och sa till han på en härlig skånska:
" Har du tjatat färdigt nu?, Det är dags att gå, och jag menar allvar!"
Och uteliggaren blev skitsur, men han gick i alla fall.
Sen kom tåget och vi åkte tillbaka mot Laholm.


Cajsa som vart med mig och en massa fina Marikkoskålar från Iittala

Malmö centralstation

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0