Krångel med SJ!


Det var helt underbart i Malmö. Det skulle bli regn hade meterologerna sagt, men det var sol under hela tiden vi gick i stan. När vi kom in på centralen så började det ösregna utanför. Tur man skulle vara inne ett bra tag hädanefter. Ja på tåget alltså :)
Det var inte mycket nytt som hade kommit i affärerna sen jag var i Malmö senast. Men jag fick köpt lite saker i alla fall :)
Mamma hittade inte några kläder, det vara bara för att hon ville ha kläder. Jag hade inte så mycket pengar denna gången och jag hade bestämt mig för att inte köpa så mycket. Inte kläder i alla fall. Men som de flesta vet så är det ju så!
Har man pengar och har bestämt sig för att köpa kläder, så hittar man inget! Har man däremot inte så mycket pengar och vill handla ändå, så hittar man hur mycket saker som helst! Så jädra typsiskt!
Vi var inne i butiken TIGER, där dem säljer en massa småsaker. En massa prylar till lågt pris. Men där hade inte kommit något nytt sen senast, så jag köpte inget. Var inom Lagerhaus. Där skulle man kunna köpa hur mycket som helst, som man egentligen inte behöver. Så jag fick hålla tungan rätt i mun och bestämma mig för att jag inte skulle köpa något jag inte behövde.

Vi fick gå inom Pressbyrån för att köpa oss en dricka och köpa en varsin banan av grönsakshandlarna på torget :)
Gott med banan! Det mättar rätt bra också...

Mamma köpte ett hjärthalsband på Gina Tricot. I dem flesta affärerna fick man papperspåsar, liknande godispåsar. Söta!
Inne på ALL OVER THE WORLD köpte jag 2 akrylfärger. Jag har letat efter svart akrylfärg eftersom jag gör ett par tavlor, men alla är svindyra rent ut sagt på akrylfärger. 79 kronor! Så i denna butiken hittade jag en tub med svart färg för bara 18 kronor. Så jag hoppas verkligen att det räcker med 1 tub. Den ligger på 75 ml...
Köpte en snygg grön färg också. I detta mönster som jag ska måla tavlan i så hade jag tänkt ha röd färg egentligen, men när jag såg den gröna så tänkte jag att det är snyggare med grön. Jag valde mellan många olika färger. Lila, orange, röd eller grön. Där var minst 5 olika gröna färger. Men det fick bli denna :)

Jag hoppas tavlorna blir fina nu.

Köpte ett S-nyckelring inne på Glitter. Som jag ska hänga mina nycklar i. Och en söt liten papperspåse fick jag den i.
Butiksbiträdet sa:
- Så du vill ha ett S.
- Ja
- Vad står det för då?
- Stefanie
- Jaha okej...fint!
- Aa, tack!
Detta kostade 70 kronor.

Mamma köpte en klocka på Guldfynd. Det liknar denna klockan fast den mamma köpte har inte strasset vid det runda på klockan. Bara siffrorna är med strass. På mammas klockan är också bara utsatt 12, 3, 6 och 9.
Men jag tycker båda är fina. Mamma passar jättebra i sin ♥

Jag var helt slut i benen. Så medans mamma tittade på trosor i Lindex specialbutik med bara underkläder så satte jag mig i skyltfönstret och tittade på fontänen vid Triangeln.

Hon köpte 3 trosor. Neonrosa, turkosa och svarta.

Paris Hiltons hotell Hilton som ligger vid Triangeln.

Vi åt lunch inne på Pizza Hut där man fick dagens lunch för 89 kronor. Man fick ta hur många olika pizzaslices man ville, läsk, sallad och dessert ingick. De pizzaslices man fick idag var Margarita, Hawaii och kebabpizza. Gott! Degen var som Pan Pizza deg. Tjocka och mjuka :)
Man blev dock mätt väldigt lätt!

Gick inom Yves Rocher och köpte detta duschgelet. Det luktar jättegott! 19 kronor, ingen deal!
Vi köpte även en liten burk med duschgel med lukt av kokos, från deras Les Plaisirs Nature-serie. Desas kokoslotion hade inte kommit in i butiken ännu. Den var slut. Dem har gjort om utseéndet på den och nu var den slutsåld igen. Så tillverkarna höll på att göra ett större parti med lotions.
Det är synd att ni inte kan känna doften av den. Den är underbar! Man skulle vilja dricka den. Fast det är inte så smart idé!

Bättre bild går inte att få! Och den finns som sagt inte med på deras hemsida, tyvärr!

Jag köpte en vit munkjacka. Jag har ärligt talat inte en ända vit eller svart munkjacka utan mönster. Så tråkigt! Så nu köpte jag en vit. Nästa gång blir det en svart och en grå :)
Munkjackan köpte jag på H&M DIVIDED för 199 kronor. Lagom pris!

Och så köpte jag linnet jag ville ha senast då jag var i Malmö. Som jag skrev då så fanns det bara i beige och det ville jag ju inte ha! Men nu fanns den i vit, i min storlek. Detta linnet är så fint. Särskilt med nagellacksflaskan som det rinner nagellack ur :)

Jag gick inom den godisbutiken GotteLisa och jag säger bara en sak. Fy fan så dyrt godis!
Här hade jag tänkt köpa godis till helgen, men så blev det minsann inte! Godiset kostade 10,90 kronor /hg. Det är inte klokt så dyrt! Jag skulle inte fått nånting i min påse för 30 kronor. Så jag struntade i att köpa något. Godiset var inte värt att betala så mycket för!

Efter att ha shoppat i 5 timmar så vart fötterna varma, VI var varma, vi började få skoskav av skor vi haft i flera år. Men så blir det när man blir svullen. Det klämmer över allt!
Så jag lekte lite turist innan vi gick mot centralen. Trots att jag varit i Malmö sedan jag föddes för 17 år sedan så får man ändå leka lite turist. Det var ju inte direkt så att man hade bra kameror eller kamera på mobilen för 17 år sen!

En sak som är märkligt i Malmö är att på Stortoget så står statyn med Gustav Adolf som sitter på en häst. Och på Gustav Adolfs Torg är där ingenting, mer än en liten park. Snacka om att förvirra människorna som inte känner sig hemma i Malmö som turisterna!
- Du kan gå till affären som finns där Gustav Adolf statyn är!
- Jaha, okej. Du menar på Gustav Adolfs Torg?
- Nej, stortorget!

Kanalen. Till vänster är centralen :)

Man kan se Turning Torso från Centralen i Malmö :)

Vi fikade inna på Espresso House på centralen i 1 timme, innan tåget gick. Riktigt gott kaffe! Köpte en chokladboll senare. Väldigt dyr! 20 kronor!
Fast jag har CSN-kort så jag fick 5 % billigare. En droppe i havet!

Köpte mig en minichipspåse inne på Pressbyrån på centralen. 10 kronor.

Resan hem var väldigt jobbig! Tågen bara krånglade! Det började med att precis när vi hade satt oss på våra platser. Vi hade inga sittplatser så vi satte oss på hundavdelningen där det alltid finns plats. Vi hade tagit fram biljetterna för att slippa leta efter dem när konduktören kom och vi hade tagit fram coca cola flaska på bordet vid fönstret.
Vi började koppla av och några minuter innan tåget skulle köra så ropar dem i högtalarna att:
- Detta tåg går ej vidare till Ängelholm, så ni som ska vidare mot Helsingborg och Ängelholm ska byta tåg och gå till perrong C och D.
Alla i tåget börjar rusa ut precis som om det hade brunnit, det blev kaos och alla bara yrrande runt på perrongen!
Det var tre tåg som var ihopkopplade och vi satt i det sista. Så vi gick till det andra tåget och där vart det fullt med folk i alla vagnarna så vi fick stå upp väldigt länge. Och det var inte nådigt när man redan hade ont i fötterna eftersom vi hade gått i stan i 5 timmar.
Efter att ha stannat i Kävlinge, en tågstation så säger dem i högtalarna att:
- Detta tåg kopplas av i Helsingborg och går inte vidare till Ängelholm. Slutstationen.
Ni som ska vidare mot Ängelholm måste byta tåg! Alltså detta tåg har slutstation i Helsingborg och kopplas av där!
Jag och mamma gick fram 2 vagnar och vi frågade en konduktör som kom förbi:
- Var ska vi om vi ska till Ängelholm.
Den snygga konduktören svarade:
- Gå fram till nästa vagn bara. Efter denna!
Vi gjorde som han sa och där var det jättelugnt och det fanns platser. Jag märkte sen att vi satt i 1-klassen och det var väldigt tyst. Som det ska vara i 1-klass!
När tåget stannade i Helsingborg så gick alla på tåget av, även i 1-klass där vi satt. 
Mamma och jag blev väldigt nervösa och oroliga varför alla gick! Vi frågade en utlänsk kille som hade pratat med tågchauffören. Mamma frågade honom var vi skulle och han svarade:
- Alla som ska vidare till Ängelholm ska gå av detta tåget och ta det första tåget. Detta tåget ska kopplas av här.
Och vi förstod senare att dem 2 tågen vi först hade hoppat på kopplades av i Helsingborg eftersom  Helsingborgsfestivalen pågår nu. Och SJ anade redan innan att det skulle bli mycket folk på tågen och därför hade dem satt in 2 extratåg som kopplats ihop. Men bara 1 tåg gick vidare till slutstationen. Ängelholm!
När vi väl kom på rätt tåget som gick mot Ängelholm så var det rätt lugnt. Vi hade fått ett platser att sitta på. 
Ingen konduktör innan hade klippt våra biljetter och nu kom där en konduktör, en svart invadrare som var jättetrevlig.
Mamma sa till honom att det var värst va krångligt detta var. Konduktören svarade:
- Jasså, tycker du! Berätta så ska vi se om jag kan förklara mig!
Mamma berättade allt som hänt med byten av tåg etc. och konduktören sa att han inte heller visste något om dem 2 extra tillsatta tågen. Men han förklarade allt och önskade en fortsatt bra resa! 
Tillslut var vi framme i Ängelholm. Fast mark!

Det var rätt skönt att väl vara hemma efter detta! Kunna ta sin egen bil och köra hem utan byten och problem. Tåget var även försenat med 8 minuter, men men.
Så det är inte varje gång man kan resa tryggt och säkert med SJ. SJ borde fixa dem där högtalarna på tågen. Man hör knappt vad dem säger. Bara hälften...

Kommentarer
Postat av: JULIA - fashionbyjulia

Härliga bilder :-)Svar: Min dag har varit bra, kika gärna in på bloggen där det nu finns MASSVIS med bilder från mina senaste dagar ;)

2009-07-25 @ 16:39:57
URL: http://fashionbyjulia.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag sov inte alls i natt :)

jag fick md mimg idomin, mj skiva, två tröjor och veckorevyn

2009-07-25 @ 16:40:00
URL: http://minnahokka.blogg.se/
Postat av: Anonym

festat till halv 6 ingen ide att lägga sig då

2009-07-25 @ 16:47:11
URL: http://minnahokka.blogg.se/
Postat av: JULIA - fashionbyjulia

Svar: Tack! :-D

Dina bilder är också riktigt härliga ;)

2009-07-25 @ 16:52:28
URL: http://fashionbyjulia.blogg.se/
Postat av: [liza LIZALII.BLOGG.SE]

okej :)

2009-07-25 @ 16:53:37
URL: http://lizalii.blogg.se/
Postat av: Michelle Kleist

oj, mycket fina prylar :D

2009-07-25 @ 16:54:01
URL: http://michellabella.blogg.se/
Postat av: Michelle Kleist

åh, det är bra! :D hur är det själv? <3

2009-07-25 @ 16:54:26
URL: http://michellabella.blogg.se/
Postat av: [liza LIZALII.BLOGG.SE]

hihi, tack desmma :)

2009-07-25 @ 16:55:18
URL: http://lizalii.blogg.se/
Postat av: Niclas

det är personer som slappar när chefen har semester så jag får slita som ett djur för att butiken ska se normal ut... idioter..

2009-07-25 @ 17:33:08
URL: http://niclasstahl.blogg.se/
Postat av: rebecca

sv: hehe samma här =) jo allt är bra med mig, allt bra sj då?

2009-07-25 @ 17:55:47
URL: http://rebeccay.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Tack :)

2009-07-25 @ 18:04:21
URL: http://nathaliesmode.blogg.se/
Postat av: Niclas

nej det värsta är ju att det är ordinarie personal som slappar..

2009-07-25 @ 19:44:50
URL: http://niclasstahl.blogg.se/
Postat av: Sara

SV. Prova Hawaiian Tropics bodybutter, den rosa :) bättre än både yves och bodyshops!

2009-07-25 @ 20:32:38
URL: http://caduis
Postat av: Sara

SV. Prova Hawaiian Tropics bodybutter. Bättre och luktar godare än både Yves och bodyshops :)

2009-07-25 @ 20:33:23
URL: http://candis.se
Postat av: M E T T E W I I K

jag väntar på en kompis :)

2009-07-25 @ 21:03:45
URL: http://mettews.blogg.se/
Postat av: Ida

Okej , tacl - hoppas du också får en trevlig helg

2009-07-25 @ 22:58:27
URL: http://idavarnamnet.blogg.se/
Postat av: F R I D A . L

SVAR: tack :)

åh, fina inköp :)haft en bra dag? :)

2009-07-25 @ 23:14:38
URL: http://fridasfoto.webblogg.se/
Postat av: J.

Sv. Ja verkligen. Haft en bra dag då?

2009-07-25 @ 23:26:59
URL: http://alwaysthai.blogg.se/
Postat av: rebecca

sv: okej =) va bra!

2009-07-26 @ 12:16:39
URL: http://rebeccay.blogg.se/
Postat av: Lisa

nämen gud vad härligt:D

2009-07-26 @ 12:49:17
URL: http://lisani.blogg.se/
Postat av: Niclas

tro mig... chefen kommer få höra ett och annat...

2009-07-26 @ 13:25:26
URL: http://niclasstahl.blogg.se/
Postat av: Michelle Kleist

ja, det förstår jag :D

hoppas du är nöjd! :D

2009-07-26 @ 15:00:19
URL: http://michellabella.blogg.se/
Postat av: Michelle Kleist

ja, min helg har varit super!

hoppas din helg också varit det? :)

2009-07-26 @ 15:05:59
URL: http://michellabella.blogg.se/
Postat av: Ida

Ja visst var dom fina ? Jag älskar dom :D och snart är dom mina :D

2009-07-26 @ 15:21:58
URL: http://idavarnamnet.blogg.se/
Postat av: TOBBE

svar: tack för kommentaren.

God eftermiddag! Hur är det med dig?

2009-07-26 @ 15:36:52
URL: http://veteran.blogg.se/
Postat av: The Hills Fanblogg.

sv; Olivia har taskig attityd, men de är då inget fel på hennes klädstil :O

2009-07-26 @ 15:42:55
URL: http://alltomthehills.blogg.se/
Postat av: You know Tessan

Vi är med i veckans blogg, snälla rösta på oss! :) <3 Här är länken : http://vctorias.blogg.se/2009/july/veckans-blogg.html#commentPuss o Kram

2009-07-26 @ 16:32:01
URL: http://youknowmillaotessan.blogg.se/
Postat av: F R I D A S F O T O - B L O G G ♥

SVAR: tack själv du :)

min dag har varit bra :) ska snart äta och sedan ut och gå med olivia tror jag :)

2009-07-26 @ 17:38:44
URL: http://fridasfoto.webblogg.se/
Postat av: evelina

jag har oxå ett sånt nagellackslinne :)fin blogg.

2009-08-04 @ 17:37:10
URL: http://eveliinaalundgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0