Min årskrönika



Gott nytt år vill jag säga till alla mina läsare här på bloggen! Jag hoppas erat år har varit fantastiskt och att ni fått gjort mycket kul! Hur ska ni fira in det nya året? En stor fest kanske, eller bara vara hemma med familj och vänner? Själv ska jag "bara" vara hemma med min mamma och mysa. Vi ska dricka vin, käka god mat och framförallt bara mysa och umgås!
Som ni kanske har förstått så är jag inte en festprisse så jag sitter hellre hemma med gott sällskap än att supa mig redlös :)
För att göra detta inlägg lite roligare tänkte jag nu skriva en årskrönika om vad som hänt under det gångna året, både roliga och tragiska saker. Häng med!

Januari
Ja januari var inget bra år för mig och min familj. Farmor gick bort den 2 januari och det kom som en chock fast att vi visste att hon var sjuk och dålig. Men det blir ändå ett slag i hjärtat, dedär samtalet om att farmor hade avlidit! Mer om farmors bortgång kan ni läsa under arkivet "januari 2010".
Dedär med att ladda ner en massa filmer hade blivit en nyhet för mig och det laddades ner och kollades på mycket bra och sevärda filmer.
Städningen och all rensning av farmors lägenhet i Malmö innebar att jag drog mig med en massa saker hem, vilket jag tycker är kul då det är roligt att göra om vissa saker men ändå minnas att det var farmors gamla sak. Just nu sitter jag vid farmors köksbord som hon alltid åt middag vid. Här har jag min laptop och detta är mitt lilla kontor med papper och arbeten som ska göras. När jag flyttar hemifrån tänkte jag måla om bordet eftersom det flagnat av en massa färg och bordet ska få behålla sin fina bordsskiva som den är men det ska målas om med ny vit härlig färg på kanterna och de tre stolarna som tillhörde bordet ska målas svarta.
Jag är väldigt glad att jag tog det jag tog och jag tog hellre för mycket i lägenheten är förlite, för sen var det ju försent! En servis från Rörstrand med ugnsformar fick också följa med. Kolla i arkivet "januari 2010" för att se vad jag tog med mig hem ifrån lägenheten.
Sen var det ju begravning och den var inte rolig det minsta, så därför vill jag inte prata med om den för då kommer jag börja gråta!
Så det blev inte så mycket uppdatering på bloggen under januari månad, och jag hoppas ni förstår varför det inte blev det! Man prioriterar familjen före bloggen!
Februari
Jag drömde mig bort i körkortets värld och pluggade ett tag, sen stannade det upp eftersom jag insåg hur jäv*a tråkigt det var! Lite förkylning och drömmar i klädernas värld tog istället över!
Mars
Mars inleddes med att vi krockade, inte allvarligt som tur var! Men vi blev påbackade på Willys och även om det bara blev en buckla så kostar det skjortan ändå!
Jag hade praktik i köket på Pensionat Enehall i Båstad under 3 veckor. Och mitt internet började krångla som aldrig förr!
April
Life of Ryan hade premiär med säsong 3 och jag var överlycklig! Det var påsk och jag började få upp nystan av Canvas-skor! Övningskörandet började ta fart! Äntligen!
Maj
Mormor flyttade till äldreboende och det var ett stort och jobbigt steg för henne, hon både ville flytta men ändå inte. Och man kan ju förstå varför, det är ju kanske inte drömsenariet när man bli äldre!
Det blev en tripp till Malmö med mamma för en massa shopping! 2 Iittala vitvinsglas införskaffades då det var extrapris! Ordinarie pris är 149 kronor för 1!
Å mamma fyllde år!
Juni
Detta var en händelserik månad! En tripp till Iittala-outlet i Höganäs där jag köpte 4 Essence vitvinsglas. De är så himla fina! Så nu har jag 6 stycken!
För första gången övningskörde jag till Gekås! Där det blev lite shopping. Min kusin Jacob tog studenten! Kronprinsessan Victoria och Daniel gifte sig vilket var en stor sak för Sverige! Jag kollade på bröllopet från morgon till sen kväll! Det blev inte så bra att sitta still en hel dag efter att ha ätit lunch, fikat, frukost osv. vilket resulterade i kräksjukan dagen efter!
Jag fyllde 18 år vilket självklart firades med familjen! Midsommar, solande och en massa avkoppling!
Juli
Jobbade en massa på mammas jobb. I köket. Köpte en skitsnygg camouflage Friis & Company väska på Bubbleroom! Upptäckte en skön reggae-artist kallad JahVibe! Massa skönt häng ute på verandan med drinkar och skön musik! Var i grötvik som ligger i Halmstad en massa gånger och bara tog det lugnt till ljudet av havets vågor!
Skaffade Skype! Köpte ny soffa! Lite nya inredningsmöbler och detaljer från IKEA.
Augusti
Upptäckte den fantastiskt goda ölen Red Stripe från Jamaica! Kollade massa film, njöt av solen, var på Malmöfestivalen med pappa! Och så fick jag äntligen det efterlängtade körkortet! YES!!!
September
Kunde köra och shoppa SJÄLV i Halmstad, Var i Frankrike och Paris med klassen vilket var en upplevelse i sig, kom på att jag fortfarande inte visat bilder från Paris här på bloggen, så det kommer antagligen nån gång! I promise! Var borta i 1 vecka och kom hem, fick tvätta en massa, boka tågbiljett till Stockholm för 2 dagar senare skulle jag ha praktik i Stockholm på restaurang Le Rouge i Gamla stan. Det blev rätt stressigt innan jag väl satt på tåget på väg upp till Stockholm. Den praktiken var också en händelse i sig. Men trevligt! Jag och kompisen jag åkte upp med bodde i en lägenhet och det känns skönt att ha testat på att bo ensam i 2 veckor! Klara allt själv, för den ena veckan bodde vi med en släkting till henne!
Oktober
Praktiken fortsatte! Jag skaffade en ny mobil, en Samsung S5230! Touch! Jättefin och jag är jättenöjd med den! Och så blev det 18-års fest för Linnea i klassen vilket var skitkul!
November
Handlade på IKEA, gjorde Allhelgona fint vid morfars grav! Blev sponsrad med servetter av Duni till mitt projektarbete! Världens bästa program Så mycket bättre på tv4 hade premiär! Det blev rätt mycket arbete med projektarbetet! Vi hade Fransk afton på restaurangskolan. Det var vårt uppdrag när vi var i Paris, att själva, klassen ihop kombinera en 3-rätters fransk meny! Jättekul!
December
Sista månaden på året! Julpynt, Musikhjälpen som ägde rum på Gustav Adolfs torg i Malmö var en succé som alla år! Jason, Martina och Nour var programledare och jag kollade nästan dygnet runt! En tripp till Malmö med mamma för julshopping! Klä julgranen och självklart fira julafton! Och idag är det nyårsafton och jag sitter här!

Detta var mitt gångna år!




Kommentarer
Postat av: Nathalie

Hej! Jag använder inte min blogg så mycket längre men såg att du skrivit och undrat över mitt jobb på Village. Jag sökte det jobbet förra året i Oktober och då gick jag bara in med mitt CV, lämnade det till en tjej i kassan, tackade och var trevlig. Sen blev jag, plus 5 andra tjejer kallad på intervju i omgångar och så blev det så att jag fick jobbet :) Så det var ju en chansning. Jag har ju dock jobbat inom handelsbranschen sen ett tag tillbaka men det är bara att söka. Lycka till och gott nytt år!

2010-12-31 @ 15:32:08
Postat av: Anna

Gott nytt år :)

2011-01-01 @ 17:34:45
URL: http://aannabelle.blogg.se/
Postat av: Beatrice Jakobsson (foto)

sv: jo :(

2011-01-01 @ 17:57:49
URL: http://beattriicee.blogg.se/
Postat av: Beatrice Jakobsson (foto)

nej.. :(

2011-01-01 @ 18:25:58
URL: http://beattriicee.blogg.se/
Postat av: Anna

Tack så mycket :) ja det är skönt det, en dag som denna :)

2011-01-01 @ 19:16:55
URL: http://aannabelle.blogg.se/
Postat av: K

Hej hej

God fortsättning

Nytt år nya möjligheter, blir spännande o se vad detta år kan bli

2011-01-01 @ 19:37:55
URL: http://www.kaffehornan.se
Postat av: angelica

gott nytt år och god fortsättning :-)

2011-01-01 @ 21:33:47
URL: http://angeliicakarlsson.blogg.se/
Postat av: SIEL

GOTT NYTT ÅR!

hade du en bra nyårsafton eller?

några nyårslöften? :D

2011-01-01 @ 23:04:21
URL: http://eemeliefransson.blogg.se/
Postat av: D A N I E L A ♥

- Inte mycket tagit det lungt typ:) själv?

2011-01-01 @ 23:17:26
URL: http://danielas.se
Postat av: A.C

Hej:)



Allt väl?

God fortsättning^^

2011-01-01 @ 23:31:06
URL: http://amychen.blogg.se/
Postat av: angelica

sv ja :) haha okej!

2011-01-02 @ 00:13:05
URL: http://angelicacarlsson.blogg.se/
Postat av: Sara - Mamma till Nova

Gott nytt år. :D

2011-01-02 @ 12:22:32
URL: http://frokenkalmar.blogg.se/
Postat av: Erika

sv: Detsamma :)

2011-01-02 @ 12:33:36
URL: http://icanpikan.blogg.se/
Postat av: Anonym

ja :D

2011-01-02 @ 18:23:07
URL: http://fourclover.blogg.se/
Postat av: anja

Spana gärna in min blogg och hjälp mig med lite tips på en diet eller liknande.

Jag försöker nämligen gå ner i vikt, genom att träna tre gånger i veckan och äta nyttigt men jag använder mig gärna av mina läsares tips!



http://justanja.blogg.se

2011-01-03 @ 15:04:11
URL: http://justanja.blogg.se/
Postat av: Kikan

Gott Nytt År! Kram Kikan

2011-01-03 @ 21:18:41
URL: http://hemmahoskikan.blogg.se/
Postat av: S A G A ♥

jaha :)

2011-01-04 @ 04:50:59
URL: http://sagalinnes.blogg.se/
Postat av: Yasmine

Nu är dagens Trailer vinnaren uppe tillsammans med ett nytt film tips.

Kom in och kolla om det var du som vann, om inte?

Då kan du alltid försöka igen :)

Kom i håg bara att du måste tipsa om filmen i Dagens Trailer inlägget.

MVH LadyYasmine

2011-01-04 @ 20:17:45
URL: http://ladyyasmine.blogg.se/
Postat av: Karin

Låter som ett bra år!



kram

2011-01-05 @ 15:48:54
URL: http://karingunnarssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0